2003 Terios Motor Numarası ve Araç Sınıfı

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

2003 Terios Motor Numarası ve Araç Sınıfı

Mesajgönderen ilker41 tarih 29 Oca 2011, 15:02

Arkadaşlar dün Tüvturk'e muayeneye gittim. Ruhsatta sorun yaşadım ve bir de hafif kusur tespit ettiler.
Ruhsatımda "Otomobil (Arazi Taşıtı)" yazıyor araç sınıfı M1 işlenmiş. Ben ikinci el aldım ve ruhsatı daha Aralık 2010 da yenilendi. Eski ruhsatta M1 mi yazıyordu ya da bu yanlışlık ne zaman oldu bilmiyorum ama aracın sınıfı M1G yazmalıymış. Tüvturk ağır kusur sayıyor, birileri ruhsata aracın sınıfını yanlış yazdı diye. Bunun için il trafik tescile gidip memurlara derdimi anlatacağım ama inşallah bir harf hatası yüzünden Ek-1 ve ruhsat yenileme deyip 90-100 tl mi ziyan etmeseler. Diyelim memur harf hatasını G harfini ekleyerek düzeltti acaba Tüvturk den sorun çıkartırlar mı ruhsatta oynama yapılmış yenileme lazımdır diye...

Benim asıl sorum hafif kusur olarak söyledikleri aracın motor numarasının okunamaması olayı. Temizlenmesi gerekiyor muş. Bu araçların motor bölmesi biraz dar ve herşey gizli saklı duruyor sanki. Acaba bu aracın motor nosu neresinde yazıyor. Nasıl erişebilir okuyabilir ve de temizleyebilirim? Aracın ve motorun da biraz yabancısıyım.

Yardımcı olursanız sevinirim...

Not: Acaba sizin ruhsatlarınızda araç ne olarak tanımlanmış. "Otomobil" mi, "Otomobil (Arazi Taşıtı)" ya da sadece "Arazi Taşıtı" mı yazıyor.
ilker41

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: 2003 Terios Motor Numarası ve Araç Sınıfı

Mesajgönderen barkınmete tarih 29 Oca 2011, 17:35

dostum bende de 2003 terios var 2 ay kadar oluyo alalı ve ruhsatta "arazi taşıtı" geçiyo alırken ben de muayeneden geçtim bir problem çıkmadı sanırım seninkine yanlış yazılmış umarım hatalarını kabul ederler de daha fazla sorun yaşamazsın
barkınmete

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir