Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

36 Litre ile kaç km gidiyorsunuz?

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Re: 36 Litre ile kaç km gidiyorsunuz?

Mesajbeyazbeyaz, 02 Şub 2010, 16:27

m.firat34 yazdı:Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Depoyu fullledim 25 lt ye 290km gitti ...11 litre daha vardı yani...Sanki biraz fazla yakıyor gibi geldi bana...

Sayın son cuoreci sizin araba 20 gün içinde halıcıoğlundan geçtimi acaba daihatsu cuore gördüm ama altımda başka araç vardı...Korna çalamadım.

Merhaba Benim Cuore'mde otomatik 2004 model ve gosterge E cizgisindeyken fulluyorum. Kısa mesafe 3-5 km gidip geliyorum hergun . 25-27 Lt ile 280 km gidiyor. banada fazla geldi .Bakim yaptirdim bu ay dan sonra gorcegiz degisklik varmi. sole bi tavsiyede bulundular. Isıklarda beklerken D4 degilde Bosta yani N de beklemeliymisiz.
beyazbeyaz

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

MesajSonCuoreci, 02 Şub 2010, 16:37

beyazbeyaz yazdı:Merhaba Benim Cuore'mde otomatik 2004 model ve gosterge E cizgisindeyken fulluyorum. Kısa mesafe 3-5 km gidip geliyorum hergun . 25-27 Lt ile 280 km gidiyor. banada fazla geldi .Bakim yaptirdim bu ay dan sonra gorcegiz degisklik varmi. sole bi tavsiyede bulundular. Isıklarda beklerken D4 degilde Bosta yani N de beklemeliymisiz.

25-27 lt. ile 280 km. Cuore'nin ortalamalarının çok çok altında gerçekten. Bakımdan sonraki yeni menziliniz umarım daha yüksek çıkar. Normal olarak 27 lt. ile 400-450 km.'yi bulmanız gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajUmut-Gultekin, 02 Şub 2010, 16:58

beyazbeyaz yazdı:Merhaba Benim Cuore'mde otomatik 2004 model ve gosterge E cizgisindeyken fulluyorum. Kısa mesafe 3-5 km gidip geliyorum hergun . 25-27 Lt ile 280 km gidiyor. banada fazla geldi .Bakim yaptirdim bu ay dan sonra gorcegiz degisklik varmi. sole bi tavsiyede bulundular. Isıklarda beklerken D4 degilde Bosta yani N de beklemeliymisiz.

Bu bilgi doğru değil. Bu size yakıt ekonomisi sağlamaz, aksine dezavantaj oluşturur. Arabanız vitesteyken daha düşük devirde çalışır. Oysa boşa aldığınızda devir yükselir. Zaten bu durum titreşim seviyesinden de anlaşılabilir.

Ben otomatik Sirion ile 32 litre benzin alıyorum ve gönlümce kullanarak 450 km yol gidiyorum. YRV Turbo ile bile 400 km gidiyordum.

Sizin sıkıntınız sürekli soğuk motorla kısa mesafe katetmek. Motor soğukken araç fazla tüketir. Durum gayet normal. İçten yanmalı tüm motorlar için geçerli bu :) Hatta şöyle bir örnek vereyim ilk çalıştırma anında 80 litre / 100 km tüketim verisi gösteren bir arabanın motoru ısınmaya başladıkça git gide tüketim verisi düşer. Bahsini ettiğim bu arabanın, bir depo benzin ile 7 litre / 100 km ortalama yakalaması gayet normaldir.

Yolunuzu uzatın, kolayca 450 km üstüne çıktığınızı göreceksiniz :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajuydumarket, 03 Şub 2010, 02:48

beyazbeyaz yazdı:
m.firat34 yazdı:Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Depoyu fullledim 25 lt ye 290km gitti ...11 litre daha vardı yani...Sanki biraz fazla yakıyor gibi geldi bana...

Sayın son cuoreci sizin araba 20 gün içinde halıcıoğlundan geçtimi acaba daihatsu cuore gördüm ama altımda başka araç vardı...Korna çalamadım.

Merhaba Benim Cuore'mde otomatik 2004 model ve gosterge E cizgisindeyken fulluyorum. Kısa mesafe 3-5 km gidip geliyorum hergun . 25-27 Lt ile 280 km gidiyor. banada fazla geldi .Bakim yaptirdim bu ay dan sonra gorcegiz degisklik varmi. sole bi tavsiyede bulundular. Isıklarda beklerken D4 degilde Bosta yani N de beklemeliymisiz.

yakıtınız çok normal 3 adet otomatik cuore kullanan biri olarak bir depo ile kışın ve kısa mesafe dur kalk için en iyi derece 300 km dir. yazın belki 350 km yaparsınız. N P R D4 hiç farketmez...ama bir çalıştırmada 15 km üstünde giderseniz hergün 350 km yi kışın yapabilirsiniz. uzun yolda bu menzil 450 km dir...ışıklarda aracı N de tutmanızı tavsiye ederim ama yakıt için değil.....türbün için....
uydumarket

Mesajarmagandc, 03 Şub 2010, 11:15

Metin Bey Günaydın,

Ben dediğiniz gibi hesapladım da,...
36 litre ile 450 km yol demek; 100 km'de 8 litre demek oluyor.

Bu rakam da bir teriosun tüketimi kadar değil midir?

amanın amannnn...

biz 40925 km de aldık sizden aracı, o gün depoda sanırım 10 litre kadar da yakıt vardı :-)
90 tl lik benzin alıp fulledik ( 36 litre oldu sanırım depo ).
dün kontrol ettiğimde tam yarıda gösteriyor yakıt ibresi.
ama aslında, denildiği gibi, yakıt yarı gösterse de, sanırım yarım depo + 10 litre demek gibi bişey var depoda.

son kilometremizi bilemiyorum ama 41100 lerde sanırım.
araca tam olarak alıştım sayılmaz,hızlanması gayet iyi.
lastikler minik olduğundan ise frenleme mesafesi biraz uzun :-)
Armağan Durmaçalış
armagandc

MesajUmut-Gultekin, 03 Şub 2010, 12:37

Ben YRV Turbo ile 50.000 km civarı yol yaptım ve bu kadar kilometreyi 7.5 - 7.7 litre ortalama ile yaptım.
Otomatik Sirion ile ise daha da fazla kilometre yaptım ve ondaki ortalamam da 6.5 - 7.0 litre arasında.

Bence otomatik Cuore'nin en fazla 5.5 litre ortalaması olması lazım. Aşırı trafik ya da sürekli kısa mesafe kullanım olmadıkça bence 6 litre bile "çok yaktı" denecek bir değerdir Cuore için.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSonCuoreci, 03 Şub 2010, 12:53

Umut-Gultekin yazdı:Ben YRV Turbo ile 50.000 km civarı yol yaptım ve bu kadar kilometreyi 7.5 - 7.7 litre ortalama ile yaptım.
Otomatik Sirion ile ise daha da fazla kilometre yaptım ve ondaki ortalamam da 6.5 - 7.0 litre arasında.

Bence otomatik Cuore'nin en fazla 5.5 litre ortalaması olması lazım. Aşırı trafik ya da sürekli kısa mesafe kullanım olmadıkça bence 6 litre bile "çok yaktı" denecek bir değerdir Cuore için.

Kesinlikle katılıyorum; zira ben de her gün evden işe 6, işten eve 4 km. olmak üzere toplam 10 km. yol yapıyorum, bu şekilde bir depo ile 400-450 km. yol yapıyorum. Yani kısa mesafe veya kış, benim bu menzilimi asla değil 300, 350 km.'ye bile düşürmedi. Sanmıyorum ki otomatik Cuore'nin menzili de aynı koşullarda bu kadar fark ettirsin.
Geçen ay bir depo benzinle (yani kırmızı çizgi seviyesi olan 27 lt.'ile) uzun yolda 600 km.'den fazla yol yaptım, yol boyunca da ortalama hızım 100-130 km arasıydı. Cuore'nin ideal değerleri budur, bilginize...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajuydumarket, 03 Şub 2010, 22:48

ben yukarda beyazbeyaz arkadaşın kullanımına göre cevap yazdım.sabah çalıştır 3 km git akşam çalıştır 3 km dön.bu şekilde bir depoyla bugünün benziniyle konuşayım 100 tl ile 27 lt yapar otomatik cuore ile 300 km yi geçemezsiniz. diğer düz vites cuore ile 400 km yaparıdım. araç yol katetmez ise yüzde 9 bile yakarsınız kışın.
otomatik cuore ile uzun yolda ortalama hızım 150-160 km olmak kaydıyla 450 belki 500 km yol katettim.(4 kişi 2 valiz)

iktisat için kullanırsanız ki bu cureler için ve benim için mümkün olmuyor.otomatik şanzumanın mükemmel hızlanmasını herfırsatta denediğim içiniktisata geçemiyorum :) . eğer olursa trafik te 350km hatta 400 km kış için mümkün oluyor. hesaplarda hiç yanlış yok şimdi ki altımdaki araç 16.000 km de yeni bir motor dün benzin aldım 100 tl ile 295 km yol yaptım ama hiç ilçe dışına çıkmadan ....neredeyse mahalle içi diyelim ...
iktisat için önemli olan tekerlerin dönmesi araba soğuk kaloriferi açıyorsun sıcak gelsin diye bekliyorsun ve kar sıkşıklığında trafik tıkanıyor farlar açık silecekler hiç durmuyor bunlar da yakıt demek.......
uydumarket

Mesajuydumarket, 04 Şub 2010, 00:23

armagandc yazdı:Metin Bey Günaydın,

Ben dediğiniz gibi hesapladım da,...
36 litre ile 450 km yol demek; 100 km'de 8 litre demek oluyor.

Bu rakam da bir teriosun tüketimi kadar değil midir?

amanın amannnn...

biz 40925 km de aldık sizden aracı, o gün depoda sanırım 10 litre kadar da yakıt vardı :-)
90 tl lik benzin alıp fulledik ( 36 litre oldu sanırım depo ).
dün kontrol ettiğimde tam yarıda gösteriyor yakıt ibresi.
ama aslında, denildiği gibi, yakıt yarı gösterse de, sanırım yarım depo + 10 litre demek gibi bişey var depoda.

son kilometremizi bilemiyorum ama 41100 lerde sanırım.
araca tam olarak alıştım sayılmaz,hızlanması gayet iyi.
lastikler minik olduğundan ise frenleme mesafesi biraz uzun :-)

ben 36 litre ile 450 km demedim
depoya boşken 33 litre alabilirsiniz. en fazla uzun süre benzin ışığıyla giderek 31 litrede kendi rekorumu kırmıştım fazla cesaret edemedim. uzun yol 450 km için 26 lt benzin gerekir....ışığın yanmasından 20 km sonra.......
kitap değerleri ile kullanım şartları farklı olabiliyor. yüz km de 10 litreyi geçen terioslar var (otomatik).
gösterge tam yarım ise 90 tl ye doldurabilmeniz için 100 en fazla 120 km gideceksiniz (kullanımınıza göre)
bu da benim söylediğim gibi 90 tl 24 lt. ile 290 km yapacaksınız demektir.100 km de 7 litre yakacaksınız...

aracın fren mesafesi iyidir kazıklıyor ise lastikler yaz lastiği o yüzden pedal aşağıda tutuyor ise el freninin altında ayar yeri var arka fren ayarlarını hassas sıktırın ayarlatın derim.balatalar yeni yeni oturuyor 3000 km oldu neredeyse ayar isteyecek yakında.
ikiside değilse frene basmaktan korkuyorsunuz demektir :)
uydumarket

Mesajriogrande, 04 Şub 2010, 16:38

bende bişeyler yazayım :)

bilindigi gibi kış aylarında arabalar 1-2 litre fazla yakar.
ben çok hız yapan biri degilim. ayın uzun yolda otomatik terios ile 100 km de 7 litreye kadar inmiştim.fakat klima çalıştırmamıştım.:)

kışın ise en az 100 km de tabii ki uzun yolda 7.5 litre yaktım.en fazlada şehir içi dahil 8.5 i geçmedim.

bildigimiz gibi arkadaşlar yakıt tüketimi bir çok şeye baglı.
kalorifer , klima , pencere, rüzgar, yol, trafik.

ayrıca bir tavsiyem olacak ben çok yararını gördüm.hem hava filtresi daha uzun dayandı hemde yakıt tüketimi azaldı.
ayda bir hava filtresini sökün. ve elektrik süpergesiyle tertemiz yapın.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajmustafa, 05 Şub 2010, 01:53

en son dün depoyu doldurdum. tamamı şehirçi 100 km.de 5.5 lt. çoğu zaman motor ısınmadan menzile varılmış oluyor. benimki düz vites. cuore dünyanın en az yakan benzinli aracıdır. kesinlikle arabada kusur aramayın. yukarda bahsedilen tüketim rakamlarını okudukça şaşırıyorum. defalarca uzun yolda her türlü şartta test ettim daha az yakan bir araç olamaz.
mustafa

Mesajuydumarket, 05 Şub 2010, 02:04

mustafa yazdı:en son dün depoyu doldurdum. tamamı şehirçi 100 km.de 5.5 lt. çoğu zaman motor ısınmadan menzile varılmış oluyor. benimki düz vites. cuore dünyanın en az yakan benzinli aracıdır. kesinlikle arabada kusur aramayın. yukarda bahsedilen tüketim rakamlarını okudukça şaşırıyorum. defalarca uzun yolda her türlü şartta test ettim daha az yakan bir araç olamaz.

rakamlara şaşırmayın. düz vites ve otomatik arasındaki fark bu 100 km de 1 lt.farkediyor....
uydumarket

Mesajbasdogan, 05 Şub 2010, 22:50

arkadaşlar benim araçta düz vites. yakıt artışı yaz günleri ile kış günleri arasında 1/3'tür. yani yazın 30 TL ile 200 km yol yapmış isem, kışın 200 km'yi 40 TL ile yaptım. tabi bu sonuçlar yaklaşık sonuçlardır. en az yakan benzinli aracın şu an için Cuore olduğu kesindir. ama daha az yakanı üretilirse onu bilemem...
Kullanıcı avatarı
basdogan

Mesajposalar, 12 Nis 2010, 23:34

ben de farklı bir yaklaşımla konuya değineyim.30 TL lik gazla 260 km gittim.Son olarak 50 TL lik gaz aldım ve göstergeyi sıfırladım merak ediyorum ne kadar yakacağını.Mutlaka bildireceğim.
posalar

Mesajposalar, 19 Nis 2010, 17:37

50 TL GAZ İLE 360 KM GİDİYORUM
posalar

ÖncekiSonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi