1999 terios dx mt ac arac bilgi lütfen

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

1999 terios dx mt ac arac bilgi lütfen

Mesajgönderen mkkasimoglu tarih 16 Kas 2011, 01:16

1999 terios dx mt ac aracımı yeni aldım. Abs sigortası mevcut fakat abs ışık göstergesi göremedim. Aynı araçı olan arkadaşlar varmı? bilgi verebilirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
mkkasimoglu

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: 1999 terios dx mt ac arac bilgi lütfen

Mesajgönderen livan08 tarih 17 Kas 2011, 00:34

mustafa dediğimi denedinmi? ani fren yaptığında tak tak ses geliyorsa abs vardır.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen blackeagle tarih 17 Kas 2011, 01:32

Biraz geç giriyor bizim ABS ler devreye ona gore biraz hizlyken ve kayacagindan emin oldugunuz yerde sert firen yapin. Bu arada livan08 memleket Artvin o belli topragimsin da Artvindemi yasiyersin.
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Mesajgönderen mkkasimoglu tarih 17 Kas 2011, 16:32

Tayfun dendim ama tak tak ses gelmiyor.. Kontak açtığımda normalde abs ışığı yanması gerekiyor diye biliyorum hatta senin araca bakmıştık öyle idi. Aracın sigortasında abs sigorta yeri mevcut ama sigortası olması abs nin olması anlamnada gelmiyor. Yabancı sitelere baktım bazılarında yazılı abs diye 1999 terios dx olan arkadaş yokmu acaba !!
Bu arada Tayfun lpg işini hallettim.. Ayderde en son 1 metre kar vardı.. Ama çıkamadım.. Bir ara program yapalım :)

''Tayfun facebookta sayfa açtım DAİHATSU TERİOS KULUBÜ-RİZE diye herkesi bekliyorum..
Kullanıcı avatarı
mkkasimoglu

Mesajgönderen mkkasimoglu tarih 17 Kas 2011, 17:41

Arkadaşlar daha önce fener tutup ön panel ikaz ışıklarının yandığı yere bakmıştım abs ışık bölümünü görememiştim. Az önce iyi bir fenerle baktım ön panelde abs ışık yeri mevcut olduğunu fark ettim. Bu da abs olduğunun neticesi ama :( ya devre dışı bırakılmış ya da bir sorunu var. baktıracağım..
Kullanıcı avatarı
mkkasimoglu

Mesajgönderen argyle tarih 17 Kas 2011, 19:05

Kontak açılınca ABS ve hava yastıkları ışıkları yanar, kontrol eder, sonra söner bunlar.
ABS yazısı (lambası), ışığı yanmadığı zaman bile kadranda belli ya, fener tutmaya gerek yok:
genel-bilgi-t2173.html
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen livan08 tarih 17 Kas 2011, 22:49

mkkasimoglu yazdı:Tayfun dendim ama tak tak ses gelmiyor.. Kontak açtığımda normalde abs ışığı yanması gerekiyor diye biliyorum hatta senin araca bakmıştık öyle idi. Aracın sigortasında abs sigorta yeri mevcut ama sigortası olması abs nin olması anlamnada gelmiyor. Yabancı sitelere baktım bazılarında yazılı abs diye 1999 terios dx olan arkadaş yokmu acaba !!
Bu arada Tayfun lpg işini hallettim.. Ayderde en son 1 metre kar vardı.. Ama çıkamadım.. Bir ara program yapalım :)

''Tayfun facebookta sayfa açtım DAİHATSU TERİOS KULUBÜ-RİZE diye herkesi bekliyorum..

lpg hayırlı olsun.geçen pazar aydere gittik ama minibüs tuttuk.karda değilde bahar etkinliklerine gelirim.karda güvenemiyorum,ne yapıcağı belli olmuyor teriosların.facede gruba üye oldum.
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen livan08 tarih 17 Kas 2011, 22:56

blackeagle yazdı:Biraz geç giriyor bizim ABS ler devreye ona gore biraz hizlyken ve kayacagindan emin oldugunuz yerde sert firen yapin. Bu arada livan08 memleket Artvin o belli topragimsin da Artvindemi yasiyersin.

Artvin sayılır.Rize fındıklı
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen mkkasimoglu tarih 17 Kas 2011, 23:19

argyle yazdı:Kontak açılınca ABS ve hava yastıkları ışıkları yanar, kontrol eder, sonra söner bunlar.
ABS yazısı (lambası), ışığı yanmadığı zaman bile kadranda belli ya, fener tutmaya gerek yok:
genel-bilgi-t2173.html

Bende belli olmuyor.. fener tutarak zor gördüm..
Kullanıcı avatarı
mkkasimoglu

Mesajgönderen mkkasimoglu tarih 17 Kas 2011, 23:22

livan08 yazdı:
mkkasimoglu yazdı:Tayfun dendim ama tak tak ses gelmiyor.. Kontak açtığımda normalde abs ışığı yanması gerekiyor diye biliyorum hatta senin araca bakmıştık öyle idi. Aracın sigortasında abs sigorta yeri mevcut ama sigortası olması abs nin olması anlamnada gelmiyor. Yabancı sitelere baktım bazılarında yazılı abs diye 1999 terios dx olan arkadaş yokmu acaba !!

lpg hayırlı olsun.geçen pazar aydere gittik ama minibüs tuttuk.karda değilde bahar etkinliklerine gelirim.karda güvenemiyorum,ne yapıcağı belli olmuyor teriosların.facede gruba üye oldum.

Teşekkür ederim tayfun..
Ben daha önce çıktım aydere ama fazla kar yoktu 10-15 cm performans fena gayet iyi idi. ama 1 mt. kar yağdığında çıkamadım.. yollar temizleniyor sıkıntı çıkmaz bence.. hafta sonu çıkarsam haber veririm.. Benim araçla çıkarız..
Kullanıcı avatarı
mkkasimoglu

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir