alarm kumandası problem

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

alarm kumandası problem

Mesajgönderen AYDİNY tarih 15 Kas 2011, 19:13

Merhabalar,eşimin 2005 model sirionu ile geçen gün alışveriş merkezinin otoparkına girdik.
Herzaman girdiğimiz kapıdan girmediğimiz için geri döndüğümüzde aracı bulamadık.Bende sesli ikaz butonuna basıp ses çıkarmasını bekledim fakat o ses bir türlü çıkmadı. 15 dakika sonra arabayı buldum.yanına yaklaştım kumanda kapıları açmıyor.Anahtarla açtım alarm susmuyor.sigortayı söküp susturdum.Allahtan eşimde yedek kumanda varmış onunla susturduk.
Fakat çalışan kumandam şimdi çalışmaz oldu.Bende pili zayıflamıştır diye o an için öyle düşünmüştüm.
Yeni pil aldım yine çalışmıyor.Kumandanın markasını da bilmiyorum.Autoland bayisinden aracı almıştık.Sanırım kumandayı tekrar tanıtmam gerekiyor ama ne yaptımsa bir türlü olmadı.
Bilgisi olan arkadaş varsa çok memnun olurum.
AYDİNY

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: alarm kumandası problem

Mesajgönderen AYDİNY tarih 22 Kas 2011, 17:52

Merhabalar arkadaşlar,
Sorunumu kendim hallettim.
Öncelikle sirenden çıkan kabloları takip ederek alarmın kutusuna ulaştım.Markasına baktım,kullanım klavuzunu buldum.Cenmax 252 serisi alarmmış.Alarmın 2p diye bir çıkışı var oradan 2 kablo çıkarmışlar ve gizli bir yere kırmızı minnacık bir resetleme butonu koymuşlar.Kontak açıkken bu butona 10 sn basınca alarm kumanda tanıtma fonksiyonuna geçiyor ve 2 adet kumandanızın her birine 2 şer kere kısa süreli basıyorsunuz ve kumanda tanıtma işlemi bitiyor.daha sonra kontağı kapatıyorsunuz ve problemeniz kalmıyor.

O kırmızı butonu şunun için koymuşlar,
alarm kumandalarınızın pilleri bitti ve alarm kurulu vaziyette.Pil bulabilecek bir ortamda değilsiniz.
Anahtarla kapıları açtınız ama alarm sireni çalışmaya başladı.Alarmı aküden iptal etseniz bile alarmın sireni susuyor fakat anahtarınız arabayı çalıştırmıyor.
Çok güzel bir sistem yapmışlar bravo diyorum başka bir şey demiyorum.O gizli olan reset butonunu bulmaktan başka bir çareniz kalmıyor..Butona 5 saniye basınca alarm devreden çıkıyor.
AYDİNY

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 22 Kas 2011, 17:54

Çok faydalı bir bilgi paylaştınız gerçekten. Çok teşekkür ederiz. Bu akşam hemen gidip bulacağım o kırmızı düğmeyi :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 23 Kas 2011, 15:21

Onur benim düğmeyi de bulalım.
:mrgreen:
Ciddiyim ben!
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 23 Kas 2011, 15:41

argyle yazdı:Onur benim düğmeyi de bulalım.
:mrgreen:
Ciddiyim ben!

Hehehe... Tamam buluruz abi...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir