2010 Copen

Otomotiv dünyası ile ilgili kulağınıza gelen ama henüz kesin duyurusu yapılmamış haberler! Sıcağı sıcağına...

2010 Copen

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Haz 2008, 08:30

Daihatsu'nun 2010 yılında açıklaması beklenen Copen'in yeni jenerasyonunun OFC-1 konseptine dayanacağını biliyorduk. Aşağıdaki fotoğraflar geçtiğimiz günlerde bir Japon dergisinde yayınlandı. Copen'in veliahtı bu şekilde gözükecek mi bilemiyoruz ama tasarımının ilginç olduğu bir gerçek!

Not: Bana birilerinin yaptığı uydurmasyon (gerçekle alakası pek olmayan) bir tasarımmış gibi gözüktü. Çünkü OFC-1 konsepti ile ilgisi pek olmamasının yanı sıra iki fotoğraf arasında fark bile var (arka stop).

DCR_1.jpg
DCR_2.jpg
DCR_2.jpg (49.92 KiB) 838 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: 2010 Copen

Mesajgönderen Sirion gti tarih 06 Haz 2008, 11:15

Ön tarafı hondaya acayip benziyo benim genel olarak pek hoşuma gitmedi tipi..
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Haz 2008, 11:22

Sirion gti yazdı:Ön tarafı hondaya acayip benziyo benim genel olarak pek hoşuma gitmedi tipi..

Ben gerçek olduğunu düşünmüyorum zaten. Daihatsu tarafından yapılmış resmi bir açıklama değil zaten o yüzden dedikodu ajan köşesine koydum. Bence OFC-1 bazı değişikliklerle piyasaya sürülecek... Tek ümit ettiğim şey arabada yapacakları değişikliklerin güzelleştirmek yönünde olması ve konseptte ağzımızın suyunu akıtıp, piyasaya yine analog klima vs. gibi ömrü dolmuş donanımlar takıp sunmamaları... Copen harika bir araba ama içine bakıyorsun, dışındaki güzelliği bulamıyorsun. OFC-1'in içi de çok güzel ve teknolojik bir sürü oyuncağı var. İnşallah bunları traşlamazlar.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 06 Haz 2008, 11:25

Evet, ben de Honda'ya benzettim... Fazla kübik olmuş araba ama 2010'a daha çok zaman var, alınacak tepkiler doğrultusunda araç üzerinde muhakkak oynayacaklardır...
Bu arada Japoncam yok ama dergide okuya bildiğim tek kısım "1~1.3" yazan bölüm oldu... 1.0 cc. motor da olacak herhalde... Hele bir de o 1.0 cc. turbo beslemeli de olursa "eyvah eyvah!" demekten başka bir çare yok diyorum...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 06 Haz 2008, 11:28

SuperSonic yazdı:[Copen harika bir araba ama içine bakıyorsun, dışındaki güzelliği bulamıyorsun.

Kesinlikle katılıyorum Umut... Hele ki Copen'in konsolunda, dijital saatin olduğu bölge bizim Cuore'ninki ile birebir aynı... aynı malzemeyi ve parçaları kullanmışlar, yakıştıramadım doğrusu... Copen'e daha egzantrik parçalar yakışır bence...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Haz 2008, 11:31

SonCuoreci yazdı:Evet, ben de Honda'ya benzettim... Fazla kübik olmuş araba ama 2010'a daha çok zaman var, alınacak tepkiler doğrultusunda araç üzerinde muhakkak oynayacaklardır...
Bu arada Japoncam yok ama dergide okuya bildiğim tek kısım "1~1.3" yazan bölüm oldu... 1.0 cc. motor da olacak herhalde... Hele bir de o 1.0 cc. turbo beslemeli de olursa "eyvah eyvah!" demekten başka bir çare yok diyorum...

İşte o motor hakkında kısa bilgiler:
Motor Kodu: KJ-VET
Silindir Hacmi: 936 cc 'cik
Maksimum güç: 7200 devirde 131 beygir (133 ps-98kW)
Maksimum tork: 3600 devirde 133 Nm

Keşke olsa diyorum. İşte o zaman katıksız, gerçek bir spor araba olur. 850 kilo ağırlık ve 131 beygir güç...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Haz 2008, 11:33

SonCuoreci yazdı:Kesinlikle katılıyorum Umut... Hele ki Copen'in konsolunda, dijital saatin olduğu bölge bizim Cuore'ninki ile birebir aynı... aynı malzemeyi ve parçaları kullanmışlar, yakıştıramadım doğrusu... Copen'e daha egzantrik parçalar yakışır bence...

Daihatsu bunu hep yapıyor zaten birçok parçayı farklı modellerde kullanıyor. Mesela Sirionların sürücü tarafı cam kumanda düğmeleri defolu idi. Ömrü iki sene falan ondan sonra mutlaka tırnak kırıyor ve değişmesi gerekiyor. Parçanın fiyatı 180 ytl filan idi. Garantisi bitmeden hemen önce bozulmuştu, değiştirdik. YRV'yi aldık. Bir de baktım aaa, aynı parça. Aldığımız arkadaşa dedim bunlar bozuluyorlar şimdi bunu da değiştirmek zorunda kalacağız kısa süre sonra, yok dedi, daha geçen hafta değişti :) Ömrü 2-3 sene sürüyor bu parçanın... Belki yeni taktıkları düzeltilmiş versiyon ise bilemem. Ama fabrika çıkışı üstünde gelenler mutlaka defolu olmalı çünkü aynı problem herkesin başına er ya da geç geliyor.

Ayrıca YRV'nin klima - havalandırma kumanda düğmeleri de eski kasa Terios ile aynı :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen FaTiH tarih 06 Haz 2008, 22:55

OFC-1 konsepti tipiyle de donanımıyla da çok hoş!İnşaallah çok değişimde bulunmadan piyasaya o haliyle sunarlar!!

Parça muhabbeti ise aynen dediğiniz şekilde..Mesela Yeni Terios un klima kumanda düğmeleri Yaris inkiler ile aynı!!

Terios:

Resim

Yaris:

Resim
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 07 Haz 2008, 09:27

tebrikler valla, güzel yakalamışsın :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen FaTiH tarih 08 Haz 2008, 00:26

SuperSonic yazdı:tebrikler valla, güzel yakalamışsın :)

:wink: Ayıp ettiniz abiciğim!Eyvallah! :)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Dön Otomotiv Fiskos (Dedikodu-Ajan) Köşesi

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir