m.firat34 yazdı:Arkadaşlar,şehir içinde full depo ile kaç km gidiyorsunuz ölçtünüzmü...
Benimki full doldurmuştum...Çeyrek depodan az var yada öyle gösteriyor. Daha 290 km gitti ...Bu Normalmi...
Herkese selamlar.
Sayın m.firat34,
36 litre ile kaç km gidiyorsunuz diye sormuşsunuz; doğal olarak gözüm hemen ekranın sağ köşesine, sizin aracınızın modeline seğirdi: Cuore kullanıyorsunuz... 36 lt. ibaresini görünce tahmin etmiştim zaten
Tam iki yıllık bir Cuore kullanıcısı olarak size kısaca naçizane deneyimlerimi aktarmak istiyorum:
Aracı aldığım ilk günden bugüne kadar hemen hemen her seferinde benzin uyarı ışığı yandıktan sonra istasyona uğradım ve yine hemen hemen her seferinde depoyu fulleyerek çıktım. Her depo fulleyişimden sonra kontağı çevirmeden önce seyahat göstergesini sıfırladım ve kendimce çeşitli testlerde bulundum. Önncelikle şunu belirtmek isterim ki; 36 litre depoya sahip olan Cuoremizi benzin ışığı yanar yanmaz istasyona götürdüğümüz takdirde maksimum 26 lt. benzin alabiliyoruz. (Ben bugüne kadar ibre yerinden oynamayacak kadar bir kez zorladım aracı, onda da maksimum 30 lt. alabildim

)Yani Umut arkadaşımızın söylediği gibi depomuzda 10 lt.lik daha benzinimiz oluyor. Ben bu yüzden hesaplarımı hep aldığım benzinin litresine göre yapmayı yeğ tuttum. Kabaca hesaplamak gerekirse, bugüne kadar Cuoremi yoğunlukla şehir içinde ve sıkışık trafikte kullandığım zamanlarda bir depo benzinle ortalama 400-450 km. civarı yol yaptım (bir depo benzin deyince 36 lt.yi değil; 26-27 lt.yi kastediyorum)
Geçtiğimiz yaz döneminde Cuore ile en uzun yolumu yaptım, bu seyahatim esnasında birkaç kez depo doldurmak durumunda kaldım doğal olarak. En uzun menzilim de 27,5 lt ile 600 km. oldu. Toplamda yaptığım 1900 küsur km.lik seyahatimi 375 TL'ye yapmıştım (O dönem, benzinin litresi 3.62 idi; hesaplama yapacak arkadaşlar bunu dikkate alsınlar diye belirtmek istedim.Ayrıca bu seyahate ilişkin ayrıntıları geçmiş zaman içinde "SonCuoreci'nin Seyir Defteri" diye bir başlık altında ayrıntılı bir biçimde paylaşmıştım...)
Şimdi de son depo fulleyişimden itibaren yaptığım km.yi belirtecek olursam: Son dönemlerde aşırı stresli oluşum, otomatikman beni biraz agresif bir insan ve trafik canavarı bir kişilik haline getirdi. Bu sebeplerle hiç yapılmaması gereken yerlerde aniden gaza yüklendiğim ve arabayı yüksek devirlerde kullanıp kafamı kızdıran Astralarla Focuslarla deli gibi kapışıp bagaj kapağının ortasındaki "D" logosunu onlara birkaç kez okutmuşluğum var. Tabii havaların ısınması hasebiyle klima da hemen hemen her gün açık. Buna karşın şu an arabada çeyrek depo benzin var ve ben seyahat göstergesine en son baktığımda aşağı yukarı 300-350 km.de idi.
Hülasa;
Deponuzu fulledikten sonra, kullanım alışkanlıklarınıza göre 26-27 lt. ile şehir içinde 400 ila 500 şehir dışında ise 500 ila 600 km yol görmeniz işten bile değil.
Altınızda Cuore varken gaz pedalına yüklenmekten korkmayın... Sizi -madden ve manen- her seferinde mutlu ettiğini göreceksiniz
Sevgiler...