Applause aldım ama

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Applause aldım ama

Mesajgönderen ünalsamsun tarih 24 Eki 2011, 12:55

arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım artık benimde bir applause'm var arabamı geçen hafta aldım izmitten ve samsuna getirdim hayırlısıyla. 620 km yolu 90 tl lik lpg ile geldim sanırım bu iyi bi sonuç şimdilik herşeyinden memnunum yol tutuşu olsun direksiyonun rahatlı olsun on numara ama arkadan gelen tıkırtılar canımı sıkıyor acaba amortisörden mi geliyo yoksa başka biyerden mi sormamın nedeni tamirciye gidince adam bizi anlamıyo zannetmesin usta şurasında sorun var diyebileyim ki yolunacak kaz geldi diye sevinmesin şimdiden teşekkürler :roll:
ünalsamsun

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: applause' aldım ama

Mesajgönderen eyupuygun tarih 04 Kas 2011, 21:40

hayırlı olsun kardeş bende yaklaşık 3 saat önce aldım bi tane 1991 applause :9 çok umutluyum araçtan daha şimdiden çok ısındım ve beğendim sürüşünü. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen eyupuygun tarih 04 Kas 2011, 21:46

...sorununa gelince; çok iyi bildiğimden söylemiyorum ama kullandığım diğer araçlarda bu gibi sesler genelde kasis veya çukurlarda gelirse amortisörden olabildiği gibi bazende saçma sapan bagajda bi iki boşta duran nesne de bu tip seslerin kaynağı olabiliyordu. Ama dediğim gibi daha eski ve tecrübeli arkadaşlar umarım yardımcı olurlar.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen rattus41 tarih 08 Kas 2011, 01:03

bu tıkırtı ve lokurtu tarzı sesler amortisör ve alt takımın boşluklarından olan seslerdir (tabi bazen bagajdaki malzemelerden de değişik sesleri gelebiliyor) bazen parke yolda girdiğinde tıkırtı şeklinde eline vurur bazende kasislere ve çukurlara girince garip sesler gelir. tamirciye gitmeden önce rot balansçıya gidip araç da ses olduğunu ve alt takımı kontrol etmesini söylersen gerekli yerleri kontrol edip arızalı parçaları söyler bu bilgiyle tamirciye de gittin mi birşeyler biliyor olursun
rattus41

Mesajgönderen ünalsamsun tarih 14 Kas 2011, 17:19

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. seslerin nedeni amörtisörlermiş. rot balansa soktum arabayı ayarları yapıldı öndeki sesler gitti ama amörtisörler değişecek acaba ne kadara patlar acaba işlem şimdiden teşekkürler.
ünalsamsun

Mesajgönderen eyupuygun tarih 15 Kas 2011, 00:25

bu arka amortisor olayı benim aldığım arabada da varmış benden önceki sahibi değiştirmiş. Dediğine göre araçla kanepe taşımışlar, araç kasise girince arka amortisörler gitmiş, yanlış hatırlamıyorsam 300 tl civarı bi rakam telaffuz etti. 320 falan olabilir. Biraz pahalıca. Önceki aracım taunus du amortisörleri 40-50 tl falandı. Benimde gözüm korktu. Çok yavaş ve dikkatli kullanıyorum. Umarım sen daha uygun bi fiyata halledersin. Uygulamadan sonra bizide bilgilendirirsen çok memnun kalırız.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 23 Kas 2011, 18:22

Amortisörlerini tamir ettir tanesini 30 tl ye bir yıl garantili yapıyorlar sanayide soruştur illaki birisini bulursun.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen eyupuygun tarih 15 Ara 2011, 01:08

ya gençler benim ön amortisörler patlakmış; sordum adam tanesine 170 TL istedi. İkisi 340 TL artı bi de usta parası ayrı. Normal mi? Antalya da daha uygun ucuz bi yer var mı?
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen serdarsword tarih 15 Ara 2011, 10:14

eyupuygun yazdı:ya gençler benim ön amortisörler patlakmış; sordum adam tanesine 170 TL istedi. İkisi 340 TL artı bi de usta parası ayrı. Normal mi? Antalya da daha uygun ucuz bi yer var mı?

Antalyanın neresindesin Eyüp Uygun bende Antalyadayım,buluşmamıza niye gelmedin?
Fiyat sorduğun yer Doğan makina mı?
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen eyupuygun tarih 15 Ara 2011, 19:17

Dokuma'dayım ben hocam. Buluşmadan haberim yoktu. Bak çok üzüldüm keşke haberim olsaydı. Kaçırmışım. Eski sanayide Kral Yunus diye bi japoncu buldum ona sordum o verdi bu fiyatları.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen serdarsword tarih 15 Ara 2011, 20:46

Kral Yunus dediğin yeri biliyorum,akdeniz sanayi de Doğan makina vardır bizim araçların servisi birde Günlas var tabi.Ben genel de Doğan makinaya giderim,bu aralar beni üzüyorlar ama yapacak birşey yok.İstersen bir de onlara sor.
Buluşma fotolarına baktınmı Antalya organizasyonu başlığında?Sen aktif olmaya devam et yaparız yine bişeyler gerekirse :mrgreen:
Ben de Karatay lisesi civarındayım.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen eyupuygun tarih 15 Ara 2011, 21:31

Tamam hocam bi de oraya bakayım. Çok teşekür ederim. İnşallah bir dahaki buluşmada görüşmek dileğiyle.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen eyupuygun tarih 15 Ara 2011, 21:37

Resimlere baktım. Gerçekten üzüldüm kaçırdığıma. Gerçi sizin arabalar yeni, benim taka ile bi tuhaf dururdum orda ama olsun babahatsucularla tanışmak onurdur.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen eyupuygun tarih 27 Ara 2011, 20:22

arkadaşlar bu akşam applause'm ile kaza yaptım. Daha doğrusu zincirleme bir kazaya karıştım. Belgesel gibi önümdeki de arkamdaki araçta şahindi. İkisi de neredeyse pert durumunda. Darmadağın oldular. Benim arka stopda 1 cm lik bi çatlak oluştu, öndede ızgara hafif içeri girdi. İnanılır gibi değil. Şimdi anladım ki iyiki Daihatsu almışım. Milletin sözüne kanıp serçe veya şahin alsaydım eve yayan dönerdim. Millet kaldı orda ben gidiyom dedim geldim eve.
Not: Lastik havalarınızı tam yük konumunda basınçlayacaksanız tam yük durumundan çıkınca eski haline geri getirin. Ben 33 Psi basmıştım levhada 28 diyor o da sıkıntı yaptı fren mesafesinde. Hoş ben erken dursam arkamdan gelen çok sağlam bindircekti.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 28 Ara 2011, 01:42

Büyük geçmiş olsun hocam... anladığım kadarıyla ucuz atlatmışsınız...
Allah kimsenin başına vermesin kaza bela...
Görüşmek dileğiyle...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Sonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir