1. nesil sirion'un piyasası nedir?

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: 1. nesil sirion'un piyasası nedir?

Mesajgönderen argyle tarih 13 Oca 2012, 20:57

Şimdi;
bizimkilerin emisyonu kendi sınıfında çok düşük değil, Daihatsu'nun Avrupa'dan çekilmesinin bir sebebi de bu zaten.
Haberden anlaşıldığı üzere sadece emisyona bakmak değil de "enisyon oranı"na bakmak gerekir, yani 100 km'de ne kadar CO2 salıyor gibi. Ama emisyon oranlarında sadece CO2'yi verir üreticiler (en azından tüketiciye), sadece bu gaza bakmak çok saçma. Misal 2 Sirion alalım (basit bir örnek olsun) biri yeni, diğeri eski; yeni olan daha verimli olacağı için aynı aynı miktar benzin tükettiklerinde daha fazla CO2 salacak. O nedenle, gidilen mesafeye göre salınan gaz kütlesine bakılmalı ve tüm gazlara bakılmalı.
Ama şunu da untmayalım, bu bir üretim maliyetidir ve o bize kilitlenir, yani fiyatlara yansır.
Bir diğer not: Türkiye'nin bu tarz kısıtlamalara gitmesine gerek yok, mesela Kyoto protokolünü imzalamasına gerek yoktu, çünkü Türkiye kaynaklı salınımların payı genele göre küçük kalıyor.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen FaTiH tarih 14 Oca 2012, 20:28

Şunu da bir değerlendir Vtec: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 4494/detay

Sporty olması (deri döşeme+sunroof+çelik jant) önemli bir artı!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen bfd tarih 14 Oca 2012, 22:23

tavan hariç boyalı yazmış, birde fotoğraflara eklediği araç kontrol formunda 2 adet jant düzeltme var (jant neden yamulur?) fiyat çok cazip aman dikkat diyorum.. :idea:
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajgönderen vtecmaniaa tarih 14 Oca 2012, 23:48

Fatih öneriler için çok tşkler

ilk araç pertti

ikinci aracın ciddi bi sıkıntısı var diye tahmin ediyorum...5 saatte satılan araç oydu :) ayrıca bu aracın trameri hiç iç açıcı değil, almayı düşünen varsa vazgeçsin

dün çok temiz dizel kia picanto bulup aldım arkadaşlar...malesef daihatsu nasip olmadı

ayrıca temiz bi daihatsuya 16 hiç düşünmeden verilir diye düşünüyorum...çünkü bu işin kitabını yazdım 1 aydır :D

telefon faturası 100 tl gelir heralde, sürekli 5664 e mesaj atmaktan :D tüm daihatsuların kayıtları var elimde :P

kısa süreli de olsa tanıştık muhabbet ettik...kalbini kırdığım kimse varsa hakkını helal etsin

hoşçakalın ;)
vtecmaniaa

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen argyle tarih 15 Oca 2012, 17:21

Hayırlı olsun.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle