Burada hoşgeldin diyorum öncelikle.
Dostum bizimki çok sert, onu kastetmiştim. Başka arabalarda bu kadar sert değil 1. vitese geçiş, daha yumuşak geçilebiliyor. Uygun hızla giderken 5'ten 4'e, 3'ten 3'e, 3'ten de 2'ye geçilebiliyor ya hani, çok sorun olmuyor geçiş; ama 1'e geçmek çok mümkün değil, onu diyorum. Bu sanıyorum, dediğimiz gibi 1. vitesin hız-devir aralığının oldukça düşük olmasından kaynaklanıyor.
Yine Daihatsular'ın genelinin vites kollarının çok yumuşak olmadığını farketmiştim. Denediğim Toyota Corolla, Hyundai Accent çok yumuşaktı misal, oyuncak gibiydi, eliniz çarpsa kendisi atıvericek vitesi gibiydi. Ha, bence bu çok iyi olmayabilir.
5'ten 1'e (yanlışlıkla bile olsa) geçmek bayağı bir maharet ister herhalde

. 3'ten 4'e geçeyim derken kayıp 2'ye geçilebilir ama

, yanyana olan viteslerde bu mümkün.
Yine şöyle birşey okumuştum; genelde geri vitesler (her marka manuel araçların genelinde) sorunlu imiş, arada geçmeme problemi olabiliyormuş. Bende oluyor, baktım park sensörü ötmüyor (zaten anlayabiliyorum da geçmediğini), ayağımı debriyajdan çekip tekrar basıyorum ve geri vitese atıyorum, geçiyor. Buna ne diyorsun? Sende biraz tamircilik var galiba, arada yardımcı olursun artık bizlere yeni üyemiz olarak.
Görüşmek üzere.