Applause almayın, başınıza dert almayın.

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: Applause almayın, başınıza dert almayın.

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 08 Ara 2009, 10:25

Bende öncelikle Umut arkadaşımıza bize bu paylaşım ortamını sağladığı için teşekkür ediyorum.Her ne kadar çok sıkı takip edemesem de elimden geldiği kadar bilgi birikimimi paylaşmaya ve sizlerin tecrübelerinden de istifade etmeye çalışıyorum.Bazen içimdekiler satırlar sığmıyor ve uzun yazıyorum ,affedin...... :D
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Mesajgönderen Daihard tarih 08 Ara 2009, 13:16

Murat_çavuş yazdı:4 gözle beklemedeyim hocam ;)

Kusra bakmayın sizi de beklettim oyaladım belki de ama benim elimdeki sağ stopmuş :( ben sol diye hatırladım.
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen bountr tarih 10 Ara 2009, 17:51

Evet bu arabada maalesef orijinal parçadan kaçmamak lazım. Ben buji kablolarını değiştireceğim zaman orijinali 70 tl yan sanayisi 25 tl idi ben de gittim yan sanayi aldım tabii ki .Ama 3 ay sonra içlerinden biri çat çat atlama yapmaya başladı onu değiştirdik sorun kalmadı ama orijinal alsaydım keşke diye düşünüyorum yani. Ön teker bilyasını gittim 30 tlye yan sanayisini aldım 3 ay sonra o da gitti. 50 tl ye orijinal aldım 6 ay oldu bişey yok maaşallah :D. Arabanız LPGli ise muhakkak radyatör, devirdaim, fan müşürü, termostat, radyatör kapağı ve hortumlar sağlam olmalı yoksa hiç anlamadan yakarsınız contayı. Eğer conta değiştirecekseniz muhakkak orijinal conta kullanın. Bu arabanın parçaları evet biraz pahalı ama ona göre de kalitesi var. Sadece bu arabayı alacak kadar parası olan birisi applause almasın. Ama o motoru orijinal parçalarıyla yaptırırsanız bir daha düşünmeyin orasını. 20 senelik bir arabada sorun olması çok muhtemeldir ama ben bu arabaya bindikten sonra gidip bir daha spring, uno, şahin vs hayatta binmem. yok çabuk satılırmış, yok parçası ucuzmuş hikaye bunlar. Sadece kahve kültürü olan insanların bindiği arabalardır zaten genelde. Önyargının ürünüdür. Bugün bir springin motorunu yan sanayi parçalarla yaptırmaya kalksanız yine 1 milyarı bulur. Resmen pancar motor gibi çalışıyor. Bence 2.5 milyara orijinal parçalarla yaptırılmış bir motor eğer arabayı devamlı kullanmayı düşünüyorsanız helalihoş olsun. Eminim o konforu ve rahatlığı senelerce yaşayacaksınız. Ben bu arabadan gayet memnun kaldım. Alırken de kullanıcı yorumlarının etkisi ile almıştım zaten ve hak veriyorum. Her arabada bu tarz sorunlar olabilir. Abimde Mercedes E200 Avantgarde vardı geçen hafta sattı. Başına açtığı sorunlarla resmen kanını emdi. Dünyanın parasını harcadı. Şimdi benim arabayı kullanıyor ve senin araba da amma az yakıyormuş, bu da bayağı rahatmış diyor. Yani bunu mercedesden inmiş birisi söylüyorsa artık siz düşünün. Merso kadar olmaz tabii ki :D abartıya gerek yok.
bountr

Mesajgönderen kafter tarih 13 Ara 2009, 03:02

''gtuncer68 '' hocam motor yenilemeyi nasıl yaptırdın. ben 2 sene önce motoru yaptırmak istedim, pistonların etrafındaki su kanallarında kalitesiz antifiriz kullanımından kaynaklanan bazı çürümeler olmuş bunları yaptırmak için. motoru götürdüğümde bunların kaynakla halledileceğini kaynak yapılırsa motorun çekeceği, yeni gömlek çakılamayacak bi motor olduğunu falan söylediler o yüzden sadece rektefiye yaptırdım pistonları, yatakları değiştirdim kaynak işine girmedim ama şimdi başka bi tamirci buldum herşeyi yapabileceğini motorun sıfır gibi olabileceğini söylüyor . biraz tereddütte kalıyorum aynı işi yapan iki farklı kişi birisi olmaz diyo birisi olur diyo. kimin dediği doğru kime güveneyim bilemiyorum, 1500 tl den aşağı çıkmaz diyor az bi para değil acaba çöpemi atarım diye çekiniyoryum. sizin sorun neydi motorda kaynak işi falan oldumu?
kafter

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 13 Ara 2009, 15:09

Sadece motor bitikti ve yağ yakıyordu.Maslak oto sanayide bir arkadaşım aracılığı ile (vadeli yaptırmak için) segman attırdım.Çok bilmişler radyatör sökülüp yirmigün kenerda durduğu halde soğutma sistemini elden geçirmeden takmışlar.Oradan çıktıktan ondört km sonra hararet yüzünden kenara çektim ve onları aradım .Yüz lira paradan kaçınıp çekici getirmek yerine başka bir araba ile gelip arabamı o hararet ile'' biz soğuturuz '' diyerek yürüttüler ( 20 km) ve sonuçta arabam yürümez hale gelince çekiciyle götürdüler . Radyatör değiştirip tamam oldu dediler ama hikaye tabi.Arabam su eksiltmeye ve sık sık hararet yapmaya başladı .Gidipte bu arabanın contasını yakmışsınız dediğimde de inkar yoluna gittiler.Daihatsu merkez servise gittiğimde de karşılayamayacağım yüksek rakamlar konuşulunca vazgeçtim.Dönüş yolunda arabam iyice yanma odasına su çekmeye ve teklemeye başladı.Bende hiç eve dönmeden direkt haramidere deki AliAğa otoya gidip eti sizin kemiği benim dedim.Onlar da siboplar bile dahil komple bir rektifiye yaptılar.Tabiiki ucuza mal olmadı ama şuan hiç bir sorun yaşamıyorum.Motor bloğunda herhangi bir oksidasyon veya çürüme yoktu.Motor yapıldıktan sonra ilk sesini duymanızı isterdim ; kadife gibi tatlı bir iniltisi vardı.Arabana birşeyler yaptırırken yanılma, kazıklanma,kötü ellere düşme ihtimalin her zaman var.Acele etmemeni tavsiye ederim.İnsanlarada çok kulak asma;herkes birşeyleri anlatırken abartmaya bayılırlar o usta şöyle iyi bu usta şöyle iyi diye . Kendi araştırmanı kendin yap zaten tecrübe edilmiş ciddi firmalar var sadece bunun karşılığını senden para olarak isterler bu da çok doğal.Motor dediğin alt tarafı demir yığını çokda gözünde büyütme.Bu zamanda adamdan kadın yapıyorlar senin arabanı mı yapamayacaklar. :D
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen ertru tarih 18 Tem 2010, 20:46

Merhaba GTuncer,
Ben de bir 91 Applause aldım,
Beylikdüzü Büyükşehir deyim.
suda yağ var.
AliAğa hala duruyor mu?
yardımların için şimdiden teşekkürler :)
ertru

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 19 Tem 2010, 10:03

ARACINI O ŞEKİLDE SAKIN KULLANMA.BEYKENT SANAYİ DE DEMET OTOMOTİVE GİT....MURAT USTA İLE GÖRÜŞ.BENİM ADIMI SÖYLE GÜNERİ GÖNDERDİ DİYE...
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen browni tarih 21 Tem 2010, 11:22

merhaba,
bilgiler için teşekkürler gtuncer68.
Aliağa yerine Demet Oto mu diyorsunuz yani? gün olur da ihtiyacımız olursa (özellikle motor yaptırma konusunda) Demet'i mi tavsiye ediyorsunuz son durumda?
browni

Mesajgönderen zoryol tarih 10 Mar 2012, 00:44

HOCAM BENDE SANA EN BÜYÜK TECRÜBEMİ BURDA YAZIYI OKUYACAK KİŞİLERE AKTARMAK İSTİYORUM.

KURAL 1 ESKİ ARABA VARDIR BİRDE BAKIMLI ESKİ ARABA VARDIR SANIRIM SEN BAKIMSIZINI HOR KULLANILMIŞINI ALMIŞSSIN.

2 DAİHATSU APPLAUSE GİBİ ARAÇ ALACAK KİŞİLERE BURADAN SESLENİYORUM KESİNLİKLE UCUZ DİYE FİYATI 2-3 LİRA AŞAĞIDA DİYE ARAÇLARI ALMAYA TAMAH ETMEYİN BAKIMSIZINI 4 LİRAYA ALACAĞINIZA BAKIMLISINI 7 LİRAYA ALIN PARANIZ YOKSA ALMAYIN ŞAHİN SERÇE ALIN O 4 LİRA 10 LİRA OLUR SONRA BAKIMLI 7- 8 LİRAYA ALACAĞINIZ ARABANIN FİYATINI GEÇER. BENDEN DEMESİ

VE APPLAUSE ÇOK GÜZEL ÖZELLİKLİ BİR ARABA BAKIMLI TEMİZ ALIRSAN KEYİFLE BİNERSİN 2000 MEDEL ÜSTÜ ARABALARI KESİNLİKLE ARATMAZ 7-8 LİRAYA ALACAĞIN TEMİZ BAKIMLI BİR APPLAUSU SATMAK BİLE İSTEMEZSİN BİR KERE ALIŞTINMI ÇOK SEVERSİN AMA BAKIMSIZINI ALIRSAN BİNEMEZSİN HER SANAYİDEN ÇIKTIĞINDA KÜFREDE EDE ÇIKARSIN ARABAYA BAKTIĞINDADA MUTLULUK DUYACAĞINA BENİ BİTİRDİN A.Q. HALA ADAM OLMADIN DERSİN

NOLACAK YA 2 LİRALIK MASRAF DEMEYİN SANAYİDE UĞRAŞMAK KOŞTURMAK İNSANLARLA UĞRAŞMAK PARÇA ARAMAK KOLAY İŞLER DEĞİLDİR SIKINTILIDIR HEM PARAN GİDER FAZLASIYLA HEMDE ZAMANIN BİRDE SANAYİCİLERİN DİLİNDEN ANLAMAZSAN ADAMI KAZ GİBİDE YOLARLAR İŞTEN ANLAMAZSAN BİRDE İŞİN BAŞINDA BEKLEMEZSEN İŞİDE DÜZGÜN YAPMAZLAR Bİ TARAFTAN YAPARKEN Bİ TARAFTAN BOZARLAR

OYÜZDEN AMAN HA UCUZ ETİN TADI YAVAN OLUR NİTEKİM 20 YAŞINI GEÇMİŞ ARABA BUNLAR DAİHATSU APPLAUSE ALACAK ARKADAŞLAR BUGÜN ŞARTLARIYLA 5000-6000 LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA ARABA ALACAK OLANLAR ÇOK DİKKATLİ OLSUNLAR ALIN BİNİN BAKIN KULLANIN SATIN AMA BAKIMLISINI DIŞINA DEĞİL İÇİNE BAKIN BOYA MOYA DOĞRULTMA GİBİ ŞEYLERİ TAKINTI YAPMAYIN MOTOR ÇOK ÖNEMLİ TAKINTI YAPACAKLARIN ALACAĞI BİR ARABA DEĞİL APPLAUSE TARZI OLANLARIN ARABASI 20 YAŞINI DOLDURMUŞ OLUPTA ARABAMDA BOYA YOK ÇEKİÇ DEĞMEDİ DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM

BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ BİNECEKSEN ORTALAMA BİR PARAN VARSA VE TEMİZİNİ BAKIMLISINI BULURSAN DOĞAN PARASINA MERSEDES ALMIŞ GİBİ OLURSUN ÖYLE MODELİNİ BELLİ EDEN ESKİ ARABALAR GİBİ BİR KASASI YOKTUR VE FARKLI OLURSUN...............
zoryol

Mesajgönderen argyle tarih 10 Mar 2012, 17:02

Hiç binmemiş olsam da Applause (eplooz diye okunur, "takdir" demek) ve sedan Charade (şıraad diye okunur, "hiciv" demek; yalnız bu isimlerdirme "Daihatsu Naked" gibi absürd olmuş, iyi ki aynı anlama gelen "travesty" kelimesini kullanmamış İngilizcesi bir garip Japon arkadaşlar :mrgreen: ) kasası güzel, tumturaklı ve asil duran arabalar ki o vakitler memlekette bu kadar güzel sedanlar ben pek hatırlamıyorum. Temizini bulsam ya da iyi baktığını bildiğim bir tanıdığım satıyor olsa ben bile alabilirim 7-8 bin TL'ye, sırf bu araçlarında tadına bakmış olmak için. En son Mustafa Abi 50 bin km'de beyaz çok temiz bir Charade düşürmüştü, Bursa'da binemedim ona aklım kaldı abi, bir dahaki sefere bindirirsin inşallah.

Güneri Tuncer'in yazılarını ben de beğeniyle okuyorum ama bayağı bir zamandır ortalarda yok!

Daihard yazdı:merhabalar Murat çavuş , bende sol arka stop mevcut yalnız hafif bi catlağı var görmek isterseniz birkac güne kadar burada fotografını paylasırım cünkü suan cekilmiş hali yok elimde ve sehirdısındayım. Anadolu yakasında da özay otomotiv vardı k.yalı e-5 in altında kapandı orayı işleten usta suanda kendisi calısıyor hemen özay oto showroom un yanında Osman usta. bahsettiğim yer k.yalı karayollarını geçtikten sonra petrol ofisini göreceksiniz sağda , petrol ofisinin yanından asagıya girin eski showroom un sokagında ustanın yeri yardımcı olacaktır.

Umut-Gultekin yazdı:Bu arada yeri gelmişken Özay'ın sessiz sedasız kapanmasına üzüldüğümü belirtmeden geçmeyeyim. Bu kadar senelik Daihatsu bayisi :( Gerçi hatalarını da görmüştük... ccengiz hatırlayacaktır...

Abi, nedir bu durum? Özay açık, hatta en üstte kampanya yapmış? :) O Osman Usta tüm Daihatsu modellerinin kompetanı mıdır? Böyle adamları bilmek lazım, ileride daha da lazım olacaklar diye düşünüyorum.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Önceki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir