2006 TERİOS DX

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

2006 TERİOS DX

Mesajgönderen bumerang10 tarih 23 Haz 2011, 19:31

Arkadaşlar merhaba bende 2006 1.3 DX siyah bi terios aldım ve bugünde forumdaşlarımın yani sizin aranıza katıldım sizden ricam bana ilk etapta sizden ricam önemli veya önemsiz gördüğünüz tecrübelerinizi aktarmanızdır .aracı alalı 15 gün falan oldu ama henüz ilçede servis olmadığı için bir servise giremedim ya çanakkale yada balıkesir servise girecem muhtemelen edremitte yaşıyorum bu arada :) birde aracımı çok sevdim ama nasıl dahada güzelleştirebilirim onuda düşünüyorum ....herkese selamlar ve sevgiyle :D
bumerang10

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: 2006 TERİOS DX

Mesajgönderen malialp tarih 23 Haz 2011, 21:17

Arkadaşım Hayırlı Olsun. Kazasız kullanmak nasip olsun.
Benim de 15 gün oldu, 2005 sx aldım çok çok memnunum.Bugün plakayı da değiştirdim:) Ben servise gösterdim sadece bujileri değiştirdik başka herşeyi tamammış :))
Bu arada! Bugün bi viraja biraz sert girdim otomobil alışkanlığından! Zannedersem ön yada arka tekerlerden biri yerden kesildi, zor topladım Allahtan yan taraf boştu da kurtardım, ama yüreğim ağzıma geldi. Aman dikkat derim aracımızın iz genişliği dar olduğu için her an böyle şeylerle karşılaşabiliriz.Otomobile göre daha sakin kullanmak gerekiyor.
Şimdi sırada kasko olayı var, onu da hallettim mi yağını suyunu kontrol edip uzun bir süre bineceğim inşallah...
Daihatsu Aşkına!
2005 SX AC MT TERIOS (ATOM KARINCA)
malialp

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen bumerang10 tarih 24 Haz 2011, 20:34

seninkinide allah hayırlı etsin!
kazasız belasız kullanmak nasip etsin inşallah.
evet bende bi kaç kere aynı durumla karşılaştım daha önceki aracım dizel hundai accent di (daha geniş ve daha yer tutucu)dediğin gibi şimdi daha sakin kullanmaya alışıyorum :)araçların orjinalinde park sensörü yok sanıyorum çünkü kullanım klavuzlarında böyle bir açıklamaya rastlamadım.benimkilerde bi arıza var onun için araştırdığımda gördüm ayarlarındamı yoksa aşka bişeymi neyse bazan sürekli kesik kesik çalıyor bazan sürekli düz çalıyor alarm nasıl çalıştığı konusunda bilgiyede ihtiyacım var yardımları bekliyorum herkese selamlar:D
bumerang10

Mesajgönderen tufanmuhammed tarih 24 Haz 2011, 22:33

her iki arkadaşımada yeni araçları hayırlı olsun diliyorum.inanın kullandıkça bu sevgi dahada artacak.etrafımızdaki insanlarada daihatsu sevgisini aşılamayı unutmayalım.kazasız belasız günlerdegüle güle kullanın
tufanmuhammed

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen malialp tarih 24 Haz 2011, 23:05

Teşekkürler arkadaşlar.
Park sensörü konusu ise dx ve sx te standart var. ve sizinki sağlam zannedersem. vitesi atınca bir öter, uzak mesafede birşey algılarsa kesik kesik öter, çarpmak üzere olunca sürekli öter diye biliyorum ve benimki böyle işliyor. yanlış biliyorsam bilenler düzeltsin lütfen...
Daihatsu Aşkına!
malialp

Mesajgönderen livan08 tarih 30 Haz 2011, 15:49

sensörlerden biri arızalanmıştır muhtemelen..benimkide öyle olmuştu.teker teker üstlerini kalın bant ile kapatarak geri vitese takıp deneyin.uzun ötme hangisini bantladığınız zaman kesiliyorsa o sensör bozulmuştur.tabelacıdan alacağınız aracınızın rengindeki bantla kapatarak kullanabilirsiniz.ben bu şekilde sorunumu çözdüm.aracı yeni alan arkadaşlar yağ,yağ filtresi,hava filtresi değişimlerini yaptırıp,kayışınızın sağlamlığını ve fren balatalarınızı kontrol ettirip ve aracınıza rahat rahat binin.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen bumerang10 tarih 01 Tem 2011, 14:08

arkadaşlar benim arabamın tamponları ve marşbiyelleri siyah gri ile değiştirmek istiyorum veya boyatmak bu konuda bana tavsiyeleriniz olurmu.boya yaptırsam fiyat konusuda ayrı bir konu tabi değiştirmekle boya aynı olmaz ama boyadada kalite nasıl olur acaba. :roll: birde ön ve arka koruma barlarının,yan basamakların ve tavan çıtalarının ruhsata işlenmesi gerekiyormu proje çizdirmek falan gerekiyormu bu iş için lpg deki gibi yoksa aldım taktım oluyormu :?: bu konuda fikirlere ihtiyacım var.bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum. herkese kazasız belasız günler inşallah :)
bumerang10

Mesajgönderen malialp tarih 01 Tem 2011, 14:56

merhabalar. bence bırakın siyah kalsın, benim terios ta tamponlarda gümüş gri keşke arabayı siyah yada lacivert bulabilseydım diyorum farklı renk daha hoş. bence :)
basamak, marşbiel, tavan çıtası ruhsata işlenmesine gerek yok zannedersem, çünkü bende işli değil :)
biraz net olmadı ama net bilgisi olanlar yazarsa hepimiz öğreniriz.
Kazasız sürüşler...
Daihatsu Aşkına!
malialp

Mesajgönderen bumerang10 tarih 03 Tem 2011, 22:59

farklı renk hoş duruyor evet bende onun için düşünüyorum griyi.aracım siyah gri tampon ve marşbiyel düşünüyorum.
bumerang10

Mesajgönderen bumerang10 tarih 03 Tem 2011, 23:01

livan08 yazdı:sensörlerden biri arızalanmıştır muhtemelen..benimkide öyle olmuştu.teker teker üstlerini kalın bant ile kapatarak geri vitese takıp deneyin.uzun ötme hangisini bantladığınız zaman kesiliyorsa o sensör bozulmuştur.tabelacıdan alacağınız aracınızın rengindeki bantla kapatarak kullanabilirsiniz.ben bu şekilde sorunumu çözdüm.aracı yeni alan arkadaşlar yağ,yağ filtresi,hava filtresi değişimlerini yaptırıp,kayışınızın sağlamlığını ve fren balatalarınızı kontrol ettirip ve aracınıza rahat rahat binin.

öneri için teşekkür ederim deneyeceğim..:)
geri dönerim sonuç hakkında
bumerang10

Mesajgönderen levent7706 tarih 04 Tem 2011, 23:26

Herkese selamlar ben Levent Ankarada yaşıyorum (henüz 1 hafta oldu) 15 gün önce bende şükürler olsun hayalime kavuştum 2006 DX aldım, kullandıkça daha çok seviyorum potuğumu, potuğu aldığımdan beri diğer arabamı kullanmaz oldum, aracı abim Bursadan aldı komple siyah renkti, abim saolsun dodiklerini griye boyattı çok hoş oldu, benim gibi aracını yeni alan arkadaşıma tavsiye ederim düz siyahtan daha güzel oluyor bana göre, nasip olursa eğer bu hafta içinde ön koruma, yan basamak, arka koruma demirlerini ve tavan çıtalarını taktıracam. 15 gündür bu aksesuarları araştırıyorum Ankarada çok ama çok uygun fiyatla yapan bir yer buldum, piyasada sadece yan basamak fiyatına ankaradaki yerde tüm demirleri taktırabiliyorsunuz. Park sensörlerinden bende hiç bir şey anlamadım ekranlı bir kit alıp orjinallerinin yerine takmayı düşünüyorum bilmem nasıl olur? sensör delikleri dışardan aldıklarıma uyarmı? Aslında çokta gerek yok ama ebaydan geri görüş kamerası aldım İnşallah en kısa zamanda gelir onunda montajını yaptırırım. Sisfarıda almayı düşünüyorum ama biraz pahalı geldi bana. Herkese hayırlı sürüşler.
levent7706

Mesajgönderen bumerang10 tarih 13 Tem 2011, 13:13

bumerang10 yazdı:
livan08 yazdı:sensörlerden biri arızalanmıştır muhtemelen..benimkide öyle olmuştu.teker teker üstlerini kalın bant ile kapatarak geri vitese takıp deneyin.uzun ötme hangisini bantladığınız zaman kesiliyorsa o sensör bozulmuştur.tabelacıdan alacağınız aracınızın rengindeki bantla kapatarak kullanabilirsiniz.ben bu şekilde sorunumu çözdüm.aracı yeni alan arkadaşlar yağ,yağ filtresi,hava filtresi değişimlerini yaptırıp,kayışınızın sağlamlığını ve fren balatalarınızı kontrol ettirip ve aracınıza rahat rahat binin.

öneri için teşekkür ederim deneyeceğim..:)
geri dönerim sonuç hakkında

teşekkürler öneri için
dediğiniz gibi çıktı olay ve hallettim.sensörlerden iki tanesi arızalanmış en köşedekiler sağlam çıktı arızalı olanları bantlayarak değişime kadar idare edicem artık :)
bumerang10

Mesajgönderen bumerang10 tarih 13 Tem 2011, 13:16

levent7706 yazdı:Herkese selamlar ben Levent Ankarada yaşıyorum (henüz 1 hafta oldu) 15 gün önce bende şükürler olsun hayalime kavuştum 2006 DX aldım, kullandıkça daha çok seviyorum potuğumu, potuğu aldığımdan beri diğer arabamı kullanmaz oldum, aracı abim Bursadan aldı komple siyah renkti, abim saolsun dodiklerini griye boyattı çok hoş oldu, benim gibi aracını yeni alan arkadaşıma tavsiye ederim düz siyahtan daha güzel oluyor bana göre, nasip olursa eğer bu hafta içinde ön koruma, yan basamak, arka koruma demirlerini ve tavan çıtalarını taktıracam. 15 gündür bu aksesuarları araştırıyorum Ankarada çok ama çok uygun fiyatla yapan bir yer buldum, piyasada sadece yan basamak fiyatına ankaradaki yerde tüm demirleri taktırabiliyorsunuz. Park sensörlerinden bende hiç bir şey anlamadım ekranlı bir kit alıp orjinallerinin yerine takmayı düşünüyorum bilmem nasıl olur? sensör delikleri dışardan aldıklarıma uyarmı? Aslında çokta gerek yok ama ebaydan geri görüş kamerası aldım İnşallah en kısa zamanda gelir onunda montajını yaptırırım. Sisfarıda almayı düşünüyorum ama biraz pahalı geldi bana. Herkese hayırlı sürüşler.

aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inş.
bende uzun zamandır dediğiniz aksesuarları araştırıyorum ve hesaplısını bumaya çalışıyorum.bahsettiğiniz hesaplı yapan yerin internet adresi veya telefon numarasını bildirirseniz bizde faydalanabiliriz belki.:)
bumerang10

Mesajgönderen bumerang10 tarih 15 Tem 2011, 21:07

herkesin mubarek berat kandili kutlu olsun.
kazasız belasız sürüşler.
bumerang10

Mesajgönderen FaTiH tarih 23 Tem 2011, 21:34

bumerang10 yazdı:arkadaşlar benim arabamın tamponları ve marşbiyelleri siyah gri ile değiştirmek istiyorum veya boyatmak bu konuda bana tavsiyeleriniz olurmu.boya yaptırsam fiyat konusuda ayrı bir konu tabi değiştirmekle boya aynı olmaz ama boyadada kalite nasıl olur acaba. :roll: birde ön ve arka koruma barlarının,yan basamakların ve tavan çıtalarının ruhsata işlenmesi gerekiyormu proje çizdirmek falan gerekiyormu bu iş için lpg deki gibi yoksa aldım taktım oluyormu :?: bu konuda fikirlere ihtiyacım var.bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum. herkese kazasız belasız günler inşallah :)

Boyada işin ehli bir yere götürürseniz istediğiniz kalitede rengi tutturursunuz emin olun!Hiç gerek yok merkezden boyalı olarak sipariş etmeye..Zaten gövde rengi olanlar da genelde plastik ya da fiber üzerine boya atılmış olanlardır..Koruma barlarının v.s. lerin ise ruhsata falan işlenmesine gerek yok..Arkadaşın Ankara da yaptırdığı yer o derece uygunsa siz de ısmarlatın gitsin aynı yerden..Kazasız belasız sürüşler dilerim...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Sonraki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir