Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

1.nesil Terios servis gözüyle

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Re: 1.nesil Terios servis gözüyle

Mesajercumentoflas, 16 Nis 2008, 15:15

teşekkürler
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 18 Nis 2008, 13:46

Şnorkelli bir Terios'dan dalış denemesi: :)
http://www.YouTube.com/watch?v=TTY0DRk8r0Q
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajSirion gti, 18 Nis 2008, 17:30

WAybe güzel video adam aşmış olayı
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajercumentoflas, 18 Nis 2008, 23:59

bu videoyu görmüştüm venezulleterios club a ait bir araç sanırın. şnorkelde safariye benziyor ancak buradaki distiribütöründe yok ali bey firma sahibi ve teknik müdür çin gezisinde imiş 22 sinde dönecek sipariş verecekler. bu arada çamurlukları modifiye etmeden 215 70 r 15 takabileceğimi düşünüyorum. yokohama go12 alcağım bir vinç izolasyon ateşleme modifiyesi port ve izolasyon havalandırma ile işi bitirmeyi planlıyorum ama bu ay bütçe bitti .snorkel için bir örnekte burda var ara boruda açık hava filtresi var körük içinde sanırım.
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 19 Nis 2008, 16:04

Bu arada jant konusunda ne düşünüyorsunuz bilmem ama büyük jantlar da çok yakışıyor Terios'a :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajercumentoflas, 21 Nis 2008, 08:24

sevgili supersonic malesef görünen o ki benim teriosu hanım kaptı bende kısmet olursa onun hondasını 93 veya 97 2 tane feroze buldum onlardan biri ile takas edeceğim. teriosa jant konusuna gelince jantı değilde lastik olarak yokohama go12 215 75 r15 akacaktım siparişi vermişti kısmet ferozaya daha da büyüğünü takarız çamurluk modifikasyonu olmadan
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 21 Nis 2008, 10:10

ercumentoflas yazdı:sevgili supersonic malesef görünen o ki benim teriosu hanım kaptı bende kısmet olursa onun hondasını 93 veya 97 2 tane feroze buldum onlardan biri ile takas edeceğim. teriosa jant konusuna gelince jantı değilde lastik olarak yokohama go12 215 75 r15 akacaktım siparişi vermişti kısmet ferozaya daha da büyüğünü takarız çamurluk modifikasyonu olmadan

:) sizde de amma Daihatsu aşkı oldu yalnız ha! 15 gün içinde YRV Turbo, Terios, Feroza... Başım döndü :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajcem, 25 Nis 2008, 12:10

arkadaşlar merhaba bir süredir forumu takip ettim ve katılmaya karar verdim bende :) aracım 2004 model terios sx/at ve aracımın çok yaktığını düşünüyorum ortalama 10lt civarı ve genelde artıyo bu oran. sizce diğer terioslara göre normal mi?
Kullanıcı avatarı
cem

MesajFaTiH, 27 Nis 2008, 01:57

Aramıza hoşgeldiniz..Sizlerin de katkılarıyla güzel bir paylaşım ortamı içerisinde olacağımızdan emin olabilirsiniz..!Servisi düzenli ziyaret ediyor musunuz acaba aracınızın bakımları açısından?Bir de kullanım alışkanlığınız nasıl??Sert bir kullanım;ani hızlanmalar v.s. gibi etkenlerin yanı sıra;özelliğini kaybetmiş bujiler,değiştirilmesi geciktirilmiş hava filtresi v.s. yakıt tüketimi konusunda muhtemel sıkıntı sebepleridir..Araç bunların hiçbiri noktasında sorun taşımıyorsa bir servise görünmenizi tavsiye ederim ben..!Çünkü bahsettiğiniz rakam çok da normal değil gibi göründü bana!!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajcem, 27 Nis 2008, 21:20

bakımları düzenli olarak serviste yapılıyor aksatılmadan.kullanım genelde sakin bu aralar malum benzin fiyatları yüzünden:) terios kullanıcılarıda yazarlarsa tüketimlerini çok mutlu olurum..teşekkürler şimdiden..
Kullanıcı avatarı
cem

MesajDoorman, 28 Nis 2008, 00:10

cem yazdı:arkadaşlar merhaba bir süredir forumu takip ettim ve katılmaya karar verdim bende :) aracım 2004 model terios sx/at ve aracımın çok yaktığını düşünüyorum ortalama 10lt civarı ve genelde artıyo bu oran. sizce diğer terioslara göre normal mi?

Hoşgeldiniz.
10 lt benzinin 3,45 YTL oldugu bir dönemde insanın canını sıkıyordur.
Fatih arkadaşımız olasılıkları saymış. ama otomatik vitesli ve 4x4 olan bir arac tüketim konusunda cok cimri olamayacaktır düşüncesindeyim.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 28 Nis 2008, 09:39

cem yazdı:bakımları düzenli olarak serviste yapılıyor aksatılmadan.kullanım genelde sakin bu aralar malum benzin fiyatları yüzünden:) terios kullanıcılarıda yazarlarsa tüketimlerini çok mutlu olurum..teşekkürler şimdiden..

hoşgeldiniz.

bence tüketimi 8 litre civarında olmalıydı. fazla olması trafik yoğunluğu, hava şartları ya da kullanım şekline bağlı olabilir mi (ısınmamış motorla kısa mesafe yolculuk gibi)?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Turbo Terios

MesajUmut-Gultekin, 28 Nis 2008, 15:02

Bilin bakalım ben haftasonu ne gördüm. Turbo bir Terios!!! Eski kasa. Kaputunda intercooler hava girişi ile çok şık görünüyordu. Motoru K3-VET miydi yoksa Japonların 600 küsur cc turbo motorlu versiyonlarından mıydı emin değilim ama büyük ihtimalle 600 küsur cc olandandı. Çünkü plakası Japon idi ve içinde iki adet Japon turist vardı. Çok sevindim, peşine takılacaktım ama yolun diğer tarafındaydı.

Bu arada 1.3 Terios'lar çok seyrek adetlerde çok seyrek yerlerde olsa da (Türkiye'de yok) K3-VET ile satılmışlar. Yani dünyanın bir yerlerinde 1.3 motorlu 130+ beygirlik Terios'lar mevcut.

Keşke bir tane bulabilsek, gümrükten falan düşer belki ümidiyle takip edeceğim bundan sonra :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajercumentoflas, 28 Nis 2008, 19:07

10 litre / 100 km şehiriçinde çok abartılı değil bende dikkatli kullanımla 9 litre civarında dönüyorum uzun yolda da da 120-130 civarı bursaya gittim biraz rüzgarda vardı tüketimim 8.5 litre küçük motor sürekli 4x4 yüksek hızda tüketimi arttırıyor 90 sabit gitsemde 7 civarı olurdu diye düşünüyorum
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 28 Nis 2008, 19:29

Katılıyorum. Bir de ek olarak otomatik vitesli araçların düz viteslilere kıyasla birazcık daha fazla yaktığı doğru. Fakat ekonomik bir kullanımla çoğu düz vites kullanıcısı ile aynı hatta daha az yaktırmak mümkün. Sadece buna ait teknikleri yazacağım bir konu açacağım ama bunları belgeyebilmek için yol bilgisayarımın gelmesini bekliyordum, bugün geldi :)

Sirion ile 100 km'de karışık 6.5 yakıyordum.
YRV Turbo ile 100'km de aynı parkurda 7.6 yakıyorum.

Bunlar fabrika verileri ile aynı neredeyse. Demek ki bu teknikler uygulanırsa ve gidilip gelinen yol da uygunsa Terios otomatik de fabrika tüketim değeri olan 8 litreye kadar indirilebilir. Ama işin özü tabii ki gidip geldiğiniz mesafenin içinde trafiksiz yolun mutlaka bulunuyor olması (en azından bir kısmı).
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

ÖncekiSonraki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir