1. nesil Sirion almak istiyorum, görüş belirtir misiniz?

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: 1. nesil Sirion almak istiyorum, görüş belirtir misiniz?

Mesajgönderen feRat tarih 31 Mar 2011, 15:34

kayseri faktörünü unutmamak lazım :) sevgili özgürsula,araban otomotik vites olsaydı düşünmezdim hiç..
sevgili argyle teşekkürler..kırmızı otomotikvites bulana kadar sabır :)
feRat

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Diğer

Mesajgönderen ozgursula tarih 31 Mar 2011, 22:24

Teşekkürler ferat sağolasın övgün için. Kafana göre bir araç bulursun umarım herşeyin hayırlısı dostum. Burada aktif kullanıcıların olması, birşeylerin paylaşılması ve yardımlaşma olması çok güzel.

Daha önceki mesajlarımda da bahsettiğim gibi ben de yakında değiştireceğim aracımı. Yaz gelmeden, araba fiyatları iyice coşmadan satıp büyüteceğim. Bebek herşeyi alt üst etti yaa :D son zamanlarda arabasız kalmamak, sağlık, sıhhat durumlarında neyin ne olacağını kestiremediğim için yavaş yavaş sona geldiğimi hissediyorum. :cry: herşeyi oldu bittiye getirmemek için yarın öbürgün ilana koyacağım ve kaçınılmaz sonumu hazırlayacağım. Bu sitedeki kişilerle dostluğumuz kesinlikle ve kesinlikle devam edecek. Aşk var çünkü işin içinde, keyif aldığım yıllarca kendini sevdiren bir otomobilin aşkı var.

İşte benim aracımdan bir adet resim.

http://img684.imageshack.us/i/img0273yz.jpg/
ozgursula

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 02 Nis 2011, 15:44

feRat kardeş,
sen hangi şehirde yaşıyorsun? Otomatik araç manuelden daha fazla var, kırmızıya takılman dışında sıkıntı nedir o araçları düşünmemende?
Arkadaşlar bir de şöyle bir olayı paylaşmak istedim:
1 ay kadar önce, 21000 km'de kırmızı düz vites Sirion vardı İstanbul'da. 16500 TL ilan vermişti, iki hafta konuştum, 14900TL'ye indirdim. Sözleştik, tam görmeye ve göstermeye gideceğim gün, mesaj geldi, "Ben arabayı sattım!". Hem de 14900'e vermiş. İyi halt! Sinir oldum tabii.
Sonra geçenlerde bir baktım, 22000 km'de kırmızı Sirion ilanı, aynı araba, sadece plaka değiştirilmiş. Sahibine yazdım, İstanbul'dan bir ay önce aldım dedi, aha dedim aynı araba!
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 2232/detay
Ve eleman aldığı fiyata 3000 TL'ye koyup satmak istiyor, inmem diyor bir de.
Böyle şeyler de oluyor, dikkat edin!
Sevgiler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 02 Nis 2011, 17:41

Nerde yaşadığını da şundan soruyorum, geçen Eskişehir'de otomatik vardı 6000 km'de, 1 günde satıldı, temiz arabalar hemen alıcı buluyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen feylesof tarih 02 Nis 2011, 19:44

Dahihatsu biraz tr'de tutulan bir marka olsa, sirion 1. nesiller, Civic VTI gibi değerlendikçe değerlenirdi, 96-99 model arası arabalara 20 bin ila 30 bin arasında fiyat çekiyorlar.

Ben 3.5 yıldır sirion sahibiyim daha hiçbir arıza yaşamadım sirion hiç üzmedi beni her konuda. ve hala aldığım fiyatını koruyor.

Her koşulda sirion 1. nesil temiz olanlar çok rahat satılabiliyor Performanslı, vergisi düşük, yakıtı düşük, arıza çıkarmayan bir araba daha ne olsun.

Benim tavsiyem kazalı olanlara bakmayın, normal fiyatına temiz bir sirion buldumuda kaçırmayın göz açıp kapayanakadar kapıverirler arabayı sizden önce.

Yukarıdaki kırmızı sirionu 14.900 değil 15.500 den alsam ben sevinçten uçardım.
feylesof

Mesajgönderen ozgursula tarih 03 Nis 2011, 01:27

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum verdiğin örnekteki Honda'nın 98 model vti 160 beygir olduğundan hala efsane. Sirion 1. nesil için de aynı şeyleri düşünüyorum. Daihatsu kullanıcılarının sorunsuz olarak kullanmaları arıza göstermemesi de en önemli faktörlerden biri. Kültablasının altındaki Toyota yazısını da unutmamak gerekir. :D
ozgursula

Mesajgönderen argyle tarih 05 Nis 2011, 15:35

Arkadaşlar,
bakın bakın ne gördüm:
Yakın zamana kadar daihatsu.com.tr'ye girince Terios, Terios Eco ve Materia çıkardı, artık sadece Terios çıkıyor! Bu ne hızlı çekiliştir yahu! Toyota'nın Türkiye'de fabrikası var mı bilmiyorum ama yoksa bile "gemiye 10 Toyota'nın yanına bir tane de Daihatsu atıverin, nolacak?" diye düşünüyorum. Çok yazık oldu, çok.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen riogrande tarih 05 Nis 2011, 17:31

birçok yerde söylendi 2013 yılına kadar sadece terios satılacagı .
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 05 Nis 2011, 17:46

Onu ben de okudum burada da, daha geçen hafta Materia ve Eco vardı.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 06 Nis 2011, 18:50

Arkadaşlar,
bir de sahibinden'de bir müddet satılmayan araçları ilan tarihi güncelleyerek tekrar koyuyorlar, yeni satışa çıkarılmış gibi. İlan tarihine bakıp aldanmayın, her marka için söylüyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 20 Nis 2011, 19:36

Merhaba,
ancak yazmaya fırsat bulabildim iş güç yoğunluğundan.
Evet, Özgür Abi'nin kırmızı Sirion'unu aldım, benim o! :)
Uzun süren araştırmalar ve Özgür Abi ile görüşmelerim sonrası kendisinin dürüst birisi olduğuna inandım ve Ankara'ya görmeye gittim. Arabayı servise de götürdük, tamam dendi ve satın aldım. Araba temizdi, bir sorunu yoktu ve kazası falan da yoktu. Aylardır süren 2. el araba arayışlarımdan aldığım ders bu işin çok zor bir iş oluşu. Temiz araba ve yanında dürüst de araba sahibi bulmak zor, bulunca ve içinize sinince kaçırmayacaksınız.
Bana yardımcı olan ve hayır dileyen tüm forum üyesi arkadaşlara çok teşekkür ederim. Aranıza katıldığım için mutluyum. Bundan sonra sitede aktifim. Umarım 2013'e kadar şartlar değişir de Daihatsu Türkiye'de devam eder, zira bundan sonraki arabamı da kısmetse Terios almak isterim.
Görüşmek üzere.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir