ANTALYALI APPLAUSE KULLANICILARI!!!

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

ANTALYALI APPLAUSE KULLANICILARI!!!

Mesajgönderen eyupuygun tarih 06 Kas 2011, 20:32

Selam arkadaşlar, Antalya merkezde olupta applause kullanan var mı? Varsa bildiğiniz ve güvendiğiniz usta irtibatı verebilirmisiniz? Teşekürler.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: ANTALYA'LI APPLAUSE KULLANICILARI!!!

Mesajgönderen serdarsword tarih 16 Ara 2011, 11:00

Eyüp Bey Applause kullanmıyorum ama olsun :D özel mesajla bilgilerimi yazıyorum...
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen ksezen tarih 29 Ara 2011, 12:48

SErdar Bey, Eyüp Bey, ben de Antalya'da bir Applause sahibiyim. 1,5 sene oldu alalı. Daha tamirci yüzü görmedim, bana da yardımcı olursanız sevinir. Tavsiye ettiğiniz yerler varsa özel mesaj veya buradan yazarsanız çok sevinirim. Arkadan biraz ses geliyor, amortisörler olabilir, bir de bu araca klima takabilsem, 10 yıl daha kullanırım :)
ksezen

Mesajgönderen serdarsword tarih 29 Ara 2011, 18:56

ksezen yazdı:SErdar Bey, Eyüp Bey, ben de Antalya'da bir Applause sahibiyim. 1,5 sene oldu alalı. Daha tamirci yüzü görmedim, bana da yardımcı olursanız sevinir. Tavsiye ettiğiniz yerler varsa özel mesaj veya buradan yazarsanız çok sevinirim. Arkadan biraz ses geliyor, amortisörler olabilir, bir de bu araca klima takabilsem, 10 yıl daha kullanırım :)

Oooo ne güzel hoşgeldiniz ama önce tanıyalım sizi nerdesiniz ne iş yaparsınız,sonra da bi yanınıza gelelim bakalım :D
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen ksezen tarih 30 Ara 2011, 16:10

serdarsword yazdı:
ksezen yazdı:SErdar Bey, Eyüp Bey, ben de Antalya'da bir Applause sahibiyim. 1,5 sene oldu alalı. Daha tamirci yüzü görmedim, bana da yardımcı olursanız sevinir. Tavsiye ettiğiniz yerler varsa özel mesaj veya buradan yazarsanız çok sevinirim. Arkadan biraz ses geliyor, amortisörler olabilir, bir de bu araca klima takabilsem, 10 yıl daha kullanırım :)

Oooo ne güzel hoşgeldiniz ama önce tanıyalım sizi nerdesiniz ne iş yaparsınız,sonra da bi yanınıza gelelim bakalım :D

Hoş bulduk, ben meydanda oturuyorum, DSİ de mühendisim, makina mühendisi. tabi beklerim buyrun gelin... aracı alalı da 1,5 yıl oluyor, ilk arabam :) eski sahibi, telekom muhasebe müdürüymüş galiba, çok temiz kullanmış, ama ben yazın biraz zorlu yollardan geçince arkadan az biraz ses gelmeye başladı lok lok diye, galiba süspansiyon fişeğimi diyorlar ne bağlantı noktalarında boşluk var. şimdilik idare ediyoz, işte kliması yok aracın olsa çok iyi olacak, bi yolu yok mu klima taktırmanın?. kaloriferi iyi ısıtmıyordu, sonra hiç ısıtmaz oldu, giriş çıkış hortumlarını söküp suyu bastım tertemiz oldu şimdi güzel ısıtıyor. :) sizler neredensiniz, sizleri tanıyabilir miyim? bir birimize yardımcı olursak çok iyi olur, bu güzel arabanın keyfini birlikte çıkarırız ve tecrübelerimizi paylaşırız.
ksezen

Mesajgönderen eyupuygun tarih 30 Ara 2011, 20:03

Hoşgeldiniz ksezen!
Yaa benim kaloriferde ısıtmıyor hiç..Nasıl temizleniyor o?
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen serdarsword tarih 30 Ara 2011, 21:50

Anlaşıldııı bi üçlü buluşma yapalım o zaman :D Bende 96 dan 2007 yılına kadar meydan postanesinin karşısında oturdum,evlenince taşındım şu an hala annem babam orda oturur.
Topçular da E.C.A bölge müdürlüğü var ,altında da mağazası var ben mağazadayım.
Bilimum inşaat ve sıhhı tesisat malzemesi gerekirse haberim olsun,ticaret yapalım biraz :lol:
Neyse gelelim araca,sonradan klima taktırabilirsiniz isterseniz ama fabrika çıkışı gibi olacağını sanmam,zamanın da sonradan takılma klimalı bi Palio kullandım şirket aracı olarak çok iyi değildi,tabi takan yerde önemli olsa gerek.
Antalya da Karayel oto elektrik ve Yılmaz Karacula var benim duyduklarım.Google da aratırsanız bulursunuz.
Aracın diğer bakım ve parçaları için kendi gittiğim servisi söyleyebilirim, Daihatsunun kendi servisi, Akdeniz sanayide Doğan makina olarak bilinir,Daihatsunun sitesin de Atılgan oto diye geçer.
Fakat kendi ustanız varsa Japon araçlarından anlayan ve memnunsanız birşey diyemem,ziraa bizim servis biraz paracıdır bazen de canları isterse ilgilenirler istemezse oralı olmazlar.Orjinal parça isterseniz fiyat alabilirsiniz Doğan makinadan, İstanbul dan aldığı fiyatın aynısını söylerler o konuda sorun yok gerekirse Japonya ya sipariş geçilir.Ben bu aralar başka Japon ustaları aramakla meşgulüm hatta bugün yalvar yakar Toyotanın kendi servisine aracımı kabul ettirdim,normal de daha önce bakamayacaklarını söylemişlerdi,bir ara göstericem aracı Bakırcılar Toyotaya.Motordan gelen bir ses sorunum var da.
Eyüp de size kendi bilgilerini anlatıcaktır muhakkak,görüşmek üzere.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen argyle tarih 31 Ara 2011, 17:00

Serdar,
ne motordan ses gelmesi ya? Hani sekromenç falan diyordun?

Bu arada, tüm Japon markalarına birden bakan özel servisler oluyor, ben Altunizade'de gördüm böyle bir yer (Daihatsu yazmıyordu ama :) ).
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdarsword tarih 31 Ara 2011, 18:38

Ya ooofffff bilmiyorum ya ben arabanın üzerine titredikçe o bana gıcıklık yapıyo :cry:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen argyle tarih 31 Ara 2011, 18:47

Abi sen her tarafına steteskop dayıyor olmayasın. Benden de küçük sesler geliyor olabilir ama rahatsız edici ya da her zamankinden çok farklı olmadıkça takmam kafama senin kadar. Araba bu abi, her taraftan bir sesler gelecek :) .
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen ksezen tarih 01 Oca 2012, 11:27

eyupuygun yazdı:Hoşgeldiniz ksezen!
Yaa benim kaloriferde ısıtmıyor hiç..Nasıl temizleniyor o?

hoşbulduk! büyük ihtimalle kalorifer boruları tıkanmıştır, özellikle çıkış borusu olabilir. kaput açınca, ön konsola giren iki hortum var. tabi önce radyotörün altındaki tıpayı açıp suyu(antifirizi) boşaltalım ki ziyan olmasın. sonra bu horyumları kelpçelerini gevşetip çıkarttım. giriş yerine bir su hortumu soktum, ağzımla üfledim hava gitmiyordu. el pompası vardı top falan şilirdiğim onunla iki bastım hortuma çıkış tarafından çamurumsu bir kir çıktı. sonra hortumu çeşmeye bağladım bastım suyu. öbür taraftan iyice temiz su akana kadar. sonra geri taktım hortumları. kalorifer ısıtmaya başladı. yalnız ben bu aracın daha hararet yaptığını görmedim, bu nedenle hemen de ısınmaya biliyor motor. bir deo hortumlar var, t falan ordaki kelepçeleri iyi sıkın bence, benim ordan su kaçırıyordu , sürekli su eksiltiyordu bu arada onu bulmuş oldumö :)
ksezen

Re: ANTALYALI APPLAUSE KULLANICILARI!!!

Mesajgönderen ksezen tarih 01 Oca 2012, 11:36

Serdar Bey, komşu sayılırmışız, ben de postanenin arka tarafında sayılırım. umarım bir ara iş yerinizde de ziayretinize gelerim. Akdeniz Sanayindeki yetkili servisine ben de gitmiştim, direksiyon korna kapağı sipariş ettiydim, 75 tl. il aldığımda arabayı, kapağı yoktu :) zaten genelde kıran çok oluyormuş.
neyse umarım arabanızdaki sorunu çözersiniz yakında.
ben de gaz ile ilgili biraz sorun var galiba, bir kaç gün çalıştırmayınca, bir de gece soğuk olursa galiba raç gazda çalışmıyor, benzine geçiyorum pompalıyorum iyice marşa basıp çalışıyor sonra gaza geçiyorum. 3-4 ay önce BRC servisine götürmüştüm ( gaz filtreisne bakalım dediler bir söktüler içi pas gibi tozla dolu, yani tıkanmış iyice, galiba gaz tankından geliyor, onu değiştirdiler düzeldi. acaba yine mi tıkandı, normalde 10-15binde bir değiştirmek gerek diyorlar ama, ben o kiri görünce filtrede baya şaşırdım. yakında bilen biriyle bakacam tekrar.
ksezen

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir