1999 model sirion almak istiyorum...

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

1999 model sirion almak istiyorum...

Mesajgönderen tekırdag_59 tarih 14 Ara 2010, 15:13

merhaba arkadaşlar, 1999 model sirion almak istiyorum fakat bu benim ilk arabam olucak sirionları tercih etme sebebim şimdilik beğeniyor olmak neden 1999 model derseniz malum elimdeki para nedeniyle çevrenizde 1999-2000 model sironunu satmak isteyen varsa haberdar olmak isterim..ayrınca bulduğum araba tavan ve arka sağ-sol ve çamurluk hariç boyalı sizin fikirleriniz nelerdir...ne gibi bir yol izlemeliyim bulduğum araba iyimidir.aslında size nasıl soru sorucağımı bile bilmiyorum.lütfen siz aklınıza gelen bilgileri yazarmısınız..şimdiden teşşekürler
tekırdag_59

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: 1999 model sirion almak istiyorum...

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 15 Ara 2010, 08:54

1999 model Sirion diye birşey yok. Ülkemize 2003'de gelmeye başladı Sirion'lar. Bu yüzden mesajınıza şaşırdım. Bulduğunuz araba başka model olmasın?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen tekırdag_59 tarih 15 Ara 2010, 17:20

umut bey bulduğum sirion 1999 model sanırım yurtdışından gelme..siz yok diye söyleyince bende şaşırdım şimdi herhalde yurtdışından gelme bu arabayı almamın ne gibi sıkıntıları olabilir
tekırdag_59

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 15 Ara 2010, 20:34

Mart 1998'den bu yana yollarda bahsini ettiğiniz araba çeşitli Avrupa ülkelerinde. Eğer gerçekten dediğiniz gibi yurt dışından gelme bir araç ise Türkiye'de tek demektir ve kesinlikle tasarımı da makyajsız hali olmalı. Aşağı yukarı aşağıdaki gibi birşey:
Resim

Baktığınız araba 1.0 mı yoksa 1.3 mü?

Eğer 1.0 ise motor gücü EJ-VE kodlu 54 beygir gücündeki Cuore'lerden tanıdığımız motora sahip, 1.3 ise, 86 beygir gücündeki Sirion motoruna sahip.

Dolayısıyla motor ve yürür aksama yönelik parça sorunu uzak ihtimal. Ancak makyaj öncesi versiyon olduğu için kaporta parçalarında farklılklar olacaktır. Bu yüzden, far, ızgara gibi parçaları bulamazsınız. Sanırım en büyük riski bu. Makyajlı versiyonunkileri bir şekilde uydurur gerçi kaportacılar ama yine de iyi düşünmek lazım.

Bu arada Türkiye'de tek olmak da çok özel birşey olurdu :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen tekırdag_59 tarih 16 Ara 2010, 15:11

umut bey verdiğiniz cvp için teşekkr ederim..motoru 1.0 ayrıca aracın önü de ızgaralı eğer motor için parça sorunu olmucaksa veya yurtdışından geldiği için vergi yüksek veya satış konusunda problem olmucaksa b p.tesi almayı düşünüyorum.sizcede uygunmudur..ayrıca araç türkiyr plakalı..yazdıklarım çok mu saçma inan araba konusunda çok yabancıyım hiç bi fikrim yok belkide çok saçma sorular soruyorum.sabrınız için yine teşşekürler
tekırdag_59

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Ara 2010, 16:27

Motor kodları Cuore ile aynı. Dolayısıyla sorun çıkacağını sanmam. En büyük olası problem kaporta ve ızgara-far görünüyor. Yine de isterseniz bir servise danışın, içiniz rahat olsun. Benimkiler sadece tahmin...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir