2. nesil Sirion'a LPG

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Re: 2. nesil Sirion'a LPG

Mesajgönderen bassplayer tarih 07 Mar 2011, 16:09

4500 km oldu hiç problem yok.Ayrıca gerçekten artık yakıt konusu sorun olmaktan çıktı.Gayet hesaplı.Motorsikletimle aynı seviyede yakıt tüketiyorum.Tavsiye ederim.
bassplayer

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen dino tarih 10 Nis 2011, 16:02

merhaba arkadaşlar; bende sizler gibi 2.nesil 1.0motor daihatsu sahibiyim. aranıza yeni katıldım. sizlerin deneyim ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. zavoli marka lpg kit ile lpg uygulaması yapan arkadaşımın yazısını sonuna kadar okudum. merak ettiğim lpg nin toplam maliyeti ne oldu? ayrıca halen memnunmu acaba? tavsiye edermi? tavsiyeleri nelerdir? ayrıca aracı çok iyi tanımamakla birlikte haftada 1-2 defa kullanıyorum. daha fazla deneyimi olan arkadaşların tavsiyelerini rica ederim. saygılar...
dino

Mesajgönderen argyle tarih 10 Tem 2011, 00:22

Hayırlı olsun.
Madem motor 1.0, haftada da 1-2 kez biniyorsun en azından şimdilik, bence gerek yok. BRC'yi 1500-1600 TL gibi takıyorlar. Şöyle düşün, lpg sana km'de 7 kr falan kazandırıyor. Dolayısıyla yılda 10 bin km gitsen ki sen gidecek gibi durmuyorsun, 700 TL eder. Yani en az 2 yılda amorti eder kendini. Hesap bu. Tabii her markanın hakkında iyi ve kötü olduğu söylentileri dolaşıyor, kimi Zavoli en iyisi diyor, "İtalyan olm!" diyor (n'oluyorsa İtalyan olunca, sanki onlar LPG'yi keşfetmiş :) ), kimi yerden yere vuruyor. Sayın Gültekin gibi tecrübe yaşayanlar, ister istemez olumlu bakmıyor ama diğer arkadaşlar gibi sorun yaşamayanlar da memnun oluyor. Biraz şans işi gibi. Ben LPG'li aldım forumdan bir abiden, o daha önce Atiker taktırmış, memnun kalmayıp söktürmüş, BRC taktırmış. Bana sorun yok dedi, öyle aldım arabasını, ben de bir sorun yaşamadım ya da fark etmedim. Sadece, 4 ışıklı gösterge (bilmeyenler için söyleyeyim, öyle benzin göstergesi gibi ibreli bir gösterge yok, 4 ışık var, LPG azaldıkça o ışıklar sırayla sönüyor, en sonuncu ışık ise, iyice azalınca LPG yanıp sönmeye başlıyor) çok doğru değil gibi. Eğer dört ışığın herbiri tankın doluluğunun 1/4'ünü gösterir şekilde kalibre edilmiş ise 4 ışıktan 3 ışığa düşmesi bayağı uzun sürüyor bende, 3 ışıktan 2 ışığa düşmesi ise ona kıyasla daha çabuk oluyor. İzlemek lazım o ışıkları, 1 ışığa inince ya da en geç o ışık da yanıp sönmeye başlayınca fulleyeceksin LPG tankını. Yakınlarda Full varsa oraya gideceksin :) .
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen enis tarih 18 Oca 2012, 14:49

Selamlar. Geçen hafta taktırdım 1.3 Spoty' me. Tercihim AKL yönünde oldu.
Atikerin ithal ettiği bir ürün. beyin, kablo demeti, enjektörler OMVL nin temin ettiği yerden temin ediliyormuş geri kalan parçalar atikerle aynı. 1200TL' ye mal oldu. Şimdilik sıkıntı yok gibi duruyor. Performansta öyle fark edilir bir azalma olmadı şükür. Arıza lambası falan yanmıyor. Yakıt değerlerini vs. test edince paylaşacağım. İlk 1500 km falan fazla yakıyormuş nedense. İnşallah çok yakmaz.:)
enis

Mesajgönderen enis tarih 30 Oca 2012, 14:12

enis yazdı:Selamlar. Geçen hafta taktırdım 1.3 Spoty' me. Tercihim AKL yönünde oldu.
Atikerin ithal ettiği bir ürün. beyin, kablo demeti, enjektörler OMVL nin temin ettiği yerden temin ediliyormuş geri kalan parçalar atikerle aynı. 1200TL' ye mal oldu. Şimdilik sıkıntı yok gibi duruyor. Performansta öyle fark edilir bir azalma olmadı şükür. Arıza lambası falan yanmıyor. Yakıt değerlerini vs. test edince paylaşacağım. İlk 1500 km falan fazla yakıyormuş nedense. İnşallah çok yakmaz.:)

İlk 1000km' deki ortalama yakıtım km' de 20krş. Ama ilk zaman fazla yaktığı ve mevsimin karakış olduğu düşünülürse 17-18krş yakarım gibime geliyor sıcak havalarda.
enis

Mesajgönderen stunc tarih 30 Oca 2012, 23:50

Sevgili dino aracının yakıt değerlerini bizimle paylaşırmısın?...
stunc

Mesajgönderen radyocu tarih 31 Oca 2012, 22:55

2007 1.3 sirion 2 otomatik bnm araç 1 ay önce went gas taktırdım çevre otogaz maslak sanayide ne arıza ışığı sorunu var neden performans 1250 tl şuan bu soguklarda 22.23 kuruş sürekli dur kalk havalar soğuk gazı 2.14 den alıyorum milangaz gaz aynı fiyatta kalırsa yaza 17 20 kuruş arası yakarız
radyocu

Mesajgönderen argyle tarih 01 Şub 2012, 15:09

radyocu,
canını sıkmak gibi olmasın da, daha yenisin. Yaşamayacağın anlamına gelmez. İnşallah yaşamazsın.
Bu arada went gas ne ya, marka mı o da?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen radyocu tarih 10 Şub 2012, 00:09

16 yıldır trafikteyim kardeş :))yeniyi iltifat olarak alıyorum corllam hala duruyo hasta bir japoncuyum belki bir çoğunuz bilmez yıllar önce opel kadette sanayi tüpü taktırmıştık 1995 96 yılları o zaman kazan yoktu öyle fosil olduk... went gas atikerin getirği bir marka made in italy arıza ışığı sorunu vs 0 sorun kim ne isterse onu taktırır tabii..
radyocu

Mesajgönderen argyle tarih 10 Şub 2012, 13:25

LPG sistemin yeni demek istedim.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle