2007 Gold Teriosa sahibim. Sorularım içerde...

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

2007 Gold Teriosa sahibim. Sorularım içerde...

Mesajgönderen Onurtdag59 tarih 13 Mar 2011, 15:06

Aracın tüm teknik özelliklerini ayrıntılı bir şekilde aradım bulamadım. Ha 0-100 Hızlanmasını yakıt tüketimini torkunu falan biliyorum. Ama ABS harici hangi donanımlara sahip mesela ? ESP olduğu söyleniyor bazı forumlarda, bazılarında olmadığı söyleniyor...
Birde şu diferansiyel kilidi yüksek hızda işe yarar mı? Tam anlamıyla ne işe yarar ? Boşta kalan tekerleğe giden gücü kestiğini biliyorum fakat başka ne gibi yerlerde kullanmalıyız, virajlarda işimize yararmı, yakıt tüketimini azaltırmı arttırırmı gibi bircok soru işareti var kafamda.

Ha bide Terios az yakıyor diye bağıranlara : 4 senedir Terios 2 Kullanıcısıyım şehir içi 13 litre (Agresif sürüşle, kapışmalarla 15 Litreden de aşağı olmuyor gerçi hoş tabi ...) , Şehir dışı 90 a sabitlersen 8 litre ortalamayı yakalayabilirsin ki 90 a sabitlemekte komik bir terim :) otobandayken 130 140 larla gideceksin bu da bu aracın 12 13 litrelere kadar yakıt harcayacağının göstergesi.

Şimdiden teşekkürler, Saygılar...

Aracımdan birkaç fotoğraf...

Resim
JDMaihatsu ;)
Resim
Bass'a aşığız :)
Resim
Körpelik yılları - 1 Yaşındayken :D
Onurtdag59

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: 2007 Gold Teriosa sahibim. Sorularım içerde...

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 14 Mar 2011, 11:00

Hayırlı olsun aracınız. Kullanmaya başlayalı uzun bir süre olmuş.

ESP den başlayayım. 2009 sonrası sanırım galaxy ve star dışında araçlarda bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Donanım olarak ESP,ASR(patinaj çekmeme),Hillholder(yokuş kalkış yardım sistemi), kararan ayna, hız sabitleme, soğutmalı torpido, otomatik klima gibi donanımlar aracınızda yok.

Diferansiyel kilidi da dağ bayır tarzı yerlerde rahat şekilde düşük hızlarda ilerleyebilmek için kullanılıyor yanlış bilmiyorsam. Yüksek hızda pek mantıklı olmaz sanırım. Viraj olayını bilmiyorum fakat yakıtı artırması muhtemel.

Yakıt olayı tam otomatik(belirtmişsiniz ama yakıt bu kadar fazla ise öyledir) ve 4 çeker olmasından kaynaklı fazla yakma söz konusu. Terios sahipleri daha fazla yardımcı olabilirler. Hatta sitede yukarıdaki yanıtlar dahil olmak üzere sorularınızın cevapları mevcut.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen tufanmuhammed tarih 17 Mar 2011, 00:15

aracınızı güle güle kullanın güzel gözüküyor..

Terios 2. nesil lerde GOLD SERİLERİNDE ABS, EBD, 4 HAVA YASTIĞI, SİS FARI, MERCEKLİ FARLAR, 4 CAM OTOMATİĞİ VB. ÖZELLİKLER STANDART. ŞU AN YENİ PİYASADA OLAN GALAX MODELİNDE BU ÖZELLİKLERE YENİ BİR SÜRÜ ÖZELLİK EKLENMİŞ BUDA ARACI DAHA GÜVENLİ VE DENGELİ YAPMIŞ.

YAKIT TÜKETİMİ FABRİKA VERİLERİNDE 11 LİTRE CİVARI AMA SİZİNDE SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ 13 LİTRE CİVARINDA SEYREDİYOR. BENİM ARACIM OTOMATİK, LPG TAKILI VE ŞU ANDA ŞEHİR İÇİNDE 25 KURUŞ YAKIYOR BUDA GAYET MAKUL GELİYOR BANA.
Bence bu aracın en büyük özelliği JAPON olması ve sorun çıkarmaması. Alman üretimi olsaydı bir çok ekstra özelliği olurdu ama ne bu fiyata alabilirdik nede bu kadar şehirli olabilirdik.
tufanmuhammed

Mesajgönderen sarıca tarih 17 Mar 2011, 19:43

aracınızı güle güle kullanın. 4 aydır 2011 galaxy model terios kullanıyorum. aracımı alırken çok araştırdığım ve kendim teknik bir kişi olduğum için , sanırım size yardımcı olabilirim.
aracınızda ESP bulunmamaktadır. Yalnızca galaxy ve star modellerinde mevcut. ayrıca TCS (araç çekiş kontrol sistemi )olmadığından, yalnızca arka tekerlerden birisi çekiş kaybına uğrarsa , Sınırlı kaymalı difransiyel devreye girer. Bu galaxy ve star modellerinde toyota'nın TCS ile dört tekerde geçerli oluyor. Difransiyel kilidi ise , normal dört çeker modunda gücü yüzde elli , elli oranında ön ve arka tekerlere aktarırken. difransiyeli kilitlediğinizde , hem çekiş gücü artıyor , hemde ön ve arka tekerlekler arasında doğrudan bağlantı kurulur. difransiyel kilidi asfalt üzerinde kullanılması tafsiye edilmiyor.
sarıca

Mesajgönderen Onurtdag59 tarih 21 Mar 2011, 15:09

Öncelikle yardımcı olan herkese çok çok teşekkürlerimi iletiyorum sağolun varolun.

tufanmuhammed yazdı:aracınızı güle güle kullanın güzel gözüküyor..

Terios 2. nesil lerde GOLD SERİLERİNDE ABS, EBD, 4 HAVA YASTIĞI, SİS FARI, MERCEKLİ FARLAR, 4 CAM OTOMATİĞİ VB. ÖZELLİKLER STANDART. ŞU AN YENİ PİYASADA OLAN GALAX MODELİNDE BU ÖZELLİKLERE YENİ BİR SÜRÜ ÖZELLİK EKLENMİŞ BUDA ARACI DAHA GÜVENLİ VE DENGELİ YAPMIŞ.

YAKIT TÜKETİMİ FABRİKA VERİLERİNDE 11 LİTRE CİVARI AMA SİZİNDE SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ 13 LİTRE CİVARINDA SEYREDİYOR. BENİM ARACIM OTOMATİK, LPG TAKILI VE ŞU ANDA ŞEHİR İÇİNDE 25 KURUŞ YAKIYOR BUDA GAYET MAKUL GELİYOR BANA.
Bence bu aracın en büyük özelliği JAPON olması ve sorun çıkarmaması. Alman üretimi olsaydı bir çok ekstra özelliği olurdu ama ne bu fiyata alabilirdik nede bu kadar şehirli olabilirdik.

Sorun çıkarmaması demişsiniz. Tabiki Japon araçları sorunsuzdur ama o fotoğraflarda gördüğünüz Terios bana ait ve şuanda arabanın içine 60 km/h ı geçince sürtme sesine benzer bir ses ve ayaklarımı bastığım bölümlere ben ve yanımdaki yolcuda dahil olmak üzere titreme geliyor. Servise götürdüğümde Diferansiyelden sıkıntımızın olduğunu - ayrıca alakasız olarak birde debriyaj baskımın bitmek üzere olduğu söylendi - bu diferansiyel sıkıntısınında 1500 YTL Gibi bir servis ücreti olduğunu söyledi ustam. Baskı içinde 500 YTL, 2000 YTL masrafı var . Aracı yaptırmayacaksanız yürütmeyin park halinde kalsın kullanmayın dediler ama kullanıyoruz hala, bilmiyorum ne olucak sonumuz hayır olsun inşallah. Sıkıntının aracı binek araç şeklinde kullanmamdan kaynaklandığını söyledi, yüksek devirlerde vites geçişi ve hızlı+sert vites geçişlerinden olabileceğini söyledi. Araç böyle şeylere uygun olarak üretilmemiş, bundan dolayı oluyormuş. Ha ayrıca .. Bu diferansiyel ile debriyaj baskı parçalarını istanbuldan temin edersek ucuza kapatabilirmiyiz acaba ? Veya bu masrafı nasıl daha uygun şekile döndürebiliriz ?

Şimdiden Teşekkürler...
Onurtdag59

Mesajgönderen tufanmuhammed tarih 07 Nis 2011, 21:20

parça teminide sıkıntı var piyasada fakat istanbulda aksarayda size lazım olan büyük parçaları bulma oranınız çok yüksek ve fiyatı yaklaşık yarıyarıya düşürür olmasada temin edebilecek japon parçacılar var. aracımın oksijen sensöründe problem çıktı serviste 380 TL aksaraydan aldırdım 50 TL ye 50 TL yede taktırdım toplam 100 TL. gibi.
tufanmuhammed

Mesajgönderen bahadirefe tarih 10 Kas 2011, 21:05

Diflock dort tekerin birbirinden bagimsiz hareket etmesini engeller. Bu sayede askida kalmis araci hareket ettirebilirsiniz. Yada karda saplanip kalmazsiniz. Bunun disindaki durumlarda kesinlikle kullanmayin!
bahadirefe

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir