Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

35 lt BENZİNLE 350 KM!!!

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

35 lt BENZİNLE 350 KM!!!

Mesajserdarsword, 30 Ara 2009, 11:07

ARKADAŞLAR 2.EL BAKIMSIZ OLARAK ALDIĞIM SİRİONUMLA ŞEHİR İÇİ KARIŞIK KULLANIMLA 350 KM YOL YAPABİLDİM YARI DEPO DA İKEN YAĞINI BUJİLERİNİ HAVA FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM AMA SANIRIM PEK YARARI OLMADI.ÜZERİNDE 15 LASTİK VAR SADECE BUNA BAĞLAMAK İSTEMİYORUM.DÜŞÜNCE ÖNERİ VE YARDIMLARINIZI ALMAK İSTERİM NELER YAPABİLİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. :cry: :cry: :cry:
HE BİRDE YÜKSEK DEVİR YAPTIĞINIZDA MOTORUNUZDAN İNCE CIZIRTI SESİNE BENZER Bİ SES DUYAN VARMI?
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: 35 lt BENZİNLE 350 KM!!!

MesajUmut-Gultekin, 30 Ara 2009, 11:43

Ben otomatik Sirion ile, 32 litre benzinle 500 km yol yapıyorum (şehir içi-dışı karışık).
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajserdarsword, 30 Ara 2009, 19:29

[quote="serdarsword"]ARKADAŞLAR 2.EL BAKIMSIZ OLARAK ALDIĞIM SİRİONUMLA ŞEHİR İÇİ KARIŞIK KULLANIMLA 350 KM YOL YAPABİLDİM YARI DEPO DA İKEN YAĞINI BUJİLERİNİ HAVA FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM AMA SANIRIM PEK YARARI OLMADI.ÜZERİNDE 15 LASTİK VAR SADECE BUNA BAĞLAMAK İSTEMİYORUM.DÜŞÜNCE ÖNERİ VE YARDIMLARINIZI ALMAK İSTERİM NELER YAPABİLİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. :cry: :cry: :cry:
HE BİRDE YÜKSEK DEVİR YAPTIĞINIZDA MOTORUNUZDAN İNCE CIZIRTI SESİNE BENZER Bİ SES DUYAN VARMI?[/quot
EEE YOKMU ÖNERİSİ OLAN!!!
Kullanıcı avatarı
serdarsword

MesajSinanATASOY, 31 Ara 2009, 00:46

Aracını yetkili servise götürüp bilgisayara bağlatarak ayarlarına baktırmanı öneririm..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 31 Ara 2009, 14:30

Yani aracınızda bir sorun olması lazım. Ne öyle bir ses, ne de o şekilde bir tüketim normal değil. Servise göstermeniz lazım.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajserdarsword, 31 Ara 2009, 17:42

ARAMIZDA ANTALYA DA İKAMET EDEN VARMI ACABA BENDEN BAŞKA SİRİON KULLANICISI .VARSA BİRDE ONUN ARACINI KULLANMAK İSTERDİM.
DEPOYU BUGÜN TEKRAR DOLDURACAM BAKALIM YİNE SONUÇ KÖTÜ İSE SERVİSE UĞRARIM.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

MesajHBT34, 04 Mar 2010, 10:50

serdarsword yazdı:
serdarsword yazdı:ARKADAŞLAR 2.EL BAKIMSIZ OLARAK ALDIĞIM SİRİONUMLA ŞEHİR İÇİ KARIŞIK KULLANIMLA 350 KM YOL YAPABİLDİM YARI DEPO DA İKEN YAĞINI BUJİLERİNİ HAVA FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM AMA SANIRIM PEK YARARI OLMADI.ÜZERİNDE 15 LASTİK VAR SADECE BUNA BAĞLAMAK İSTEMİYORUM.DÜŞÜNCE ÖNERİ VE YARDIMLARINIZI ALMAK İSTERİM NELER YAPABİLİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. :cry: :cry: :cry:
HE BİRDE YÜKSEK DEVİR YAPTIĞINIZDA MOTORUNUZDAN İNCE CIZIRTI SESİNE BENZER Bİ SES DUYAN VARMI?[/quot
EEE YOKMU ÖNERİSİ OLAN!!!

Slm gerçi uzun bir süre olmuş ama bende ikinci el aldığım arabada yakıt tüketimi ve ince cızırtılı sesi duyuyorum yaklaşık 5000-6000 devirden sonra sen ne yaptın baktırdın mı arabaya neymiş acaba.
2005 Sirion Otomatik Touring
Kullanıcı avatarı
HBT34

Mesajserdarsword, 14 Mar 2010, 01:09

SERVİSE GÖTÜRÜP BAKTIRDIM BİLGİSAYARA BAĞLATTIM EMİSYON DEĞERLERİNİ KONTROL ETTİRDİM HİÇ BİR SORUN GÖZÜKMÜYOR DEDİLER.BEN DE ARTIK ÜSTELEMİYORUM.
1 AY KADAR ÖNCE LASTİK EBATLARINI KÜÇÜLTTÜM FABRİKA ÖNERİSİNE DÖNDÜM ÇOK ABARTILI ŞEKİLDE TASARRUF OLMADI TABİ.
CIZIRTI SORUNUNA GELİNCE ŞU AN ÖYLE BİR SES DUYMUYORUM KİM BİLİR BELKİ FAZLA EFAMLIYIM :roll:
YANLIZ BİR SESİ GERÇEKTEN DUYUYORUM VE NE OLDUĞUNU ÇÖZEMEDİM AMA ÇOK HOŞUMA GİDİYOR
GAZ PEDALINDAN AYAĞIMI ÇEKTİĞİM ZAMAN TISS DİYE BİR SES GELİYOR BASTIĞIMDA TEKRAR TURBO GİBİ DOLDURUYOR SANKİ.
YAKINDA AÇIK HAVA FİLTRESİ DE TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM BAKALIM NASIL BİR SES DUYUCAM...
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajbfd, 15 Mar 2010, 04:30

doldur boşalt ama emniyete almayı unutma... :wink:
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajanzerli, 07 Nis 2010, 23:06

merhabalar bır ıkı ortak noktamız var. bende gaza basıp bırakınca turbonun vermıs oldugu o muhtesem tıslamayı verıyo artı sabahları ılk calıstırdıgımda bır cızırtı var ama hareket edıp bıraz gıttıkten sonra ses kesılıyo bırde dar yollara gırınce yanlarda barıyer falan varsa sesı daha net duyuyorum. ama aracın cekısınde yada gıdısınde herhangı bır problem yok zaten ses manyagı oldum :) gelen takırtılardan bıde bunlar eklenınce saga sola egılıp nerden geldıgını kontrol etmek zorunda kalıyorum.ustelık bozuk bır yola gırınce baslıyo bızımkı tangır tungur tıss tıss tıss bu sekerlıgı olmasaydı belkı kaldıramazdım bu gıcırtıları ama sevıyorum arabamı :)
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajserdarsword, 30 Eyl 2011, 17:49

serdarsword yazdı:ARKADAŞLAR 2.EL BAKIMSIZ OLARAK ALDIĞIM SİRİONUMLA ŞEHİR İÇİ KARIŞIK KULLANIMLA 350 KM YOL YAPABİLDİM YARI DEPO DA İKEN YAĞINI BUJİLERİNİ HAVA FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM AMA SANIRIM PEK YARARI OLMADI.ÜZERİNDE 15 LASTİK VAR SADECE BUNA BAĞLAMAK İSTEMİYORUM.DÜŞÜNCE ÖNERİ VE YARDIMLARINIZI ALMAK İSTERİM NELER YAPABİLİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. :cry: :cry: :cry:
HE BİRDE YÜKSEK DEVİR YAPTIĞINIZDA MOTORUNUZDAN İNCE CIZIRTI SESİNE BENZER Bİ SES DUYAN VARMI?

Yav aracımı ilk aldığım da şuraya yazdıklarımı okudum da şimdi gülüyorum :D
Sen tüplü Renault 9 dan benzinli Sirion a binmeye başlarsan 8)
Miyadı dolmuş 15 lastiklerle şehir içi sürekli dur kalk yaparsan :x
Periyodik bakımı geciktirilmiş araçla gezersen :cry:
Yüksek devir çevirmenin dayanılmaz cazibesine kapılırsan :twisted:
He bir de benzin ışığı olmayınca ibre aşağılara indiğin de kafadan şu kadar daha gider herhalde diye saçmalarsan :roll:
O araba da sana çok yakıyomuş gibi gelir
YOK ABİCİM ÖYLE BİŞEY KİM DEDİ ONU AZ YAKIYO BENİM ARABAM :lol: :mrgreen: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgoktay, 23 Eki 2011, 11:18

serdarsword yazdı:

He bir de benzin ışığı olmayınca ibre aşağılara indiğin de kafadan şu kadar daha gider herhalde diye saçmalarsan :roll:

19.553 lt benzin 196 km yol ortalama 10 lt ile 100 km otomotik 1.3 şehir içi nerde problem var yardımcı olurmusunuz
goktay

Mesajgoktay, 23 Eki 2011, 18:58

goktay yazdı:
serdarsword yazdı:

19.553 lt benzin 196 km yol ortalama 10 lt ile 100 km otomotik 1.3 şehir içi nerde problem var yardımcı olurmusunuz

yazılanları okuyunca çok moralim bozulmuştu yetkili servisi aradım telefona çıkan yetkili 100 km de 10 litre yakıtın şehir içinde gayet normal olduğunu arabada herhangi bir problem olmadığını söyledi yinede istersen pazartesi servise gel kontrol edelim dedi
goktay

MesajFaTiH, 23 Eki 2011, 19:30

Sayin Goktay araciniz en son ne zaman bakima girmis bir kontrol ettirin..Kirli hava filtresi,10000 i askindir degismemis (hele ki pek de ust kalite degilse) yag,ya da ozelligini yitirmis bujiler yuksek tuketimin kaynagi olabilir.!Siz yetkili serviste iyi bir baktirin araca;ozellikle de bujilerine! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajserdarsword, 23 Eki 2011, 19:39

Arkadaşım moralini bozma öncelikle şunları sorayım
1-Aracının bakımları yapıldımı yağ,yağ filtresi-hava filtresi-bujiler falan
2-Lastiklerin durumu nedir ?Orjinal ebatmı, dişleri iyi durumdamı
3-Şehir içi demişsin bu mesafe ne kadar?
Ayrıca kışın aracın daha fazla yakabilir malum motor geç ısınıyor,dur kalklar da bolsa ,e birde aracın otomatik ve sesnin kullanım tarzınla da ilgili.
Sen yine de servise göster aracını bilgisayara bağlasınlar ben öyle yapmıştım birşey çıkmadı.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir