1. Nesil Terios Yolcu Kapasitesi

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

1. Nesil Terios Yolcu Kapasitesi

Mesajgönderen krm888 tarih 25 Mar 2011, 19:27

Selamlar, saygılar değerli Terioscular

2 yıldır 4 çeker araç bakmaktayım her aracı tek tek enine boyuna inceledim açıkçası suan için ön plana çıkanlar temiz niva ve temiz defender

Yani beklentim gerçek arazi aslında ancak ağır offroad vb bir ilgim yok sadece ulaşılması zor yerlere ulaşma yeni yerler yeni rotalar keşfetme kamp ve 5 mt ye kadar 350kg civarı tekne çekme gibi beklentilerim var

Bunları yalnız yapmıycam yanımda en az 4 kişi daha+malzemelerimiz olucak

Bütçemin son noktasında vitara 1.6 jlx ve 1. nesil terios var lastik dışında araçların standart ölçüleriyle oynanmıyacak

O yüzden uzun yollarda tekne çekmede vitara bana güven vermiyor araç 4*2 konumda. 4*4 konumdada düz asfalt yolda uzun süreli kullanımda sıkıntılı olduğu söyleniyor yıpranma açısından

Teriosda sürekli 4*4 olması benim benim için büyük avantaj +vergi + yakıt tüketim normal şartlarda

Ancak bilmediklerim ve size sormak istediklerim;

- Arka koltuklara 3 kişi oturabilirmi lakin 1555mm civarı bir araç genişliği var epey dar ön koltuğa acil zamanlarda 2 kişi arkayada 4 kişi binebilirmi

- Aracın motoru ufak 300-500kg arası tekne römorkla beraber+4-5 yolcu+bagaj malzemeleri+port bagajda olabilir yavaş yavaş da olsa beni güvenli bir şekilde senede 4-5 defa uzun yollara götürürmü

-Araç için yapılacak arazi mod.dan Şnorkel ve A.t lastik benim için önemli olan vinç yükseltme kilit vb bir beklentim yok araç ağır deviri olmamasına karşın benim için yeterli düzeyde başarılı

-Sizce aracı bir parça doğal olarak yükseltecek lastik vede sırıtmadan takıcağımız bir snorkel bulabilirmiyim

-Lpg taktırmak istersek silindr haricinde bagajdan çalmayan simit tipi yada varsa başka alternatif tank takabilirmiyiz

Teşekkürler
krm888

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: 1. Nesil Terios Yolcu Kapasitesi

Mesajgönderen riogrande tarih 27 Mar 2011, 11:10

size uygun olan 20-28 fiyatları arasında gezinen subaru forester çok güçlü motor özellikleri,geniş hacmi,çekme ve arazi kabiliyeti size uyuyor.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Mesajgönderen barkınmete tarih 29 Mar 2011, 21:03

kesinlikle katılıyorum sizin isteklerinizi karşılayabilecek tek araç özellikle arka koltuğa 4 kişi sıkıştırmakta kararlı iseniz :D çünkü düşündüğünüz araçlarda bu imkansız
barkınmete

Mesajgönderen livan08 tarih 02 Nis 2011, 21:58

lpg konusunda bilgi vereyim: Benim araca 27 lik simit lpg taktırdım.araç bagajının alt kısmında on uygun bir yer var.yalnız 5-6 cm kadar bagaj kapağı üstte kalıyor ancak sıkıntı yaratmıyor.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir