1.nesil terios

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

1.nesil terios

Mesajgönderen serus10 tarih 23 Tem 2010, 01:55

arkadaşlar 2006 terios yeni aldım. 4x4 de getirince direksiyonu çok çevirdiğimde ön lastikler sürtüyormuş gibi zorlanıyor.Servisi aradım normal olduğunu söylediler.doğrumudur.Birde arabada defransiyel sesi gibi bir vınlama sesi var hızlanınca.Arabayı aldığım kişi serviste baktırdığında kum sıkışmasında oluşmuş bir durum demişler tornada hafifçe düzeltilmesi gerekir defransiyelde bir şey yok demişler.Fikrinizi almak istiyorum.
serus10

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: 1.nesil terios

Mesajgönderen CST tarih 26 Tem 2010, 19:08

Öncelikle aracın hayırlı olsun. Bende de 2006 terios dx var. Araç sürekli 4x4 zaten. Senin bahsettiğin kilitli difransiyel. Çoğu kişi kilitli difransiyel düğmesini 4x4 düğmesi zannediyor. Difransiyel kilidi açtığında da aracın düz yolda zorlanması doğal. Diğer ses için bir şey diyemem ancak teriosların çok açık yeri olduğundan toz pislik giriyor çok. Ben düzenli olarak her hafta aracımı kendim yıkarım. Buna motor temizliği ve aracın altıda dahildir. Bende aldığımda bir takım sesler geliyordu ancak çok detaylı temizlik yapmamdan sonra azaldı şaunda gayet sessiz. Genede ikinci durum için bir servise götürmende fayda var.
Ne Mutlu TÜRK'üm DİYENE!!!
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen riogrande tarih 31 Ağu 2010, 22:27

Hangi servisi aradınız cok merak ettim.size o dügmenin diferansiyel kilidi oldugunu niye söylemedi.servisin adını yazında oradan uzak duralım. O Dügmeye araba arazide bir yere takılmadıgı sürece kullanmayın.aracınız sürekli 4 cekerdir.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Mesajgönderen livan08 tarih 30 Eyl 2010, 21:46

dif.kilidini aracın direksiyonu düzken devreye sokup çıkarın.dif .kilidi açıkken tam sağ sol yapmayın.zarar verir.tam sağ sol yapıncada çıkan ses normaldir.yani kilidiniz çalışıyor.3 senedir terios kullanıp ,o düğmeye basınca aracının 4x4 e geçtiğini zanneden bir amcayı zor ikna ettim dif .kilidi olduğuna
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir