90 model applause sahibiyim yardıma ihtiyacım var

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: 90 model applause sahibiyim yardıma ihtiyacım var

Mesajgönderen doofus tarih 06 Tem 2009, 12:20

Tekrar merhaba arkadaşlar! Uzun bir aradan sonra tekrar karşınızdayım :). Aracımı yaptırdım en sonunda. Bana 1 ay vakit harcattı. İlk tamircide 2 hafta kaldı. Eskisinden beter oldu. Sonr abaşka bir tamiricide 3 gün kaldıktan sonra araç yanma moduna geçti zor söndürdük. Sonuç oalrak araç halloldu. Elektrik tesisatı kısa devre sonucu kablolar göztepe köprüsünde tutuştu :) Ancak şimdi arabam gayet güzel gidiyor. Açıkçası 27 yaşındayım 13 14 senedir araba kullanıyorum. Araba benim için sadec eulaşım aracı oldu ama bu araba benim moralimi okadar bozduki bunu kendime yediremedim. :D Artık 90 model daihatsu applause ım benim gurur meselem. Kafaya koydum onu öyle bir hale sokacağımki gören parmak ısıracak. :) Tabiki arabanın asıl sahibi benim hanım buna karşı. Şimdilik ben ona kullanabileceği başka bir araba almayı planlıyorum. Bu aracı ise darmadağın edeceğim. Araçta gaz mevcut. Ama yaşına göre mükemmel gidiyor. Amacım doğrultusunda öncelikle gaz sistemini komple söktürmeyi motoru sıfırlatmayı turbo, açık hava filtresi, yeni bir egsoz sistemi, zaten değişmesi gereken ön takımla birlikte yol tutuşu ve fren sistemini dğeiştirmeyi planlıyorum. Bunların tamamı yol tutuşu ve performans için gerekli şeyler zannedersem. Daha sonrada görünüş kısmına geçeceğim. Bu hedefimde fikir verebilecek olan arkadaşlar varsa çok sevinirim. Öncelikle merek ettiğim ben bu arabanın motorunu komple turbolu çıkma bir motorla değiştirebilirmiyim? Buna uyacak başka marka model araba motorları varmıdır acaba? Fikir ve tavsielerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdi çok masraf edersin vs.. diyen arkadaşlar olacaktır ancak buna yapacağım masrafa karşılık başka bir araba alsam standartın üstüne çıkamayacağımıda biliyorum. Sanırım bu arbanın yapı ve görünüş itibariyle hayallarimdeki arabaya dönüşebileceği fikri pekte yanlış sayılmaz. Zaten farbirka çıkışı 110 beygir olması spor bir görünüşe ahip olması alçak olması vss spor bir tarz yansıtıyor yanılıyormuyum?
doofus

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Tem 2009, 13:13

Söylediklerinizde haklısınız ama Turbo işleminden sonra ya da motor değişiminden sonra ruhsat işletme işlemleri ile uğraşmak çok zor. Ya da ben tembelim bu işler için belki bilemiyorum :)

Size YRV Turbo'nun 130 beygir güç üreten K3-VET'ini tavsiye edebilirim ama 20-30 beygir için uğraşmaya değer mi karar sizin.

Eğer yapmak istediklerinizi yaparsanız Türkiye'de bir "ilk" ve "tek" yaratmış olursunuz. İnşallah hedeflediğinizden de daha güzel olur. Kolay gelsin.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Daihard tarih 07 Tem 2009, 03:58

en uygun farklı marka motor swap ı vtec olabilir kanımca yerleşimler açısından ancak iyi araştırmak gerekir , görünüşe gelirsek bence çok ufak oynamalar yapın yapacaksanız çünkü bizim arabalar pek dış modifiyeye uygun araçlar değil apaçi bir modele dönebiliyor yanlış ellerde , ruhunu kaybediyor ben olsam bir yay ve jantla hallederdim en fazla bir de zenon
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 10 Tem 2009, 13:34

Daihard arkadaşımıza katılıyorum.Bizim applauslarımızın en güzel tarafı çürümüyor olmasıdır yani bence ayakta tutmak için harcanan para helaldir.Senin yapmak istediğin şeylerin maliyeti açıkçası ürkütücü ve istediğin gibi sonuç alamazsan ki muhtemelen öyle olacacak malında ucube bir çöp olacak.Benim aracım otomatik vites,klimalı,elektrikli camlı,lpgli vs...Ve ben bu arabaya sadece binebilmek için aldıktan sonra 1 yıl içerisinde 6000 tl den fazla para harcadım ve içinde kaporta ,boya veya aksesuar falan yok!...... Senin isteklerine bakarsak işin zor.Bu isteklerle kimin kapısına gidersen git seni yolunacak kaz gibi görürler.Parana da emeğine de sinirlerine de yazık gel sen daihard arkadaşımızın dediği gibi sade bir şekilde bu işin içinden sıyrıl.Ne olur beni de yanliş anlama insanoğlu zor günlerin hesabını yapmakta özürlüdür örneğin ben ; borç boyumu aşınca arabamı satılığa çıkardım . Kendini boşuna yokuşa sürme.... Saygılar...
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen kafter tarih 14 Tem 2009, 19:23

merhaba arkadaşlar. 'doofus' arkadaşım applause seven biri ve sahibi olan biri olarak bende
'gtuncer68 ve Daihard' arkadaşlarıma katılıyorum. senin düşüncelerinin aynısı birzamanlar bende de
vardı. Ama sonra düşününce pek akıl karı gelmedi bu iş bana, söylediklerini yapabilmek için
gerçektende bu işlerde ustalaşmış bir kadro, baya bi zaman ve para lazım. bende özel bi applause
yapmayı istiyordum ama özellikle turbo işi çok zahmetli turbo salyangozu bulacan ona uygun egzos manifoltu yaptırcan, ayrıca bizim motorlar alüminyum, turbonun verecegi güce bi güçlendirme yapılmadan dayanırmı buna bakcan gerekirse piston kolları, krank, eksantirik ona göre değiştirecen........
Artık ben uçuk şeyler düşünmüyorum araba için beni gideceğim yere sorunsuz götürsün birde güzel
görünsün bana yeter. daha yeni ön takımları ve amortisörleri yeniledim 1000 tl mi yedi. Bir ara şanzumanı
ve direksiyon merkezine baktıracam oralardan hafif yağ kaçırıyor. bunları yapar sonra birde
jant ve boya eklemesi yaptımmı süper olacak. bunları yazdım ama hevesini kırmak gibi olmasın
yanlış anlama, öyle bi applause görmeyi bende çok isterim eğer yapabilirsen, yaptıklarını burda bizimle
paylaşmanı da isterim gözümüz gönlümüz açılır. inşallah istediğin gibi yapabirsin.
herşey gönlünce olsun.
kafter

Mesajgönderen kafter tarih 29 May 2010, 12:57

arkadaşlar ben aracın klimasını kullanamıyordum o yüzden daha önce sormak aklıma gelmedi şimdi sorayım klimadaki iki tane tuş var biri ac diğeri econ. bunlardan econ tuşu ne işe yarıyor bir fikri olan var mı. daha öncede hiç klimalı araba kullanmadığım için benim bi fikrim yok. birde acaba applausenin kullanım kitabı elinde olan varmı aranızda.
kafter

Mesajgönderen serkan tarih 31 May 2010, 15:31

kafter yazdı:arkadaşlar ben aracın klimasını kullanamıyordum o yüzden daha önce sormak aklıma gelmedi şimdi sorayım klimadaki iki tane tuş var biri ac diğeri econ. bunlardan econ tuşu ne işe yarıyor bir fikri olan var mı. daha öncede hiç klimalı araba kullanmadığım için benim bi fikrim yok. birde acaba applausenin kullanım kitabı elinde olan varmı aranızda.

onu bulamazsan ataman daihatsuya bir ara sor kardeşim...onlar sana kesin bilgi verir yılların daihatsu servisi.

ilk mesajda doofus arkadaşın yaptığı modifiye hayallerine saygı duymakla beraber kesinlikle tavsiye etmemekteyim.eğer yapabilsem bunu ben yapardım ankarada imkanı en fazla olan kişiydim.ve netten de yurtdışından parça getirtebiliyordum ama vazgeçtim

doofus, arkadaşım bence bizim daha önce applause ilgili yazdığımız mesajları okumanı tavsiye ederim.bu arabaya yapabileceğin modifiye spoyler,jant,direksiyon ve bir de ses sistemi olur.bunlar bile ömrünü yiyiebilir yaptırırken demedi deme :)
Kullanıcı avatarı
serkan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen dunyamars tarih 27 Şub 2012, 02:58

s.a 1 yıldır aplouse kullanıyorum. arabam tamirci yüzünden yatak yedi sonra grank yedi 0,75 taşlattım sonra ise conta yedi. contayı üstten değiştirdim ama olmadı 1 haftada yine conta yaktı. şimdi 1. en son çare oalrak rektefiye yaptırdım. gömlek çaktırttım piston sekman sıfırlandı. 1. dikkat etmeniz gerek alüminyum blok olduğu için çabuk conta yakar. bu yüzden termostadı sürekli değiştiridn. yılda iki kere. 2. dikkat etmeniz gereken ise kaloriferi peteği çatlak oluyor. ve su kaçöırıyor. ben göğsü kendim söktüm ve yaptım. eğer araç tüp beğni donuyor ise sürekli kaloriferde sıkıntı vardır. 3. dikkat emeniz gerek nokta ise fanın açıp açmadığını mutlaka kontrol ediniz. otomatiği ve müşürüne bkaınız. şahin müşürü bile olur. 10 tl bişiy. yukarıda hatalar yüzünden 4 milyardan fazla param gitti. ama tercübe sahibi oldum daha bir çok sıkıntı hakkında bana soru sorabilirsiniz.
dunyamars

Mesajgönderen şafak42 tarih 17 Nis 2012, 14:26

Arabam kıs günü gayet hiç hararet yapmıyordu bahar geldi sıcaklıklar artınca 13 14 ve daha az kilometrede su kaynatmaya basladı taliye bidonu sanki çaydanlıkta çay kaynar gibi kaynıyor bunun sebebi nedir??yaz termostadını iptal et diyen oldu yardımcı olursanız sevinirim...
şafak42

Mesajgönderen eyupuygun tarih 30 Nis 2012, 19:28

benim arabanın önceki sahibi bi düğme takmış direksiyonun altına hararet çıkınca basıyosun termostatı beklemeden fanı çalıştırıyor bi dene istersen elektrikçiler yapar. basit ama verimli bir çözüm. Bir de devirli mi kullanıyorsun aracı? Ben 1250-1500 devir arası kullanıyorum şimdilik bi şikayetim yok ama 2000 ve üzerine çıkınca hemen artıyor sıcaklık. Kaldı ki ben Antalya'da yaşıyorum evden bakkala gitsen kaynıyor ortalık. Artı bir de ben öndeki panjuru söküyorum çok sıcaklarda iki civatası var yıldız tornavidayla sökülüyor onun da çok yararını gördüm.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Önceki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir