mustafa yazdı:Arkadaşlar, eski kasa terios almak istiyorum. Mecburen cuore yi satacağım veya takas edeceğim. Terios'u hiç kullanmadım ve yeterli bilgiye sahip değilim. Terios sx düşünüyorum donanımı daha fazla olduğu için. Az km. de ve kazasız olan bir terios
Tüm daihatsuculardan bilgi, öneri, akıl,fikir her şey bekliyorum. Yeni kasa daha güzel ama az paraya yeni terios olmadığı için mecburen eski kasa düşünüyorum. Evet herkes ne biliyorsa döktürsün. hepinize kazasız Güzel daihatsulu günler dilerim.
Cuore ufak gelmeye başladı herhalde ha

Ufaklık da olunca normaldir tabi

Terios güzel araç. Dikkat etmek gereken ilk noktası ikinci eli en hızlı Daihatsu modeli. Yani en kolay satılan modellerden birisi. Garip bir şekilde Cuore'de öyle. Ufak ve ekonomik olması nedeniyle anladığım kadarıyla o da gayet hızlı satılan modellerden birisi. Alıp satarken en az zarar etmenizin yöntemi aracınızı bir Daihatsu bayisi ile takas edin. Biliyorsunuz çoğu ikinci el araç da satıyor. Onların bu işten zararı yok, bir Daihatsu verip, bir başka Daihatsu alıyorlar sonuçta. Üstüne de para alacaklar. Aracı satmaya ve üstüne para koyup Terios'u almaya kalkarsanız beğendiğiniz Terios'u kaçırma ihtimaliniz çok artacağı gibi hesap da denkleşmeyebilir. Bence en temizi bir bayinin elindeki bir Terios ile takastır.
İstanbul'da zamanında Sirion'u, YRV Turbo ile takas etmek için birçok bayiyi aramıştım. Daihatsu bayisi olmalarına rağmen çoğu, malesef fiyatı öldürdüler. İçlerinde bir tanesi bana da, başka arkadaşlara da her seferinde iyi fiyat verdi. Kendileri ile böyle bir tecrübem olmadı ama ikinci elde çok iş yapan bayilerden bir tanesi: Özay Otomotiv.
Terios arazide de karda da çok iyi. Yalnız dikkat etmek gereken birşey var. 1300 cc motoru var ama 4x4 özelliği yüzünden yakıt tüketimi ortalaması yüksektir. 8 litre civarı. Bu rakam uygun ise düşünün derim, ya da LPG'li bir tane alabilir ya da LPG yaptırabilirsiniz. Tercih sizin.
Bence güzel araç ve çocuklu aile için en uygun seçim