ACİL...BİR KİŞİ AL DESİN HEMEN ALACAĞIM MATERİAMI

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

ACİL...BİR KİŞİ AL DESİN HEMEN ALACAĞIM MATERİAMI

Mesajgönderen mustafa tüzüner tarih 05 May 2011, 11:49

Arkadaşlar aylardır araba bakıyor fakat bir türlü karar veremiyordum 1 hafta önce MATERIA nın ilanını gördüm sahibindende. Ben bugüne kadar MATERIA nın fiyatını hep 35 bin-45 bin arası düşündüğümden hiç bakmıyordum bile. Fakat görünce aşkım coştuda coştu. Fakat herkes yok diyor alma diyor başka birşey demiyor. Kafayı yicem artık.

Kimi yedek parçası sıkıntılı diyor, kimi yedek parçası çok pahalı diyor, kimi çok benzin yakar diyor, kimi de Daıhatsu nun Türkiye ve Avrupa pazarından çekildiğini ve ileride sıkıntı olacağını söylüyor (satamassın elinde kalır a getiriyor yani çok zarar edersin diyorlar.)

Bende kendi kendime şöyle bir düşünceye giriyorum benim arabam temiz kalırsa bu arabada ileride Türkiyede olmayacağı için daha kıymetli olacak. Sonuçta 70 milyonda bi bu arabanın manyağı ben değilimdir. Aksine zarar etmem fazlasına bile satarım gibi garip bir ticari düşünce içine bile giriyorum :) Ama bu düşünceler hep bu milletin yüzünden yoksa hayatta aklıma böyle bişey gelmez :)

Şimsi esas soruma geleyim ben bu arabaya talip oldum fakat paramda tam çıkışmıyor maksimum 17000 tl param var üstüne 1000-1500 sağdan soldan eklerim. siz maksimum kaç para verirsiniz bu arabaya.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 599/detay/

ilan no:47934599
mustafa tüzüner

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: ACİL...BİR KİŞİ AL DESİN HEMEN ALACAĞIM MATERİAMI

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 05 May 2011, 17:06

Sitede Materia'ya ilişkin kafanızda mevcut bütün sorulara fazlasıyla cevap bulacaksınız. "Al" diyen ilk kişi ben olayım, arkası da gelecektir. :)
Bu aracın piyasası model yılı ve kilometresine göre değişmekle birlikte 21000-25000 arasındadır.
Size tavsiyem, alacağınız araca mutlaka ekspertiz raporu alın. Materia muazzam bir araçtır. Temizi bulunursa hiç kaçırmadan alınasıdır... Umarım gönlünüze göre bir Materia sahibi olursunuz en kısa zamanda...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen ozgursula tarih 05 May 2011, 17:08

Kardeşim fiyat konusunda birşey diyemiyeceğim. Ancak sirion'umu yeni satmış birisi olarak şunu söyleyebilirim. Kesinlikle 10 numara araçlar. Sorunsuz az yakan araçlar.

Kolay kolay arıza çıkartmayacağı için bir çok arabaya göre mantıklı. Parça fiyatı pahalı gelebilir ancak yeni model arabaların hepsinin parçası pahalı o şekilde düşün. Parça arızası çıkmıyor :D

Ben sirion'umu alırken de millet sana söylenenlerin aynısını bana da söyledi. Ben arabaya bindiğimi anladım boşver milleti. Sonra şöyle böyle diyenler arabaya bindiklerinde gördüklerinde ağızları kulaklarındaydı :D

İkinci el olayına bakarsan sen sıfır almadığın için zaten uygun alacaksın. Keyifli keyifli biner sonra yine satarsın emin ol. DAihatsu piyasadan çekilecekmiş çekilsin. Servis ve parça satışı devam edeceğinden hiç endişen dahi olmasın.

Benden bu kadar. Materi'ya hayranım.
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen mustafa tüzüner tarih 05 May 2011, 17:28

Çok teşekkürler arkadaşlar ...

Az kalsın az önce kafamı gene çeliyolardı. Bilgisayarımın başına geldim pejo reno bakıcaktım. Anlaşılan kimseyi dinlemiceksin... gidicem arabaya ekspertiz yaptırıcam iyiyse alıcam kapının önüne çekicem.

Gerçi araç sahibi benim fiyatıma düşücekmi oda var ama neyse girdik artık bi yola. Hazır siz buradayken aracın kaskosunu sorayım. ben daha fiyat almadım ama nekadara yapıyorlar kaskosunu materia ların ?
mustafa tüzüner

Mesajgönderen setlerss tarih 05 May 2011, 22:47

Dostum öncelikle hoş geldin...

Öncelikle bu arabayı bir senedir kullanan ve 20000 km yol yapmış biri olarak derimki bu arabayı almaman için tek neden eğer olurda satarsan daha iyisini almak için en az 40-50 bin lira ödmek zorunda kalırsın,
Şimdi bu arabaya 50 liralık benzin alırsın kullanımına göre 180-200 km yol gidersin.
Bakım maliyeti 130 ve 230 tl olarak değişiyor yetkili serviste.
ticariolarak düşündüğün olaya katılıyorum çok az insanda olacak zatensatılanlardanda takip etmişsindir 30'bulmaz rakam

Baktığın arabaya gelince Adam gold bölümüne koymuş ama araç silver.
bana sorarsan biraz bekle derim daha iyilerini denk getirirsin acele etme bu araba pek içime sinmedi birde siyah alma boyası çabuk çizilir solar sonra gözüne batmaya başlar füme yada beyaz gibi renklere bak derim...
Başka sorun olursa seve seve yanıtlarım...
setlerss

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 06 May 2011, 09:46

Bu fiyata 2009 model materia bulabilirsin. Ben çok buldum ama artık vaz geçtim almaktan çevremdeki insanların baskısından ve bulunduğum şehirdeki servis kıtlığından vaz geçtim. Ama yinede araştırmanı tavsiye ederim ilandaki fiyat çok, Bu fiyata daha yüksek modelini ve az kilometrelisini bulabilirsin.

İyi forumlar..
EceLMeriC

Mesajgönderen mustafa tüzüner tarih 06 May 2011, 10:50

Hoşbulduk setlerss kardeşim.

Daihatsunun farkı forumundan bile anlaşılıyor :) Bu arabalara binenlerin kültür seviyelerinin bile farklı olduğunu düşünmeye başladım artık :)

Dediklerini çok iyi anladım. Ama bu arabanın silver modeli olduğunu nasıl anladın bi bakışta onu anlayamadım. Evet siyahı benimde çok içime sinmiyor aslında beyazın yerini tutmaz kesinlikle fakat arabayı gittim gördüm içi filen temiz di. Gerçi servise göstermedim daha ekspertiz raporunu almadan tam bişey demiyorum bugün bi kaskoya sorgulattırıyorum aracı kaskosu ne tutuyor öğrenicem.

Şöyle sorayım ozaman ben bu arabaya max. 18.000 TL verebileceğim eğer bu fiyatta anlaşırsak nasıl olur ? Bu fiyat iyimidir yoksa hala beklememi mi önerirsin ?

EceLMeriC kardeşim hangi şehirdesin nasıl bi servis kıtlığı çekiyorsun bilmiyorum ama insanların baskısını hiç dinleme ben artık böyle yapıyorum çünkü herkes aynı şeyi söylüyor. Ama artık bende onlara şöyle diyorum ''Siz gidin albeanızla clionuzla 206 nızla mutlu mutlu yaşayın. O araçlar beni mutlu etmiyor ben zararda etsem mutlu olacağım araca binmek istiyorum''
mustafa tüzüner

Mesajgönderen kepir tarih 07 May 2011, 09:35

son cümlene ben de sonuna kadar katılıyorum :)
Kullanıcı avatarı
kepir

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 08 May 2011, 02:34

En basiti Silver modeli olup olmadığını anlamak için aracın bagajındaki Gri krom tarzı çubuğun üzerinde M A T E R İ A yaziyorsa Gold modeli oluyor. :) ben öyle anlıyorum, Servis konusuna gelince ben samsun'dayım. Samsunda yetkili servis var fakat baya bi şehir merkezine uzak özel servislerine genel olarak sorduğumda pek sıcak bakmıyorlar arabayı bilmedikleri için olsa gerek. Hyundai Era al diyorlar :D bilindik araç ya güyaaa bende önümüzdeki salı istanbula gidiyorum. 2009 siyah hyundai coupe fx tuscani alıyorum. Bunda karar kıldım ama yinede içimde beyaz bir materia var artık aldığım araçdanda sıkılınca bir sonraki adres materia olacaktır. Servisinide kendim yapıcam sanırım :D

iyi forumlar..
EceLMeriC

Mesajgönderen materia buz mavisi tarih 08 May 2011, 11:14

18.000 TL ye gold modelini alabileceginiz dusunmuyorum , bende 2007 modelini 21.000 Tl ye aldım bundan aşşağı ancal silver modelini bulabilirsin.
arabada sorun yaşamıyorum, aksine ilgiler hoşuma gidiyor . inanılmaz şekilde gözler sende buna zamanla alışıyorsun.. benim aracımın rengide değişik oldugundan daha ilgi cekiyor. siyah ve bordo modelleri tam olarak modeli belli etmedigini dusunuyorum.
sıralı sistem taktırdım. benzinli iken 50 Tl ye 120 Km yapıyordum şimdi full depom 75 Tl ye doluyor ve bununla 320 km yaptım , tabi biraz uslu kullanılırsa bu 350-370 km ye çıkar.

alacaksan hayırlı olsun .
BUZ MAVİSİ MATERİA 41 US 444 ( İSTANBUL)
materia buz mavisi

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 08 May 2011, 11:58

Benim şahsi fikrim bu aracın edeceği 17000-18000 TL ben kendimden biliyorum 2009 Gold modeline 22000 TL 23.000 bin km.'de BRC LPG'li aracı alıyordum hiç bir sıkıntısı yoktu aracın plakasıda 55 BF ile başlıyordu ve ankaraya satıldı araç 23.000 TL'ye satmış şimdi akıl var mantık var piyasada 2009 modelini 22'e buluyorsan 2007 Silver modeli nekadar eder.? Şimdi yaz sezonu olduğu için fiyatlar tabiki uçuyor ama araç alırken çok iyi araştırmak aceleci olmamak ve sabırlı olmak gerekiyor.

Herkezin aracı değerli ve kıymetlidir. Tabiki herkez aracını yüksek fiyata satmak ister sahibinden.com adresinden ilanları görüyorsunuz. vatandaş 2009 modeline 27.000 TL istiyor sıfırı nekadardıki bu aracın :) ama ilanı 9 aydır duruyor. Duran ila-nların acelesi olmıyan kişiler paraya ihtiyacı olan kişi uygun fiyata hemen satıyor zaten mudarası olmıyanlar 8-9 ay ilanı bekletiyor satamadığından Yani demek istediğim şudurki bence acele etme bana kalsa yazın alma - yazıp kışın al derim fiyatları ozaman çıplak gözle daha iyi görürsün. :)

iyi forumlar..
EceLMeriC

Mesajgönderen setlerss tarih 08 May 2011, 13:22

mustafa tüzüner yazdı:Hoşbulduk setlerss kardeşim.

Daihatsunun farkı forumundan bile anlaşılıyor :) Bu arabalara binenlerin kültür seviyelerinin bile farklı olduğunu düşünmeye başladım artık :)

Dediklerini çok iyi anladım. Ama bu arabanın silver modeli olduğunu nasıl anladın bi bakışta onu anlayamadım. Evet siyahı benimde çok içime sinmiyor aslında beyazın yerini tutmaz kesinlikle fakat arabayı gittim gördüm içi filen temiz di. Gerçi servise göstermedim daha ekspertiz raporunu almadan tam bişey demiyorum bugün bi kaskoya sorgulattırıyorum aracı kaskosu ne tutuyor öğrenicem.

Şöyle sorayım ozaman ben bu arabaya max. 18.000 TL verebileceğim eğer bu fiyatta anlaşırsak nasıl olur ? Bu fiyat iyimidir yoksa hala beklememi mi önerirsin ?

EceLMeriC kardeşim hangi şehirdesin nasıl bi servis kıtlığı çekiyorsun bilmiyorum ama insanların baskısını hiç dinleme ben artık böyle yapıyorum çünkü herkes aynı şeyi söylüyor. Ama artık bende onlara şöyle diyorum ''Siz gidin albeanızla clionuzla 206 nızla mutlu mutlu yaşayın. O araçlar beni mutlu etmiyor ben zararda etsem mutlu olacağım araca binmek istiyorum''

Dostum silver olduğunu diğer arkadaşlarında dediği gibi bagaj kapağındaki kraom çıta ayrıca arabanın içerisinde ön camın sağ köşesinde göstergeli park sensörü var arka tamponda park sesörleri olur oradan anlayabilirsin aracı servise göstermeden sakın alma eğer istanbuldaysan beraber bakabiliriz yarın Metrocity taraflarında olacağım....unutmadan bu araba silver ve durumuna göre 17000-19000 arası eder daha fazla değil yardımcı olabileceğim başka konu varsa çekinmeden sorabilirsin ayrıca gold için benim aracın resimlerine bakabilirsin...
setlerss

Mesajgönderen mustafa tüzüner tarih 10 May 2011, 10:33

Sağolun arkadaşlar gold ile silver arasındaki farkı çok iyi anladım. Bugün yada yarın aracı servise götürücem. Eğer birşey çıkmassa ve sahibide dediğim fiyata düşerse alıcam arabayı. Gerçi kasko olayını hala çözemedim. Bizim sigortacı 2200 gibi bir fiyat çıkardı ama bu fiyat tam değil biraz daha düşer dedi. Aracın ruhsat seri no suna bakarak tam fiyat çıkarabiliriz dedi. Eğer kasko fiyatı gerçekten böyle ise istemesemde vazgeçicem MATERİA sevdamdan. :(

Umarım yanılıyordur sigortacı. Sizin bilginiz varsa bu konudada yardım alabilirim sizden arkadaşlar. Sizin kaskolarınız nekadar ? Yada tavsiye edebileceğiniz sigorta acentası varsa hertürlü yardımınıza hazırım.
mustafa tüzüner

Mesajgönderen mustafa tüzüner tarih 10 May 2011, 10:47

setlerss yazdı:
mustafa tüzüner yazdı:Hoşbulduk setlerss kardeşim.

Dostum silver olduğunu diğer arkadaşlarında dediği gibi bagaj kapağındaki kraom çıta ayrıca arabanın içerisinde ön camın sağ köşesinde göstergeli park sensörü var arka tamponda park sesörleri olur oradan anlayabilirsin aracı servise göstermeden sakın alma eğer istanbuldaysan beraber bakabiliriz yarın Metrocity taraflarında olacağım....unutmadan bu araba silver ve durumuna göre 17000-19000 arası eder daha fazla değil yardımcı olabileceğim başka konu varsa çekinmeden sorabilirsin ayrıca gold için benim aracın resimlerine bakabilirsin...

setlerss verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. her nekadar rengi hoşuma gitmesede, hanımda eski ingiliz cenaze arabaları gibi diyip dursada inşallah bi sorun çıkmassa araçta almayı düşünüyorum bu hafta.

Eğer arabayı alırsam çok güzel fikirlerim var İstanbuldaki MATERIA sahiplerine hem buradan hem servislerden bi şekilde ulaşıp yazın bi piknik düzenlicem. Basın danışmanlık firmaları ilede konuşup bu olayı bide haber yaptırıcam. Düşünsene 30-40 MATERİA İstanbul yollarında sahilden emirgana doğru gidiyor. :) Düşünmesi bile güzel :)
mustafa tüzüner

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 10 May 2011, 21:57

Bende sanırım temiz birtane buldum beyaz 2009 yarın kredi için başvurcam bankaya kasko sorgulattım anadoludan adıma 1600 TL yıllık kasko bedeli çıktı :) Başka kaskolarada sorcam bakalım yaşdan dolayı dedi ama 26 yaşım baya bir fark ediyor :)
EceLMeriC

Sonraki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir