5. vitesten atıyor. Acil yardım..

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

5. vitesten atıyor. Acil yardım..

Mesajgönderen ratamahatta tarih 29 Ara 2011, 20:52

herkese selamlar. applause marka aracım 1 nci vitese geçerken cartlıyor ve 5 nci vitesten atıyor. gebzede oturuyorum. nerde yaptırabilirim. parçalarını nerden temin edebilirim. bana ne kadara patlar. yardım ederseniz sevinirim. herekse şimdidien teşekkürler..
ratamahatta

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: 5. vitesten atıyor. Acil yardım..

Mesajgönderen ratamahatta tarih 06 Oca 2012, 14:35

yokmu bilgisi olan kimse??
ratamahatta

Mesajgönderen serdarsword tarih 06 Oca 2012, 15:30

Cartlama sesi büyük ihtimalle 1.vites senkromeçinden kaynaklanıyordur,değişmediği sürece kesilmez,umarım dişlilere de zarar vermemişsinizdir.Senkromeç bildiğim kadarıyla çok pahalı bişey değil 1.nesil sirionunki 90-100 tl civarında idi,para tutan işçilikdir şanzuman açıldığı için.
5.vitesden atmaya birşey diyemem ama şanzuman açılırsa oda çözülür.
Eğer Daihatsu servisinde yaptırmak isterseniz aşağıdaki adres Kocaeli servisidir.

Onur

Körfez Sanayi Sitesi 206.Blok No:43/45 / İzmit
0(262) 335 36 89
0(262) 335 01 37
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen ratamahatta tarih 06 Oca 2012, 17:13

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. aradım görüştüm. az öncede geride kaldı vites çıkmıyo. keşke 1 de kalsaydı . 1 nci vites giderdim körfeze kadar. geri geride gidilmezki :)
ratamahatta

Mesajgönderen serdarsword tarih 06 Oca 2012, 17:33

Dua edin komple şanzumanı değiştirmeye kalkmasınlar.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen FaTiH tarih 06 Oca 2012, 18:50

Komple şanzuman değişmez çok büyük olasılıkla..SAKIN ha geri vitesten çıkarmak için zorlamayın..Zorlarken falan baskı balatayı yakarsınız maazallah; hiç yoktan bi 200-300 TL de oradan patlar başınıza.Muhtemelen bir iki vitesin dişlisi ve senkromenç inde sıkıntı oluşmuştur..Bu işte arkadaşların söylediği gibi parça masrafı çok üst düzey değildir!İşçilik fenadır! Yetkili servis işçilik için en aşağı 250 civarından açar ağzını bilginiz olsun!Mutlaka dışarıdan da işçilik için sanayiideki şanzumancılara fiyat sorun!!Muhtemel olarak tahminen 500 den 750 den aşağı çıkamazsınız sanayiiden.. Ona göre piskolojikman hazırlıklı olun.. Geri viteste kalmış madem aracınız; Zorunlu mâli trafik sigortanızda kapsam dahilinde çekici hizmetiniz var mıymış onu muhakkak öğrenin ve mümkünse sanayiiye aracınızı o vasıtayla çektirin..Yoksa atıyorum 30 km. civarı olsa sanayiiyle aranız; en aşağı 60 TL civarlarında da çekiciye vermek zorunda kalabilirsiniz..!Zorunlu mâli trafik sigortanızda bu kapsamı satın almamışsanız ek kloz olarak; o durumda bu 60 TL yi falan vermektense bir arkadaşınız arabasıyla bağlayın araya halatı; çekin aracınızı debriyaja basılı tutarak kavramayı ayıra ayıra..Geçmiş olsun; sıkmayın canınızı; kaç yaşında araba olacak tabii bunlar..! :wink:

Bu arada duruma göre şu ilan da aklınızın bir köşesinde dursun!Sağlıklı bir şanzumansa fiyat güzel!!! :roll:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-y ... 2930/detay
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen ratamahatta tarih 06 Oca 2012, 22:08

ankaradan komple şanzıman sordum. çıkma şanzımana 700 tl çektiler. eski şanzımanı getirmek şartıyla. yetkili serviste 300 tl işçilik söyledi. tabi içinden çıkacaklarda sürpriz. yarın kısmetse oto sanayinde bi ustaya götürecem sökülecek şanzıman. sürprizlere hazırlıklıyım umarım tahmiin ettiğim rakamları geçmez.500 ü gözden çıkardım. napalım. başa gelen çekilir..
ratamahatta

Mesajgönderen Özay Oto tarih 07 Oca 2012, 12:37

Merhaba arkadaşlar. Ben Daihatsu araçlarının Maltepe de yetkili servisiyim. Bahsi konu olan Applause model araçların genelde 5.vitesten atma sorunu olabiliyor. Fakat bu sorun karşısında parçaların yenisi takılmadan sorun çözülmüyor. 5.vites dişlisi 387,00 TL ve karşılı 160,00 TL. 1.vites senkromeci 85,00 TL. Şunu da belirteyim, şanzuman açıldığında senkromeçlerin tamamının değişmesinde büyük yarar var. Çünki 1 onarıldığında yakın zaman da da diğer viteslerde cartlama başlayacaktır. Ayrıca şanzumanın sanayide değil servislerinde yaptırılmasını şiddetle öneriyorum. Çünki sanayide yapılamayıp 2.defa servis yani bizlerin tekrar çok şanzuman açtığımızı söylemek isterim. İşçilik tutarı 250,00 TL Şanzuman yağı 40,00 TL. Çıkabilecek diğer parçalar artı..
Özay Oto-Mehmet ÖZ
Kullanıcı avatarı
Özay Oto

Model: Terios 2. Nesil

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir