Merhabalar,
Aranıza bir Daihatsu Terios 2.Nesil sahibi olmak isteğin nenedeniyle az önce katıldım. Terios 2.nesil alma isteğimi ihtiyaçlarım neticesinde belirledim. Her gün ortalama 30km şehiriçi yol yapıyor ve de mümkün olduğunca haftasonları kamp yapmak için araziye gidiyorum. İhtiyacımız caddeye çıktığında şehirli, yüksek 5 kapılı ve otomatik. Doğaya çıktığımızda 1 ve 2. kademe arazi şartlarında bizi yolda bırakmayacak bir 4X4.
Bu tanımlara en çok uyan araç Terios.
2010 Model Galaxy modelini incelediğimde, yazılarda hep istenilen bazı özelliklerin eklenildiğini öğrendim.
Örneğin;
EBD Destekli ABS
Brake Assist (Fren Destek Sistemi)
VSC (Araç Denge Kontrol Sistemi)
TRC (Araç Çekiş Kontrol Sistemi)
DAC (Yokuş Aşağı İniş Kontrol Sistemi)
HAC (Yokuş Yukarı Kalkış Kontrol Sistemi)
gibi özellikle Gold serisi 2007 veya 2008 model araçlarda mevcut olan özelliklermidir?
Ben 2007 veya 2008 model AT Gold bir 2. nesil terios düşünüyorum? Gold serisi olarak almayı düşündüğüm bu araç ile şu an 0 olarak satılan Galaxy arasında dağlar kadar başka farklarda varmıdır? Düşündüğümüz fiyat aralığı 29000-31000 TL arası. Fakat 0 Galaxy 51500 TL.
Ayrıca şu anki aracımızın ort. yakıt tüketimi 5.5Lt civarında. Ben ort. 8.5Lt tüketimi göze aldım? Bu konuda da daha sonra üzlürmüyüm?
Bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim?
Teşekkürler.