1. Nesil Sirion Hakkın Merak Ettiğim Bazı Sorular Var.

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: 1. Nesil Sirion Hakkın Merak Ettiğim Bazı Sorular Var.

Mesajgönderen BlackEdition tarih 08 Şub 2012, 22:26

Hocam valla ne diyeyim sen bu işlerden anlıyorsun.. Bi thermometre alırsam dediklerini yapmaya çalışacağım. Ayrıca şu yağlanacak yerlerle ilgili havaların düzeldiği bir zamanda tekrar bir çalışma yapacağım. Emeğin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen BlackEdition tarih 08 Şub 2012, 22:43

argyle yazdı:100 dolar ile 400 dolar gibi değişiyor.

yakit-tuketim-sayaci-yol-bilgisayari-t246.html

dijital-gosterge-tasarimlari-t2286.html?hilit=twiputer

konularına bakabilirsin. 2. konuda twiputer cihazı güzel ve 200 TL. Arkadaş İzmir'de kendi üretiyormuş.

Hocam verdiğin linkleri inceledim. Gerçekten güzel ürünler. Parası neysede şimdi bu cihazı alsak oto elektrikcileri gerçekten adam gibi tüm fonksiyonlarını çalıştıracak şekilde kurulumunu yapabilecek mi orası sorun işte..
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 09 Şub 2012, 16:41

Herşeyde olduğu gibi elektrikçinin de iyisi dost başına tabii...
Diğer konuda senin de bahsettiğin Android telefon ile Bluetooth iletişimi kuran alet gibi ya da ScanGauge gibi aletler için elektrikçiye falan gerek yok, direksiyonun altında OBD II soketi var, oraya bağlıyorsun, o kadar!
Twiputer aletini ise İzmir'de bir arkadaş yapıyor, montajı konusunda yardımcı olacaktır.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen BlackEdition tarih 09 Şub 2012, 22:33

argyle yazdı:Herşeyde olduğu gibi elektrikçinin de iyisi dost başına tabii...
Diğer konuda senin de bahsettiğin Android telefon ile Bluetooth iletişimi kuran alet gibi ya da ScanGauge gibi aletler için elektrikçiye falan gerek yok, direksiyonun altında OBD II soketi var, oraya bağlıyorsun, o kadar!
Twiputer aletini ise İzmir'de bir arkadaş yapıyor, montajı konusunda yardımcı olacaktır.

Hocam bu OBD II bağlantısı benim 2005 sirionda da var mıdır? Havalar kötü bu aralar arabanın içine girdiğim yok:) Varsa şunu ciddi ciddi bir araştırayım yaa..
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 10 Şub 2012, 13:27

Var tabii ki, olma mı? Direksiyonun altında, elini gezdir, bulamazsan eğil, görünüyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen BlackEdition tarih 01 Mar 2012, 22:28

Arkadaşlar siriona şerit ledlerle bir iç aydınlatma yapmak istiyorum. Ön ve arka koltuklarda ayak uzatılan kısımları aydınlatmayı düşünüyorum birde bağaj içini. Araçlarda 12v kullanılıyor ya adaptor vs kullanmadan direk arka farlara gelen kablolara bağlasam çalışır mı yoksa bir sakatlık olur mu?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen hasan17 tarih 06 Mar 2012, 23:30

BlackEdition yazdı:Arkadaşlar siriona şerit ledlerle bir iç aydınlatma yapmak istiyorum. Ön ve arka koltuklarda ayak uzatılan kısımları aydınlatmayı düşünüyorum birde bağaj içini. Araçlarda 12v kullanılıyor ya adaptor vs kullanmadan direk arka farlara gelen kablolara bağlasam çalışır mı yoksa bir sakatlık olur mu?

merhaba blackedition; daihatsunu daha keyifli bir hale getirmeye çalıştığını anlıyorum ama bence elektrik aksamı çok kurcalanmamalı. elektrik aksama sonradan yapılan müdahaleler özelliklede acemice eklentiler kötü sonuçlar doğurabilir :( aracımda yapılmış biliçsiz bir müzik tesisatı sonrası kısadevre oluşmuş ve zor çözmüştük.tercih yine de senin..
Kullanıcı avatarı
hasan17

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen BlackEdition tarih 07 Mar 2012, 09:09

Hocam uyarın için teşekkür ederim. Ben sadece farlara gelen kablolara led bağlantısı yapacağım. Ya da oto elektrikcisinede yaptırabilirim. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Basit bir işlem gibi görünüyor. Ben hala hem hesaplı hemde yüksek ışık veren şerit led bulamadım. metresine 15-20 çekiyorlar ve 5m satıyorlar bana 2,5m lazım. bakalım hala ciddi bir aksiyon alamadım incelemedeyim hala.
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen FaTiH tarih 07 Mar 2012, 10:31

Blackedition sakın o kadar para verme; şu link.dekilerden işine yarayanı al gitsin; kargosu 3,5 TL; onunla bile senin bahsettiğin rakamlardan uyguna gelir!
İç mekan için led şerit: http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fu ... y&ID=23429
Dış mekan için : http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fu ... y&id=23471
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 07 Mar 2012, 11:25

O site iyimiş bak :) , feysbuktan beğen 30 TL, bana tavsiye et 10 TL de ordan gelsin, beleşe almış olursun :D . Mavi renk güzel olur bence. Yapabilirsen resimli anlatım bekliyorum senden, ben de benzer ledli ışıklandırma düşünüyorum. Bana da montaj yapabilirsen artanını ben alabilirim senden. Kolay gelsin.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen BlackEdition tarih 07 Mar 2012, 11:47

FaTiH yazdı:Blackedition sakın o kadar para verme; şu link.dekilerden işine yarayanı al gitsin; kargosu 3,5 TL; onunla bile senin bahsettiğin rakamlardan uyguna gelir!
İç mekan için led şerit: http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fu ... y&ID=23429
Dış mekan için : http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fu ... y&id=23471

Ya hocam iyi söylüyorsun da bunların ışık şiddeti çok düşükmüş. Benim almak istediğimde tek ledin içinde 3 tane led gömülü. Bu şekilde 3 kat fazla ışık veriyor. o yüzden biraz pahallı. şimdi aldık bunu alta monte ettik bi de asfaltı zor aydınlatırsa o zaman ne nane yiyeceğiz:)

Zaten yakında arabanın motor yağını değiştirticem. O esnada arabayı kaldırdıklarında ledi de alta sağlam bir yere sabitleyeyim diyorum. sonra yukarıdan elektrik kablosunu bi şekilde bağlarız. Nasıl fikir?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen BlackEdition tarih 07 Mar 2012, 11:48

argyle yazdı:O site iyimiş bak :) , feysbuktan beğen 30 TL, bana tavsiye et 10 TL de ordan gelsin, beleşe almış olursun :D . Mavi renk güzel olur bence. Yapabilirsen resimli anlatım bekliyorum senden, ben de benzer ledli ışıklandırma düşünüyorum. Bana da montaj yapabilirsen artanını ben alabilirim senden. Kolay gelsin.

Hocam o led yüksek ışık vermiyor. Daha iyisini almam lazım:) montaj olayını kendim yaparsam resim çekmeye çalışırım:)
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 07 Mar 2012, 12:06

Asfaltı aydınlatmak derken?

Ben birinde ön ızgaranın arkasına (motor kısmına yani) mavi led yapmış gördüm, çok güzel olmuştu pavyon gibi :D . Ben de öyle istiyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen BlackEdition tarih 07 Mar 2012, 12:20

argyle yazdı:Asfaltı aydınlatmak derken?

Ben birinde ön ızgaranın arkasına (motor kısmına yani) mavi led yapmış gördüm, çok güzel olmuştu pavyon gibi :D . Ben de öyle istiyorum.

Hocam ben hızlı ve öfkeli deki gibi yapmak istiyorum.. Yani ön ve arkada olacak ama tamponun içinde bir yerden yere bakıcak. yani giderken asfaltı alttan aydınlatcak:) Benim sirin koyu yeşil bende ışıkların canlı yeşil olmasını istiyorum uyumlu olur. Ama araç beyaz olsaydı mavi ışık tercih ederdim. dediğin şekilde yapanıda gördüm o da bir alternatif bilemiyorum ki:)

Ayrıca 1 metrede buz beyazı alıcam.. Onun siparişini verdim. Onuda arabanın içinde ayak uzatılan yerlere koymayı düşünüyorum. (4 parcaya bölücem 25cm şeklinde.)Akşam farı açınca yanacak şekilde kullanmayı düşünüyorum..
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 07 Mar 2012, 13:11

Asfaltı aydınlatma benim de hoşuma gitti, ben de istiyorum.
Nasıl yapılacağını bilsem birlikte yapalım diyeceğim ama bilmiyorum. Sen kendin yapabilecek misin?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir