Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

1.nesil Terios servis gözüyle

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Re: 1.nesil Terios servis gözüyle

MesajSirion gti, 28 Nis 2008, 21:19

SuperSonic yazdı:Katılıyorum. Bir de ek olarak otomatik vitesli araçların düz viteslilere kıyasla birazcık daha fazla yaktığı doğru. Fakat ekonomik bir kullanımla çoğu düz vites kullanıcısı ile aynı hatta daha az yaktırmak mümkün. Sadece buna ait teknikleri yazacağım bir konu açacağım ama bunları belgeyebilmek için yol bilgisayarımın gelmesini bekliyordum, bugün geldi :)

Sirion ile 100 km'de karışık 6.5 yakıyordum.
YRV Turbo ile 100'km de aynı parkurda 7.6 yakıyorum.

Bunlar fabrika verileri ile aynı neredeyse. Demek ki bu teknikler uygulanırsa ve gidilip gelinen yol da uygunsa Terios otomatik de fabrika tüketim değeri olan 8 litreye kadar indirilebilir. Ama işin özü tabii ki gidip geldiğiniz mesafenin içinde trafiksiz yolun mutlaka bulunuyor olması (en azından bir kısmı).

Napıyorsun araca gazmı veriyosun yoksa aslansın sen kaplansın sen yakmazsın falan diye :mrgreen:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajcem, 28 Nis 2008, 21:47

hoşgeldiniz.

bence tüketimi 8 litre civarında olmalıydı. fazla olması trafik yoğunluğu, hava şartları ya da kullanım şekline bağlı olabilir mi (ısınmamış motorla kısa mesafe yolculuk gibi)?

gerçekten 8ltye düşürebilmek için trafiğin minimum ve dur kalkların yok denecek kadar az olması lazım diye düşünüyorum.teriosların şehir içi ortalamalarını merak ediyorum sadece..
Kullanıcı avatarı
cem

Model: Terios 1. Nesil

Mesajercumentoflas, 29 Nis 2008, 01:18

benim ekonomik kullanırken birkaç dikkat ettiğim detayı değerlendirmelerinize sunmak istiyorum;
1. öncelikle dur kalk trafikte frenden ayağımı kompresör tam dolduğunda çekip önce yüklendikten sonra gaza basıyorum
2. dur kalkta freni mümkün olduğunca az kullancak şekilde bir tarz seçiyor gaza sert yüklenmiyorum,
3. 50 kmye kadar kesinlikle over drive sürekli kapalı ve aracta lüzumsuz sürekli vites değiştirmeyi engellemeye çalışıyorum
4. işime yaramayan tüm elektrikli cihazları kapatıyorum
5. lastik havalarım her zaman tamdır
6. arabada gereksiz ağırlık taşımam ( ben zaten 110 kgmım :))
7. arabama bakım yapmam için illa servise ihtiyacım yok her halukarda servise ulaşamasam bile zamanından önce yağ ve bujisini ve hava yağ filtresini değiştirir elektrik sistemini kontrol ederim bakım ekonomiktir.
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajUmut-Gultekin, 29 Nis 2008, 09:35

ercumentoflas yazdı:benim ekonomik kullanırken birkaç dikkat ettiğim detayı değerlendirmelerinize sunmak istiyorum;
1. öncelikle dur kalk trafikte frenden ayağımı kompresör tam dolduğunda çekip önce yüklendikten sonra gaza basıyorum
2. dur kalkta freni mümkün olduğunca az kullancak şekilde bir tarz seçiyor gaza sert yüklenmiyorum,
3. 50 kmye kadar kesinlikle over drive sürekli kapalı ve aracta lüzumsuz sürekli vites değiştirmeyi engellemeye çalışıyorum
4. işime yaramayan tüm elektrikli cihazları kapatıyorum
5. lastik havalarım her zaman tamdır
6. arabada gereksiz ağırlık taşımam ( ben zaten 110 kgmım :))
7. arabama bakım yapmam için illa servise ihtiyacım yok her halukarda servise ulaşamasam bile zamanından önce yağ ve bujisini ve hava yağ filtresini değiştirir elektrik sistemini kontrol ederim bakım ekonomiktir.

çok doğru noktalar :) zaten 1 ve 3 şanzımanın uzun ömürlü ve sağlıklı olması açısından da dikkat edilmesi gereken hususlar.
2 bence yakıt ekonomisinde en önemli nokta. gaza az basmaktan daha çok frene az basmak önemli yakıt ekonomisinde. neticede 130 ile sabit hızda giden bir araç, habire 30-60 arası dur kalk yapan bir araçtan daha az benzin tüketiyor.

not: portbagaj'da yakıt tüketimini artırıyor aerodinamiği bozduğu için. bir test izlemiştim. bu testte yan aynaların arabanın aerodinamisine etkisi ölçülüyordu. sonuç etkileyiciydi. aynasız biçimde %5 daha az yakıt tüketiliyordu :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajercumentoflas, 29 Nis 2008, 22:11

o zaman aynaları sökelim tasarruf tasarruftur :D
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

MesajSirion gti, 30 Nis 2008, 11:49

ercumentoflas yazdı:o zaman aynaları sökelim tasarruf tasarruftur :D

acaba polisler tasaruf yaptığı içinmi onlara aynasız diyorlar :)
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajercumentoflas, 28 Eyl 2008, 19:21

teriosuma yrv turbo motoru uygulamak yada motor teknik özellikleri yakın ise kapak ve turbo uygulaması ile değişimi sağlamak istiyorum. Bu konuda fikri olan , pert yrv turbo bilen ve yardımcı olabileceklerin mesajlarını bekliyorum. Herkese saygılar.
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

Mesaj37sadik37@mynet.com, 21 Haz 2009, 04:32

2005 1.3 teriosa simit depo taktırdım taktırana yardımcı olurum
37sadik37@mynet.com

Mesajcem, 21 Haz 2009, 11:52

resimleri yollayabilir misiniz? bende taktırmayı düşünüyodum fakat o bölmeye uygun simit depo üretilmediğini söylemişti konuştuğum yerler
Kullanıcı avatarı
cem

Mesaj37sadik37@mynet.com, 22 Haz 2009, 09:07

çekim göderecegim
37sadik37@mynet.com

Mesajsardunya, 02 Nis 2010, 01:05

merhaba
resimler ne oldu acaba merak ettim

bu arada bi kaç sorumu burdan sorayım 2007 model 1.nesil terios 1.3dx 33000 sizce nasıl bir araçtır yani sx e göre artısı eksisi nelerdir eksisi olduğu kesinde dijital saat yol vs vs başka neler eksik dx modelinde acaba
siz bu mesajı okurken ben alım satım işlemleri ile ilgileniyor olacağım mutlaka
şimdiden teşekkürler
sardunya

Mesajtameray, 20 Nis 2010, 21:26

Arkadaşlar sohbetinizi başından sonuna kadar okudum. Terios 1. nesil düşündüğümden dolayı biraz araştırıyorum. Ben konunun biraz dışında bir şey sormak istiyorum. Terios 1. nesil otomatik vites bir aracın motoru hiç tamirci eli değmeden, sorunsuz en az ve de en çok kaç km. yapabilir ?
Kullanıcı avatarı
tameray

Mesajalp007, 22 May 2010, 15:50

merhaba arkadaşlar bende taze terios 1. nesil kullanıcısı olarak aranıza katıldım.bu simit depo taktırmak konusunda ayrıntılı bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.saygılar.
alp007

Mesajlivan08, 26 Haz 2010, 00:23

evet arkadaşlar aramızda simit tank taktıran varmı aracına.cevap verirseniz seviniri.2-3 gün içinde lpg montajı yaptırmam gerekiyor.fikri olan varsa paylaşsın lütfen
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajcem, 26 Haz 2010, 02:11

terioslara simit depo takılamadığını biliyorum çünkü bagajdaki o bölmenin altında şasi başları var ve simit takılması için onların ezilmesi gerekiyo o işlemde araca zarar vereceğinden simit tüp takılamıyor diğer bi yolda şasi çıkıntılarına kadar bagaj havuzunu yükseltmek ona da makine müh. odası onay vermiyordu önceden artık başka yol var mı bilmiyorum takılması mümkün olsa simit depo koyduracaktım bende.
Kullanıcı avatarı
cem

ÖncekiSonraki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir