1.nesil Terios servis gözüyle

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Re: 1.nesil Terios servis gözüyle

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 00:09

merhabalar bende aranıza yeni katıldım ve allah nasip ederse yarın itibarı ile 2006 model 1.3 dx at sahibi oluyorum. araç hakkında ayrıntılı tknik bilgiler alabileceğim linkler veya bilgiler verirseniz sevinirim . aracımı kır gezilerinde kullanacağım ve orjinalini bozmadan verimlilik sağlayacak birkaç tuning ve modifiye işlemi yapmak istiyorum. Aklımdakini aşağıda sıralıyorum bunlar hakkında veya dışında yorumlarınız yaparsanız sevinirim herkese saygılar ve şimdiden teşekkürler.
Yapmayı düşündüklerim;
1. Açık hava filtresi - krank filtresi
2. Performans buji
3.Alterpower uygulaması
4. Lastilklere nitrojen
5. Bor power
6. Şnorkel uygulaması ( safari şnorkel alacağım herhalde başka önerilere açığım)
belkiler ;
elektrikli turbo uygulaması
chip tuning
supersprınt eğzost
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 08:59

ercumentoflas yazdı:merhabalar bende aranıza yeni katıldım ve allah nasip ederse yarın itibarı ile 2006 model 1.3 dx at sahibi oluyorum. araç hakkında ayrıntılı tknik bilgiler alabileceğim linkler veya bilgiler verirseniz sevinirim . aracımı kır gezilerinde kullanacağım ve orjinalini bozmadan verimlilik sağlayacak birkaç tuning ve modifiye işlemi yapmak istiyorum. Aklımdakini aşağıda sıralıyorum bunlar hakkında veya dışında yorumlarınız yaparsanız sevinirim herkese saygılar ve şimdiden teşekkürler.
Yapmayı düşündüklerim;
1. Açık hava filtresi - krank filtresi
2. Performans buji
3.Alterpower uygulaması
4. Lastilklere nitrojen
5. Bor power
6. Şnorkel uygulaması ( safari şnorkel alacağım herhalde başka önerilere açığım)
belkiler ;
elektrikli turbo uygulaması
chip tuning
supersprınt eğzost

Hayırlısı olsun. İnşallah kazasız belasız binersiniz. Maddeler halinde cevaplayayım:

1. Arazi aracına açık hava filtresinin bence hem riski var hem de uğraştırır gibime geliyor pisliği falan... Yine de siz bilirsiniz tabii.
  2. Gayet mantıklı ve uygulaması kolay.
  3. Gayet mantıklı.
  4. Kesinlikle lazım. İkide bir lstik havası kontrol etmek istemiyorsanız şart :) Büyük rahatlık.
  5. Testini yaptı ilker isimli motor profesörü arkadaşımız. Biz burada bir aile gibi olduğumuz için, onun şu sözünü kılavuz alıyoruz: "ürün belkide motor verimi % 50 ve civarına düşmüş araçların fabrika değerlerini yakalamasını sağlıyordur bilemiyorum... ama bende kesinlikle mucize yarattı diyemem... tek tesellim eğer sürtünme katsayısını düşürüyorsa gerçekten, bir miktar motor koruması yapması şeklinde... ama ( + ) performans vermediği açık..." Detaylı incelemeyi aşağıdaki linki tıklayarak okuyabilirsiniz:
    viewtopic.php?f=51&t=253
  6. Şnorkel iyi fikir.

Bir de, birşey sormak istiyorum; araç seçiminizi YRV Turbo olarak yapmışsınız? Yanlışlık mı, yoksa bir de YRV Turbo'nuz mu var?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 09:36

öncelikle iyi dilekleriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim .2005 yrv turbo için kredim hazır ancak alacağım aracında üzerinde kredi olduğundan ve sahibi ve ben birliktede o kadar nakit çıkaramadığımızdan iş yattı. onunlada bir süre zaman geçirdim ancak hep keşkeler aklımda idi herhalde böylesi daha hayırlı oldu. hem 2. el satış kolaylığı ve değer kaybı hemde küçük kır gezileri ve ufak çaplı off road a uygunluğu içime sindi. ancak bence teriosa yrv turbonun moorunu atmanın ekonomik bir yolunu bulsak süper olur.
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 09:52

ercumentoflas yazdı:öncelikle iyi dilekleriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim .2005 yrv turbo için kredim hazır ancak alacağım aracında üzerinde kredi olduğundan ve sahibi ve ben birliktede o kadar nakit çıkaramadığımızdan iş yattı. onunlada bir süre zaman geçirdim ancak hep keşkeler aklımda idi herhalde böylesi daha hayırlı oldu. hem 2. el satış kolaylığı ve değer kaybı hemde küçük kır gezileri ve ufak çaplı off road a uygunluğu içime sindi. ancak bence teriosa yrv turbonun moorunu atmanın ekonomik bir yolunu bulsak süper olur.

Çılgın bir proje olur gerçekten :) Bu arada niyetlendiğiniz YRV Turbo kırmızı mıydı?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 11:27

hayır gri bu arada niyetimide tam bozmuş değilim belki benim 99 hondayı bozdurabilirsem onuda hanıma alırım toptan daihatsu oluruz:)
http://www.sahibinden.com/2005_model_yr ... isplayitem
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 11:41

ercumentoflas yazdı:hayır gri bu arada niyetimide tam bozmuş değilim belki benim 99 hondayı bozdurabilirsem onuda hanıma alırım toptan daihatsu oluruz:)
http://www.sahibinden.com/2005_model_yr ... isplayitem

Bu ilanın sahibi, ben YRV'yi aldıktan iki gün sonra verdi ilanı. Eğer iki gün önce çıkmış olsaydı büyük ihtimal bunu ben alırdım. Bu araba ilana ilk çıktığında sahibi yanlış hatırlamıyorsam 17.000 istiyordu.

Valla araba çok temiz gözüküyor. Üstelik 2005, teybinde MP3 desteği var... Ben aynı km'de 2003 arabayı sırf temiz diye o fiyattan daha yukarı aldım. Malum bu arabaları canını çıkarırcasına kullanıyorlar. Temizini bulmak çok önemli. Eğer niyetiniz varsa YRV Turbo'ya, kesinlikle kaçırılmayacak bir fiyat gibi duruyor (tabii arabayı göstermek ve temiz olduğuna emin olmak kaydıyla).

Gerçi Terios da çok güzel araç. İnsanlar hafife alıyorlar arazide başarılı olamaz sanıyorlar. Elbette bir Lada Niva kadar değil ama kalın tekerlekli birçok sözde SUV'den iyi gidiyor. Ben de bir ara çok düşünmüştüm. Bende eskiden Sirion vardı. Terios'u da incelemiştim ama iç genişliği olara fazla birşey kazanamayacağımı farkettim. Üstelik 4x4 yüzünden yakıt tüketimi de Sirion'a kıyasla daha fazla olacaktı. Aynı miktarda benzin yakarım ama hiç değilse otoban faresine binerim dedim, kararı YRV'de kıldım. YRV Mini-MPV. Araçla ilgili yazdığım çok yazı var. O yazılarda bulabileceğiniz koltuk ve bagaj yetenekleri özellikle etkilemişti beni. Fonksiyonellik tek çocuklu aile için oldukça yeterli iç mekan sunmasını sağlıyor.
Şu sayfadan inceleyebilirsiniz:
viewtopic.php?f=8&t=232
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 11:59

araçta ön arka tampon ve sağ marşpiyel işlem görmüş onun dışında belli bir sorunu gözükmüyor kullandım sorunsuz aslında ideali 2 sine de sahip olmak teriosunda yrv ninde artıları eksileri var avantajlarını . ben gezenbilirede üyeyim tavsiye ederim kır gezilerime ve keşife başlarsam gene terios daha avantajlı olur. otoban olayına gelince 1.5 senedir sıfır sandık motorlu sıfır turbolu sıralı lpgli rover 220 turbo coupela iş ve gündelik olarak geziyorum birazda çukur falan kollamadan pervasız gezme fikriki günümün çoğunluğu hadımköy civarında geçiyor hoş geldi şimdilik memnunum burdan yaptıklarımla ilgili paylaşımlarda bulunacağım . terios ve yrv nin teknik motor bilgileri ölçülerini bulabileceğim bir site varmı bu arada bildiğiniz.
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 12:13

ercumentoflas yazdı:araçta ön arka tampon ve sağ marşpiyel işlem görmüş onun dışında belli bir sorunu gözükmüyor kullandım sorunsuz aslında ideali 2 sine de sahip olmak teriosunda yrv ninde artıları eksileri var avantajlarını . ben gezenbilirede üyeyim tavsiye ederim kır gezilerime ve keşife başlarsam gene terios daha avantajlı olur. otoban olayına gelince 1.5 senedir sıfır sandık motorlu sıfır turbolu sıralı lpgli rover 220 turbo coupela iş ve gündelik olarak geziyorum birazda çukur falan kollamadan pervasız gezme fikriki günümün çoğunluğu hadımköy civarında geçiyor hoş geldi şimdilik memnunum burdan yaptıklarımla ilgili paylaşımlarda bulunacağım . terios ve yrv nin teknik motor bilgileri ölçülerini bulabileceğim bir site varmı bu arada bildiğiniz.

Kesinlikle en güzel tabii ikisine birden sahip olabilmek :) Bu arada Hadımköy tarafında yollar pek temiz değil, Terios ile rahat edersiniz. Bu aralar hanımı işten almak için giriyorum oralara. YRV'nin sert süspansiyonu ile olacak iş değil bütün gün oralarda gezmek...

Paylaşımlarınızı bekliyoruz sabırsızlıkla!

Terios ve YRV'de kullanılan motor aynı. Motorun kodu: K3-VE
YRV'deki bunun Turbo uygulanmış hali yani K3-VET

Bir de K3-VE2 var. O da eski kasa Sirion'ların motoru. K3-VE ile aynı sayılır birkaç değişiklik haricinde. En önemli farkı sıkıştırma oranı 1:11 ve bunun sonucu olarak motor gücü 7000 devirde 102 beygir.

Ne gibi bilgiler lazım size tam olarak?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 12:16

bir tane komple yrv çıkma turbo kit bulsam motor aynı ise silindir kapağınıda değişrtirsem intercooler zaten motorun üstünde olur mu acaba
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 12:19

ercumentoflas yazdı:bir tane komple yrv çıkma turbo kit bulsam motor aynı ise silindir kapağınıda değişrtirsem intercooler zaten motorun üstünde olur mu acaba

Maalesef. O motorun Sirion'a takılması bile çok zahmet gerekiyor. Ayrıca şanzıman problemi de var. Araca bir şekilde uydurmayı başarsanız bile 4x4?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 12:24

benim teriosun teknik değerleri sizde mevcut mudur motor ve otomatik şanzıman oranları diferansiyel
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 12:26

yada motor parçaları aynı ise sirionun kapağını egzantrik ve beynini uygulamak daha mantıklı 86 bg 102 bg standart olursa süper olur
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 12:28

ercumentoflas yazdı:benim teriosun teknik değerleri sizde mevcut mudur motor ve otomatik şanzıman oranları diferansiyel

Aşağıdaki adreste sizin aracın broşürünü bulabilirsiniz:
viewtopic.php?f=32&t=148

Burada bazı teknik bilgiler var ama aradığınız şeyler yok tam olarak. Yemekten sonra size daha detaylı bir teknik tablo gönderirim.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 12:29

sağol görüşmek üzere
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas