Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

2009 terios hakkında bilgisi olan var mı?

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

2009 terios hakkında bilgisi olan var mı?

Mesajozguryelaldi, 31 Mar 2010, 01:53

Arkadaşlar 2009 model bir terios gold alarak gönülden bağlı olduğum daihatsu ailesine fiilen bağlanmak istiyorum. Ancak öğrenmek istediğim bazı konular var yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. Öncelikle 2009 terios gold otomatik vites almayı düşünüyorum. 15000 - 20000 km den az yol yapmış bir araç için 35000 TLyi gözden çıkardım sizce bu aracın piyasası bu mudur?
2. Aracın yakışı fazla olduğu için tüplü almayı düşünüyorum ama bulamazsam servisten tüp taktırabilir miyim? Garantisi bozulur mu? Tüp taktırırsam aracın performansı çok düşer mi?
3. 2009 terios gold modellerinde koltuk yükseklik ayarı ve fonksiyonel direksiyon özellikleri var mı? 2009 modellerin donanım bilgilerini bulamadım elinizde varsa paylaşır mısınız?
4. Deri koltuk ve body kit için tavsiyeleriniz nelerdir? Bunlar ne kadar tutar?
5. Son olarak yol tutuşunu artırmak, görünüşünü daha çekici hale getirmek ve arazi kabiliyetini artırmak için 16" jantlara 235/60/16 All Terrain lastik taktırmak istiyorum. Aracımı çok etkiler mi?
6. Başka tavsiyeleriniz var mı?

Herkese çok teşekkür ediyorum. Bilgi paylaşımlarınızı dört gözle bekliyorum.
ozguryelaldi

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: 2009 terios hakkında bilgisi olan var mı?

MesajpaNda, 13 Nis 2010, 11:46

Merhabalar,
1. Otomatik vitesi 35.000 TL ye bulman özellikle bu yılın2. yarısı yaklaşmışken zor. Ama KM olarak belirttiğiniz KM'i bulabilirsiniz.
2. Eğer yılda 10.000 - 13.000 KM yola yapıyorsanız bu araca tüp taktırmayınız. Servis garantili BRC marka sıralı sistem garantili LPG taktırabiliyorsunuz. Fİyatı 1300 TL sanırım.
3.Bu konuda daha önceki konularda açıklamalar mevcut.
4.Aynı şekilde servis size bunları sağlamakta. Kesin bir fiyat bilgisine sahip değilim.
5.Arazi kabiliyetinizi arttıracağı kesin ama yol tutuşu için aynı şeyi söylemek zor. All-Terrain aracınızı dolayısıyla ağırlık merkezininizi bir kaç cm yukarı çekecektir. Sürtünme ile kazanacağınız yol tutuşu bu sebepten geri kaybolabilir.
6. Tavsiyem 2009 ile kendisinizi kısıtlamadan, yine az km yapmış 2007 veya 2008 model bir Gold serisi almanız. Böylelikle elinizdeki peşin 35.000 TL ile dilediğiniz aracı alabilirsiniz.
Bildiklerim bu kadar. Tüm bunları bu sitdeki konuları, yetkili ve de özel servisleri gezerek edinmeye çalıştım. Yanlış bildiklerim var ise şimdiden affınıza sığınıyorum.
İyi günler.
paNda

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Mesajozguryelaldi, 15 Nis 2010, 18:30

Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Tahmininizden de fazla yardımcı oldunuz. tekrar teşekkür ederim.
ozguryelaldi

Mesajaylandoz, 22 May 2010, 23:30

Merhabalar
Siteyi açan arkadaşlara, soruyu soran özgüryeladı ve cevaplayan panda ruzmuzlu arkadaşlar hepinize teşekkürler.

Bende 1,5 ay önce 2001 model otomatik golf arabamı sattım ve o zamandan beri farklı farklı araçları araştırarak bu 1,5 ay zamanı geçirdim. Planım eşime otomatik vites bir araç alıp 2-3 yıl beraber kullandıktan sonra bu aracı eşime bırakıp kendime c 180 k amg almaktı. Fakat yaris, hb corolla, polo, corsa, astra, i10, getz, duster vs gibi oldukça geniş yelpazede araç baktım. Bu sürede araçlar hakkında biraz daha bilgi sahibi oldum. En sonun da 2-3 yıl beraber bindikten sonra eşime bırakabileceğim hatta fırsat buldukça başka arabam olsa da benim de binebileceğim en iyi aracın Yeni Nesil Terrios olduğuna karar verdim. Terrios un sitesine baktığımda

4*2 = 1.5 motor prime Oto. 40.000 TL
4*4 = 1.5 motor silver Oto. 45.000 TL
gold Oto. 49.000 TL
galaxy Oto. 51.500 TL

gibi çok farklı donanıma sahip olduğunu gördüm. Bu çok donanımlar Terrios umu seçme konusunda kararsız bırakıyor beni.

Şimdi ilgilenen bilgi sahibi arkadaşlara sorum olacak, aracı daha çok şehir içinde (1000 Km/Ay), ayda 1-2 kez uzun yolda (1000 Km/Ay) ve her haftasonu da köye (700 Km/Ay) ailemi ziyarete gitmek için kullanacağım. Yılda ortalama 35.000 Km yapacağımı tahmin ediyorum.

1- 4*2 ya da 4*4 alma konusunda kararsız kaldım. kullanmayacağım özelliğe alırken fazla para ve sürekli 4*4 çekişten dolayı fazla yakıt harcamak istemiyorum. 4*4 düğmesi var mı? İstediğim zaman mı 4*4 oluyor yoksa sürekli 4*4 mü? Yakıt masrafı 4*2 ile 4*4 arasında ne kadar değişiyor?
2- Silver Gold ve Galaxy donanımlardan hangisini tavsiye edersiniz. Çok fazla işime yaramayacak donanımlara para vermek istemiyorum. En düşük modeli alıp işime yarayacak olanları serviste eklettirme şansım var mı? Yoksa işime yarasa da bazı donanımlar sadece fabrika da mı eklenebiliyor?
3- Sıfır aracı mı yoksa temiz içi dışı temiz iyi kullanılmış az km li 2. el araç mı tavsiye edersiniz?
4- Renk konusunda siyah ve gri tonları konusunda kararsız kaldım ne dersiniz?
5- LPG ile alakalı soru sorulmuş ama performansı değiştirip değiştirmediği hakkında sanırım bilgi yok. Onu da cevaplarsanız sevinirim. Ortalama kaç km den sonra LPG tavsiye olunur? Ayrıca benzinli kullanma ile LPG li kullanma toplam motor ömrünü değiştiriyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim.
Çok selamlar.
Daihatsu ailesine katılacağım için çok mutluyum.
Kullanıcı avatarı
aylandoz

MesajUmut-Gultekin, 23 May 2010, 09:48

aylandoz yazdı:Şimdi ilgilenen bilgi sahibi arkadaşlara sorum olacak, aracı daha çok şehir içinde (1000 Km/Ay), ayda 1-2 kez uzun yolda (1000 Km/Ay) ve her haftasonu da köye (700 Km/Ay) ailemi ziyarete gitmek için kullanacağım. Yılda ortalama 35.000 Km yapacağımı tahmin ediyorum.

1- 4*2 ya da 4*4 alma konusunda kararsız kaldım. kullanmayacağım özelliğe alırken fazla para ve sürekli 4*4 çekişten dolayı fazla yakıt harcamak istemiyorum. 4*4 düğmesi var mı? İstediğim zaman mı 4*4 oluyor yoksa sürekli 4*4 mü? Yakıt masrafı 4*2 ile 4*4 arasında ne kadar değişiyor?
2- Silver Gold ve Galaxy donanımlardan hangisini tavsiye edersiniz. Çok fazla işime yaramayacak donanımlara para vermek istemiyorum. En düşük modeli alıp işime yarayacak olanları serviste eklettirme şansım var mı? Yoksa işime yarasa da bazı donanımlar sadece fabrika da mı eklenebiliyor?
3- Sıfır aracı mı yoksa temiz içi dışı temiz iyi kullanılmış az km li 2. el araç mı tavsiye edersiniz?
4- Renk konusunda siyah ve gri tonları konusunda kararsız kaldım ne dersiniz?
5- LPG ile alakalı soru sorulmuş ama performansı değiştirip değiştirmediği hakkında sanırım bilgi yok. Onu da cevaplarsanız sevinirim. Ortalama kaç km den sonra LPG tavsiye olunur? Ayrıca benzinli kullanma ile LPG li kullanma toplam motor ömrünü değiştiriyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim.
Çok selamlar.
Daihatsu ailesine katılacağım için çok mutluyum.

Aramıza hoşgeldiniz. Sanırım her şey köye giderken kullanacağınız yolda 4x4 gerekliliğinin olup olmadığında bitiyor.
  • 4x4'ler sürekli 4x4. İstediğiniz zaman 4x2 olamıyorlar. Yakıt %10 civarı değişir.
  • Silver ve Gold arasında Gold'u tavsiye ederim. Star ve Galaxy'de elde edeceğiniz donanımlar zaten daha çok off-road'da işinize yarayacak şeyler. Dolayısıyla 4x4'ün gerekliliğini sorguluyorsak, sanırım bunlar için ek ücret ödemek gerekmez.
  • İkinci el fiyatlarını inceledikten sonra karar sizin. Temiz bakılmış Daihatsu kullanmakta sakınca yoktur kesinlikle. Almadan önce yetkili servise gösterip aracın temizliğinden emin olun mutlaka.
  • Renk zevk meselesi esasında ama siyahın çizikleri ve kiri diğer renklerden fazla göstermesi nedenleriyle tercih etmek istemeyebilirsiniz.
  • LPG işi montajı ve uygulamayı yapan kişide bitiyor. İşinin erbabı bir yer bulmanız lazım. Ben olsam yetkili servise danışırdım (ikinci el araç için), ya da sıfır alacaksanız zaten LPG opsiyonu var :)

Terios ile doğru bir tercih yapmışsınız. Hayırlısı olsun şimdiden.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajaylandoz, 23 May 2010, 20:15

Sevgili Site Yönetici Umut Bey

Bu kadar hızlı cevap beklemiyordum teşekkür ederim.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

En kısa zamanda Terrios uma kavuşmak ümidiyle.
Bir sorum daha olacak SX modeli ile Silver Gold modelleri arasında karşılaştırma yaparsak hem iç-dış dizayn hacim vs. hem de donanımsal olarak aradaki farklar nedir

Selamlar
Ömer ŞAHİN

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teriosuma binerim, arazide gezerim .
-----------------------------------------------------------------------------------
Doğuştan LPG'li. Dağların, kırların, bayırların ve de şehirlerin yoldaşı...
TERİOS Gold 1.5 4*4 2. Nesil
Kullanıcı avatarı
aylandoz

MesajUmut-Gultekin, 24 May 2010, 08:23

Rica ederim :)

SX ve DX eski kasa Terios'un donanım seviyeleri. Güncel kasada mevcut değiller. Güncel kasada varolan Silver, Gold, Star ve Galaxy arasındaki farkları ise aşağıdaki adreste, Daihatsu web sitesinden görebilirsiniz:
http://www.daihatsu.com.tr/modeller/don ... terios.htm

Saydıklarımız arasında ben sadece 4x4 Gold kullandım. Oldukça rahat, yüksek bir araç. Ufak boyutları nedeniyle sürüşü ve park edilmesi de kolay. Kar, çamur ve kumda denedim ve memnun kaldım gidişinden.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajaylandoz, 25 May 2010, 05:08

Terios Arıyorum kısmına da yazdım umarım sorun olmaz.

"dostlar merhaba,

acilen yardıma ihtiyacım var. en sonunda teriosuma çarşamba günü kavuşacağım. ama sizlerin yardımına ihtiyacım var. 2 adet terios buldum. seçim konusunda kararsız kaldım.
1.terios
2007 gold Oto. vites 30.000 KM de 2. sahibi LPG yok. Siyah renk. 32.000 TL

2. terios
2009 gold Oto. vites 49.000 KM de 2. sahibi fabrika çıkışlı LPG li. Gümüş gri renk. 35.000TL

bu fiyatlar pazarlık yapılmış fiyatlarıdır. araçlar görünüşte temiz görünüyor. ama servise kontrol ettirip alacağım tabi. renk fiyat ve model km konusunda kararsız kaldım. çok acil bana cevap yazarsanız sevinirim.
hatta cepten de ulaşabilirseniz daha hızlı olur. Ayrıca araç alırken özellikle terios alırken nelere dikkat etmem lazım onu da söylerseniz makbule geçer.

hızlı olması için cep numaramı da veriyorum.
yolda olabilirim cepten aramanız makbule geçer. foruma okuma imkanım olmaya bilir. ama forumdaki arkadaşların da bilgilenmesi için ayrıca foruma da yazmakta fayda var tabi. sizlerin de yardımıyla aracı alır almaz izlenimlerimi en kısa zamanda yazacağım.

Eczacı Ömer ŞAHİN
0532 206 98 38 "
-----------------------------------------------------------------------------------
Kullanıcı avatarı
aylandoz

Mesajaylandoz, 28 May 2010, 01:02

merhaba dostlar;

en sonunda 26 mayıs 2010 tarihi itibariyle 2009 model terios gold gümüş gri renk sahibi oldum.
araç 2009 model ama 49.000 kmde. araç çok temiz. içi de dışı da harika. tek yerde küçük lokal boya var. o da önemsiz benim için. önemli olan mekanik ve elektrik-elektronik aksamında sorun olmamasıdır. aracı 26 mayıs 2010 tarihinden itibaren bursa merkezden bursa iznik, adapazarı, bolu, ankara üzerinden yozgata getirdim. yaklaşık 500-600 km yaptım. henüz çok %100 özelliklerini kullanmadım. daha sonra detaylı yazarım. kısaca bilgi vermek istiyorum. aracım doğuştan LPG li. ilk defa lpg li araç kullanıyorum. sıralı brc sistemi takılı. bagajta sanırım 32 litrelik tank var. güzel koruma yapılmış. çok şık duruyor. 49 tl lik yakıtla yaklaşık 254 km uzun yol mesafe gidiliyor. bir iki kez yakıt aldım tam ölçme imkanım olmadı ama sanırım km de 188-210 krş yakıyor lpg ile.lpg bitince uyarı veriyor ve direk benzine geçiyor.otobanda uykum gelince aracı park alanına çekip yaklaşık 2 saat dinlendim. koltukları yatırıp teriosum aynı zamanda motel oldu. bir iki destekle tam motel olabilir diye düşünüyorum. araç 90 km/h hızdan sonra içeri ses alıyor ama rahatsız edici değil. daha önce forumdan okuduğum gibi tork gücü biraz daha artırılsa makbule geçer. stepne kabı - arka kapı konusunda biraz hantallık olabilir. sık kullanılmadığı sürece sorun oluşturmayacağını düşünüyorum. atiklik ve ani hızlanma sorunu var. ekranda oto. vites geçisi göstermesi güzel. 2005 veya 2007 model rav4 te yoktu. oto. vites kutusu üzerinde ışıklı gösterge olsa güzel olurdu. ön konsol klima teyp falan orta seviye üzerinde. fakat bir sorum olacak arkadaşlara klima üzerine oto. kokulu verici asılma sonucu leke var. bunu nasıl giderebilirim?

kesinlikle ve kesinlikle araç orta seviye araç kullanıcıları için çok şık çok ekonomik ve kesinlikle herkese öneririm.

ilerde daha fazla yorum yaparım.
selamlar
Kullanıcı avatarı
aylandoz

MesajUmut-Gultekin, 28 May 2010, 11:33

Güle güle kullanın :)

Leke niteliğinde birşeyse muhtemelen çıkartırsınız ama aşınma gibiyse o parçayı boyatacaksınız mecburen. Çoğu oto kaportacı plastik parçaları boyuyor. Gerçi çok rahatsız edici değilse, üzerine bir koku takıp kapatın, olsun bitsin derim :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajaylandoz, 28 May 2010, 22:03

merhabalar

çok rahatsız edici değil ama organik çözücülerle denenmiş ve çıkmamış. çok anlamadığım için zarar da vermek istemiyorum. ama bayağı belirgin ve ufak bir şeylekapatılacak gibi değil...
dediğiniz gibi artık düzgün boyayan biri olursa boyatacağım..

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
aylandoz

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir