2007 terios jant ebadı

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

2007 terios jant ebadı

Mesajgönderen aykutozyigit tarih 02 Şub 2009, 01:06

Sevgili dostlarım,
2007 terios 2 aracımın geçenlerde lastiklerini değiştirdim. Aracın kullanma kitapçığında lastik ebatları yazarken jant ebadı ile ilgili bir bilgi verilmediğinden lastik ölçülerine güvenmek zorunda kaldım. Biraz daha yol tutuşunu arttırmak için 235/60R16 ebadında karar kıldım (Fabrika verisi 215/65R16 ve 235/60R16) Yine de yanılmamak için jant ebadını araştırayım dedim. Daihatsu'ya da mail çektim. Malum bu lastik için minimum 6,5jx16 ebadında jant lazım. Her neyse arama motorlarında geçirdiğim saatler sonrasında aracımın üzerindeki 6 kollu alaşım jantın belirttiğim ebatta olduğunu öğrendim ve 4 adet pirelli scorpion str lastik aldım. Bu arada daihatsu'ya çektiğim mailin cevabı geldi. Bir de ne gelsin jant ebadı 6jx16. Merak ettiğim kitapçıkta bu lastik ölçüsü fabrika verisi olarak verildiğine göre niye bana 6x16 cevabını yolladılar? Kitapçıkta mı yanlış yazıyor yoksa teknik eleman mı beni yanıltıyor? Bu konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyaç duyuyorum.
Kullanıcı avatarı
aykutozyigit

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: 2007 terios jant ebadı

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 02 Şub 2009, 08:24

Kitapçıklarda araçların tüm varyasyonları için jant ve lastik boyutları yazıyor. Mesela Sirion'un 13" jant olanı da var, 14 olanı da ve hatta 14 için iki farklı lastik boyu var. Yani kitaplar tüm Japonya dışı pazarlara ihraç edilirken genel olarak basılıyor ama araçların satıldıkları ülkedeki distribütörün kanaatine göre lastik/jant boyutları kitapçıktakilerden birisi olarak belirleniyor. Bu genel olarak böyle işleyen bir sistem.

Kanımca size en doğru bilgiyi işinde uzman, neyin ne olduğunu bilen bir lastikçi verecektir. Speedy falan gibi yerlerde oldukça kalifiye elemanlara rastlıyorum. Rot/balans gibi ufak bir işlem için ziyarete gittiğinizde gösterip öğrenin bence :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir