Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

1.nesil Terios servis gözüyle

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

1.nesil Terios servis gözüyle

Mesajtecimeroglu, 15 Ara 2007, 12:58

1998 yılında ülkemizde satılmaya başladı ve ilk günden beri servisimize kayıtlı 400 civarında müşterimiz var. bunların içerisinde 300.000 km yi geçmiş olanlarda mevcut. bakımları bir binici için çok ideal. yalnızca motor yağı, yağ filitresi, hava filitresi, bujiler ve birde ön fren balatası değiştirmişiz. 10 tane aracın 4 yaşında iken ön teker bilyaları ve 8 aracında debriyaj seti değişmiştir. sadece iki aracın arka fren balatası değişmiş 1998 yılında 5 takım almıştık 3 takımı elimizde duruyor. triger sistemi yoktur zincirli sistemdir. ve daha hiç bir teriosun motoru revizyon yapılmamıştır henüz o kadar aşınmış bir aracımızda yoktur. ayrıca paylaşmak istediğim konu terioslarda 120 km nin üzeride viraja girdiğinizde savrulacakmış hissi yaşatmasına rağmen bu güne kadar devrilen veya kontrolden çıkan hiç bir aracımız yoktur.
kendisi öyle hissettirmesede yol tutuşu güzel.
otomobili sevdiklerinize bir ulaşım aracı haline getirmek yada ebedi görüşmeme aracı haline getirmek sizin kontrolünüzdedir.
Kullanıcı avatarı
tecimeroglu
Daihatsu Yetkili Servisi

MesajUmut-Gultekin, 17 Ara 2007, 11:05

Merhaba,

Sitemize üye olduğunuz ve görüşlerinizi paylaştığınız çok teşekkür ederiz. Daihatsu araçları hakkında, bizlerin sevgisi ve dostlarımızla paylaşımlarımız ne kadar güzel olsalar da, konu hakkında özellikle teknik yeterliliği olan sizin yorumlarınızın sitemize ayrı bir renk katacağı da bir gerçek.

Terios ve diğer araçlarla ilgili yorumlarınızı ve yeni mesajlarınızı bekleriz. Hoşgeldiniz.

Anladığım kadarıyla Daihatsu Ankara Yetkili Servisi Tecimeroğlu adına yazıyorsunuz. Müsade ederseniz iletişim bilgilerinizi de forumumuz altında yayınlayalım:

DAIHATSU TECİMEROĞLU
Mustafa Kemal Mah. MTA Karşısı 10. Sok. No:5, Söğütözü, Ankara
Telefon: 0312 284 58 00
Faks: 0312 284 58 09

Saygılar,
Umut
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: 1.nesil Terios almak istiyorum

Mesajmustafa, 04 Nis 2008, 16:58

Arkadaşlar, eski kasa terios almak istiyorum. Mecburen cuore yi satacağım veya takas edeceğim. Terios'u hiç kullanmadım ve yeterli bilgiye sahip değilim. Terios sx düşünüyorum donanımı daha fazla olduğu için. Az km. de ve kazasız olan bir terios
Tüm daihatsuculardan bilgi, öneri, akıl,fikir her şey bekliyorum. Yeni kasa daha güzel ama az paraya yeni terios olmadığı için mecburen eski kasa düşünüyorum. Evet herkes ne biliyorsa döktürsün. hepinize kazasız Güzel daihatsulu günler dilerim.
mustafa

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: 1.nesil Terios almak istiyorum

MesajUmut-Gultekin, 04 Nis 2008, 17:08

mustafa yazdı:Arkadaşlar, eski kasa terios almak istiyorum. Mecburen cuore yi satacağım veya takas edeceğim. Terios'u hiç kullanmadım ve yeterli bilgiye sahip değilim. Terios sx düşünüyorum donanımı daha fazla olduğu için. Az km. de ve kazasız olan bir terios
Tüm daihatsuculardan bilgi, öneri, akıl,fikir her şey bekliyorum. Yeni kasa daha güzel ama az paraya yeni terios olmadığı için mecburen eski kasa düşünüyorum. Evet herkes ne biliyorsa döktürsün. hepinize kazasız Güzel daihatsulu günler dilerim.

Cuore ufak gelmeye başladı herhalde ha :) Ufaklık da olunca normaldir tabi :)

Terios güzel araç. Dikkat etmek gereken ilk noktası ikinci eli en hızlı Daihatsu modeli. Yani en kolay satılan modellerden birisi. Garip bir şekilde Cuore'de öyle. Ufak ve ekonomik olması nedeniyle anladığım kadarıyla o da gayet hızlı satılan modellerden birisi. Alıp satarken en az zarar etmenizin yöntemi aracınızı bir Daihatsu bayisi ile takas edin. Biliyorsunuz çoğu ikinci el araç da satıyor. Onların bu işten zararı yok, bir Daihatsu verip, bir başka Daihatsu alıyorlar sonuçta. Üstüne de para alacaklar. Aracı satmaya ve üstüne para koyup Terios'u almaya kalkarsanız beğendiğiniz Terios'u kaçırma ihtimaliniz çok artacağı gibi hesap da denkleşmeyebilir. Bence en temizi bir bayinin elindeki bir Terios ile takastır.

İstanbul'da zamanında Sirion'u, YRV Turbo ile takas etmek için birçok bayiyi aramıştım. Daihatsu bayisi olmalarına rağmen çoğu, malesef fiyatı öldürdüler. İçlerinde bir tanesi bana da, başka arkadaşlara da her seferinde iyi fiyat verdi. Kendileri ile böyle bir tecrübem olmadı ama ikinci elde çok iş yapan bayilerden bir tanesi: Özay Otomotiv.

Terios arazide de karda da çok iyi. Yalnız dikkat etmek gereken birşey var. 1300 cc motoru var ama 4x4 özelliği yüzünden yakıt tüketimi ortalaması yüksektir. 8 litre civarı. Bu rakam uygun ise düşünün derim, ya da LPG'li bir tane alabilir ya da LPG yaptırabilirsiniz. Tercih sizin.

Bence güzel araç ve çocuklu aile için en uygun seçim :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Re: 1.nesil Terios servis gözüyle

MesajUmut-Gultekin, 04 Nis 2008, 17:11

Gerçi amaç daha fonksiyonel ve daha geniş bir araca sahip olmak ise MPV sınıfındaki araç olan Materia diyeceğim ama pahalı... Bu durumda YRV diyebilirim. Turbo olmasa bile düz olanlarından. Gerçekten güzel bir araba. Eğer düşünürseniz her soruyu cevaplayabilirim.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 04 Nis 2008, 17:15

Özay Oto'nun ilanlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.sahibinden.com/aff.php?aff=142225
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajmustafa, 04 Nis 2008, 17:17

Teşekkürler, lpg dışında farklı bir yakıt düşünüyorum. Takas en güzelide bayiiler arabayı öldürüyor ondan sonra alıyor. kasım ayında Daihatsu Akyıdız yarı fiyatını teklif etmişti.
mustafa

MesajUmut-Gultekin, 04 Nis 2008, 17:21

mustafa yazdı:Teşekkürler, lpg dışında farklı bir yakıt düşünüyorum. Takas en güzelide bayiiler arabayı öldürüyor ondan sonra alıyor. kasım ayında Daihatsu Akyıdız yarı fiyatını teklif etmişti.

Akyıldız'a zaten diyecek hiç bir şeyim yok... Semtinden dahi geçmeyeceğim bir kurum. Detay vermeyeyim ama kısaca "iş anlayışlarından hazzetmiyorum" demekle yetineyim. Şahsi fikrimdir.

Siz Özay'ı arayın en iyisi. Tahminimce öldürmeden bir teklif yaparlar. Zaten artık onlar da öldürürse yapacak birşey yok, satıp almak tek çare demektir...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 04 Nis 2008, 20:44

Mustafa dostum ben de acizane bir iki şey söylemek istiyorum bu konuda..Terios iyidir güzeldir hoştur!En uygun fiyatlı 4x4 lerden biridir piyasanın!Sağlamlık olayına girmeye zaten gerek yok! ;) Türkiye nin en az benzin tüketen 4x4 jip idir! Fakat bu rakam aynen sevgili Umut un da söylediği gibi 8,5 lt civarlarındadır!Ve de cuore den daha geniş olması beklentisi içerisindeysen çok da fazla umutlu olmamalısın bence bu konuda!!
senin istediğin Terios sx ama nasıl bir sx!Terios lar hiç bir Daihatsu modeli gibi değil:Türkiye de 98 yılından 2007 yılına kadar satıldılar!Bu yüzden geniş bir fiyat ekseni içerisinde çeşit çeşit Terios bulabilirsin!Fakat yenilerden olsun;temiz olsun;bu araçlar 4x4 olduğu için yıpratılmış olabilirler v.s. gibi düşünceler içerisindeysen çok temiz ve genç bir Daihatsu için 22000 ytl yi gözden çıkartmalısın!Valla ben şahsen Umut gibi düşünüyorum!Bu noktada eğer arazi şartları v.s. olayın yoksa ben de ikinci el bir Materia derim!Her iki aracında yakıt tüketim değerleri aynı!Fakat Materia hem yeni bir teknoloji hem içeriğinde yeni özellikler barındıran;hem müthiş dikkat çekici görünümde tam bir AşK aracı!Üstelik olay ailenin büyümesiyse güvenlik açısından kesinlikle daha artılı bir model! 6 havayastığı bulunmakta Materia da!!!Sürücü,yolcu,yan ve perde hava yastıkları!Bu yüzden eğer güzel bir Terios düşünüyorsan 22000 ytl.lik v.s. ben derim ki 5 daha ekle, şöyle daha 1 yaşına basamamış, 10000 km bile olmamış bir Materia yı çek altına!! Herkesi ağzı açık şekilde yüksekten yüksekten renkli camlarının ardından izle! :) Bak ikinci el bir yeni kasa Terios a pahalı fiyatlar demişsin!Haklısın!1,3 motoru henüz ikinci ele düşemedi yeni yeni pazara çıktığı için..1,5 motorlusu ise temiz bişi bulayım desen 33-35000 ytl dolaylarından aşağı değil!Ama Materia!!!Bence ikinci el olarak tercih edilebilecek bir araç!Bir değerlendir istersen..! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 04 Nis 2008, 21:06

Bence 2006 1.5 Terios Gold'a 31.000 den fazla verilmez. Aynı şekilde 2007 Materi Gold'a da 24.000'den fazla verilmez. Bunların üstündeki fiyatların sahiplerinin ya piyasadan haberleri yoktur, ya da satmaya niyetleri...

Adam 29.000 e arabayı alıyor, 20.000 km kullanıp, 28.000 ytl'ye ilan yazıyor. El insaf!..
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 05 Nis 2008, 14:56

Bu arada tekrar gündeme getirmek istemiyordum YRV'yi hani adam YRV aldı, herkese aldırmaya çalışıyor denmesin diye :) ama güzel bir ilan çıktı mesela sadece 12.900 YTL, otomatik vites, cam tavan vs.

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=7511031

Bence uygun fiyatlı güzel bir alternatif olabilir YRV. Çocuklu aile için avantajları:

• Tavanı yüksek.
  • Arka koltuklar ön koltuklara kıyasla daha yüksek tasarlanmış. Böylece arkada giden yolcular yolu rahatlıkla görebiliyorlar ve siz de çocuğunuzu rahatlıkla görebiliyorsunuz.
  • Arka koltukları ileri-geri oynayabiliyor.
  • Arka koltukları parça parça yatabiliyor, düz zemin elde edilebiliyor, ya da istenirse tamamen sökülebiliyor.
  • Arka koltukların sırt açıları ayarlanabiliyor.

İstanbul'da olsaydınız benimkini görüp fikir sahibi olabilirdiniz. Gerçi aceleniz yoksa zaten 25 Mayıs'ta görüşeceğiz, o zaman bakarız.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajmustafa, 07 Nis 2008, 08:44

Aslında aracın yakıtı ve maliyeti benim için çok önemli. Daha önce 4*4 düşünmedim teriosun bile yakıtı benim için fazlaydı. Benzin ve lpg dışın da bir yakıt kullanacağım benzine göre çok ucuz. 4*4 ün ayrı bir güvenlikli yapısı var, 2 aracımda küçük birisini büyüteyim diyorum. Birde kır gezilerini severim arabanın altı değdiği zaman çok rahatsız oluyorum. Hayatta tecrübeye önem verir, başkalarının fikirlerini alır değerlendiririm. Bursa'da 2007 mod. suziki jimny var yirmibinde fiyatta çok güzel, teriosla kıyaslamadım bile. Teriosla ilgili fikirlerinize değer veriyorum. hepinize teşekkürler.
mustafa

MesajUmut-Gultekin, 07 Nis 2008, 08:56

mustafa yazdı:Aslında aracın yakıtı ve maliyeti benim için çok önemli. Daha önce 4*4 düşünmedim teriosun bile yakıtı benim için fazlaydı. Benzin ve lpg dışın da bir yakıt kullanacağım benzine göre çok ucuz. 4*4 ün ayrı bir güvenlikli yapısı var, 2 aracımda küçük birisini büyüteyim diyorum. Birde kır gezilerini severim arabanın altı değdiği zaman çok rahatsız oluyorum. Hayatta tecrübeye önem verir, başkalarının fikirlerini alır değerlendiririm. Bursa'da 2007 mod. suziki jimny var yirmibinde fiyatta çok güzel, teriosla kıyaslamadım bile. Teriosla ilgili fikirlerinize değer veriyorum. hepinize teşekkürler.

Fanatiklik yapmak lazım elbette ama doğruya doğru. Jimny'de çok güzel araç. Hatta daha kısa ve daha geniş olduğu için büyük ihtimalle arazide daha başarılı olacaktır Terios'a kıyasla. Bazı videolar izlemiştim, güzel görünüyordu. Bence güzel bir alternatif. Bu arada neymiş o yakıt, çok merak ettim. Biz niye kullanmıyoruz onu :roll:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajcamoka, 07 Nis 2008, 09:46

dizeli tinerle inceltmek diyeceğim, olmaz. tinere dizel koyup kalınlaştır, o hiç olmaz. ben de çok merak ettim neymiş bu yakıt diye? yoksa tyler durden, fit club, hesabı liposuction yağlarından yeni bir icat mı?
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajFaTiH, 07 Nis 2008, 09:49

Fanatiklik bir yana ark.lar ama Jimny Terios a göre eksileri olan bir araç!!!Bir kere sadece tek kapılı seçeneği var..Yani arka kapıları yok!Üstelik silindir hacmi Terios gibi 1298 cc değil..1328 cc. olduğu için vergi olarak 1301-1600 klasmanına ilişkin vergi ödüyorsunuz..200 ytl civarı bir fazladan verginiz var Jimny de!!!Yani Terios,Terios,Terios! 8) :lol:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Sonraki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir