Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

AÇIK HAVA FİLTRESİ

Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

AÇIK HAVA FİLTRESİ

Mesajserdarsword, 19 Mar 2010, 22:34

BİR KAÇ GÜN ÖNCE YED MARKA AÇIK HAVA FİLTRESİ ALDIM RESİMLERİNİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
TAKTIRMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA ÖNERİRİM HARİKA BİR MOTOR SESİ ELDE EDEBİLİRSİNİZ BENİM SATIN ALDIĞIM YERDE BİR KAÇ MARKA DAHA VARDI AMA YED İ ÇOK SATTIKLARINI VE HİÇ SORUN YAŞAMADIKLARINI SÖYLEDİLER .
SANIRIM AYNI MARKADAN CÜNEYT BEY DE SİRİONUNDA KULLANIYORDU.
HAVA FİLTRESİNİN TEK KÖTÜ YANI VAR 3 İLA 4 BİN DEVİRİ GEÇTİKTEN SONRA ÇIKAN O HARİKA SESİ DUYMAK İÇİN SÜREKLİ GAZA YÜKLENESİ GELİYOR İNSANIN :twisted: :mrgreen:
Eklentiler
P3180054.JPG
P3180055.JPG
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: AÇIK HAVA FİLTRESİ

Mesajfcpasa, 19 Mar 2010, 23:10

evet işte bu fakat yeri olmamış önemli olan soğuk hava alabilmek ...
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

Mesajfcpasa, 19 Mar 2010, 23:13

panjurun arkasına ve su ile temes etmeyecek bir stilde ...

inanıyorun yakıt sarfiyatın bile azalacak... :)
Eklentiler
P3180055.JPG
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

MesajFaTiH, 19 Mar 2010, 23:37

fcpasa nın yer değiştirme teklifine sonuna kadar katılıyorum..
Ben de bu tarz bir uygulama istiyorum ama ses istemiyorum yaa; standart sesi yeterince fazla hissediliyor zaten aracın.. Var mı bu tarz, beraberinde ekstra ses getirmeyen açık hava filtreleri acaba???
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajserdarsword, 20 Mar 2010, 00:34

AÇIK HAVA FİLTRELERİNDE AÇIKÇASI SES YAPMAYANINI DUYMADIM .
SOĞUK HAVA OLAYINA GELİNCE IZGARANIN ARKASINA KADAR UZATMA İMKANI VAR TABİ DAHA UZUN BİR HORTUMLA BEN O ŞEKİLDE DE YETERLİ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜŞTÜM...NEYSE BİR ARA DAHA UZUN HORTUM ALIRIM :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajfeylesof, 17 May 2010, 22:00

Merhaba,

Benimde düşündüğüm bir uygulama, Fcpaşanın belirttiği uzatmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum, fakat o koca filtre nereye sığar bilemiyorum, filtrenin yerini değiştirirsen fotolarını görmek isterim, ayrıca tecrübelerini de paylaşırsan sevinirim yakıt performans vs.
feylesof

Mesajserdarsword, 18 May 2010, 16:55

FİLTRENİN YERİNİ HENÜZ DEĞİŞTİRMEDİM.YAPARSAM FOTO EKLERİM TABİ.
YAKIT VE PERFORMANS OLAYINA GELİNCE ; 0-100 DEĞERLERİM 10 SN CİVARINDAYDI SON HIZ DA 170 CİVARIYDI HAVA FİLTESİ BELKİDE BİRAZ AMATÖRCE TAKILDIĞINDAN OLABİLİR ÇOK FAZLA BİR PERFORMANS KATMADI AMA EKSİ BİR KAYBIM DA OLMADI YAKIT TÜKETİMİNDE ÇOK SAĞLIKLI BİR TEST YAPAMASAMDA STANDART HAVA FİLTRESİ İLE YAKTIĞIMLA AYNI GİBİ.
FAKAT 3000 DEVRİ GEÇTİKTEN SONRA ÇIKAN O SES YOKMU :twisted: HER ŞEYE DEĞER KESİNLİKLE ALIN DERİM.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajsirion gti 2, 21 May 2010, 23:56

sonunda muradına ermıssın kardesım hayırlı olsun... ama orada yakıtda farkeder soguk hava alması gerekır fakat cuneyt abının cızdıgı yere o fıltrenın gırmesı ımkansız oralar tamamen dolu bızım aracta tek yer akordıon boru ıle uzatıp altdan sol tarafa plakanın arkasındakı sıyah yerlerın oraya kadar ındırmek benım sızlere öncekı yazılarımda bahsettıgım seklıde oydu zaten....
bende yakında tekrardan fıltre takıcam sarmadı bu sekılde takarken resımlerı paylasırım ınş. saygılar
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

MesajCST, 16 Haz 2010, 17:15

Ben daha önceki araçlarıma açık hava filtresi uygulaması gerçekleştirdim. Ancak açık hava filtresi takmak srun değil, muhim olan açık hava filtresine yeterince soğuk hava girişi sağlayabilmek. Bunun için çeşitli yöntemler var. En etkili yöntem tampondan veya kaportadan bir hava boşluğu deliği açmak. Ancak bunu yapacak alan ve arabamı deldirmem diyorsanız, k&n ve jvs racingin dışı aluminyum kaplamalı yarı açık hava filtreleri var. Ayrıca 10 tl'ye ek boru bağlama imkanıda veriyor. Bu şekilde iyi bir performans alabilirsiniz. Öteki türlü faydadan çok zararı olur aracınıza.
Ne Mutlu TÜRK'üm DİYENE!!!
Kullanıcı avatarı
CST

Model: Terios 1. Nesil

Mesajfeylesof, 17 Tem 2010, 22:10

Bir kaç hafta içinde bende yaptırmayı düşünüyorum, soğuk hava alması çok önemli en çok kafamı kurcalayan bu eğer bunu sağlayamazsam yapmam bakalım nasıl olacak , şuan 0-100 9.5 sn 0-130 16.7 sn tüketimde 5.8, 6 lt arası.
feylesof

Mesajserdarsword, 18 Tem 2010, 21:45

BEN YIKAMAK İÇİN SÖKMÜŞTÜM AÇIK HAVA FİLTRESİNİ ...
ŞU AN ORJİNALİ TAKILI. AÇIK HAVA FİLTRESİNİ KULLANDIKTAN SONRA ORJİNALİNİ HİÇ SEVEMİYORUM HALİYLE AÇIKTAN ALDIĞIM O SESİ DUYDUKTAN SONRA :twisted:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajfeylesof, 29 Eki 2010, 15:49

Ses benimde çok hoşuma gidiyor fakat bizim araçların hava filtre kutularında sensör var direk filtre uygulayan arkadaşlar onu neyaptı acep nereye taktınız boruyu delip içinemi takıldı sonra nasıl izole edildi, ben hala taktıramadım ama hala aklımda.
Birde dışı kapalı olanlar direk filtreler var onların espirisi nedir bilen varmı.
feylesof

Mesajserdarsword, 30 Eki 2010, 10:26

AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ YAPTIM BEN UZATMA HORTUMUNUN ALT KISMINA KÜÇÜÇ BİR KESİK ATTIK ORADAN İÇERİ SENSÖRÜ TAKTIK.AÇIKÇASI İZOLEYE DE GEREK KALMADI.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajbfd, 07 Eki 2011, 14:29

http://mydaihatsusirion.blogspot.com/20 ... ntake.html

çok detaylı olmasada burda bir iki resim var, egzos manifoltuna dikkat!..
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajserdarsword, 07 Eki 2011, 23:49

bfd yazdı:http://mydaihatsusirion.blogspot.com/2009/04/cold-air-intake.html

çok detaylı olmasada burda bir iki resim var, egzos manifoltuna dikkat!..

İş hortum da bitiyor.Akordiyon tipi hortum uzuyor.Neyse zaten kış geldi bolca soğuk hava giriyor içeri :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Sonraki

Dön Motor

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir