2009 yeni teriosu nasil olmasini istersiniz

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

2009 yeni teriosu nasil olmasini istersiniz

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 14 Şub 2008, 12:51

2009 veya 2010 yilindan itibaren tum dunyada hibrid (melez) arabalar uretilecek. su an cok kucuk bir oranda uretiliyorlar. ama 2010da 100/50 gibi
uretim bekliyorum. yani 2009 teriosumuz melez motor olacak. tahmin ediyorum 60km hiza kadar elektirikli 60dan sonra benzinli.
arkasinda nede olsa toyota var :) bagajinin biraz daha genis olmasini motor secenegine 1900 de eklenmesini navigasyon sisteminin standart olmasini
otamatik park kamerada standart olursa yemede yaninda yat. :)
fiyatida 55bini gecmese :?: tahmin ediyorum 8 ay la 1 yil icersinde piyasaya cikar.
tabi bizede gidip takasla yenisi almak duser. simdiden sabirsizlaniyorum. internet sitelerinde ne casus foto var ne bilgi var. yaptiklari
calismayi cok gizli tutuyorlar. sabirla bekliyorum. sizlere gore yeni teriosumuz 2009 da nasil olsun :?:
aigle1903tr

Re: 2009 yeni teriosu nasil olmasini istersiniz

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 Şub 2008, 13:19

aigle1903tr yazdı:2009 veya 2010 yilindan itibaren tum dunyada hibrid (melez) arabalar uretilecek. su an cok kucuk bir oranda uretiliyorlar. ama 2010da 100/50 gibi
uretim bekliyorum. yani 2009 teriosumuz melez motor olacak. tahmin ediyorum 60km hiza kadar elektirikli 60dan sonra benzinli.
arkasinda nede olsa toyota var :) bagajinin biraz daha genis olmasini motor secenegine 1900 de eklenmesini navigasyon sisteminin standart olmasini
fiyatida 55bini gecmese :?: tahmin ediyorum 8 ay la 1 yil icersinde piyasaya cikar.
tabi bizede gidip takasla yenisi almak duser. simdiden sabirsizlaniyorum. internet sitelerinde ne casus foto var ne bilgi var. yaptiklari
calismayi cok gizli tutuyorlar. sabirla bekliyorum. sizlere gore yeni teriosumuz 2009 da nasil olsun :?:

Ümidinizi kırmak istemem ama bu saydıklarınız için 2009'un çok erken bir tahmin olduğunu düşünüyorum :(
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Sirion gti tarih 14 Şub 2008, 13:30

Umut Fakirin ekmeği :)
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Şub 2008, 18:46

Aşağıdaki adres bir fikir verebilir!
viewtopic.php?f=21&t=187
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 28 Şub 2008, 17:38

isvicrede cenevrede mart ayinda duzenlenecek 2008 araba fuarinda daihatsuda katilacak ama yeni terios tan ipucu yok
:cry: terioslarin satislari iyi oldugu surece birde dogru durust rakip olmayinca yeni nesil teriosun lansmani 2011 kalacak gibi :(
aigle1903tr

Mesajgönderen emr tarih 01 Mar 2008, 17:57

aigle1903tr yazdı:2009 veya 2010 yilindan itibaren tum dunyada hibrid (melez) arabalar uretilecek. su an cok kucuk bir oranda uretiliyorlar. ama 2010da 100/50 gibi

bunlar tamamen yanlış bilgiler daha hibrid gelmiycek onun gelmesine daha cok var .bu 1

2cisi o sağdığın ozellikler olucak ide fiyatı 55bin ytl olucak :D cok zorr cin arabası satmıyoruz

ben size bildirdim 2009da sadece terios 7 kişilik gelicek başka terios modeli düşünülmüyor vede büyütmeyi düşünmüyorlar nedeni cok basit bi büyüğü toyota rav4 toyota kendi arabasını altta kalmasını istememesidir . saygılarımla
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 05 Mar 2008, 19:35

devrim niteliginde olacak hibrid motorlar ilk japon arabalarinda olacak. simdiden basladilar bile. benim istedigim
yeni terios taki ozellikler az bile. dedinizki toyota raw gozden dusebilir. fakat farkli kulvarlar ayrica toyotada hibrid kullanacak tahmin ediyorum daha fazlada aksesuari olacak. fiyati onu gerekteriyor..
2010 da yeni terios ta israrliyim. hibrid motor :) yoksa diger rakipleri yok eder teriosumuzu..
aigle1903tr

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 04 Nis 2008, 22:24

teriosumuza cok ciddi bir rakip geldi. cherry marka cin mali arazi araci. sitelerini inceledim. motoru bizimkinden guclu fiyati da daha ucuz :( terios da yenilik olmazsa piyasada cok ama cok arkalarda kalir. hala yeni terios tan bic bir bilgi yok :(
aigle1903tr

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 Nis 2008, 13:57

aigle1903tr yazdı:teriosumuza cok ciddi bir rakip geldi. cherry marka cin mali arazi araci. sitelerini inceledim. motoru bizimkinden guclu fiyati da daha ucuz :( terios da yenilik olmazsa piyasada cok ama cok arkalarda kalir. hala yeni terios tan bic bir bilgi yok :(

Çin Malı deyip küçümsemek istemem tabii. Çin büyük bir millet ve bize kıyasla birçok şeyi daha doğru yapıyorlar. Ucuz ve kıytırık ürünler üretiyor olabilirler ama inanılmaz fiyat avantajları ile tüm dünyayı domine etmeyi bildiler. Bunun yanı sıra dünyadaki her konudaki neredeyse bütün büyük şirketlerin artık Çin'de fabrikaları var (buna otomotiv dahil) ve ucuz iş gücü avantajını kullanarak aynı kalitede ürünlerini Çin'de üretiyorlar. Dolayısı ile önünde sonunda Çin'in isminin mutlaka kalite ile anıldığı günleri de göreceğiz ama Cherry ve araçları için şu an bunu söylemek mümkün değil.

Hele ki bence Cherry'i Toyota'nın kardeşi Daihatsu ile karşılaştırmak hiç doğru olmaz. Elbette ki biliyorum kalite olarak karşılaştırmıyorsunuz. Fiyat olarak karşılaştırıyorsunuz. Ama bu konuda da yapacak birşey yok. Ben zannetmiyorum Daihatsu'nun sırf Cherry piyasaya girdi diye fiyatlarını ciddi miktarda indireceğini-indirebileceğini çünkü herşeyden önce bugünkü satış fiyatı 33.975 YTL olan 1.3 Terios'un gerçek satış fiyatı 21.016 YTL. Aradaki 12.959 YTL'yi vergi olarak ödüyoruz. Durum bu iken, yani Daihatsu zaten koca arazi aracını 21.000 YTL'ye satıyor iken daha ne kadar indirim yapıp rekabet edebilir ki? 2.000 YTL indirse aracın fiyatı 31.975 YTL olacak ve yine rekabet etme şansı kalmayacak. Bence Daihatsu fiyat politikası konusunda Cherry ile rekabete gitmeyecektir. Nasıl diğer markalar Lada ve Tata ile rekabet etmiyor, onlar ayrı bir kulvarda koşuyorlarsa, bence aynı yapı Cherry için de işleyecektir.

Bir de anlamadığım birşey var :) Biz Daihatsu hastalığı yüzünden internet'in altını üstüne getiriyoruz, şirket haberlerini hatmediyoruz, fuar raporlarını ezberliyoruz falan ama hiçbir yerde sizin hayalini kurduğunuz özelliklere sahip bir Terios'dan bahsedildiğini hatırlamıyorum. Siz bu özelliklere sahip bir aracın geleceğini bir yerde mi okudunuz?

Çünkü benim bildiğim kadarıyla Daihatsu'nun hybrid çalışmalarını hızlandırmak ve hatta bunu Avrupa pazarına taşımak gibi bir niyeti yok. Aksine Avrupa pazarı için süratle Dizel motor geliştirme çabası içindeler. Hybrid motorlu Daihatsu Hijet'ler Japonya'da satılıyor ama bunların motorları minicik-benzinli. Yani Türkiye şartlarına uygun araçlar değiller. Kaldı ki hybrid motora sahip bir aracın satış fiyatı normalinin iki misline yakın olduğu için, böyle bir araç geliştirilse dahi, yüksek fiyatından dolayı Türkiye'ye getirileceğini hiç zannetmiyorum.

Benim şahsi tahminim; gelecek senelerde Daihatsu'nun Avrupa pazarına hybrid yerine dizel modeller soktuğunu göreceğimiz yönünde. Daihatsu için Hybrid bir sonraki aşama olabilir diye düşünüyorum...

Diğer yandan 2012'ye kadar tüm modellerde 3D holografik dijital kadranları yaygınlaştıracaklarını açıklamış olmaları bile otomotiv dünyasında çok ses getirdi. Söylediklerinizin gerçekleşmesini can-ı gönülden dilerim tabii ama bunlar söylediğiniz zaman dilimi içinde olursa Daihatsu markası Toyota Group içinde olması gerekenden daha farklı bir pozisyona sokulmuş olur ki bu global bir karardır. Yani böyle bir değişikliğin yapılacağını zannetmiyorum. Toyota Daihatsu'yu ya satar (Allah korusun), ya da her zaman kendi araçlarına biraz daha ucuz bir alternatif marka olarak el altında tutar.

Ayy ister misiniz Daihatsu'yu da hintliler alsın. Ağlarım vallahi. Dur canım nerden geliyor aklıma böyle kötü düşünceler. Bir çimdik atayım kendime en iyisi!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen feylesof tarih 04 May 2008, 23:46

Otomobil firmaları modellerinde genellikle ortalama 6 yılda bir komple değişiklik yaparlar 3. yılında ise aynı kasada makyaj ve çeşitli değişiklikler yaparlar, ayrıca yeni terios bu haliyle çok güzel, lpg süper olmuş.

İnsanın daihatsudan bir garaj yapası geliyor.

1. nesil sirion
2. nesil terios
ve copen + turbo
feylesof

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 07 May 2008, 08:33

baska ulkelerde lpg li terios ta satiliyormu ?
yoksa deneme tahtasi olarak turkiyeyimi sectiler?
eger bizi sectilerse 2. dunya ulkesi gibi goruyorlar bizim icin nasilsa insan kaybinin onemi yok..
aigle1903tr

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 07 May 2008, 11:01

aigle1903tr yazdı:baska ulkelerde lpg li terios ta satiliyormu ?
yoksa deneme tahtasi olarak turkiyeyimi sectiler?
eger bizi sectilerse 2. dunya ulkesi gibi goruyorlar bizim icin nasilsa insan kaybinin onemi yok..

İtalya'da Terios'u bırakın, LPG'li Cuore'ler bile var...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen DosTeL Otomotiv tarih 13 May 2008, 13:08

Arkadaslar Terıos da küçük bir makyaj digital klima ve direksiyondan kumandalı müzik seti dahil oluyor 2009 yılında Beklenen Terıos bu Dahasınında oldugunu düsünüyorum ama bizlere söylenen bu kadarla kaldı...
Kullanıcı avatarı
DosTeL Otomotiv
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

Mesajgönderen ozguryelaldi tarih 28 Mar 2009, 15:30

ya arkadaşlar şöyle dizel 1.4d-4d otomatik seçenekli bir terios hayal ediyorum hem tork yüzünden performans artar hem de yakıt tüketimi azalır hem de büyükler gibi bir hava verir kullanırken.. artı olarak da direksiyondan radyo-cd kumandası olmalı bence emniyet için şart bu.. ne dersiniz
ozguryelaldi

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 30 Mar 2009, 08:56

Kriz dolayisiyla yeni arabalar gelmeye baslamadi daha. Dizel bir terios super olur ama oyle bir girisim yok sanirim.
Beklemedeyiz hala umarim boyle gelismeler olur.
YağmurAdam

Sonraki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir