2005 corolla mı 2005 civic mi ?

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

2005 corolla mı 2005 civic mi ?

Mesajgönderen Daihard tarih 20 Ara 2008, 21:20

sizce hangisi yakıt tüketimlerini ve özelliklerini karşılastırırsanız ? ikisi de sedan arac.
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: 2005 corolla mı 2005 civic mi ?

Mesajgönderen Doorman tarih 20 Ara 2008, 21:53

corolla
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Daihard tarih 20 Ara 2008, 22:34

ne açıdan corolla sizce?
Daihard

Mesajgönderen bailiwick tarih 21 Ara 2008, 00:11

Benim kuzenim Honda da servis müdürü daha önce Mercedes Ford VW Daihatsu da çalıştı. Söylediğine göre focus ve civic karşılaştığı en sorunsuz araçlar. Corolla ya yorum yapamam.
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen Daihard tarih 21 Ara 2008, 02:49

anlıyorum zaten biraz araştırdım iki araç da birbirine çok yakın ancak bazı ufak noktalarda birbirine üstün özellikleri var. Bakalım torbadan hangisi cıkacak ? yorumlarınızı bekliyorum sevgili dai arkadaslarım :)
Daihard

Mesajgönderen Doorman tarih 21 Ara 2008, 13:35

Daihard yazdı:ne açıdan corolla sizce?

Öncelikle belirtiyim bunlar sadece ve sadece benim düşünce ve deneyimlerim.
1. 2005 corolla'ya karşı 2005 honda'nın kasası daha kucuk ve eski yere yakın corolla yada civiclerde farklı durmuyor. buna rağmen corolla'nın kasası daha güncel bir görünüme sahip. iç hacim ve ergonomi göreceli ama Corolla daha hoş görünmüştü gözüme.
2. Corolla'nın yol sesi yada yalıtım özelliklerini Honda'dan daha başarılı buluyorum.
3. Kullanım alışkanlıklarınız nasıldır bilmem ama Honda ile seri kullanımlar için sürekli üst devirlerde kalmak gerekiyor buda sürekli viteslerle oynamak demek. Corolla bu konuda daha başarılı.
4. Toyota bana Honda'dan daha yakın gelmiştir hep :D
Aslında söyle bir durum var. Bu iki araç birbirine çok yakın, bence ENcap test sonuçlarına, karşılaştırmalı testlere filan bir bakın ama tertemiz bir tane bulduktan sonra iki araçta sizi memnun edecektir.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Daihard tarih 21 Ara 2008, 14:25

Doorman yazdı:
Daihard yazdı:ne açıdan corolla sizce?

Öncelikle belirtiyim bunlar sadece ve sadece benim düşünce ve deneyimlerim.
1. 2005 corolla'ya karşı 2005 honda'nın kasası daha kucuk ve eski yere yakın corolla yada civiclerde farklı durmuyor. buna rağmen corolla'nın kasası daha güncel bir görünüme sahip. iç hacim ve ergonomi göreceli ama Corolla daha hoş görünmüştü gözüme.
2. Corolla'nın yol sesi yada yalıtım özelliklerini Honda'dan daha başarılı buluyorum.
3. Kullanım alışkanlıklarınız nasıldır bilmem ama Honda ile seri kullanımlar için sürekli üst devirlerde kalmak gerekiyor buda sürekli viteslerle oynamak demek. Corolla bu konuda daha başarılı.
4. Toyota bana Honda'dan daha yakın gelmiştir hep :D
Aslında söyle bir durum var. Bu iki araç birbirine çok yakın, bence ENcap test sonuçlarına, karşılaştırmalı testlere filan bir bakın ama tertemiz bir tane bulduktan sonra iki araçta sizi memnun edecektir.

kesinlikle her cümlenize katılmaktayım. Yaptığım araştırmalar da bana özellikle toyotanın ses yalıtımında ve i malzeme kalitesinde daha iyi olduğunu gösteriyor. Ancak honda da daha kücük karosere sahip daha compact duruyor, motor olarak cok fark oldugunu söylemem gözlemlerimde. Sonuc tercihe kalmıs bakacagız.
Daihard

Mesajgönderen Sirion gti tarih 22 Ara 2008, 13:27

Honda ve toyota hakketen zorlanman normal ikiside üstün araçlar ama toyotanın motorunun kaçak yakıt dahil bir çok kötü şarta daha dayanıklı olduğunu söyleyebilirim mesela doğuda toyotanın çok tercih edilme nedeni motorun kaçak yakıta ve zorlu şartlara dayanıklılığı.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen feylesof tarih 22 Ara 2008, 18:38

2005 Cıvıc piyasada çok tutulan ve sevilen(bizim eski kasa sirionlar gibi aşıkları olan) bir model 0-100 9.2 100/8 lt şehir içi tüketim, sınıfında en az yakan en performanslı olarak bilinir, zevkler ve renkler tartışılmaz ama civicin tipi corollaya göre daha çok beğenilir, aynı nesil corolladan biraz daha ekonomik ve performanslıdır. 2005 sedan olacaksa tercihim civic hb'de ise corolla olurdu.
feylesof

Mesajgönderen cumhur tarih 24 Ara 2008, 14:00

Abimde 2005 corolla vardı.0 almıştı.Çok rahat,konforlu bir araba ayrıca motoru da gayet seri.Bizi memnun eden diğer bir nokta da servisleri çok iyiydi.Müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlar.Bir keresinde abim tutturdu arabanın göğüs kısmından bir tıkırtı geliyor diye ama servisteki ustalar dahil kimse bu sesi duymuyordu.Abim ısrarcı olunca çağırdıkları japon mühendisler ile abim bir tura çıkıp sesi dinletti. Mühendislerde abime hak verdiler ve o gün sorunu çözdüler.Satarken de çok üzüldük tabi.
Daha önce civic kullanmadığım için onun hakkında yorum yapamıyorum.Umarım istediğin gibi bir araç bulursun.
Kullanıcı avatarı
cumhur

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 25 Ara 2008, 00:42

tabiki daihatsu :D toyotada hondada sınıfında iddialı olan markalardır.Ama hondanın 2002 kasasında sunduğu v-tec modeli ile 2005 kasası ve sonrası gerçekten görünüş olarak çok şık ve beygir olarakta yüksek.Toyotanın yeni kasası görünüş olarak benim ilgimi çekmedi tamam oturaklı araba ama sanki mikadan yapılmış görümünde...
Mekanik olarakda toyota yarı yolda bırakmaz bunu toyota corollanın 98 modeli kasasındanda iyi bilirsiniz sanırım... Görünüş haricinde benim tercihim tabiki toyota olurdu sanırım ama v-tec civic siriondan önce almayı düşündüğüm araçtı... sende artık bi karar ver demeyin sakın :)
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 29 Oca 2009, 14:26

Arkadaşım konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama kusuruma bakma ben yeni bir üyeyim.2000-2004 yılları arasında Honda Civic kullandım.Sana basit bir açıklama yapacağım; Honda yaramaz küçük bir çocuk ise Toyota da onun uslu ve ağırbaşlı ağabeyidir. Bilmem anlatabildim mi ?
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Model: Applause

Mesajgönderen Doorman tarih 30 Oca 2009, 14:35

gtuncer68 yazdı:Arkadaşım konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama kusuruma bakma ben yeni bir üyeyim.2000-2004 yılları arasında Honda Civic kullandım.Sana basit bir açıklama yapacağım; Honda yaramaz küçük bir çocuk ise Toyota da onun uslu ve ağırbaşlı ağabeyidir. Bilmem anlatabildim mi ?

Hocam benzetmen güzel olmuş ama tam olarak ne demek istediğini açıklarmısın?
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 30 Oca 2009, 15:11

Honda agresif kullanımda çok iyi cevap veriyor ve onu engelleyen kesiciler olmasa daha da gidecek.Fakat kullandığınız lastik çok iyi olmalı yoksa yol tutuş çok zayıf kalabilir;istem dışı drift yapabilirsiniz.Toyota ise hondaya göre biraz daha ağır abi arabası kalıyor.İşçilik ve malzeme olarak toyota daha üstün ve bu da fiyatlara yansıyor zaten , sonuç olarak alacak kişinin kullanım tarzı ve beklentileri sonucu belirler . Benim ekonomim müsait olsa yeniden araba alırken toyota tercihim olurdu .Aklınızı karıştırmayayım bu hayata bakış ve tarz meselesi;hondayı aldığımda 31 yaşındaydım şimdi 41 yaşındayım.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Model: Applause

Mesajgönderen Daihard tarih 02 Şub 2009, 14:53

ben öğrencilik hayatımı bitiriyorum bu sene dolayısıyla genç bir adamım performans önemli bi husus ama kaliteli de olmalı bineceğim araç, zaten fikrimi de değiştirir gibiyim biraz daha birikim yapıp applause umu kullanıcıya satabilirsem sene sonu 2007 civic almaya karar verdim. Tüm yorumlarınız için saolun arkadaşlar :) ancak 2005 corolla ve civic karşılaştırmasından çok az farkla da olsa corolla galip çıkıyor sanıyorum konfor ve performans açısından ancak bugün yine sorsalar 2005 corolla mı civic mi diye ben yine civic derdim :twisted: çünkü hem daha yakışıklı hem de daha sportif geliyor.
Daihard

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir