Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

2009 Model Daihatsu ile 8000 km

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

2009 Model Daihatsu ile 8000 km

Mesajanilcagin, 09 Kas 2009, 19:56

Öncelikle hepinize merhabalar sitenizi yaklaşık 2 aydır incelemekteyim ve 4 aydırda ÖTV indiriminden yararlanarak 33.500 YTL ye aldığım 2009 terios silver 1.5 MT aracı kullanmaktayım.

Teriosa olan aşinalığım üniversite öğrenimim sırasında arkadaşımın sahip olduğu bir önceki nesille gerçekleşti .Son derece hor kullanılan ve her yola sokulan özensiz bir üniversite öğrencisinin elindeki bir aracın bu kadar diri kalması her zaman ilgimi çekmişdi.Bende 2 nesil fiat palio 1 adet volvo s40 ve son olarak toyota corolla kullandıktan sonra yeni aracımı alırken tercihimi yeni nesil teriosdan yana kullandım.

Teriosu ilk aldığım günlerde özellikle çok tedirdin oldum aracın yerden yüksek olması ve daha öncede bu tarz bir araç kullanmamam sebebiyle 120km yi geçen hızlarda ve keskin virajlarda aracın daha önce kullandığım araçlara göre çok güven vermediğini belirtmek isterim . Fakat 1000km bakımından sonra yaptığım Ankara-Çanakkale-Ankara ve Ankara-Antalya-Ankara uzun yolları sürecinde araç kullanımına dair alışkanlığım arttı 140-150 kms hızlarda yüksek konsantrasyonla stabil olarak kullanmaya başladım fakat virajlarda yinede savrulma tehlikesi olduğunu ve ESP türü bir yardım sisteminin mutlaka araca eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aracın motoruna gelince 1.5lt 105 bglik motor şehir içerisinde benim beklentilerimin üzerinde bir performans sergiliyor.Devirli kullanımda atak ve tatminkar fakat bu kullanım tarzı sürüş ekonomisine olumsuz yönde etki ediyor yakıt tüketimi 10 lt nin üzerine rahatça çıkıyor bu nedenle kısa süreç içerisinde araca LPG dönüşüm kiti taktırmayı düşünüyorum .(LPG dönüşüm kiti serviste takıldığı zaman aracı garanti kapsamından çıkarmıyor ve araçla beraber 3 yıl garantisi var 1800 ytl civarında masrafı var) Ayrıca lpg kitinin üzerini kaplıyan ve bagaj kullanımını daha rahat hale getiren fiber bir kapakda mevcut onuda sipariş ederek araca uygulatma şansınız var.

Uzun yol kullanımına gelince aracın tork eksikliği özellikle antalya girişindeki virajlı rampalarda kendini resmen hissettiriyor şehir içi trafikte dikkat etmediğiniz motor gürültüsü (ki ben motor sesini severim) devirli kullanımda dayanılmaz hale geliyor yüksek viteste rampa cıkmaya çalıştığınızda ise motor adeta ölüyor.Bir noktadan sonra adeta araç ne kadar gaza basarsanız basın hızlanmıyor hatta yavaşlamaya başlıyor ki sizde vites küçültmek zorunda kalıyorsunuz.Uzun yolda yakıt tüketimide beklediğimden yüksek.Motor konusunda daihatsuya önerim modern araçlarda kullanılan 1.4-1.5 litre turbodizel motorların kullanılması olucaktır.

Aracın arazi performansına gelince gerçekten ne fiyatından ne motorundan beklenmicek bir performans gösteriyor şehir içerisinde bozuk yollarda kaygan zeminde karda yada çamurlu yollarda normal araçların hareket etmesinin mümkün olmadığı koşullarda çok seri bir şekilde takılmadan yolalmanız mümkün. Eğer benim gibi kamp doğa orman arazi merakınız varsa hiç düşünmeden bütün beklentilerinizi yerine getireceğinden emin olabilirsiniz.Kilitli difransiel araç hareket halindeyken devreye sokulmuyor aracı alırken özellikle bunun üzerinde çok durdular aracı durdurup boş viteste kilitli difransieli devreye sokmak yürüyen aksam sağlığı açısından çok önemli ... yazıma browserdan kaynaklanan bi sorun nedeniyle 2. mesajımda devam edicem.
anilcagin

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: 2009 Model Daihatsu ile 8000 km

MesajUmut-Gultekin, 09 Kas 2009, 21:51

Çok kapsamlı bir inceleme olmuş :) Aramıza hoşgeldiniz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajtafoRR, 18 Kas 2009, 15:45

Çok güzel incelemişsiniz, ikinci yazınızı da merakla bekliyorum, özellikle kar üzerindeki performansı ?
Kullanıcı avatarı
tafoRR

MesajYağmurAdam, 20 Kas 2009, 10:29

ESP tarzı güvenlik+teknoloji ve dizel motor herkesin beklentisi. Umarım sesimizi duyarlar.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

MesajSonCuoreci, 20 Kas 2009, 10:38

YağmurAdam yazdı:ESP tarzı güvenlik+teknoloji ve dizel motor herkesin beklentisi. Umarım sesimizi duyarlar.

Burnumuzun dibinden, Türkiye'den sesimiz duyulmuyor Barancığım; sesimizin taa Japonya'ya kadar ulaşması bu koşullarda imkansız...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 20 Kas 2009, 16:57

SonCuoreci yazdı:
YağmurAdam yazdı:ESP tarzı güvenlik+teknoloji ve dizel motor herkesin beklentisi. Umarım sesimizi duyarlar.

Burnumuzun dibinden, Türkiye'den sesimiz duyulmuyor Barancığım; sesimizin taa Japonya'ya kadar ulaşması bu koşullarda imkansız...

Hiçbir şey imkansız değildir (klişe oldu biraz ama): Geçenlerde Daihatsu Passion'a Toyota'nın bir global şirketinden (ismini tam olarak belirtmek istemiyorum) abone oldular. Elbette hemen yarın olacak diye birşey yok ama ben sadece zaman meselesi olduğunu düşünüyorum :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajaykutozyigit, 25 Kas 2009, 22:49

Ben de yaklaşık 8 ayda 2007 model aracımla 25000 km yol yaptım. Almadan önce yapmış olduğum incelemelerde fiyat performans açısından en uygun araç olması kararımda etkili olmuştu. Aladağlar'dan Dedegöl dağlarına, Bolkarlar'dan Gökovaya, Amanoslar'dan Dilek yarımadasına, Fethiye'den Çakıt kanyonuna kadar çok çeşitli doğa koşullarında, çamurda, karda, yağmurda, toprak yolda, asfaltta kullandığım Terios için yapabileceğim tek bir yorum var. Arazide en iyilerden biri. Yaklaşma ,uzaklaşma, ve rampa açıları ile gelen arazi manevra kabiliyeti 75-80000ytl aralığında satılan tüm (özellikle belirtiyorum TÜM) arazi taşıtlarından daha iyi. Motor gücü 1,5 l kapasiteye göre oldukça başarılı. Turbo dizel konusunda kesinlikle haklısınız diyorum çünkü benzin tüketimi - rakiplerine göre oldukça düşük olmasına karşılık - cep yakıyor. Ben 8 l'nin altına henüz inemedim. İnanın TD motor seçeneği bugün çıksın hemen aracımı değiştiririm. Ya da bu motora turbo beslemesi ilave edilebilirse yine yakıt tüketiminin düşmesi ve performansının arttırılmasında etkili olacaktır. Sürat konusuna pek katılmam mümkün değil. Ne de olsa bu bir arazi taşıtı ve bu araçla 150 km hıza çıkmak çok büyük bir risk. Ben aracıma yol tutuşunu biraz daha arttırmak için 235/60R 16 ebatlı Pirelli Scorpion STR lastik taktım ve çok olumlu etkilerini gördüm. Virajlardaki sorunu büyük oranda çözdü ancak yine belirtmem gerekir ki bu aracın ağırlık merkezi çok yüksek ve ani frenleme ile yapılan manevralarda devrilme riski çok fazla. Süspansiyon sisteminin de araziye uyumlu olarak tasarlanmış olması bu riski daha da arttırıyor. Yeni son kasalarda aracın yüksekliği yaklaşık 1 cm azaltılmış bu yol tutuşu çok az da olsun arttırabilir ancak arazideki performansı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.
Motor gürültüsü daha doğrusu devir arttığında duyulan tatlı homurtu:) ben hariç herkesi rahatsız ediyor. Bu konudaki şikayetlere katılmamak mümkün değil. İzolasyonun iyileştirilmesi şart.
Amaaa size son olarak haddim olmayarak diyeceğim ki: En güzel seçimi yapmışsınız.
Kullanıcı avatarı
aykutozyigit

Mesajmeric, 13 Ara 2009, 21:25

arazi araçlarıyla sürat yapma düşüncesinde olan insanlara tek cevabım var.

gidin daihatsu sirion alın :lol:
meric

Model: Terios 1. Nesil

Mesajfeylesof, 14 Mar 2010, 14:13

Toyota Urban Curiser modelinde 1.4 D4D dizel motoru kullanıyor bunu neden terios kullanamıyor anlam veremiyorum, iki araçta birbirine rakip yoksa toyotanın daihatsuya bir kazığımı bu?

Ve Urban Curiser'da motor seçenekleri çok iyi konumlandırılmış 1.3 benzinli önden çeker, 1.4 dizel dört çeker.
Bu sayede her iki aracın performans değerleri eşit ve yakıt tüketimleri ideal.
Bence teriosun görüntüsü daha iyi tek eksiği dizel motoru.
feylesof

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir