1.Nesil Otomatik Sirion Arıyorum

Satılık aracınız veya yedek parçanızı sergileyebileceğiniz alan. İsterseniz ev, arsa vs. farklı ilanlar da verebilirsiniz.

1.Nesil Otomatik Sirion Arıyorum

Mesajgönderen Emrah tarih 23 Eyl 2011, 15:29

Merhaba arkadaşlar,
Birkaç aydır araba almak için araştırma yapıyorum. İlk gördüğümden beri gözüm 1.nesil Sirion'da kaldı ama Daihatsu'nun Türkiye pazarından çekilmesiydi, elden çıkarmanın zor olmasıydı, yedek parçasının pahalı olması ve az bulunmasıydı... kafamı karıştıran bir sürü şeyden dolayı diğer araçlara yönelmiştim. Neredeyse düşük motorlu araba sınıfındaki her arabayı inceledim ve sonunda bu siteyi bulduğumda Sirion ile igili isteğim tekrar alevlendi. Öncelikle Daihatsu severler adına çok güzel ve faydalı bir site olmuş, elinize sağlık. Burada okuduklarımdan sonra artık kesinlikle bir 1.nesil Sirion sahibi olmak istiyorum. (2.nesil Sirion'un tipi pek hoşuma gitmedi açıkçası.)
Velhasıl; 2005 model, otomatik, mümkünse düşük kmde bir Sirion arıyorum. Sporty modeli ve koyu yeşil rengi de olursa iyi olur dediklerim. Yeşil rengini gerçekten çok sevdim.
sahibinden.com da birkaç ilan var. İlgimi çekenler:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 886/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 321/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 655/detay/

Bir de kmsi yüksek olanlar var ama Daihatsu motorların düşük motorda dünyada en iyi olduğunu duydum. Sizce yüksek km de arabalara da bakmam gerekir mi? Şunlar da yüksek kmli birkaçı:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 024/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 608/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 138/detay/

Bunlar dışında da birkaç ilan var. Fiyat konusunda nasıl bir arabayı hangi aralıkta düşünmeliyim? 17500 TL bana biraz fazla geldi mesela. Bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
Emrah

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Sirion 1. Nesil

Re: 1.Nesil Otomatik Sirion Arıyorum

Mesajgönderen fcpasa tarih 29 Eyl 2011, 10:58

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... o/?photo=4

bu benim eski arabam kefilim harika bir araç....

otomatikten daha zevklidir... :D :D :D :D :D
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

Marka: Daihatsu

Mesajgönderen Emrah tarih 29 Eyl 2011, 22:54

Kız arkadaşımla birlikte alacağız arabayı ve kesinlikle otomatik vitesten vazgeçiremedim kendisini.. Yani manuel düşünmüyorum ne yazık ki.. Bir de merak ettim; arabayı ne zaman sattınız?
Emrah

Mesajgönderen Emrah tarih 28 Eki 2011, 09:06

Tekrar merhaba,

Şu ana kadar bu siteden bundan fazlasını beklemiştim ama sanırım bu konuda bana yardımcı olmak isteyen pek kimse yok. Eğer gözüne takılıp da mesajı gören olursa almak istediğim aracın ilanını yayınlıyorum. Bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 822/detay/
Emrah

Mesajgönderen argyle tarih 28 Eki 2011, 13:18

Arkadaşım,
forumdan aracını satmak isteyen pek yok demek ki.

Velhasıl; 2005 model, otomatik, mümkünse düşük kmde bir Sirion arıyorum. Sporty modeli ve koyu yeşil rengi de olursa iyi olur dediklerim. Yeşil rengini gerçekten çok sevdim.

demişsiniz ve

17500 TL bana biraz fazla geldi mesela.

demişsiniz.

Düşündüğünüz gibi bir aracı bir kere 17500 TL'den aşağı bulabileceğinizi zannetmem. 44000 km'deki gri araç uygunmuş hatta ucuzmuş bile diyebilirim eğer yazıldığı gibi ABS'li ise. 80000 km'deki mavi araç ise Comfort modeli dikkat edin. Ayrıca galeriden.
Anladığım kadarıyla daha ayrıntılı bilgi edinmeniz lazım; şu konuyu okuyun:
genel-bilgi-t2173.html
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Emrah tarih 31 Eki 2011, 15:21

Uyarı için teşekkür edrim. Ben ABS siz olduğunu fark etmemiştim.

Forumdan birilerinin arabasını bana satmasından ziyade benim ilanlarını verdiğim arabalarla ilgili bilgisi ya da yorumu olanların paylaşmalarını istemiştim aslında. Çünkü araba almaya karar verene kadar arabalara karşı hiç ilgim olmamıştı. Birkaç aydır kör-topal öğreniyorum artık.

Sirion, C3, Fiesta, Corsa ya da Punto almaya karar verdim sonuç olarak. Aslında uygun bir tane bulabilsem Sirion'dan başka bir şey istemiyorum ama eski kasanın son modeli 2005 olduğundan ve fazla piyasası olmayan bir araba olduğundan temiz bir araç bulmak zor oluyor. Tabi otomatik arıyor olmam da işi biraz zorlaştırıyor.

Gösterdiğiniz başlığı da okudum. Daha önce de okumuştum ama comfort ile touringi ayırt edebilmeme yetmemiş demek ki.

Yardımınız için tekrar teşekkürler.
Emrah

Mesajgönderen argyle tarih 01 Kas 2011, 07:54

Rica ederim. Aradığınızı bulmanız dileğiyle.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen ozgursula tarih 01 Kas 2011, 17:16

Gri araç hiç ama hiç kaçmazmış. Yeni sahibine hayırlı uğurlu olur inşallah. Daha önce sirion kullanan birisi olarak şunu söyleyeyim sizi yolda bırakmaz, arıza çıkarmaz ve bütün gözler üzerinizde olur. Eğer uygun kilometreli temiz bir araç bulursanız kesinlikle kaçırmayın. Ben aracımı size tavsiyelerde bulunan bir arkadaşıma satmıştım :D ben memnundum, o memnun, binenler memnunken bunları yabana atmayın. Az yakmasının yanında sınıfındakilerle kıyaslanmayacak derecede seri bir araçtır.

Kültablasının altında yazan TOYOTA yazısı da bilmeyenleri şaşırtan bir detaydır.
ozgursula

Mesajgönderen argyle tarih 01 Kas 2011, 20:42

Gri aracın yalnız, son ön çamurlukta darbe var, sağ ön çamurlukta da hafif var gibi. Belki ondan fiyatı öyleydi ama bunun belirtilmeyip "Park halinde oluşan ufak tefek çizikler vardır. Onun haricinde KAZA, Değişen veya Boya yoktur" denmesi beni kıllandırırdı açıkçası.
Bu arada arka silecekli Comfortlar da varmış, anlamanın en iyi yolu ABS var mı yok mu ona bakmak.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Emrah tarih 02 Kas 2011, 10:37

Gri araç ne yazık ki artık satışta değil zaten. Kritiğini yapmanın bir anlamı yok artık. Ben de Sirion'u araştırdığımda sadece bu arabayı istiyorum başka hiçbir modele bakmıyorum dedim ama gördüm ki bulmak da pek kolay değilmiş. İlk mesaj yazdığım zamanlar bir sürü vardı internette gerçi. Ama o zaman da ben biraz daha düşünmeye karar verdim çünkü daha bu kadar bilmiyordum Sirion'u. Keşke bu yorumları o zaman yapsaydınız da o arabayı ben alsaydım... Neyse hala arayışım devam etmekte ve her türlü yardıma ve bilgiye açığım.
Emrah

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Kas 2011, 11:49

Bence Touring ile Comfort'u ilk bakışta ayırmanın en pratik ve en hızlı yolu arka tampona bakmak:
Zira Touring'de arka paçalıklar mevcut iken Comfort versiyonunda yok.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 02 Kas 2011, 16:45

Kritik yapmıyoruz, dikkatimizi çeken noktalarını söyledik.
İlk mesajından 10 gün sonra "Genel Bilgi" başlıklı konuyu açmışım zaten, daha ne yapayım?
Kimse anında cevap vermek ya da yorum yapmak durumunda değil, burada hazır durumda beklemiyor insanlar.
İfadelerin hoşuma gitmedi açıkçası:
Araç satılmış dahi olsa üzerinde bazı noktalara dikkat çektik, bilgin olsun diye. Buna sitem edilmez bence, teşekkür edilir.
Ben de bir tane 20 bin km'de manuel ve 6 bin km'de otomatik kaçırmıştım, oluyor böyle şeyler, bunda da sitem edilecek birşey yok, hele hele buradaki insanlara.
Vardır bir hayır diyeceksin, bakmaya devam edeceksin.

Onur, paçalık derken? Resim üzerinde gösterebilir misin, "Genel Bilgi" başlığına koyduğum resimler üzerinde mesela?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Emrah tarih 03 Kas 2011, 11:54

Sitem etmek mi? Ne sitemi? Tabi ki buradaki kimsenin bana yardım etmek ya da hatta cevap yazmak gibi bir zorunluluğu yok. Ve tabi ki kimseye böyle komik bir şey için sitem etmek haddim değil. Sadece o arabayı kaçırmış olmamdan dolayı üzgünlüğümü belirtmek istemiştim o kadar. Ayrıca yazdığım her mesajda ilginizden dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmedim zaten ve yine söylüyorum: verdiğiniz bilgiler ve en azından zaman ayırıp da yazdığınız mesajlar için çok teşekkür ederim. "Genel Bilgi" başlıklı konunun benim ilk mesajımdan sonra açıldığını fark etmemiştim bile. "Ben görmemişimdir herhalde." deyip geçmiştim aslında.
Yazdıklarımın bu etkiyi yaratmasına şaşırdım aslında. Tam aksine böyle bir forum bulduğum için de çok mutluyum. Çünkü gerçekten arabalar konusunda yardıma ihtiyacım olduğunun farkındayım.
Tekrar teşekkürler yorumlarınız için.
Emrah

Mesajgönderen argyle tarih 03 Kas 2011, 15:02

Emrah yazdı:Gri araç ne yazık ki artık satışta değil zaten. Kritiğini yapmanın bir anlamı yok artık.

ve
Emrah yazdı:Keşke bu yorumları o zaman yapsaydınız da o arabayı ben alsaydım...

ifadelerinden ötürü öyle dedim. Yüzyüze konuşmada tonlamadan ayırt edilebilir ama yazıda öyle olmuyor, o nedenle daha farklı ifade etmek lazım. Dediklerinize dayanarak sorun yok o halde, yanlış anlaşmışız.

Birşey kaçmış değil, bizim millet model yenileme takıntılı olduğu için daha çok araç çıkar, bekleyeceksin, ben de aylarca araştırmış ve beklemiştim. O aracın kazası olma ihtimali bence vardı. Şunu da tavsiye edeyim, iyi durumda bir araç bulunca 3, 5 fazla demeyip alınmalı. Sonra o kadar iyi denk gelmesi için yine beklemek gerekir, ben de böyle yaptım. Hayırlısıyla bir tane denk gelir de alırsınız umarım ve daha çok görüşürüz burada.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön İkinci El

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir