2. nesil Sirion'a LPG

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

2. nesil Sirion'a LPG

Mesajgönderen cakgur tarih 23 May 2010, 17:18

1.3 Otomatik vites 2.nesil yeni kasa sirionum var ve lpg taktırmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Daihatsu Servisinde arabanın fabrika garantisi bozulmadan takılabilen Lpg kiti olduğunu duydum. bunun hakkında bir bilgi sahibi olan var mı? Nekadardır? Hangi Markadır? İyimidir?

Bir de LPGli 2. nesil Sirion sahibi varmı? resim yükleyebilir mi? artısı eksisi nedir? ne gibi sorun çıkartıyor. forumda okuduğum kadarıyla 1. nesillerde rolanti sorunu yaşanıyormuş. acaba 2. nesil sirionda da bu sorun ortaya çıkar mı? Yorum ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
cakgur

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: 2. nesil Sirion'a LPG

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 24 May 2010, 08:41

Selamlar,

Ben de taktırmaya niyetliyken sizin gibi sorularla meşgul ettim kafamı. Hem de uzunca süre ve daha fazla soru ile (arabam turbo idi). Sonrasında seçimimi yaptım, montaj yapıldı. Hem montaj aşamasında, hem de sonrasında yaklaşık iki ay yaşanabilecek her türlü sorunu tek tek yaşadım. Montajı yapan bir BRC yetkili servisi idi. BRC şirket merkezi yaşanan sıkıntıların üstünü örtmeye çalıştı, susturmaya çalıştı ama biraz dişli çıkınca, en sonunda olay BRC merkezin arabama verdikleri zararı tazmin etmesi (çekici ücreti dahil), LPG kitini geri almaları ve kit ücretini nakden iade etmesiyle kapanmış oldu. Bu süreç içinde bahsettiğim gibi LPG ile ilgili neredeyse yaşanabilecek her sorunu yaşadım ve size bütün bu acıların özeti olarak şunu söyleyebilirim:

Arabanızı 3-5 sene daha kullanmayacaksanız ya da senede 20.000 km'den az yol yapıyorsanız LPG taktırmayın. Uğraşmanıza değmez. En sorunsuz montaj bile esasında sorunlu oluyor. Aracın sahibi bunu bilmiyor hepsi bu. LPG'cilerin çıkan sorunları çözüş biçimlerini görseniz oturur ağlarsınız. Neyse sizi korkutmayı bırakıp, olayın pozitif yönünü de aktarayım.

Fazlaca kilometre yapıyorsanız LPG ile ciddi bir ekonomi elde edebilirsiniz. LPG montajı ve kalibrasyonunu düzgün ama çok düzgün yapacak, babanızın oğlu yakınlığında ve gerçekten usta birini bulabilirseniz sanırım LPG ile mutlu olmak mümkün olabilir.

Kötümserim bu konuda çünkü o kadar çok şey yaşadım ki... Zaten serüveniniz LPG montajı konusunda LPG'cilerin elindeki arabanızı tarif eden belgedeki hiçbir verinin arabanıza uymaması ile başlayacak ve montajdan sonra bilgisayarlarında arabanız için hazır bir ayar seti bulunmayışı ile devam edecek. Montaj kaynaklı bir sorun yaşamazsanız bile, habire depo kalibrasyonunuz bozulacak, ibre bir türlü doğru göstermeyecek, araba illa ki gaz yemeyecek, pek çok kere ayara gideceksiniz. Sonuçta belki olacak, belki olmayacak. Periyodik bakımlardan sonra bir de LPG sisteminin temizliği ve filtresi için oraya gitmeniz gerekecek vs.vs.vs.

Bu iş reklamlarda halka anlatıldığı gibi yap-bırak, harika olsun, rahat et değil malesef... Pozitif olayım dedim ama onu bile beceremedim...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 24 May 2010, 15:32

Ben de LPG takıldığında bir süre problem yaşadım. Daha sonra düzgün bir usta buldum fakat o da vakit darlığından olsa gerek hep geçici çözümler sundu.
Eli boş olduğu bir zamanda gidince sorunu montajı düzelterek giderdi. 1 yıldan fazla süredir arabada problem yok çok şükür. Ayara bile girmedim o kadar söyleyeyim.
Verdiğiniz parayı çıkartacağınız süreden çok daha fazla aracınızı kullanacaksanız LPG taktırın.
YağmurAdam

Mesajgönderen gizemuslu tarih 24 Tem 2010, 09:33

Selam Cakgur;

Aracına LPG taktırdın mı acaba? Taktırdıysan yorumlarını paylaşırsan çok sevinirim. Bende 2.nesil 1.3 sirion sahibiyim ve LPG taktırmayı düşünüyorum.
gizemuslu

Mesajgönderen cakgur tarih 25 Tem 2010, 00:40

malesef taktırmadım.. aranızdan ayrıldım. yeni bir daihatsu alana kadar yokum..
cakgur

Mesajgönderen rover_420si tarih 31 Eki 2010, 15:30

2. nesil sirionum var atiker sıtalı sistem kulanıyorum ben mem nunum km 130 tl yakıyor
Kullanıcı avatarı
rover_420si

Mesajgönderen bassplayer tarih 25 Kas 2010, 02:16

Selamlar.
2. Nesil Sirion Sporty 1.3 O.Vites aracıma ZAVOLİ LPG dönüşüm kiti taktırmış bulunmaktayım.Aracımı alır almaz bugün 100 Km. yol yaptım.Depo istepne nin olduğu yere yerleştirildi.Küçük bir simit(35 Litre).Serviste 20 Tl lik LPG doldurmuşlar.Bende deneme amaçlı gidip depoyu fulledim.40 Tl.ye depo doldu.Yani toplamda 20+40=60Tl.
4 Kademeli bir gösterge var.100 km. yol gittikten sonra yakıt 3. kademeye indi.Performans olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım.Hatta aracım LPG modunda çok daha sessiz çalışıyor.Sadece LPG enjektör sesini çok az duyuyorsunuz.Şuan araçta hiç LPG kiti yokmuş gibi bir hava var.Herşey çok tertipli ve ustaca saklanmış.Kullandıkça deneyimlerimi burada paylaşmayı düşünüyorum.Gitmeden önce çok düşündüm ve çok fazla araştırdım.LPG kitinin kalitesi,belli fiyat aralığındaki bir çok markada aşağı yukarı aynı.Ama en önemli şeyin kitin doğru bir şekilde monte edilmesi ve daha sonrasında ayarların,bakımın ve temizliğinin uzman kişiler tarafından,zamanında yapılması.1000-1500 Km sonra hassas ayarları yaptırmak için tekrar servise gitmem gerekiyor.Bu ayarlardan sonra daha az yakıt sarfiyatı bekliyorum.Ayrıca birçok araçta işlem yapıldıktan birkaç gün sonra motor arıza ışığı yanması gibi sorunlar olabiliyormuş.Fakat bu problemler aracın alışma sürecinden ibaretmiş.Bende bunlara hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde bekliyorum.Bakalım olacak mı?
Km. arttıkça yazmaya devam edeceğim ilgili arkadaşların sorularını yanıtlayabilirim bir 2. nesil sirion sahibi olarak:)
Herkese mutlu sürüşler....
bassplayer

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 25 Kas 2010, 09:57

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

LPG ile kısa mesafeler sonunda yakıt alma derdi dışında sorun yaşamamanız dileklerimle..
YağmurAdam

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 25 Kas 2010, 10:02

Hayırlı olsun. Umarım her zaman şimdi olduğu kadar memnun olursunuz.

Yazınıdaki alışma süreci kısmıyla ilgili yorumum:

Alışma süreci diye birşey olmaz çünkü araba canlı bir varlık değildir malumunuz :) Onu diyen ustanın gerçekte kastettiği şudur: Ben sanayideki belki meslek lisesi, belki de ortaokul mezunu bir ustayım. İşim bu deyip bir girişkenlikle ortaya atlayıp Japon otomotiv mühendislerinin yüz yılı bulan kurumsal deneyimle tasarladıkları elektronik destekli içten yanmalı motorlara ikinci bir yakıt sistemi retrofit etmeye çalışıyorum kendimce. Daha önce çok yaptım başka markalardan o yüzden onlarda ne sorun çıkacağını bilip, o sorunların önünü önceden alabiliyorum ama bu arabalardan değil yapmak, piyasada bile fazla görmek mümkün olmadığı için sorunlar çıkması illa ki kaçınılmaz. Bu sorunlar çıktıkça, arabanın sahibi de buraya gelip gittikçe düzeltmeler ve ayarlar için, ben ona araba alışıyor der geçerim.

Kusura bakmayın biraz sinirlendim çünkü bu LPG "usta"larıyla çok haşır neşir olmak zorunda kalmıştım geçmişte.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen camoka tarih 25 Kas 2010, 10:36

alışma kelimesi iki taraflı da olabilir pekala; kullanıcı ve lpg kiti.
çok anlamam ama lpg kitinde de hareketli parçalar yok mu, enjektörler gibi.
umut bu reklam işinden gelecek parayla sana lpg'li bir materia ve tansiyon düşürücü hediye edelim; az sakin ol.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 25 Kas 2010, 14:15

Valla bu gidişle 6 ayda ancak onu alırız zaten. 0,48 dolar şu ana kadarki getirisi.

bassplayer, kusura bakma dostum, sabah sabah sinir oldum. LPG'ye alerjim var herhalde artık benim :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen bassplayer tarih 27 Kas 2010, 03:27

Selam Umut...
Sorun değil...Bugün 150km daha yol yaptım.Herhangi bir sorun yok.250 Km sonunda depoyu fulledim.
45 Tl ye mal oldu.Performans olarak gayet memnunum.Zaten alışma süreci olarak kastettiğim konuda senin dediklerin.Ama şuan için problem edilecek bir husus göremiyorum.Eğer olursa inşallah olmaz yine buradan paylaşmaya devam edeceğimden emin olabilirsin:)1000 Km sonunda hassas ayarların yapılması bana gayet mantıklı geldi.Çünkü aracın nasıl bir tepki vereceğini görmek ayrıca yapılacak ayarları belirlemek için geçen bir süre bu diye düşünüyorum.Araca Lastik bile takıldığında 500 Km sonunda performansı ortaya çıkmaya başlıyor diye biliyorum ama umarım doğru bir kıyaslama yapmışımdır.Bekleyelim ve görelim:)
bassplayer

Mesajgönderen rover_420si tarih 30 Kas 2010, 11:31

motor arıza ışığı yanması gibi sorunlar benim arcımda oldu akü kutup başını cıkarıp takmayla arıza lambası sonuyor. ban da usta alısma sıresı var dedi .. yakıt cok ekonomik oluyor 3000 kmyaptım memnunum lpg den boylede devam eder inş.
Kullanıcı avatarı
rover_420si

Mesajgönderen bassplayer tarih 13 Ara 2010, 02:40

Selam.
Şu anda 1100 Km. oldu.Herhangibir sorunla karşılaşmadım.Sadece motor arıza lambası yandı.Onu da serviste hassas ayarları yaptırmak için gittiğimde söndüreceklerini söylediler.1100 Km de toplam 200Tl lik Gaz aldım.Gelen zamdan sonra 1 depoda 7 Tl gibi bir artış sözkonusu oldu.Performans açısından çok memnunum.Havaların soğumasına rağmen herhangibir problemle karşılaşmadım.Artık aracımı kullanırken çok fazla yakıtla ilgili düşüncelere dalmıyorum.Ayarları yaptırdıktan sonra yakıt tüketiminde ve performansta olacak değişiklikleri paylaşmaya devam edeceğim.Umarım LPG kiti taktırmayı düşünen arkadaşlara faydalı olurum...
bassplayer

Mesajgönderen bassplayer tarih 22 Ara 2010, 00:38

Selamlar.1200 km den sonra serviste ayarlamalar yapıldı.Motor arıza lambası artık yanmıyor.Ayrıca yakıt seviye göstergesi de doğru çalışıyor.Şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım.Yakıt sarfiyatı düştü.km de 180-200 kuruş arası yakıyorum.Performansta en ufak problem yok.Gerçekten çok hesaplı oldu.Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.Şu ana kadar 1500km yol yaptım.En ufak sorunla karşılaşmadım.Sadece pompacılar bazen isyan ediyor.Depo kapağını tamponun içine gizlemişler diye:)
bassplayer

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir