1. Nesil Sirion Hakkın Merak Ettiğim Bazı Sorular Var.

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: 1. Nesil Sirion Hakkın Merak Ettiğim Bazı Sorular Var.

Mesajgönderen hasan17 tarih 06 Şub 2012, 22:59

Blackedition arkadaşım bence japon otomobillerinin eleştirilebilecek tek noktası saç kalınlığıdır ama bunu güvensizlikle bağdaşlaştırma. eğer öyle olsaydı japon otomobilleri çarpışma testlerinde başarılı olamazdı. daihatsuların ise çok yüksek satış rakamlarına ulaşamamalarının sebebi yüksek fiyatlarıydı. 2004 okm bir polo basicline aldım ve 5 sene kullandım.polo yaklaşık 22.000 tl iken yrv 32000 tl civarındaydı. ithalat durması ve benzeri sebeblerle şu an ikinci el fiyatları aynı gibi. aracını aynı model bir polo ile kıyaslarsan daha iyi bir motor daha iyi bir şanzıman daha iyi hızlanma daha düşük tüketim ve nispeten daha sorunsuz bir araca sahip olduğunu farkedeceksin(yıpranmış bir araç değilse).polo'yu da aldığım gün sağ camın inmediğini farkettim. cam krikosunun arızalı olduğunu söyleyip değiştirmişlerdi.kafana birşey takmadan aracının tadını çıkarmanı öneririm :)
Kullanıcı avatarı
hasan17

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen BlackEdition tarih 07 Şub 2012, 00:49

hasan17 yazdı:Blackedition arkadaşım bence japon otomobillerinin eleştirilebilecek tek noktası saç kalınlığıdır ama bunu güvensizlikle bağdaşlaştırma. eğer öyle olsaydı japon otomobilleri çarpışma testlerinde başarılı olamazdı. daihatsuların ise çok yüksek satış rakamlarına ulaşamamalarının sebebi yüksek fiyatlarıydı. 2004 okm bir polo basicline aldım ve 5 sene kullandım.polo yaklaşık 22.000 tl iken yrv 32000 tl civarındaydı. ithalat durması ve benzeri sebeblerle şu an ikinci el fiyatları aynı gibi. aracını aynı model bir polo ile kıyaslarsan daha iyi bir motor daha iyi bir şanzıman daha iyi hızlanma daha düşük tüketim ve nispeten daha sorunsuz bir araca sahip olduğunu farkedeceksin(yıpranmış bir araç değilse).polo'yu da aldığım gün sağ camın inmediğini farkettim. cam krikosunun arızalı olduğunu söyleyip değiştirmişlerdi.kafana birşey takmadan aracının tadını çıkarmanı öneririm :)

Sac kalınlığı konusunda haklısın bariz olarak bu hissediliyor. Ama dediğin gibi parasına göre bence yüksek donanımlı bir araç. 4 cam otomatik, yokuş kalkış desteği olan iyi bir vites, 103 beygir güçlü bir toyota motoru gibi yüksek artıları var. Tipide çok şirin. Ben beğeniyorum arabamı. Bazı kusurları olsada ona kavuşabilmek için her gün 2. el araç sitelerinde çıkmadığım günleri unutmadım :) Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin önemli olan bu..
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 07 Şub 2012, 13:56

Hasan, Polo basic line 22 idiyse, YRV Turbo da 32 olur abi, pahalı değil bu. Bizde vergi çok, Daihatsular Avrupa'da ve Japonya'da hiç mi hiç pahalı değil.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 08 Şub 2012, 07:47

Daihatsu Sirion biz satın aldığımızda kesinlikle pahalı değildi. Hatta motor ve donanım özellikleri düşünüldüğünde gerçekten çok ucuzdu. Sırf bu yüzden otomobili satın alırken ciddi tereddüt geçirdiğimizi hatırlıyorum. Daihatsu markasını biliyorduk ama tanımıyorduk o zamanlar. Özelliklere bakıyoruz, fiyatına bakıyoruz. Hani İngilizlerin bir sözü vardır, "too good to be true" bir durum var. Epey tereddüt geçirdik. Bu araba başımıza dert mi açar diye düşündük. Sonunda bir kumar oynamaya karar verdik. Ve kazandık :)
Gokceaydin

Mesajgönderen BlackEdition tarih 08 Şub 2012, 12:27

Arkadaşlar aracım için bir thermometre düşünüyorum. (iç ve dış sıcaklığı öğrenebilmek için) Aşağıda linklerini verdim. Sorum şu bu ürünlerin hepsi arka aydınlatma enerjilerini çakmak yerinden alıyor. Ben bunu farklı bir yerden alabilir miyim? Bu işi beni aşarsa oto elektrikcisi bu iş için kaç para alır benden?

http://www.ebay.com/itm/400263785820?ss ... 6250wt_905

http://www.ebay.com/itm/300660096510?ss ... 3976wt_958

http://www.ebay.com/itm/290660066506?ss ... 866wt_1110

http://www.ebay.com/itm/130620749206?ss ... 2612wt_905

http://www.ebay.com/itm/110736591484?ss ... 779wt_1344

http://www.ebay.com/itm/320612068000?ss ... 1423.l2649
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen Ally_07 tarih 08 Şub 2012, 13:30

[quote="BlackEdition"] Sorum şu bu ürünlerin hepsi arka aydınlatma enerjilerini çakmak yerinden alıyor. Ben bunu farklı bir yerden alabilir miyim? Bu işi beni aşarsa oto elektrikcisi bu iş için kaç para alır benden?
çok olsa sigorta panosunun ordan direkt bağlar, bağlantının sorun olmayacağını düşünüyorum. ben torpido içine led aydınlatma yaptırdım 10 TL mi ne verdim yanlış hatırlamıyorsam
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen BlackEdition tarih 08 Şub 2012, 14:02

Anladım hocam o zaman 10-15TL den fazla vermemek lazım bu iş için.. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 08 Şub 2012, 14:49

Çok gereksiz cihazlar bunlar, sıcaklığı da bilmeyiver santigrad santigrad. Üşürsen ısıtıcıyı açarsın, sıcaklarsan klimayı. Alacaksan, yol bilgisayarı al.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen BlackEdition tarih 08 Şub 2012, 16:14

argyle yazdı:Çok gereksiz cihazlar bunlar, sıcaklığı da bilmeyiver santigrad santigrad. Üşürsen ısıtıcıyı açarsın, sıcaklarsan klimayı. Alacaksan, yol bilgisayarı al.

Hocam bizde hayat memat meselesi diye sormadık ki zaten. Sonuçta aksesuar. Göze hitap ettiği gibi bir işe de yarayacağını düşündüğüm için sordum. Dediğin gibi bir cihaz kaçadır ne kadardır bari onuda yazsaydın.?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 08 Şub 2012, 17:00

100 dolar ile 400 dolar gibi değişiyor.

yakit-tuketim-sayaci-yol-bilgisayari-t246.html

dijital-gosterge-tasarimlari-t2286.html?hilit=twiputer

konularına bakabilirsin. 2. konuda twiputer cihazı güzel ve 200 TL. Arkadaş İzmir'de kendi üretiyormuş.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen AYDİNY tarih 08 Şub 2012, 18:05

Merhaba,
Ben termometre monte ettim.Fotoğrafını çeker eklerim en kısa zamanda.Öncelikle termometrenin ekran aydınlatmasını nasıl yapabileceğinizi anlatayım.Ekran aydınlarması için 12vdc harici girişi var.termometre ekranı ise 3v pille çalışıyor.Bu 3 volt piller uzun süreli dayanmıyor.bunun için 6 adet kaliteli kalem pil alın 2 şer 2 şer seri bağlayın.3vdc voltaj elde edin. oluşturduğunuz 3 adet 2 li pili kutupları aynı olacak şekilde birleştirin.Bu şekilde daha güçlü uzun süreli kullanabileceğiniz bir termometreniz olur. Bu pillerin araca bağlantısını şu şekilde yapıyoruz.1 adet 12vdc röle alıyoruz.bu rölenin enerjisini oto teybinin arkasındaki 12vdc girişinden alıyoruz.Kontağı açtığımız zaman röle çekiyor .Şimdi rölenin normalde açık kontağından önceden hazırlamış olduğumuz pillerin + ucunu giriyoruz. çıkışını alıp termometremize giriyoruz.Eksi ucunu alıp direk termometreye bağlıyoruz.
Şimdi termometremiz kontağı açtığımızda çalışacak kontağı kapattığımızda çalışmayacaktır.Bu şekilde bu pillerle en az 3 yıl kullanırsınız.Sıra geldi termometremizin aydınlatma kısmına.12vdc griş kablolarını uzatıyoruz.daha sonra bu kabloları çakmaklığımızla paralel bağlıyoruz.çakmaklığımız bilindiği üzere kontak açıkken çalışıyor.Bağlantıyı çakmaklığın arkasından yapıyoruz ve kablo görüntü kirliliği oluşturmuyoruz.
Kontağı açtık termometremiz ve aydınlatması çalıştı.kontağı kapattık termometremiz ve aydınlatması kapandı.Bu şekilde çalıştırmanın yararıda vardır.bazen termometreler takılır , donup kalır.reset yapmak icap edebilir.Bizim bu şeki,lde yapacağımız bağlantıyla reset yapmaya gerek kalmıyor.çünkü kontağı açıp kapatınca enerjisi kesildiği için otomatikman resetlenmiş oluyor. Ürünlerin geneli çin işi olduğu için çoğunda bu problemler oluyor. :D
ürünü ben teybin üzerine monte ettim japonla yapıştırdım.25-30 derecelik açı vermezseniz koltuğunuzdan dereceyi okuyamazsınız.Kolay gelsin
AYDİNY

Mesajgönderen AYDİNY tarih 08 Şub 2012, 18:18

kapı kilitlerinizin düzgün çalışması için 3-4 ayda veya yılda 2 kez ya kış mevsim geçişlerinde bir phılıps kontak temizleyici kırmızı kutu olan ile yağlamanız bütün sorunlarınızı giderecektir.yağ püskürtmeniz gereken yerler ,
1- kaput kilidi,
2-bagaj kilidi,
3-ön kapılar,
4-arka kapılar,
5-ön ve arka kapıların içerideki mandalları içeri girip çıkan plastik mandallar onlara korkmadan yağ sıkın.daha rahat içeri girip çıkarlar.motorlarını fazla zorlamazlar.zamanla plastikler esnedikleri için bu mandallar kapı döşemesine sürtünürler ve bu sürtünmeden dolayı bazen kilidin teki ,bazende 2 si takılabilir,kapılarınız açılmaz.
6-akü kutup başlarına ve sabitleme civatalarına,
7-far yükseklik ayarı motorunun plastik aksamına ve dişlilerine,
8-aynalarınızın kapanıp açma yerine,siyah plastik kısıma içeriye yağ gidecek şekilde püskürtün.
AYDİNY

Mesajgönderen AYDİNY tarih 08 Şub 2012, 18:49

sds
Eklentiler
08022012889.jpg
ssasa
AYDİNY

Mesajgönderen AYDİNY tarih 08 Şub 2012, 18:50

xx
Eklentiler
08022012891.jpg
sxs
AYDİNY

Mesajgönderen AYDİNY tarih 08 Şub 2012, 18:51

buda kontak kapalı iken
Eklentiler
08022012893.jpg
sss
AYDİNY

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir