2007 Veya 2008 Model Gold AT Yardım?

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

Re: 2007 Veya 2008 Model Gold AT Yardım?

Mesajgönderen paNda tarih 09 Ağu 2010, 12:08

Terios ile 2500 Km.
Merhabalar, bu yaz yeni nesil teriosumuz ile Antalya yollarını teptik. Seyahatimiz boyunca tam yüklü halde yaklaşık olarak 2500 Km yaptık ve ortalama yakıt tüketimizmiz 8.5 Lt/ 100 Km olarak gerçekleşti. Yolculuk boyunca ort. 110 Km hız ile gittik. Klima sürekli açıktı ve bir çok yerde O/D Off seçeneğini kullandık. Antalya içinde 200 Km'lik bir kısa gezimiz oldu. Yol şartları nedeniyle 70-80 Km ortalama hız ile 7.4 LT'lik yakıt tüketimini de gördük. Eski arabamız Citroen C1 idi. Ve de en kötü şartta 5 LT lik bir yakıt tüketimine ancak erişiyordu. O arabdan sonra Terios'un yakıt tüketimi yakıt büteçemizi 2 katına çıkardı fakat isteyipde giremediğimiz yol kalmadı. İsteyip arabamıza alamadığımız yük kalmadı. Belli bir hızın altında (110 Km) keyif inanılmaz. 110 Km sonrasındaki hızlarda gürültü çok yüksek. Ve tabiki yakıt tüketimede. Sonuç olarak biz bu masraflara hazırdık ve şimdi bu aracın keyfini sürüyoruz. Ardından bir Kıyıköy maceramız oldu. Aracı görebilmek adına yine araç yüklü ve klima açık şekilde ort. 140 Km ile 350 Km yol yaptık. Yakıt tüketimi 9.5 LT olarak gerçekleşti. Kastro da kumda aracı test etme şansım oldu ve gülücük gülücük gülücük :) Çok keyifliydi ayrıca dere geçişleride yaptık Antalya'da sonuç yine aynıydı.
Bizim gibi her iki haftada bir başka yaylada veya dağda iseniz, Terios bunu size yakın ediyor. Ayrıca şehir içinde de küçük ama işlevsel ve gözler üzerinizde :)
Sevgiler.
paNda

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen BORA BORA tarih 14 Eki 2010, 01:09

Panda merhaba , yazdıklarını zevkle okuyorum , Nisan 1 de ( şaka gibi ) bende 2008 Gold beyaz sahibi oldum, iyikide olmuşum diyorum. Hep şehir içinde ( Bodrum) kullandım. Bayram için Ankara düşünüyorum,
uzun yol hiç denemedim ama senin 2500 km gülücük gülücük gülücüklü deneyimin bana ilham ve gaz verdi,
o kadar paylaştığın deneyimlerine rağmen okumaya doyamadığım için , hala varsa paylaşımların ben zevkle hazırım , 10 saat sürecek olan yolculuk için sabah çıkıp 90 km hızı geçmeyi düşünmüyorum( zaten 4 yaşındaki kızım ve eşim sürekli uyaracaktır :) )
97 oktan benzin kullanıyorum bir fikirde buradan varmıdır acaba ? ;)
60 000km bakımı şartmıdır ? yağına suyuna bak gitmidir? Gültekin Bey i kızdırırmıyız acaba :)

sevgiler
BORA BORA

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen bucoco tarih 10 Kas 2010, 23:10

Merhabalar yukarda bir arkadaşım lpg uyumu ile ilgili bir soru sormuştu.4 yıldır lpg li daihatsu kullanıcısı ve her türlü arızasını gören bir insan olarak şunları söyleyebilirim. Bana sorarsnız ikinci el bir terios alıyorsnız lpg siz olmasına dikkat ediniz derim.Çünkü Brc marka tüpün enjektörlerini sağolsun servislerimiz tam yağ kontrol çubuğunun üzerine yaptığı için genelde kullananlar buna dikkat etmiyor malesef.Lpg li bir terios 5000 km de 1lt yağ eksiltir. Kullanıcı, servis 7500 de bir bakıyor diye umursamaz vede sıfır araba diye yağına bile bakmaya gerek duymaz ama araç servise kadar toplamda 3lt lik kpasitesinin yarısını kaybetmiş olur.Bir süre sonra pistonlarda uzama ve motorda zayıflama meydna gelir..Oyüzden lpg siz alıp lpg sini siz taktırınız ve bu dediğima takdikleri uygulayınız yağ kontrolü lpgli araçta çok önemli..Bir daihatsu da görülebilecek bütün arızaları gördüm nerdeyse paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım arkdaşlar.
bucoco

Mesajgönderen paNda tarih 26 Kas 2010, 17:23

Sayın Bora Bora,
Bu ne diyeceksiniz bakalım?
Terios Gold 2007 ile 4200 Km :)
Çıkış İstanbul, Ankara, Sivas, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Van, Kars, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Düzce, İzmit ve İstanbul :)

Arka bagaj tamamen dolu, 4 kişi. Yolun %85-88 i duble idi. Ortalama 110Km hızla gittik. 4200 boyunca 1200 TL'lik yakıt tükettik. 100Km'de ortalama 8.9 LT yaktı. Hedefimizin 7.8-8.2 LT arası yakması idi ama son gün Karadeniz otobanında yüksek devirli ve hızlı kullandık. Dolayısıyla hedefimizden sapmak durumunda kaldık.

Öncelikle, doğu anadolu mükemmel. Fotoğraflar için : http://www.tancu.net

Yolların bir çoğu duble yol hatta BST asfalttı. Üç yerde offroad yapmak zorunda kaldık.
1. Nemrut Krater Gölü
2. Palandöken Tam Zirve
3. Şeytan Kalesi - Ardahan

Gitmeden 52.000 KM bakımına girdi. Şimdi 60.000Km bakımı yaklaşmış oldu ve mutlaka gidecek. Yani bu bakımları asla aksatmamak gerekiyor kanımca.

Aracımız bizi hiç üzmedi, bilinen kusurlarını saymama gerek yok. Ses alma sorunu maalsef özellikle yüksek hızda (terios için yüksek hız 120KM ve üzeri değil 100KM ve üzeri :) ) vazgeçilmezimiz.

Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim...
paNda

Mesajgönderen sefa55 tarih 19 Oca 2012, 21:44

Manuel vitesli Teriosum ile karlı, buzlu bir yokuşu eğim durumuna göre 2. viteste, daha eğimli olanları da güvenle 1. viteste motor freni ile iniyorum(Ayak freni hiç kullanmıyorum). Otomatik vitesli Terios'ta durum nasıldır? D konumunda araç inişlerde hızlanacaktır kanımca. Hatta 40 km/h'den sonra 2. vitese geçip daha da hızlanacaktır. Tahminim doğru mu?
TERİOS 2008 MODEL 1500 CC LPG GOLD MANUEL VİTES
Kullanıcı avatarı
sefa55

Mesajgönderen Kemal Kayan tarih 19 Oca 2012, 21:57

Tahmininiz doğru.. Vites tercihiniz yanlış :D
Sizde "D" yerine "L" konumunda inersiniz araç 2'ye geçmez ve hızlanmaz..
Kemal Kayan

Mesajgönderen sefa55 tarih 01 Nis 2012, 20:23

2. nesil Terios'ta Otomatik vites üzerinde hangi konumlar var. D ve L var galiba. Peki 2 var mı?
TERİOS 2008 MODEL 1500 CC LPG GOLD MANUEL VİTES
Kullanıcı avatarı
sefa55

Önceki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir