90 model applause sahibiyim yardıma ihtiyacım var

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

90 model applause sahibiyim yardıma ihtiyacım var

Mesajgönderen doofus tarih 15 Nis 2009, 12:51

arkadaşlar 1.5 yıldır applause sahibiyim. ilk 1 yıl tıkıt tıkır çalışan araba son 6aydır beni sürekli yolda bırakıyor. en son geçen gün yolda kaldım. arabamda hararet sorunu var. defalarca termostat değişti. yok yok. araba su eksiltiyor vede hararet sürekli yükseliyor. arkadaşlar bana bu konud ayardımcı olabilirmisiniz? istanbulda tavsiye edebileceğiniz ucuza çıkabilecğeim bir servis varmı?
ayrıca aracımda frene basınca acayip titreme oluyor. fren diskleri yeni sayılır. neden kaynaklanıyor olabilir? arabamı ayapa kaldırmam lazım. lütfen yardımcı olun. geçen yolda bırakmasının sebebi elektriği dağıtan bir parça atlama yapıyormuş. araya oje sürdü tamirsi araba çalıştı. şimdi o parçayı aldım. kendim değiştireceğim. ayrıca arabanın farları giderken kapandı. artık çalışmıyor parklar falan yanıyor ama farlar yok. arabanın rolantisi birtürlü sabitlenemiyor. birsürü sorun. yaktı bu araba beni. halbuki çok seviyorum arabamı. çok hoşuma gidiyor. bu arabayı kız gibi yapmak bana nekadara malolur tahmini olan varmı arkadaşlar?
doofus

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: 90 model applause sahibiyim yardıma ihtiyacım var

Mesajgönderen cccengiz tarih 15 Nis 2009, 23:09

Selam ; bir Daihatsu kullanıcısının aracında bu kadar sorunu bir arada gördüğüne ilk kez şahit oluyorum. Ve sorunlar da ciddi can sıkıcı şeyler anlattığınız kadarıyla.
Her ne kadar araba 19 yıllık bir araç da olsa bu kadar şey olması elbette hoş değil.
Arabanızın sürekli hararet yapması ve su eksiltmesiyle ilgili bir fikrim olabilir, onu paylaşmak istedim. Su eksiltmenin sebebi, kalorifer peteklerinin ya da ön radyatör panelinin su kaçırıyor olması olabilir. Ön radyatör daha kolay anlaşılır su sızdırıp sızdırmadığı ama kalorifer peteğinde sorun varsa bu daha zor anlaşılır. Bu iki şey arabanın sürekli su eksiltmesine ve bu da dolayısı ile hararete sebep olur. Bir gözünüz hararet göstergesinde ve araçla yola çıkmadan önce de muhakkak suyunu kontrol etmenizi gerektirir.
Diğer sorduğunuz konularla ilgili ne yazık ki önerebileceğim bir yer şuan için yok.
cccengiz

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Nis 2009, 09:12

İnsanlarda bile 19 senede ne değişiklikler oluyor. Eklem yerleri ağrımaya başlıyor, gözler eskisi kadar görmüyor. Dişler çürüyor vs.vs. İnsan yapısı arabalarda da bu kadar olmasın mı? :)

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur sözü bu gibi durumlarda önem kazanıyor. doofus arkadaşımız arabasını 17.5 yaşındayken almış. Ondan önceki sahipleri bakmadılarsa, 19 yaşında bir araba için anormal sorunlar değil bunlar. Zaman ve para harcandıkça çözülmeyecek şey yok.

doofus, bence arabanı bir Daihatsu servisine götür ve baştan aşağı muayene ettir. Ya da Applause konusunda deneyimli bir tamirhaneye gitmen de uygun düşebilir. Forumda Applause kullanan ve bakımlarını bahsettiğim gibi yerlerde yapan arkadaşlarımız var. Onlar sana usta ve tamirhane önerebilirler.

Benim nacizane tavsiyem ise; yetkili servistir.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Daihard tarih 16 Nis 2009, 11:12

Merhabalar ben de bir applause sahibiyim. Öncelikle geçmiş olsun diyorum, ancak sanırım bundan önceki sahibi arabaya hiç hoş davranmamış bana kalırsa en azından bizim forumdaki araç sahiplerinin bu kadar çeşitli sorunları olmamıştı araçlarında, önceki sahibi gercekten hırpalayarak kullanmıs zannediyorum. Hararet sorununa gelince hararetin birkaç ayrı nedeni bulunabilir, ve belli bir yaştan sonra ya metal yorgunlugu ya da lpg nin yeterli soğutmaya yardımcı olamamasıyla bu tip sıkıntılar olabiliyor. Ben de kapak contasını değiştirmiştim orjinalleriyle sıkıntım kalmadı ama diger saydıgınız problemlerin de hiçbirini yasamadım diyebilirim. Ama applause larda belli bir yastan sonra bu su eksiltme sıkıntısı görüldü sık sık birçok araçta. Hararetin nedenleri radyatör kapagından radyatör ve sıcak su hortumlarından tahliye hortumlarından contalardan kaynaklanabilir motor suyu iletiminin yapıldıgı noktalara bakılmalıdır. Tekrar iyi günler geçmiş olsun

bu arada size sitemize de üye olan bir ustamızın numaralarını bırakıyorum isterseniz onunla bir görüşün

Ömer Usta (itimat otomotiv) 0532 374 78 32 0506 334 11 35
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen doofus tarih 16 Nis 2009, 14:47

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar. tavsiyeleri değerlendirip sonuçlarını buraya yazarım :)
doofus

Mesajgönderen kafter tarih 17 Nis 2009, 18:55

geçmiş olsun arkadaşım, bendede 90 model var anlattığın sorunlardan bazıları bendede var,
çok sıkıntı veren bir durum seni anlıyorum bendede su eksiltme sorunu vardı bunun en büyük sebebi
motor kapak contasıydı bu yüzden başıma neler geldi. 1-2 ay önce motoru söktüm motoru ve kapağı taşlattım orjinal daihatsu (daihatsu motor co. ltd. made in japan) kapak contası taktım su hortumlarınıda
değiştirdim şimdilik düzeldi gibi görünüyor. farlar konusunda sigortalarına falan baktın mı sigorta atmış
olabilir.
kafter

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 20 Nis 2009, 11:21

Arkadaşım bende de 91 md. applause var.Geçen ay komple motor yaptırdım. Krank hariç motorun içinde ki bütün parçalar değişti ve bloğa rektifiye yapıldı . Tam yekün ödemem 2700 tl. Bu fiyat bazı arkadaşlara fazla gelebilir.Ben bu paraya razı geldiğiysem anlayın son bir yıl içinde neler yaşadığımı.Umut arkadaşımın tavsiyesi hoş ama dediğini ben yaptığımda enteresan bir fiyatla karşılaştım.Sağolsunlar merkez serviste benimle çok ilgilendiler;bir sürü ikramda bulundular , karnımı da doyurdular. Beş saat ekspertiz yaptılar; motor ,şanzuman ( benim aracım otomatik vites),yürür.... Sonuç : 14,500 TL!........ Güzel fiyat değil mi ? İçinde işçilik de yok bu parça fiyatı. :lol: Ellerinde parça fiyat listesi bile yok yeni araçların fiyat listesini kullandılar anladığım kadarıyla..Ben aracımı Haramidere Sanayi'de ALİAĞA OTO ' ya yaptırdım.Daha önce ehil olmayan ellere ödediğim paralar ve harcadığım zamana yazık oldu. Senin aracının su eksiltme sorunu ;1) Su kaçağı (hortumlar ,devirdaim), 2) Conta olabilir. Büyük ihtimal Contadır.Bu arabalarda contaya zarar vermen için illaki fokur fokur hararet yaptırman şart değil.Sen almadan önce kötü işçilik ve dandik malzeme ile conta yapılmış olabilir.Bu arbalarda ki hararet , su eksiltme , conta yakma bütün tamircilerin bildiği müzmin sorunlardır.Bu yüzden en iyi yol ehil ellerde paradan sakınmadan yaptırıp sorunlara veda etmektir.Para herkesin problemi;ben 2700 tl yi borç alarak aracımı yaptırdım çünkü öyle satamazdım. Şimdi de sahibinden com. da satılığa çıkardım ki borçlarımı ödeyebileyim.Yani dostum yazdıklarıma bakıpta akıl veren çok para veren yok diye düşünme.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen doofus tarih 22 Nis 2009, 16:25

arkadaşlar su kaçağı işi halloldu. fakat elekrikte ciddi problemler var. sigorta kutusu değişmesi gerekiyor. önce onu bulmam gerkeli. su eski yerinden atmıyor artık ama fan geç devreye girdiğinden yedek su deposundan atıyor suyu :) durum aynı ama suyu attığı yer değişti :D bakalım sigorta kutusunu halledebilirsek sorun biticek inş.
doofus

Mesajgönderen Daihard tarih 22 Nis 2009, 20:13

biraz daha paylaşır mısınız acaba ? suyu nereden atıyordu önceden. bir de fanın geç devreye girmesi de enteresan :roll:
Daihard

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 23 Nis 2009, 19:56

Aracın suyu tahliyeye basıyor ise halen sorunun devam ediyor demektir. Biraz açıklama yap;mesela tahliyedeki su kaynar bir şekilde fokurduyor mu? Eğer öyle ise contan yanık yok değil ise radyatör kapağın tahliyeyi düşük sıcaklıkta açıyor.Radyatör kapağını değiştirmen gerekir.Bu sorunu halletmeden aracını kullanma yoksa sana motor yenileme yolu görünür.Aracını ilk çalıştırmada öksürüyormu ? eğer öyle ise bujilere su gidiyor demektir.Bu da contanın yanık olduğunu gösterir. Egzostdan beyaz su buharı gibi duman atıyor musun?.Bu da yanma odasına giren suyun buharlaştırılıp dışarı atılması demektir. Sonuç yine conta demektir.Eğer conta ise çekinme yaptır.Conta 80 Tl olsa taşlanması vs.işçilik ile en fazla 250 - 300 tl tutar.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen serkan tarih 23 Nis 2009, 21:45

fan ın geç açması fan müşürüyle de alakalı olabilir bence.ben değiştirdim geçen sene müşür :20 işçilik :20 bilgine...
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajgönderen doofus tarih 24 Nis 2009, 09:55

gtuncer68 yazdı:Aracın suyu tahliyeye basıyor ise halen sorunun devam ediyor demektir. Biraz açıklama yap;mesela tahliyedeki su kaynar bir şekilde fokurduyor mu? Eğer öyle ise contan yanık yok değil ise radyatör kapağın tahliyeyi düşük sıcaklıkta açıyor.Radyatör kapağını değiştirmen gerekir.Bu sorunu halletmeden aracını kullanma yoksa sana motor yenileme yolu görünür.Aracını ilk çalıştırmada öksürüyormu ? eğer öyle ise bujilere su gidiyor demektir.Bu da contanın yanık olduğunu gösterir. Egzostdan beyaz su buharı gibi duman atıyor musun?.Bu da yanma odasına giren suyun buharlaştırılıp dışarı atılması demektir. Sonuç yine conta demektir.Eğer conta ise çekinme yaptır.Conta 80 Tl olsa taşlanması vs.işçilik ile en fazla 250 - 300 tl tutar.

yazdıklarınız okudum. öncelikle teşekkür ediyorum. kaynar suyu dışarı atıyor ve beyaz dumanda atıyor. öksürüyorda :) conta değişecek :) anlaşıldı :D
bana istanbulda applause den anlayan iyi bir usta tavsiye edermisiniz. emekli işi olsun. birde aracın sigort akutusunun dğeişmesi gerekiyor. sürekli sigortaları eritiyor ve şu an sinyaller kalorifer farlar hiçbiri çalışmıyor.
doofus

Mesajgönderen Daihard tarih 24 Nis 2009, 11:30

ben yukarıda 2 adet telefon numarası vermiştim. Bu arada serkan arkadaşıma katılıyorum müşürden de kaynaklanabilir fanı geç açması kaldı ki sigortada aracın elektriğinde sıkıntı var diyorsunuz organik bi bağ olabilir :)
Daihard

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 26 Nis 2009, 20:15

Böyle işlerde aracılık etmek biraz zor ve risklidir.Daha önce anlattığım gibi ben bıktım ve özel servise gittim.Sana da tavsiyem git bir fiyat al. Nerede oturuyor veya çalışıyorsun ? Bahsettiğim yer haramidere sanayide ALİAĞA Oto.Ucuz demiyorum ama düzenli ve temiz.Çok fazla öngörüde bulunamayacağım ben arabamı yaptıralı daha bir ay oldu.Derdini iyi anlat pek pazarlığa yatkın değiller ama içerisi full araç dolu hemde bu işsizlikte.Denemekte fayda var.Sağda solda parçalanma sana daha pahalıya gelir ve yıpranırsın.Bu arabaların müzmin sorunudur hararet ve conta yakma.İyi yapılmalı ki nüksetmesin.Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 02 May 2009, 13:50

Arkadaşlar mesajlarınızı dikkatlice okudum gtuncer arkadaşımız baya tecrübe kazanmış gözüküyor. Bence fikirlerine ve tavsiyelerine saygı duymalıyız. Bu araçlarda daha doğrusu tüm japon araçlarında motor elemanlarında taiwan ve çin malı kalitesiz malzeme kullanmak çok büyük risk taşıyor ben bu mallları kullanıpta memnun olanı görmedim şöyleki Applause kapak contası Taiwan malı 25 lira Japon malı 120 lira ucuz conta HARARET GÖRMESEDE eriyor ve siz contayı değişmek zorunda kalıyorsunuz ( en fazla 6-7 bin km) segmanlar vs aynı.ben sorunumu bakır conta imal ettirerek çözdüm
Tahsin Aytimur

Sonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir