Acemi bayana hangisini tavsiye edersiniz

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Acemi bayana hangisini tavsiye edersiniz

Mesajferser, 02 Kas 2009, 15:25

Merhaba, ben sadece ehliyet kursunda araba kullamış bir bayan olarak, otomatik vites bir araba almak istiyorum. Sirion ve Cuore arasında kararsız kaldım. Sirionu görünüş olarak daha cok beğendim. Yalnız bir ilanda, Sirionu satma sebebi olarak, Sirionun hırçın bir araç olduğunu, bu yüzden eşinin kullanamadığını yazmış birisi. Bu biraz kafamı karıştırdı, sizce acemi bir bayan olarak hangisini kullanmam daha rahat olur? Bir de fiyatı var tabiki. Sanırım otomatik, ABS'li bir Sirionu 15.000 den aşağı bulmak zor olacak. Cuore ise 12.000 civarı. Görünüş dışında sağlamlık, ve donanım olarak çok eksisi varmıdır Cuore'un. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.
ferser

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Acemi bayana hangisini tavsiye edersiniz

MesajSonCuoreci, 02 Kas 2009, 15:35

ferser yazdı:Merhaba, ben sadece ehliyet kursunda araba kullamış bir bayan olarak, otomatik vites bir araba almak istiyorum. Sirion ve Cuore arasında kararsız kaldım. Sirionu görünüş olarak daha cok beğendim. Yalnız bir ilanda, Sirionu satma sebebi olarak, Sirionun hırçın bir araç olduğunu, bu yüzden eşinin kullanamadığını yazmış birisi. Bu biraz kafamı karıştırdı, sizce acemi bir bayan olarak hangisini kullanmam daha rahat olur? Bir de fiyatı var tabiki. Sanırım otomatik, ABS'li bir Sirionu 15.000 den aşağı bulmak zor olacak. Cuore ise 12.000 civarı. Görünüş dışında sağlamlık, ve donanım olarak çok eksisi varmıdır Cuore'un. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.

Otomatik bir Cuore, gerek küçüklüğü ile ve kıvraklığıyla, gerekse kullanım kolaylığıyla ilk kez bir araç sahibi olacak ve acemiliğini üstünden atacak bir bayanın işini fazlasıyla görecektir bence. Fiyat olarak Sirion'dan daha uygun olması ve yakıt tüketiminin de yine Sirion'dan daha tasarruflu olması bence Cuore'nin göz önünde bulundurulması gereken iki diğer artısı... Gönlünüze göre bir araç sahibi olabilmeniz dileğiyle...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 02 Kas 2009, 16:38

:lol: O ilandaki arabanın satıcısı arabasını vahşi at ile karıştırmış olsa gerek. Sirion'un at değil, araba olmasının doğal sonucu olarak, arabanın hırçın olmak gibi bir ihtimali yok. Gaza çok basarsanız hızlı gider. Kabaca ve kısaca böyle. Efendi kullanılırsa pek ala Cuore kadar uysal olacaktır (ironi).

Tercih beğeni ve ihtiyacınıza kalmış :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajbasdogan, 02 Kas 2009, 21:50

tabiki de cuore bence. ama sakın aldanmayın. ben cuore kullandığım için tavsiye ediyorum. tercih sizin tamamen.
Kullanıcı avatarı
basdogan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajbfd, 03 Kas 2009, 02:13

sirion1 diyorum 1sirion kullanıcısı olarak
bulabilirseniz sporty paketini tercih edin her şeyiyle sizi mutlu edecektir(satmak istediğinizde bile) şunuda hemen belirteyim bahsettiğiniz fiyatlara 2.nesil sirionda alabilirsiniz...
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajferser, 03 Kas 2009, 11:18

Anladığım kadarıyla herkes arabasından çok memnun, yani hangisini alırsam alayım pişman olmıcam :) Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, sanırım iki modelin de ilanlarını takip edicem, beğendiğim ilanları yine size danışırım. Keyifli sürüşler dilerim herkese
ferser

Mesajcccengiz, 03 Kas 2009, 11:36

Sirion 1 diyorum.
cccengiz

Mesajilker, 04 Kas 2009, 13:56

Olur ya bir gün istemeden de olsa satmak zorunda kalırsanız , Sirion daha albenili bir araç olduğu için olasılığınız ve pazarlık şansınız yükseliyor. Ben Elma Şekerimi satalı 3 ay oluyor ama nereden buluyorlarsa halen telefonla aracı kaça satıyorsunuz diye arayıp sattım cevabı karşısında da koca bir " Tühh be ..." çekiyorlar :)
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajferser, 04 Kas 2009, 14:24

Her ne kadar Cuore daha tasarruflu bir araç olsa da ben de Sirionda karar kıldım sonunda:)

Sahibindendeki fiyatlar ortalama 16.000 civarında, sizce bu fiyatlar normalmi yoksa abartımı. Ben 14.000 lik bir bütçe ayırmıştım da sizce bu bütçeyle otomatik, temiz bir sirion bulabilirmiyim?
ferser

Mesajilker, 04 Kas 2009, 15:39

ferser yazdı:Her ne kadar Cuore daha tasarruflu bir araç olsa da ben de Sirionda karar kıldım sonunda:)

Sahibindendeki fiyatlar ortalama 16.000 civarında, sizce bu fiyatlar normalmi yoksa abartımı. Ben 14.000 lik bir bütçe ayırmıştım da sizce bu bütçeyle otomatik, temiz bir sirion bulabilirmiyim?

Ben düz vitesi 13.500 e sattım...Tabi biraz da aciliyetten 1 hafta içerisinde satıldı zaten. Otomatik ve temiz bir Sirion için ( 1.nesil ) ortalama olarak 15.000 lira diyebiliriz. Temizden kastım Happycar veya Auto wax a girip iç dış yıkattırılmış bir araba değil tabi :)

Kaportada ufak tefek darbeler ve boya ülkemizdeki bayan sürücülerin çokluğu dikkate alındığında minör kusurlar olarak kabul ediliyor artık .... Agghh...Pardon :oops: Ama öyle işte :D Şase ve ön takımlarda darbe almamış ve modifikasyona gidilmemiş olması çok önemli. Ayrıca mümkün olduğunca az kilometre yapmış bir araba tercih edilmeli.

Bunun haricinde zaten 2. el bir otomobilde aranacak çok da fazla bir detay kalmıyor.

Siz hangi şehirde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama aracı görmeye gittiğinizde yanınızda otomobilden iyi anlayan birisini bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim zira bayan olmanızı göz önünde bulundururak " Motoru söktük ama böyle daha iyi hem hafifledi hem de hiç benzin yakmıyor " diyerek araç satabilecek kişiler var :) ( Tamam canım kızmayın latife yaptım sadece :D Bayanlar o kadar da az anlamıyor otomobilden :D ) Ayrıca iyi tanıdığınız bir serviste ( Daihatsu servisi haricinde , çünkü aracı satan kişiyle başka türlü hukukları olabilir ;) ) aracı kontrol ettirmeniz de mutlaka gereklidir.

Ankarada iseniz yardımcı olabilirim , ama henüz başka şehirlerde şube açacak pozisyona gelemedim :)
Kullanıcı avatarı
ilker

Mesajferser, 04 Kas 2009, 19:41

Gerçekten çok şakacısınız :) Ama haklısınız, maalesef 15 yaşında erkekler direksiyonun, biz de süpürgenin ya da ocağın başına geçtiğimiz için biraz acemi kalabiliyoruz kusura bakmayın.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, forumunuz gerçekten çok iyi, temiz araba nedir ne değildir bayan olmama rağmen anlamaya başladım yani o derece :lol:

Ben neyseki Ankarada diilim, şimdi karşılaşırdık filan maazallah arabanıza bi zarar gelirdi :P
ferser

Mesajilker, 05 Kas 2009, 00:13

ferser yazdı:Gerçekten çok şakacısınız :) Ama haklısınız, maalesef 15 yaşında erkekler direksiyonun, biz de süpürgenin ya da ocağın başına geçtiğimiz için biraz acemi kalabiliyoruz kusura bakmayın.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, forumunuz gerçekten çok iyi, temiz araba nedir ne değildir bayan olmama rağmen anlamaya başladım yani o derece :lol:

Ben neyseki Ankarada diilim, şimdi karşılaşırdık filan maazallah arabanıza bi zarar gelirdi :P

Estağfurullah neden kusura bakayım ... Kusur oranına genelde trafik polisleri bakıyor 8 de 8 suçu bayanlara veriyorlar falan :D

Karşılaşsak da problem olmazdı çünkü ileri sürücülük sertifikam var ve yapacağınız her harekete karşı defansif sürüş tekniği ile kurtulurum :D Ama yok ben illa da bir kere çarpacağım sizin arabaya diyorsanız adresi vereyim park halindeyken yakalayabilirsiniz :)

Bol şanslar !
Kullanıcı avatarı
ilker

Mesajbfd, 07 Kas 2009, 03:07

mesela..

2005 model 45.000 km.de otomatik vites gümüş gri 12.750

http://www.sahibinden.com/sahibinden_sa ... isplayitem?

///// (araçla hiçbir ilgim yoktur gördüğüm ilk linki ekledim)//////
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajferser, 07 Kas 2009, 13:54

Merhaba Bfd, ben de o araca baktım, aradım da. Araçta komple boya varmış. Çok ciddi bir kaza olmadığını söylediler tabi :) Servis bakımından da geçtiğini söylediler. Sizce sorun çıkarırmı yoksa bakılabilirmi
ferser

Mesajbfd, 07 Kas 2009, 20:11

link te alacağınız aracın şasi no su plakası veya plaka tc kimlik nosuyla sorgulama yapıp daha önceki sigortalarını ve kazalarını görebiliyorsunuz. aracın geçmişini iyice öğrenmek isteyen bakabilir. ayrıca herhangi bir kazada sizin suç oranınız da görülüyor.

http://www.tramer.org.tr/tramer/policeP ... rgulamalar

/// Satıcıdan şasi nosunu , sigorta şirketinin adını ve poliçe bitiş tarihini (yıl olarak yeterli) öğrenin
yukarıdaki linkten sorgulayın

Yakında görmekte fayda var.
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir