aylandoz, 22 May 2010, 23:30
Merhabalar
Siteyi açan arkadaşlara, soruyu soran özgüryeladı ve cevaplayan panda ruzmuzlu arkadaşlar hepinize teşekkürler.
Bende 1,5 ay önce 2001 model otomatik golf arabamı sattım ve o zamandan beri farklı farklı araçları araştırarak bu 1,5 ay zamanı geçirdim. Planım eşime otomatik vites bir araç alıp 2-3 yıl beraber kullandıktan sonra bu aracı eşime bırakıp kendime c 180 k amg almaktı. Fakat yaris, hb corolla, polo, corsa, astra, i10, getz, duster vs gibi oldukça geniş yelpazede araç baktım. Bu sürede araçlar hakkında biraz daha bilgi sahibi oldum. En sonun da 2-3 yıl beraber bindikten sonra eşime bırakabileceğim hatta fırsat buldukça başka arabam olsa da benim de binebileceğim en iyi aracın Yeni Nesil Terrios olduğuna karar verdim. Terrios un sitesine baktığımda
4*2 = 1.5 motor prime Oto. 40.000 TL
4*4 = 1.5 motor silver Oto. 45.000 TL
gold Oto. 49.000 TL
galaxy Oto. 51.500 TL
gibi çok farklı donanıma sahip olduğunu gördüm. Bu çok donanımlar Terrios umu seçme konusunda kararsız bırakıyor beni.
Şimdi ilgilenen bilgi sahibi arkadaşlara sorum olacak, aracı daha çok şehir içinde (1000 Km/Ay), ayda 1-2 kez uzun yolda (1000 Km/Ay) ve her haftasonu da köye (700 Km/Ay) ailemi ziyarete gitmek için kullanacağım. Yılda ortalama 35.000 Km yapacağımı tahmin ediyorum.
1- 4*2 ya da 4*4 alma konusunda kararsız kaldım. kullanmayacağım özelliğe alırken fazla para ve sürekli 4*4 çekişten dolayı fazla yakıt harcamak istemiyorum. 4*4 düğmesi var mı? İstediğim zaman mı 4*4 oluyor yoksa sürekli 4*4 mü? Yakıt masrafı 4*2 ile 4*4 arasında ne kadar değişiyor?
2- Silver Gold ve Galaxy donanımlardan hangisini tavsiye edersiniz. Çok fazla işime yaramayacak donanımlara para vermek istemiyorum. En düşük modeli alıp işime yarayacak olanları serviste eklettirme şansım var mı? Yoksa işime yarasa da bazı donanımlar sadece fabrika da mı eklenebiliyor?
3- Sıfır aracı mı yoksa temiz içi dışı temiz iyi kullanılmış az km li 2. el araç mı tavsiye edersiniz?
4- Renk konusunda siyah ve gri tonları konusunda kararsız kaldım ne dersiniz?
5- LPG ile alakalı soru sorulmuş ama performansı değiştirip değiştirmediği hakkında sanırım bilgi yok. Onu da cevaplarsanız sevinirim. Ortalama kaç km den sonra LPG tavsiye olunur? Ayrıca benzinli kullanma ile LPG li kullanma toplam motor ömrünü değiştiriyor mu?
Şimdiden teşekkür ederim.
Çok selamlar.
Daihatsu ailesine katılacağım için çok mutluyum.