gönderen gtuncer68 tarih 07 Ara 2009, 12:52
Umut arkadaşımın bahsettiği servisten uçuk fiyat alan kişi benim arkadaşlar. Sadece motor yenileme için 6.500 tl fiyat çıkarmışlardı.Yanlış anlaşılmasın tepkili değilim neden derseniz örneğin sadece karbüratörü bile komple yenisi ile değişimi için bin küsür lira fiyat yazmışlardı. Yani birşeyleri komple değiştirirken bu fiyatlar normal .Bize düşen iyi ustalar bulmak.Çünkü araba dediğiniz motor dediğiniz hepsi özünde aynı temel prensiplerle çalışan şeyler.Bugün hangi aracın contası değiştirilirken iyi conta kullanılmaz ve iyi temizlenip taşlanmazsa sonuçta yine başa dönersiniz.Daihatsu ustası diye birşey yok.Herhangi japon markalarına hizmet veren her kişi daihatsumuza bakabilir. Japon araçlarının genel hassasiyetlerini zaten bu insanlar bilirler.Ben arabamın motorunu maslak oto sanayi gibi bir yerde hacamat ettikten sonra burnumun dibinde harami dere sanayi sitesinde aliağa oto'ya yaptırdım ve çok da memnunum.Bu özel servis bütün uzakdoğu araçlarına hizmet veriyor.Bize lazım olan kafası çalışan adamlar.Bakın ben usta değilim ama tecrübem çok; gün geldi ustaya '' ustacım buji kablolarını yanlış bağladın''dediğimde önce beni tersledi ''sen ne anlıyorsun ''diye sonra karbüratörden alev tavana doğru çıkınca kıpkırmızı oldu.Gelelim daihatsunun soğutma sistemine;Her arabadaki gibi radyatör(şişlenmez değiştirilmesi gerekir),radyatör kapağı(küçümsemeyin kaynatma noktasına gelmeden suyu tahliyeye kaçırırsa ne olduğunu anlamazsınız bile),devirdaim (tamir olmaz değişmesi gerekir), termostat, fan hararet müşürü ve tahliye deposu(hortumu ve kendisi sağlam ve temiz olmalı).Bu sistem tek seferde komple elden geçirilirse o arabanın hararet yapıp conta yakması diye bir ihtimal kalmaz.Tamam şunu kabul etmak lazım ''eskinin yenisi olmaz''.Araçlarımız farklı farklı arızalar ile canımızı sıkmaya devam edecekler çünkü ESKİLER.Param olsa bende yeni arabalara binmek isterim ama yok ve paramın alabileceği ile idare etmeye çalışıyorum.Bunu yerli araçlar ile de denedim ama broadway'imin tek tekerini kaldırıma çıkarsam kapıları açılmıyordu (oyun hamuru gibi kahpe).Şahin, doğan , R9 ,R11,hacı murat vs.. bunlarda sorunsuz değiller.Bir fren balarası ile 10.000 km zor yaparsın.R9 da senede en az iki sefer viraj demir lastiği değiştirirsin ,frenleri her zaman bir ölüm makinesidir sert basarsan nereye gideceğine kendi karar verir .Aklınıza gelecek fren tertibatınıdaki bütün parçaları komple orjinal olarak yenisi ile değiştirdim anca üç ay dayandı(güvenli fren yapmaktan bahsediyorum).Yerli araçların çürüme hızından da hiç bahsetmedik;komple elden geçen ve boyanan bir yerli aracın çürümeye başlaması en fazla iki yıl.Benim applausum 19, yaşına gircek birkere komple boyandığı halde çürük yok.Kısacası artıları eksileri iyi değerlendirelim.Arabalarımız sık bozulmuyor sadece iyi yapamıyorlar;önüne gelen usta ve herkes paranın peşinde.Arabamıza masraf yaparken ucuz etin yahnisi olmasın.Bir japon araç motoru komple kaça yenilenir sizce?.....Ben 2.500 tl ödedim . Evet sesinizi duyar gibiyim;''çüşşş''.Ama birdaha geri gitmedim şimdi sadece yağ değişimine gidiyorum.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.