2004 model terios SX teybimi değiştirmek istiyorum yardım..?

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

2004 model terios SX teybimi değiştirmek istiyorum yardım..?

Mesajgönderen sercanay59 tarih 03 Nis 2011, 01:19

2004 model terios SXim var arcımın orjinal teybi cdyi çiziyor bir süre sonra kullanılmaz hale getiriyor. bende bunun için navitech dtv-8600 almayı planlıyorum benim aracımın orta konsoluna uyar mı? navigasyon olayı nasıl? yani ömür boyu ücretsiz güncelleme var mı? yoksa uğraştırır mı beni? ayrıca bagaj kapagına oval hoparlör almayı planlıyorum kapılardakiler ise patladı :) değiştirmek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz? aracımı yenilemeye bi yerden başlamak istiyorum şimdiden teşekkürler ...
sercanay59

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: 2004 model terios SX teybimi değiştirmek istiyorum yardım..?

Mesajgönderen Oldman_55 tarih 04 Nis 2011, 10:00

Kapıların pandizotunu(benim terios 2003 ) sökmen lazım bunun için kapı kolacağını bir tonavida ile dikkatlice kanırıp ince bir tornavida ucu ile sekmanın altına girip tornavidayı kanırtırsan sekman atar ve kol eline gelir. Kapıyı içerden kilitleyen çubuğu çevirerek yerinden çıkartıp.Kol tutamağının vidasını çıkarıp.Pandizotu hafif yukarı ve dışarı küçük darbelerle çıkarıp alırsan kaportaya bantlanmış naylonu kaldırıp hoparlore ulaşabilirsin. Bütün bunları yapmışken biraz su ve toz bezi ile tozları temizleyip. Cam kanalını arap sabunu ile kayganlaştırıp.Kızakları hafif yağlamakta fayda var. Hoparlor orjinalde soketlidir. Yeni takacağınız hoparlöre bu soketi aktarmakta fayda vardır.
Arka yan plastik kaplamaların altında da hoparlor yeri ve soketi var. Arka kapının içinde de var. Yani 6 hoparlor bağlayabilirsin.
Navgisayona gelince. Haritalar sürekli güncellendiğinden. Güncel POI,yollar vb kullanmak istiyorsan harita güncellemek zorundasın. Güncellemesen kullanamassın diye birşey yok.Navigasyon tecrübe gerektirir. Başlangıçta randıman almanız zor. Mutlaka ve mutlaka başlangıçtaki kullanımı mutlaka trafiğin olmadığı bir yerde noktalar koyup o noktaya ulaşmaya çalışarak sistemi öğrenin. Kesinlikle şehir içinde araç sürerken navigosyon ile uğraşmayın.Şehir içinde yüksek binaların olduğu sokaklarda randıman almanız çok zordur. Navigasyonun işletim maliyeti yoktur. Bazı firmalar ömür boyu güncelleme yapmakadırlar. Bazıları ise para ile yapmaktadırlar. Piyasa da çok navigasyon cihazı var.Cep telefonlarında bile var. Mesela Ben E71 ve Garmin XT kullanıyorum.Bazen kavga ettiğimiz oluyor. Bazen ben usta kılavuz oluyorum Bazen o.Bildiğim yerlerde çoğunlukla onu takip etmiyorum. Ona kalsa kulağını tersten gösteriyor.Bence gelebildiğiniz yere kadar kendiniz gelin. Bulacağınız noktaya 500 metre 1 km kala navigasyondan yardım talep edin.Rotanızı mutlaka önceden çizin ve rotanızı önceden inceleyip nasıl bir rota çizdiğini analiz edin. Saçma sapan uzatmalar yapıyorsa o noktalarda kendi tercihinizi kullanın. Rota ayarı düzeltmeli olarak ayarlanırsa Cihaz rotayı sizin olduğunuz yerden tekrar yeniden çizer. Ancak rota analizi yapmadan navigasyon yapmaya kalkarsanız. Size bölge turu attıramayacağının garantisi yoktur.Cüzdanınız sağlam ve deponuz dolu olsun.
Oldman_55

Mesajgönderen sercanay59 tarih 08 Nis 2011, 10:58

t.ederim sagol çok bilgi verdin =)
sercanay59

Mesajgönderen negrowolf tarih 21 Ara 2011, 23:41

eger teybini değiştirdiysen kafa tarafını bana verebilirmisin benim kafa tarafı düştü ve parçalandı bu yüzden kullanılmıyor.0532 247 13 53 telim murat ismim
Belli 1 amaç belirle ki hayatının 1 anlamı olsun.
Kullanıcı avatarı
negrowolf

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir