2008 terios'tan gelen tıkırtılar...

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

2008 terios'tan gelen tıkırtılar...

Mesajgönderen kemanist tarih 14 Mar 2009, 15:10

arkadaşlar merhaba.2008 teriosumdan (18.000km) acayip sesler gelmeye basladı.gece giderken(sessiz olduğu için gece daha iyi duyuluyor)ön camdan tıkırtı sesi geliyor.Ayrıca en ufak bir sallanmada hemen bagaj kapağından ses geliyor(bazen çok rahatsızda edebiliyor)böyle sorunları olan arkadaşlar varmı???
kemanist

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: 2008 terios'tan gelen tıkırtılar...

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 Mar 2009, 16:13

kemanist yazdı:arkadaşlar merhaba.2008 teriosumdan (18.000km) acayip sesler gelmeye basladı.gece giderken(sessiz olduğu için gece daha iyi duyuluyor)ön camdan tıkırtı sesi geliyor.Ayrıca en ufak bir sallanmada hemen bagaj kapağından ses geliyor(bazen çok rahatsızda edebiliyor)böyle sorunları olan arkadaşlar varmı???

Konsolda kullanılan sert plastik yüzünden oluyor. Sadece sizde değil, özellikle İstanbul gibi yolları haşat şehirlerde yaşayan pek çok arkadaşımızın her model Daihatsu'sundan bir süre konsoldan ses gelmeye başlıyor. Bu durum iç mekanda sert plastik malzeme kullanan ve sert süspansiyona sahip neredeyse tüm markalarda aynı. Araçların üretim maaliyetini düşürmek için kullanılan bu plastikler bir süre sonra ses yapıyor. YRV veya Sirion olsa sesi nasıl keseceğinizi ezbere söyleyebilirdim ama Terios için arayıp kaynağını bulmanız gerekiyor.

Sirion'da ve YRV'de kalorifer borularının oradan geliyor bu ses. Sünger uygulayarak çözülebiliyor. YRV'nin ayrıca bagaj altı eşya gözü ses yapıyor. Bu da yerine çeşitli malzemelerle sabitlenerek sessizleştirilebiliyor.

Son not: Aracınız hala garanti kapsamında olduğuna göre, periyodik bakımlarda bu sesin giderilmesini yetkili servisinizden talep edin mutlaka! :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen bailiwick tarih 15 Mar 2009, 21:00

Umut bilir aynı sorunları ben de yaşıyordum Materia da üstelik araç daha 15.000 km de falandı. Deli oluyordum sesleri duydukça ve keşfe çıktım. Bir arkadaşıma verdim arabayı, arkada oturdum ve bitin sesleri dinledim. Öncelikle kapı içlerinin plastiğinin üstü ses yapar. Bunun için kapı içini sökün ve üstünde geçme yerine yakın yere çift taraflı bant uygulayın ve yerine takın. 4 kapıda da bunu uygulayın. Gelelim arkadan gelen seslere. 3. fren lambası yani ortada cama takılı olanın plastiği titreşim yapar. Bundan da çeşitli yerlerine bant yapıştırarak kurtulabilirsiniz. Bir sonraki sorunlu parça Umut'unda dediği bagaj altındaki köpük parçaki bu da aynı yöntemle ya da süngerle hallediliyor. Bir de en son bulduğum arka orta emniyet kemerinin yukarıda takıldığı yerde bazen tam oturmuyor ve vibrasyonla sese yok açıyıor. Dediğim gibi bunlar benim Materia da bulduklarım. Belki ortak sorunları vardır ve yardımcı olur.
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen kemanist tarih 16 Mar 2009, 05:08

çok teşekkürler arkadaşlar birde servise gideyim bakalım onlar ne diyecek :wink:
kemanist

Mesajgönderen hihtiyar tarih 17 Mar 2009, 00:36

ön camdan benim de ses geliyor
hocam bir çözümünü bulabilirsen buradan bizlere de haber ver
hihtiyar

Mesajgönderen kaptan10194 tarih 17 Mar 2009, 22:15

arkadaşlar bende terios almayı düşünüyorum bu araçlar kaçlıra yakar artilari eksileri nelerdir ben şehir içinde kullanacağim yılda bir kez memlekete gidip yaylalarda kullanacağim bu araçlar süreklı 4x4 mü içeri çok gürültü veriyormu bilgisi olan arkadaşlar teriosu olup kullanan arkadaşlar görüşlerinize tecrübelerinize ihtiyacim var tüm daihatsu dostlarına saygilar.
kaptan10194

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen kemanist tarih 17 Mar 2009, 22:56

Sürekli 4x4 yakıtı fazla ama lpg kiti taktıranlar baya memnun.içeriye 80km hızdan sonra baya ses alıyo.hele 130larda müzik açman lazımki rahatsız olmayasın :oops: arazi olarak iyi hiç yolda bırakmadı karda çamurda falan ama 10.000kmden sonra heryerinden tıkırtı geliyo.Bi kaza yapmıştım sağlam çıktı araba fazla bişey olmadı güvenli ama ben aldığıma pişmanım hele şimdi ötv indirimide oldu baya ucuzladı araba fiyatlar.2.eldede öyle olacaktır.bence 2.el sağlam bi SUV alabilirsin o paraya değmez...saygılarımla...
kemanist

Mesajgönderen cem tarih 17 Mar 2009, 23:26

ben 4 yıldır terios kullanıyorum ama hiç böyle sorunlar yaşamadım sadece bagaj kapısı zamanla ses yapıyor onun da serviste hemen ayarını yapıyolar;)
Kullanıcı avatarı
cem

Model: Terios 1. Nesil

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir