1. Nesil Sirion Hakkın Merak Ettiğim Bazı Sorular Var.

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

1. Nesil Sirion Hakkın Merak Ettiğim Bazı Sorular Var.

Mesajgönderen BlackEdition tarih 26 Oca 2012, 21:06

Arkadaşlar bende dün itibariyle 2005 model 1. nesil otomatik sirion sahibi oldum. Aracı çok beğendim ama kafama takılan bazı sorular hakkında yardımlarınızı bekliyorum (Daha önce 2004 polo sahibi olduğum için ister istemez kıyaslama yapıyorum kafamda.).

Sırasıyla.

1. Aracın benzin ışığı yok. Onun yerine benzin ibresini gösteren alandaki kalın çizgiyi koymuşlar. İbre o çizginin üzerine geldiğinde artık 40-50km lik benzin kaldığını anlamına geliyormuş? (Gerçekte kaç km kaldığını varsaymamız gerek o çizginin üzerine geldiğinde) Esas soru bi şekilde ışıklı ve sesli bir uyarı sistemi yaptırtabilir miyiz?

2. Aracı kullanırken yokuş aşağı boşa alıyorum (Yani N ye) bunun bir zararı olur mu?

3. Silecekler eskimiş. Silecekler standartmıdır? Yoksa siriona özel silecek mi aramalıyım?

4. Aracın içindeki ısıtma sistemi sanki çok yeterli değil gibi geldi bana. Dün hep içi buhar oldu. Camları silmekten iflahım kesildi. Motordan gelen ısıyı sanki çok kuvvetli bir şekilde aktaramıyor. Acaba o kanallar tıkalı vs olabilir mi?

5. Diğer bir ısı problemide yan koltukta elimi aşağıya bacaklarımın oraya doğru götürünce sanki bir yerlerden soğuk hava akımı elime geliyordu. Bu normal mi yoksa bi şekilde hava yalıtımı ile ilgili sorun mu var?

6. Zenon far önerir misiniz? (fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?)

7. Aracın krikosu yok yada ben iyi bakmadım ilgili yere.. Nasıl bir kriko önerirsiniz?

8. Otomatik vites kullanımı ile ilgili neler tavsiye edebilirsiniz. Yani şansumanın ömrünü uzatmak açısından?

9. Bir arkadaş forumda vites kolunun uzun oldugunu kısa bir vites kolu ile değiştirilebilip değiştirilemediğini sormuştu. Bu mümkün mü?

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: 1. Nesil Sirion Hakkın Merak Ettiğim Bazı Sorular Var.

Mesajgönderen argyle tarih 26 Oca 2012, 21:34

Hepsinin cevabı forumda çokça var, inceleyiniz, arama motorunu kullanınız.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen eserkemal tarih 26 Oca 2012, 22:39

öncelikle hayırlı olsun . bende 1. nesil 2005 sahibiyim. silecekler standart geçen hafta sıradan muz tipi sileceklerle değiştirdim sorun yok . benim aracın ısıtma sistemi oldukça iyi beni çok şaşırtmıştır. ben aracı aldığımda zenon vardı fakat hiç memnun değildim orjinalleriyle değiştirdim oldukça memnunum zenonları hiç tavsiye etmem. diğer sorularının cevabı bende yok malesef. bu arada araç zincirli sistem olduğu için çok fazla boşda gitmememi tavsiye etmişti servistekiler onların yalancısıyım. bu arada benim araç manuel.
eserkemal

Mesajgönderen bfd tarih 27 Oca 2012, 00:45

BlackEdition yazdı:Arkadaşlar bende dün itibariyle 2005 model 1. nesil otomatik sirion sahibi oldum. Aracı çok beğendim ama kafama takılan bazı sorular hakkında yardımlarınızı bekliyorum (Daha önce 2004 polo sahibi olduğum için ister istemez kıyaslama yapıyorum kafamda.).

Sırasıyla.

1. Aracın benzin ışığı yok. Onun yerine benzin ibresini gösteren alandaki kalın çizgiyi koymuşlar. İbre o çizginin üzerine geldiğinde artık 40-50km lik benzin kaldığını anlamına geliyormuş? (Gerçekte kaç km kaldığını varsaymamız gerek o çizginin üzerine geldiğinde) Esas soru bi şekilde ışıklı ve sesli bir uyarı sistemi yaptırtabilir miyiz?

2. Aracı kullanırken yokuş aşağı boşa alıyorum (Yani N ye) bunun bir zararı olur mu?

3. Silecekler eskimiş. Silecekler standartmıdır? Yoksa siriona özel silecek mi aramalıyım?

4. Aracın içindeki ısıtma sistemi sanki çok yeterli değil gibi geldi bana. Dün hep içi buhar oldu. Camları silmekten iflahım kesildi. Motordan gelen ısıyı sanki çok kuvvetli bir şekilde aktaramıyor. Acaba o kanallar tıkalı vs olabilir mi?

5. Diğer bir ısı problemide yan koltukta elimi aşağıya bacaklarımın oraya doğru götürünce sanki bir yerlerden soğuk hava akımı elime geliyordu. Bu normal mi yoksa bi şekilde hava yalıtımı ile ilgili sorun mu var?

6. Zenon far önerir misiniz? (fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?)

7. Aracın krikosu yok yada ben iyi bakmadım ilgili yere.. Nasıl bir kriko önerirsiniz?

8. Otomatik vites kullanımı ile ilgili neler tavsiye edebilirsiniz. Yani şansumanın ömrünü uzatmak açısından?

9. Bir arkadaş forumda vites kolunun uzun oldugunu kısa bir vites kolu ile değiştirilebilip değiştirilemediğini sormuştu. Bu mümkün mü?

Teşekkürler.

1-son çeyreğin altına düşmemen daha iyi yakıt sistemi açısından cebinde paran olacağına deponda benzinin olsun uyarı ışığı yaptırma işine hiç girmeışık yanınca ibre daha yukarıda kalmıyor ;)
2-seyir halinde otomatikte boşa alma olamaz olmamalı
3-muz tipi kaliteli grafitli silecekler çok yakışıyor
4-içerideki havayı döndür konumunda ise kaloriferin buğu olayı normaldir
5-geçiniz
6-kaliteli zenon iyidir fiyat için bknz:google
7-stepne yanında olması lazım klasik toyota krikosu
8-uzun beklemelerde null(N) alman faydalıdır aşırı ısınmayı önler, şanzumanın periyodik bakımlarını kesinlikle atlama
9-devamlı oynamadığın bir şeyi neden kısaltmak istersin bence orjinal kalsın görsel olarak yapacak daha başka şeyler vardır mutlaka
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajgönderen FaTiH tarih 27 Oca 2012, 00:55

2. Bu konuyla ilgili çok fazla yorum var internette ama kesin bir bilgi yok ne yazık ki..Şu kadarını söyleyebilirim size; ileride kırmızı ışık yanıyor mesela; ve siz oraya geldiğinizde kesin duracaksınız; bu belliyse boşa alarak varabilirsiniz o noktaya; fakat boşa alıp eğimin azaldığı bir noktada tekrar vitese alarak devam etme niyetiyle kullanıyorsanız o zaman potansiyel bir tehlike var!Çünkü ilerleyen araçta, hıza uygun vitesin ne olacağına ilişkin sistem hesaplama yaparken; boş vitesten yaptığı geçişlerde vuruntu v.s. gibi probemler yapma olasılığı var!Bu anlattıklarımın özeti; mümkün olduğunca boş vitesten sonra kalkış yapma olayının (yani 1. vitesin) sizi beklediği durumlarda boş vitesi kullanın!Bu durumda sorun yaşamazsınız!Bilemiyorum ne derece anlatabildim ama; durum bu şekilde..

3. Dilediğiniz sileceği taktırabilirsiniz.. Sol ön silecek 52 cm.lik, sağ daki ise 45 lik..

4. Dışarıdan hava alma konumunun kapalı olmadığından emin olun klima kontrol panelinden!Genelde aşırı buharlaşmayı içerideki havayı devirdaim yap konumuna aldığınızda yapar; muhtemelen bu sorun bundandır..

Diğer konularla ilgili fikrim yok.Çeşitli yotumlamalar da sitede mevcut zaten, lütfen daha detaylı inceleme yapınız.Aramıza hoşgeldiniz..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 27 Oca 2012, 01:10

bfd,
5-geçiniz :) :) :)
ilahi.
Şeydendir o; motor ısınana kadar içeriye normal yani ısınmamış hava veriyor doğal olarak, sürücü ve yolcunun ayaklarına hava veren kanal var bir de, o da bayağı bir sonra sıcak üflemeye başlıyor. Yoksa delik değildir arabanın tabanı merak etmeyin, şimdiye kadar çoktan çürürdü orası delik olsa, Çakmaktaşlar hesabı koşturarak araba kulla ... :)
Hayırlı olsun. Aktiflik bekliyoruz.
Aracınızın özelliklerini belirtir misiniz?
Neden Polo'yu bırakıp Sirion'a geçtiniz?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 27 Oca 2012, 09:18

N null değil bu arada yazılımcı arkadaş :) Neutral.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen BlackEdition tarih 27 Oca 2012, 11:43

argyle yazdı:bfd,
5-geçiniz :) :) :)
ilahi.
Şeydendir o; motor ısınana kadar içeriye normal yani ısınmamış hava veriyor doğal olarak, sürücü ve yolcunun ayaklarına hava veren kanal var bir de, o da bayağı bir sonra sıcak üflemeye başlıyor. Yoksa delik değildir arabanın tabanı merak etmeyin, şimdiye kadar çoktan çürürdü orası delik olsa, Çakmaktaşlar hesabı koşturarak araba kulla ... :)
Hayırlı olsun. Aktiflik bekliyoruz.
Aracınızın özelliklerini belirtir misiniz?
Neden Polo'yu bırakıp Sirion'a geçtiniz?

Hocam 950 Km lik yol geldik. Isıtma ile ilgili ayarlarıda olması gerektiği gibi yaptık. üsttek kanallardan ısı geliyor orası bariz anlaşılıyordu. Ama elimi aşağıya uzattığımda soğuk hava hissediyordum. Bu garip geldi bana..

Özellikleri:
1,3 Motor
103 Beygir
Otomatik Vites
95 Bin Km.
Bilmiyorum daha ne yazmalıyım:)

Polo yu neden bıraktım? Öncelikle otomatik bir araca ihtiyacım vardı. Otomatik ve motoru güçlü aynı zamanda da hesaplı bir araç bir tek Sirionu bulabildim. Polo da ABS de yoktu. Benzin tüketimi de çoktu. Aynı zamanda 75 beygir olması beni sinir ediyordu. Bir iki kere yokuşta başıma iş açtı. (benim acemiliğinde katkısını unutmamak lazım.) Ama polo malzeme kalitesi olarak tabi daha iyiydi. Ayrıca daha ağır ve güven hissi uyandıran bir yapısı vardı. Maalesef sirionun kapıları bana oyuncak gibi geldi. Çok hafif sanırım içinde çelik bariyerler yok. Yandan çarpalarda Allah yardımcımız olsun. Beni biraz tedirgin etti doğrusu. Ama yinede şu an için yeni arabamı çok seviyorum.
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen BlackEdition tarih 27 Oca 2012, 12:00

FaTiH yazdı:2. Bu konuyla ilgili çok fazla yorum var internette ama kesin bir bilgi yok ne yazık ki..Şu kadarını söyleyebilirim size; ileride kırmızı ışık yanıyor mesela; ve siz oraya geldiğinizde kesin duracaksınız; bu belliyse boşa alarak varabilirsiniz o noktaya; fakat boşa alıp eğimin azaldığı bir noktada tekrar vitese alarak devam etme niyetiyle kullanıyorsanız o zaman potansiyel bir tehlike var!Çünkü ilerleyen araçta, hıza uygun vitesin ne olacağına ilişkin sistem hesaplama yaparken; boş vitesten yaptığı geçişlerde vuruntu v.s. gibi probemler yapma olasılığı var!Bu anlattıklarımın özeti; mümkün olduğunca boş vitesten sonra kalkış yapma olayının (yani 1. vitesin) sizi beklediği durumlarda boş vitesi kullanın!Bu durumda sorun yaşamazsınız!Bilemiyorum ne derece anlatabildim ama; durum bu şekilde..

3. Dilediğiniz sileceği taktırabilirsiniz.. Sol ön silecek 52 cm.lik, sağ daki ise 45 lik..

4. Dışarıdan hava alma konumunun kapalı olmadığından emin olun klima kontrol panelinden!Genelde aşırı buharlaşmayı içerideki havayı devirdaim yap konumuna aldığınızda yapar; muhtemelen bu sorun bundandır..

Diğer konularla ilgili fikrim yok.Çeşitli yotumlamalar da sitede mevcut zaten, lütfen daha detaylı inceleme yapınız.Aramıza hoşgeldiniz..

Hocam biz N de gitme olayını şöyle yaptık (arada bir tabi) Baktık yokuş aşağı bi rampadan iniyoruz. Aldık N ye öyle aşağı varıncaya kadar gittik o şekilde. Sonra zaten aracın hızı kesilince D4 e aldık. Sizin anlattığınıza göre bu durum sakıncalı değil mi?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 27 Oca 2012, 12:05

Evet. Sakıncalıdır bu şekilde kullanım. N pozisyonu sadece araç çekilecekken ya da itilecekken kullanılmalıdır. Uzun süreli beklemelerde de kullanılabilir ama kontak kapatmak daha mantıklı :) Malum, benzin fiyatları.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen FaTiH tarih 27 Oca 2012, 12:05

Aracın ileride tamamen duracağı kesinse N ye alınabilir şahsi düşüncem; onun haricinde almayın derim..
Daha üstte belirttiğiniz meseleye gelince; kapı içinde çelik barlar kesinlikle var merak etmeyin!Sadece yalıtım adına birşeyler yapılmadığı için o kapı o kadar hafif..Konuyla ilgili: sirion-kapi-ici-acma-ses-izolasyonu-t630.html

Açılan linkte; 5 ve 6. fotoğraflarda çelik bariyeri gözlemleyebilirsiniz..
Ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra kapı bayağı bir tokluk kazandı ve ağırlaştı!Eski Polo nuzdan v.s. altta kalır yanı kalmamışlığına garanti verebilirim!Bu arada o arabadan kurtulduğunuz iyi olmuş; çok memnun kalacağınıza eminim!Hayırlı olsun... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen BlackEdition tarih 27 Oca 2012, 12:09

Bu arada çizik giderici vs. gibi bir tavsiyeniz var mı? Kaputun üstünde bir çizik var. Bunu bi şekilde nasıl yok edebilirim. Yada daha az belirgin hale getirebilirim?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen BlackEdition tarih 27 Oca 2012, 14:24

bfd yazdı:1-son çeyreğin altına düşmemen daha iyi yakıt sistemi açısından cebinde paran olacağına deponda benzinin olsun uyarı ışığı yaptırma işine hiç girmeışık yanınca ibre daha yukarıda kalmıyor ;)
2-seyir halinde otomatikte boşa alma olamaz olmamalı
3-muz tipi kaliteli grafitli silecekler çok yakışıyor
4-içerideki havayı döndür konumunda ise kaloriferin buğu olayı normaldir
5-geçiniz
6-kaliteli zenon iyidir fiyat için bknz:google
7-stepne yanında olması lazım klasik toyota krikosu
8-uzun beklemelerde null(N) alman faydalıdır aşırı ısınmayı önler, şanzumanın periyodik bakımlarını kesinlikle atlama
9-devamlı oynamadığın bir şeyi neden kısaltmak istersin bence orjinal kalsın görsel olarak yapacak daha başka şeyler vardır mutlaka

Hocam hiç olmazsa benzin için sesli bir sistem yaptırabilsem çok iyi olacaktı. Oto elektrikcileri bu işlerden anlar mı acaba?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 27 Oca 2012, 16:15

Gerek yok öyle birşey yapmanıza. İbre en dibe bile inse araba 32-33 litre benzin alır. Depo 40 litre, 8 litre rezervi var her zaman için.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen argyle tarih 27 Oca 2012, 16:57

Arkadaş bu benzin göstergesine neden bu kadar takıldığını anlamadım. Kırmızıya inince (çeyrek depo) alıver benzin, zaten zırt pırt benzinci var. Çeyrek deponun altına inilmesi tavsiye edilmiyor, buna dikkat et sadece.

Kontak kapatmayı da ben tavsiye etmiyorum, tehlikeli işler bunlar. Usta değilseniz böyle şeylere hiç girmeyin, hatta ustaysanız da girmeyin derim. Kaç para benzin tasarrufu yaratacak ki, 50 kr mu?

Nerede yaşıyorsunuz? Ve kaça aldınız aracı, ne renk? Ben de otomatik düşünüyorum. Düz vitesin uzun yolda zevki var ama İstanbul'da çoğu zaman çıldırtıyor 1-2, 1-2.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir