Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

2007 Veya 2008 Model Gold AT Yardım?

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

2007 Veya 2008 Model Gold AT Yardım?

MesajpaNda, 20 Oca 2010, 15:15

Merhabalar,
Aranıza bir Daihatsu Terios 2.Nesil sahibi olmak isteğin nenedeniyle az önce katıldım. Terios 2.nesil alma isteğimi ihtiyaçlarım neticesinde belirledim. Her gün ortalama 30km şehiriçi yol yapıyor ve de mümkün olduğunca haftasonları kamp yapmak için araziye gidiyorum. İhtiyacımız caddeye çıktığında şehirli, yüksek 5 kapılı ve otomatik. Doğaya çıktığımızda 1 ve 2. kademe arazi şartlarında bizi yolda bırakmayacak bir 4X4.
Bu tanımlara en çok uyan araç Terios.
2010 Model Galaxy modelini incelediğimde, yazılarda hep istenilen bazı özelliklerin eklenildiğini öğrendim.

Örneğin;
EBD Destekli ABS
Brake Assist (Fren Destek Sistemi)
VSC (Araç Denge Kontrol Sistemi)
TRC (Araç Çekiş Kontrol Sistemi)
DAC (Yokuş Aşağı İniş Kontrol Sistemi)
HAC (Yokuş Yukarı Kalkış Kontrol Sistemi)
gibi özellikle Gold serisi 2007 veya 2008 model araçlarda mevcut olan özelliklermidir?

Ben 2007 veya 2008 model AT Gold bir 2. nesil terios düşünüyorum? Gold serisi olarak almayı düşündüğüm bu araç ile şu an 0 olarak satılan Galaxy arasında dağlar kadar başka farklarda varmıdır? Düşündüğümüz fiyat aralığı 29000-31000 TL arası. Fakat 0 Galaxy 51500 TL.
Ayrıca şu anki aracımızın ort. yakıt tüketimi 5.5Lt civarında. Ben ort. 8.5Lt tüketimi göze aldım? Bu konuda da daha sonra üzlürmüyüm?
Bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim?
Teşekkürler.
paNda

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: 2007 Veya 2008 Model Gold AT Yardım?

Mesajriogrande, 20 Oca 2010, 15:56

sıfır araba tabiiki daha güzeldir.

fakat 2008 modelini 27 - 28 liraya aldıgımız bir arabaya gidipte bir sene için 50000 lira vermek ne kadar dogrudur bilemem o maddi durumunuza göre değişir.

daihatsu japonyada ufak araba segmentinde bir numaradır.toyota bile yanına yaklaşamaz bu yüzden zaten daihatsuyu satın aldılar.(japonya ufak araba pazarını ele geçirmek için)

terios 2.nesil ikinci el bence daha mantıklı bir seçim.bu araçlarda bilinen yada bulunabilen kronik bir sorun yoktur ve heralde olmayacak.ama iyi pazarlık yapın.27den fazla vermeyin.daihatsu bizim halkımıza göre pek bilindik bir araba olmadıgı için 2.el piyasası diger araçlara göre ölüdür.2. el piyasası daha çok nisan-haziran aylarında alevlenir.arabasını istedigi fiyata satmak istiyorsa satıcı bence daha 2 -3 ay beklemelidir.

alacagınız arabayı mutlaka servise götürün,servisten rapor isteyin.kaskosuna kontrol ettirin.

1.nesilde olabilir aslında bayaga temizleri var internette.fakat 2. nesil daha geniş,iç donanımı daha kalitelidir.

otomatik almanızı şiddetle tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

MesajpaNda, 20 Oca 2010, 16:04

Sayın riogrande;
Hızlı cevabını için çok teşekkürler. Ayrıca ayrıntılı önerileriniz ve de paylaştığınız deneyimleriniz içnde.
Açıkcası zaten düşündüğümüz aracın özellikleri; 2007 veya 2008 model. Gold serisi 2.Nesil ve kesinlikle Otomatik Vites.

Fakat bu özelliklerde ve de 30000-50000km civarlarındaki araçların sahibinde.com sitesindeki başlangıç fiyatları 28.000 TL ve 36.000 TL'ye kadar gidiyor. Sizce sizin belirttiğiniz fiyatta ısrarlı mı olmak gerekir? Yoksa temiz ve de makul bir araç için 30-31.000 Tl çıkmaya değer mi?
Tekrar teşekkürler.

Bilgi sahibi olanlar için;
EBD Destekli ABS
Brake Assist (Fren Destek Sistemi)

gibi özellikle Gold serisi AT 2.Nesil 2007 veya 2008 model araçlarda mevcut olan özelliklermidir?
paNda

MesajUmut-Gultekin, 20 Oca 2010, 16:15

Selamlar. Güzel bir karar vermişsiniz. Aşağıdaki sayfaya bakmanızı tavsiye ederim:
http://www.daihatsu.com.tr/modeller/don ... terios.htm
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajpaNda, 20 Oca 2010, 16:34

Teşekkür ederim.
Şubat sonu veya Mart başı gibi umarım emelimize ulaşmış olacağız. Gönderdiğiniz linki daha önce incelemiştim ama 2010 donanım listesi olduğu için buradan da sormak istemiştim. Ama anlıyorum ki aşağıda listelediğim özellikler 2010 itibari ile portfoyö eklenen Galaxy ve Star modeli için mevcutlar sadece. Ve sanırım bu 4 önemli özellik için 20000 TL fazla vermeye şimdlik gerek yok :)

Teşekkürler tekrar.
paNda

MesajUmut-Gultekin, 20 Oca 2010, 16:54

paNda yazdı:Teşekkür ederim.
Şubat sonu veya Mart başı gibi umarım emelimize ulaşmış olacağız. Gönderdiğiniz linki daha önce incelemiştim ama 2010 donanım listesi olduğu için buradan da sormak istemiştim. Ama anlıyorum ki aşağıda listelediğim özellikler 2010 itibari ile portfoyö eklenen Galaxy ve Star modeli için mevcutlar sadece. Ve sanırım bu 4 önemli özellik için 20000 TL fazla vermeye şimdlik gerek yok :)

Teşekkürler tekrar.

Rica ederim. Evet, saptamanız doğru. Bunlar sadece bahsettiğiniz donanım paketleri ile geçen sene satışa çıkan araçlarda var. Yani, eğri oturup doğru konuşmak gerekirse bence de en mantıklı çözüm baktığınız araçtır yani 2. el, 2. nesil otomatik gold Terios. Diğer yandan kaç tane Galaxy ya da Star satıldı bilmiyorum ama oldukça az olduğu aşikar. Bunlar da ikinci el piyasasına çıktıkları zaman (çıkarlarsa) ve fiyatları da makul olursa havada kapılacak araçlar olacaklar diye düşünüyorum.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajpaNda, 20 Oca 2010, 18:01

Verdiğiniz tüm bilgiler için tekrar teşekkürler.
Bir sorum daha olacak; sizce satın alırken LPG olmasına veya olmamasına mı dikkat etmeliyim. İnternet üzerinden takip edebildiğim kadarı ile bir çok kullanıcı LPG tercih etmiş. Hatta firma kendisi garantili BRC Sistem LPG takıyormuş. İçinizde tecrübe edip avantajlarını veya dezavantajlarını belirtebilecek var mı?
En kısa zamanda bir Daihatsu sahibi olarakta yazmaya başlamayı umuyorum.
Teşekkürler.
paNda

Mesajriogrande, 20 Oca 2010, 18:46

1. VSC (Araç Denge Kontrol Sistemi) nedir ?
Toyota'nın ESP için kullandığı isimdir. fakat biraz daha gelişmiş halidir diyebiliriz.

2. TRC (Araç Çekiş Kontrol Sistemi) nedir ?

TRC sistemi sürüş tekerleklerinde hızlanmaya bağlı patinaj saptadığında patinajı durdurarak çekişi yeniden sağlamak için otomatik olarak motor gücünü azaltır. Böylece güç yola daha etkin aktarılırak yakıt tasarrufu sağlanır, lastiklerinizin ömrü uzar ve genel anlamda güvenlik artırılır. Ayrıca, TRC sistemi mevcut yol/lastik sürtünmesinden yüksek olduğunda yola aktarılan torku azaltmak için fren sistemini kontrol eder.

3. DAC (yokuş aşagıya iniş kontrol sistemi) nedir ?

toyota tarafından geliştirilmiştir.her tekerlekte bagımsız sensörler vardır.bu sensörler hıza ve yol yapısına karşı duyarlıdır.merkeze devamlı olarak sinyal yollarlar.yokuş aşagıya iniş sırasında dac butonu aktivite olursa bu sistem araçın fren mekanizmasını kontrol ederek tekerleklere bagımsız olarak fren yaptırarak araçın yokuş aşagıya en uygun şekilde inmesini saglar.

4. Hill Assist Control (HAC) nedir ?

özellikle karlı ıslak yokuş çıkışlarında kendisini gösterir.araçın tekerleklerinin patinaj yapmasını engellemeye ve araçın ileriye gitmesine çalışışır.

5. LSD (Sınırlı Kaymalı Diferansiyal) nedir ? Limited Slip Differentials olarak yazmak gerek.

bununla ilgili pek türkçe kaynak yok.ingilizce olarak biraz zaman ayırmak gerek.
fakat şu siteyi buldum işinize yarar umarım.

http://www.drivingfast.net/technology/differentials.htm

sonuç olarak bu sistemlerin özellikle arazide katkısı büyük olacaktır.fakat bence o kadarda gerekli sistemler degil.sonuçta 20 küsür milyar fazla vereceksiniz bu sistemler için.

internetteki fiyatlara bakmayın siz.30 a satacak 27 ye vermesi lazım.yoksa daha mayısa kadar satamaz o arabayı.şuanda piyasa ölü.mayısta 30a felan gider ama şimdi 27 - 28 vermek uygun.
size birinci elde 40 küsür verdim ben diyecekler büyük olasılıkla.iyi pazarlık yapın.
Kullanıcı avatarı
riogrande

MesajpaNda, 21 Oca 2010, 10:38

Çok teşekkürler.
Söylediklerinizi dikkate alacağım.
paNda

MesajpaNda, 26 May 2010, 17:21

Şartlar yeni oluştu ve sonunda Daihatsu ailesine katıldık. 2007 Gold Otomatik (45Bin Km) Full Aksesuar Siyah.
Yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler.
paNda

Mesajteriossx, 26 May 2010, 20:25

Hayırlı olsun,fiyatını öğrenbilirmiyiz,bir mahzuru yoksa?
teriossx

MesajpaNda, 08 Haz 2010, 10:50

32500
paNda

Mesajaylandoz, 08 Haz 2010, 14:36

aramıza hoş geldin?
aracın hayırlı olsun güle güle kullan.

aracı kullanırken hoşuna giden artı ve hoşuna gitmeyen eksi özellikleri aktarabilirsen bizden sonraki arkadaşlara da bir öneri olmuş olur?
şimdi size yardımcı olacak bazı sorular sorayım?

1- full aksesuar derken? mesela hangi iç-dış donanımlar ve aksesuarlar var?
2- 2007 yerine 2008 2009 ya da 2010 alsaydım diyor musunuz?
3- renk olarak genelde siyah ve gümüş gri seçiliyor gümüş gri ile siyahı karşılaştırır mısınız?
4- 4*4 yerine 4*2 alsaydım diyor musunuz? gerçekten sürekli 4*4 e gerek var mı? yoksa istenen zamanda mı 4*4 olması iyi olurdu? sürekli 4*4 yaklaşık %10 fazla yakıt sarfiyatı yapıyor.
5- LPG var mı? performansı nasıl? Yakıt sarfiyatı nedir?
6- Galaxy donanımına gerçekten ihtiyaç var mı? arada yakşalık 15-18 bin TL fiyat farkı var. buna değer mi?
7- araç sollarken ya da yokuş çıkarken performansı nasıl? 1.5 motor yeterli mi?
8- otomatik ve manuel şanjıman farkı nedir? 4 otomatik vites yeterli mi?
9- belli bir hızın üstünde içeri motor ve dış ortam sesi alıyor mu? engebeli yollarda ön konsoldan ve arkadan özellikle stepneden takırtı gıcırtı tıkırtı geliyor mu?

Bunların haricinde sizilerin de aklına gelen soruları ve çözüm önerilerinizi yazarsanız forum amacına ulaşmış olur.

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar biraz fazla oldu ama farklı bir kullanıcı olarak bize farklı kan ve farklı bir fikir vereceğiniz için sordum.

Ecz. Ömer ŞAHİN
-----------------------------------------------------------------------------------
Doğuştan LPG'li. Dağların, kırların, bayırların ve de şehirlerin yoldaşı...
TERİOS Gold 1.5 4*4 2. Nesil
Kullanıcı avatarı
aylandoz

MesajpaNda, 21 Haz 2010, 11:02

Merhabalar Ömer Bey, sınavanıza hazırım :)
Şaka bir yana bu tür sorular zaten bu forumda sorulmuş ve cevaplanmıştı ama tabiki her kullanıcının fikirlerini ayrı ayrı belirtmesi daha doğru bilgileri edinmemizi sağlayacaktır.
1- Araçta 2007 Gold donanımlar birlikte gelen donanımların yanırasıra; Sunroof, Park Sensörü, Deri Koltuk Döşemeleri, Kol Dayama ve Çelik Cant var.
2- Elbette daha genç bir araba almak isterdim fakat 2007 aldığım için kahrolduğum bir durum yok. Hatta 14 Haziran da araç muayenesi yapıldı ve sorunsuz geçebildim. Süpriz yok :)
Fakat ön lastikerim çok berbat olmak şartıyla kötü durumdaydı dördüde. Michelin 215/64 R16 Latitude Tour 102 HP alarak daha da asfalt meraklısı yaptım kendimi :)
3 - Gmüş Gri'nin daha az güneşte ısınacağı belli fakat ben siyahtan oldukça memnunum. Bu arada 2. elde renk seçimi eğer araç benimkisi gibi çok temizse benim o kadarda fark yaratmıyor.
4 - Sürekli 4*4 olması gerekli bir özellik bence de değil. Ama boşyere ödeyeceğim yakıt parasına hazır olarak bu aracı aldım zaten.
5 - LPG yok, hiç düşünmedim. LPG taktıracak kadar rahatsız olursam direkt satarım sanırım aracı. 4*4 araç aldığımın farkında ve daha fazla yalıt parası ödeyeceğimi bilerek aldım çünkü bu aracı.
Düşünün üstelik bizde Citroen C1 vardı :)
6 - Geçen gün serviste Galaxy bir araca tekrar bidnim ve orasını burasını kurcaladım. Arka bagaj kapısını açtım ve kapadım. Kapanırken çıkan ses benimkisinden kesinlikle az değildi. Bence Galaxy ile gelen özellikle hoş ama şart değiller. Haftasonu küçük bir off-road maceramız oldu, bir kere daha mutlu olduk bu aracımız ile. Yeni gelen özellikler fazla süslü, biraz daha ucuzlarasa belki düşünülecek şeyler.
7 - 1.5 motor ve aracın ağırlığı araçta 3-4 kişi varken olduça zorluyor. Özellikle hızlanmadan girilen yokuşlarda veya araç sollarken bariz hissediliyor. Fakat adının ne olduğunu bilmediğim ve otomatik şanzıman araçlarda vites kolunda bulunan düğme çok işe yaradı bu son gezimizde. Hem yokuşta hem de araç sollarken vitesi aniden düşürüp yükzek devre çıkıp aracı birden önde fırlatyıor. Fakat yakıt tüketimi baya artıyor.
8 - 4 ileri otomatik herkesinbildiği gibi çok yeterli değil. Ama diğer araçlarla kıyaslamayınca yine sorun yok. Sonuçta bu bir arazi aracı, bunu bilerek kullanmak gerekiyor.ç
9 - 100km üzerinde çok fazla ses gelyior. Aynı şekilde stepne bozuk yollarda ses yapıyor sadece. Lastikleri yeniledikten sonra yol sesi baya azaldı.
Umarım yardım olabildim size.
paNda

Mesajaylandoz, 21 Haz 2010, 12:18

Sayın PaNDa :))

paylaşımın için çok teşekkürler. 2009 terios sahibi olarak söylediğiniz artı ve eksi özelleikleri aynel yakın hissediyoruz zaten. Fakat forumu takip eden ve araç almak isteyen arkadaşlara oldukça faydası olacak. İzlenimlerinizi zamanla yazmanızı tekrar rica ediyorum.

Çok selamlar.
-----------------------------------------------------------------------------------
Doğuştan LPG'li. Dağların, kırların, bayırların ve de şehirlerin yoldaşı...
TERİOS Gold 1.5 4*4 2. Nesil
Kullanıcı avatarı
aylandoz

Sonraki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir