gönderen Umut-Gultekin tarih 24 May 2010, 08:41
Selamlar,
Ben de taktırmaya niyetliyken sizin gibi sorularla meşgul ettim kafamı. Hem de uzunca süre ve daha fazla soru ile (arabam turbo idi). Sonrasında seçimimi yaptım, montaj yapıldı. Hem montaj aşamasında, hem de sonrasında yaklaşık iki ay yaşanabilecek her türlü sorunu tek tek yaşadım. Montajı yapan bir BRC yetkili servisi idi. BRC şirket merkezi yaşanan sıkıntıların üstünü örtmeye çalıştı, susturmaya çalıştı ama biraz dişli çıkınca, en sonunda olay BRC merkezin arabama verdikleri zararı tazmin etmesi (çekici ücreti dahil), LPG kitini geri almaları ve kit ücretini nakden iade etmesiyle kapanmış oldu. Bu süreç içinde bahsettiğim gibi LPG ile ilgili neredeyse yaşanabilecek her sorunu yaşadım ve size bütün bu acıların özeti olarak şunu söyleyebilirim:
Arabanızı 3-5 sene daha kullanmayacaksanız ya da senede 20.000 km'den az yol yapıyorsanız LPG taktırmayın. Uğraşmanıza değmez. En sorunsuz montaj bile esasında sorunlu oluyor. Aracın sahibi bunu bilmiyor hepsi bu. LPG'cilerin çıkan sorunları çözüş biçimlerini görseniz oturur ağlarsınız. Neyse sizi korkutmayı bırakıp, olayın pozitif yönünü de aktarayım.
Fazlaca kilometre yapıyorsanız LPG ile ciddi bir ekonomi elde edebilirsiniz. LPG montajı ve kalibrasyonunu düzgün ama çok düzgün yapacak, babanızın oğlu yakınlığında ve gerçekten usta birini bulabilirseniz sanırım LPG ile mutlu olmak mümkün olabilir.
Kötümserim bu konuda çünkü o kadar çok şey yaşadım ki... Zaten serüveniniz LPG montajı konusunda LPG'cilerin elindeki arabanızı tarif eden belgedeki hiçbir verinin arabanıza uymaması ile başlayacak ve montajdan sonra bilgisayarlarında arabanız için hazır bir ayar seti bulunmayışı ile devam edecek. Montaj kaynaklı bir sorun yaşamazsanız bile, habire depo kalibrasyonunuz bozulacak, ibre bir türlü doğru göstermeyecek, araba illa ki gaz yemeyecek, pek çok kere ayara gideceksiniz. Sonuçta belki olacak, belki olmayacak. Periyodik bakımlardan sonra bir de LPG sisteminin temizliği ve filtresi için oraya gitmeniz gerekecek vs.vs.vs.
Bu iş reklamlarda halka anlatıldığı gibi yap-bırak, harika olsun, rahat et değil malesef... Pozitif olayım dedim ama onu bile beceremedim...
Daihatsu Aşkına!