açık hava filtresi

Satılık aracınız veya yedek parçanızı sergileyebileceğiniz alan. İsterseniz ev, arsa vs. farklı ilanlar da verebilirsiniz.

açık hava filtresi

Mesajgönderen xfreex tarih 11 Ara 2011, 15:04

selam arkadaşlar aracıma simota açık hava filtresi takmayı düşünüyorum kit olarak. araçta olumsuz etkilerini gören varmı? arıza ışığı yakma, tüketim artışı (normal kullanımda) gibi. cevaplarınızı bekliyorum.
xfreex

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: açık hava filtresi

Mesajgönderen Özkan tarih 11 Ara 2011, 18:31

öncelikle merhaba ben aracıma sadece yed marka açık hava filtresi taktım ve aracın düşük devirlerde eski performansını vermediği için hemen söktüm :)
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen xfreex tarih 16 Ara 2011, 08:43

selam özkan hocam yed hava filtresini kit olarak mı taktın yoksa sadece filtreyimi taktın. yed filtre kalite olarak ne düzeyde? bunlar etkilemiş olabilirmi?
xfreex

Mesajgönderen serdarsword tarih 16 Ara 2011, 10:57

xfreex yazdı:selam özkan hocam yed hava filtresini kit olarak mı taktın yoksa sadece filtreyimi taktın. yed filtre kalite olarak ne düzeyde? bunlar etkilemiş olabilirmi?

Özkan a sormuşsunuz ama ben de dahil olayım dedim.Yed marka hava filtresini ben de kullandım şu an söktüm malum kış,yağmur çamur içim rahat etmedi.Bildiğim kadarıyla kit halinde satılanlar her araca uymayabiliyor,ben plastik kalın bir boru yardımyla bir miktar uzatmıştım resimleri var modifiye bölümünde,önemli olan mümkün olduğunca çok soğuk hava aldırabilmek.
Kullandığım süre zarfında da herhangi bir sorun yada performans düşmesi sorunum olmadı.
Filtre markalarında ağırlıklı herkesin bildiği KN markasıdır,benim aldığım zaman da ellerin de kalmamıştı ben de yed aldım,simota markası da bu aralar çok revaçta.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Özkan tarih 16 Ara 2011, 16:01

merhaba arkadaşlar..
benim araca filtre takılırken sadece filtre takıldı uzatma borusu filan takılmadı,elemana filtrenin mümkün olduğu kadar ızgaraya yakın olarak takalım dedim ama arkadaşlar usta oldukları için kulak arkası ettiler zaten yaptıkları iş içime sinmedi devirdende düşünce söktüm... devirden düşme olayına gelince filtre motora çok yakın kısımda idi soğuk hava emmediği için olabilir..bu arada Serdar arkadaşımız KN filtre demiş sonuna kadar haklıdır,KN en iyisidir ss motorsiklet kullananlarında vazgeçilmezidir motorum varken bizzat kullandım..
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen argyle tarih 16 Ara 2011, 16:39

Merak:
Motor, havayı soğutma amaçlı mı alıyor ki soğuk hava gerekli olsun? Suyla soğutmuyor mu abi? Havayı oksijen için alıyor. Kimya bilgisinden yola çıkarsak, sıcak havanın motorun içine verilmesi reaksiyon eşik enerjisinin aşılmasına yardımcı olacağı için daha iyi patlama sağlamalı. Bir bilen izah etsin şunu hele?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Özkan tarih 16 Ara 2011, 17:09

argyle yazdı:Merak:
Motor, havayı soğutma amaçlı mı alıyor ki soğuk hava gerekli olsun? Suyla soğutmuyor mu abi? Havayı oksijen için alıyor. Kimya bilgisinden yola çıkarsak, sıcak havanın motorun içine verilmesi reaksiyon eşik enerjisinin aşılmasına yardımcı olacağı için daha iyi patlama sağlamalı. Bir bilen izah etsin şunu hele?

ısınan maddeler hacim olarak genişler,bu gazlar,sıvılar,ve katı maddeler içinde geçerlidir..Isınan hava genişlediği, için birim hacmine düşen oksijen miktari azalir,turbo araçlarda intercooler olmasının sebebide budur,görevi havayı soğutmaktır, Boylece daha yuksek özgül agirliga dolayisi ile daha fazla oksijene sahip hava blok icine alinir ve yanma daha verimli olur.
( özgül:Bir cismin 1 cm³ hacmindeki parçasının ağırlığı)
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen argyle tarih 16 Ara 2011, 17:35

Bu açıdan bakmamıştım.
Teşekkürler.
Peki, bu Turbo ya da super şarjörler daha yüksek sıkıştırma (daha fazla hava ile besleme) yanında tam yanmamış egzos gazını da yanma odasına geri devir ediyor mu?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdarsword tarih 16 Ara 2011, 18:47

argyle yazdı:Bu açıdan bakmamıştım.
Teşekkürler.
Peki, bu Turbo ya da super şarjörler daha yüksek sıkıştırma (daha fazla hava ile besleme) yanında tam yanmamış egzos gazını da yanma odasına geri devir ediyor mu?

Adaş kafayı biraz daha 1milyon yapalımm senin,hani motora NOS basıyolarya o nasıl oluyo ya merak etmiyonmu? :mrgreen:
Bu merakla atomu parçalayacan yakında hee :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Ara 2011, 17:13

argyle yazdı:Bu açıdan bakmamıştım.
Teşekkürler.

O gazlar aşırı beslemeli araçlarda kompresörü beslemek için kullanılır. Senin dediğin olay da mevcut bazı araçlarda ama emisyon düşürmek için yapılıyor. Türkiye'deki Daihatsu'larda yok. Japonya'dakilerden bazılarında var.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen argyle tarih 19 Ara 2011, 16:41

Tehlikeli olm öyle patlangaçlı şeyler, korkarım ben. Patlama istiyorsan 10 numara yağ koyacaksın :) .
Ben verimli bir motor tasarlamaya çalışan, sonra da dünyayı ele geçirmeye çalışan bir bilim adamı olarak yaklaşmıştım. Yapmadılarsa yapalım diyecektim :), tabii ki yapmışlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen xfreex tarih 19 Ara 2011, 22:57

arkadaşlar benim kafama bir soru takılıyor. teknik olarak soğuk hava ile motoru beslemek sağlıklı. açık hava filtresi cold air intake olmadan uygulanırsa sıcak hava girişi oluyor deniyor. peki orjinal filtreli halinde araç yine kaputun altında gezen sıcak havayı çekmiyormu?yani devir, güç, hp kaybı o zamanda olması gerekmezmi? cold air intake denen olay alüminyum bir borunun uzatılıp aracın motordan uzak en serin havayı alabileceği yere monte edilmesi değilmi? gözden kaçırdığım birşeylermi var??
xfreex

Dön İkinci El

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir