Arkadaşlar merhaba,
1. nesil düz vites LPG'li Sirion'um var; 90000 km bakımım yaklaşıyor. Eminim pekçoğunun cevabı forumda farklı yerlerde yer alıyordur ama ben bir araya toplayalım istedim. En sonunda da gelen bilgileri bir tablo haline getirip buraya koyacağım. Sormak istediğim şu:
http://www.daihatsu.com.tr/pdf/periyodi ... ablosu.pdf
linkindeki tabloda (90000 km bakımı en ağır bakım olarak göründüğü için) yer alan parçalardan servis dışında bulabildiklerimizi marka model belirterek, orijinal mi yan sanayii mi diye söyleyerek ve nereden aldığınızı/bulabileceğimizi bildirirseniz ben hepsini bir araya bir tablo halinde toplamak istiyorum, bunun hepimize büyük faydası olacağına inanıyorum. Yakın zamanda bu parçaları değişmiş arkadaşlar fiyatlarını bildirirse bu da harika olur. Hatta bu tabloda yer almayan parçalar ve aksesuarlarla ilgili bilgiler de olur. Hatta şöyle bilgiler de iyi olur (örnek): "Servisler ısrarla Shell 10W-40 motor yağı koymak ister ama ben 5W-30 Castrol Edge tam sentetik yağ tavsiye ederim." (tamamen attım, ifadeler yanlış olabilir, yağlar hakkında pek bilgim yok). Ve hatta, yine misal "motor yağını şu fiyata Bostancı oto sanayiide bilmem nerede değiştirttim." şeklinde bilgiler de olur. Yani; ne biliyorsanız hepsini bir araya toplamaya niyetliyim, dediğim gibi bir tablo halinde en sonunda buraya koymak istiyorum. Sadece 1. nesil Sirion'la ilgili ama, diğer modelleri onlara sahip arkadaşlar yapsın.
Sayın Gültekin, böyle bir tablo/toplu bilgi silsilesi sitede var da ben göremediysem affola, yerini bana da gösterip başlığımı kaldırabilirsiniz.
Teşekkürler.