Aman kardeşim Allah kazadan beladan korusun. Geçmiş olsun. O tür hayvanlar her yerde çıkabilir o ayrı konu.
Bu mesajı da bilgilendirme açısından ben ekleyeyim:
ABS çok önemli bir sistem olmakla birlikte en büyük avantajı fren esnasında dreksiyona yön verebilmektir. Yani ben frene bastım; arabam normal frenli bir araca göre çok daha iyi duracak diye bir beklentinden ziyade; panik fren esnasında direksiyon hakimiyetinin hala sizde olduğunu unutmamak gerekir.
Abs olmayan bir araç ani frende kızakladığında direksiyonu her ne kadar çevirseniz de araç düz giderken, Abs fren sistemine sahip olan bir araç önüne çıkan engeli freni brakmadan direksiyon manevrasıyla aşabilir.
Bir de Abs fren sistemi olan araçlarda panik frende pedala sonuna kadar basılmalıdır. Diye biliyorum. Yanlış biliyorsam affola

.
Bu mesajı yazma sebebim; bazı insanlar ilk panik fren yaptıklarında ABS vuruntusunu hissedip telaşlanıp ayağını frenden çekmeleri olabiliyor. Eşim de bir gün, yağmurun yeni yağdığında frene basmış

Abs devreye girince takır tukur seslerden baya bir ürkmüş. Dedi ki; bugün yokuş aşağı iniyordum yağmur yeni yağmaya başlamıştı frene bastım o sırada arabanın altından sesler gelmeye başladı. Arabanın altına taş falan girmiş gibi takır tukur taş yuvarlanma sesi gibi birşeydi

benzetmesi beni kopardı. Abs'nin devreye girme anında nasıl bir ses geleceğini nasıl tepki verilmesi gerektiğini bilmeyen insanlara anlatmakta fayda var. Ben anlatmamak gibi bir hataya düşmüştüm.