applause'u olan okusun bana bir akıl versin

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

applause'u olan okusun bana bir akıl versin

Mesajgönderen daihapp tarih 17 Nis 2011, 23:47

merhaba arkadaşlar

motorum su kaynattı servise götürdüm conta yakmış dedi

sonra bir gün orada kaldı. ertesi gün bana dedi ki motorun gömlek - pistonları aşınmış bunun masrafı 2-2.5 lira tutar.

aldım oradan başka bir sanayiye götürdüm orada da aynı şeyi söylediler.

bu şekilde satsam 1000 lira 1500 lira veriyolar hurdacılar. motoru için alınırmış bu arabalar. bende 5000 liraya almıstım bu şekilde çok zarar ediyorum.

şimdi motor bloğu bulabilsem zararım bir nebze düşer. sizce ne yapmalıyım ve motor bloğu nerden bulabilirim.

fikirleriniz için teşekkürler.
daihapp

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: applause'u olan okusun bana bir akıl versin

Mesajgönderen hancer2007 tarih 19 Nis 2011, 22:07

ben 1600 tl verdim yeni motor yaptırdım hatta benimki yatak sarmak üzereydi grank falan taşlandı suan araç çil çil oldu bence 2-2,5 çok fazla bi para
hancer2007

Mesajgönderen eyupuygun tarih 19 Oca 2012, 20:41

hancer2007 yazdı:ben 1600 tl verdim yeni motor yaptırdım hatta benimki yatak sarmak üzereydi grank falan taşlandı suan araç çil çil oldu bence 2-2,5 çok fazla bi para
Hocam motor yapılırken neler yapıldı ve siz nerede ve ne zaman yaptırdınız? Şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekürler.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen kafter tarih 24 Oca 2012, 18:47

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun aynı şeyler başından geçmiş biri olarak halini anlayabiliyorum. 2 sene önce benzer şeyler yaşamıştım. motor bloğu bulman biraz zor bulsan sağlamlığına garanti verebilecekmisin hem fiyatı nasıl olacak. eğer araca binmeyi düşünüyorsan sağlam ustalarla motoru yaptır. ben motoru yaptıracağım zaman çok usta gezdim işinin en iyilerini buldum. biraz alüminyum kaynak işi, gömleklerin çakılması, pistonların sekmanların değişimi bana 1500 tl yi buldu. ama şimdi arabanın motoru 10 numara. ben bu aracı çok sevdiğim için bu masrafa katlandım.
kafter

Mesajgönderen kemalkas tarih 29 Oca 2012, 23:46

Selamlar dostum.
En doğrusu iyi ve güvenilir bir usta bulup motoru yaptırmaktır. Çıkma motorlar yattığı ve korozyona maruz kaldığı için iyi bir çözüm olmaz. kendi motorunu yeniletmek daha iyi..
kemalkas

Mesajgönderen dunyamars tarih 27 Şub 2012, 03:08

s.a üstad bak aplousenin motorunu yaptırmak para tutmaz. şimdi ilk oalrak piston sekman alacaksın. npr marka al. sonra gömlek yaptırt standart ölçüde. rektefiyeci gömlek yeri açar ve çakar gömlekleri. grankta sıkıntı yoksa. hafif parlattır ve sıfır yatak tak. sonra güzelce yüzeyi taşlarlar rektefiye derler. motorunu rektefiyeci toplasın. tamirci hazır taksın. yağ pompası hava filtresi yağ filtresi de değişecek. conta takımıda lazım. birde sıfır termostad. dur fiyat yazıyorum.
gömlek = 80
Yatak = 70
Conta takımı = 90
yağ pompası = 110
yağ filtresi = 20
hava filtresi = 10
piston sekman takımı = 200

tamirci işciliği = 400
rektefiye = 200
yıkamacı = 50
yağcı(20-50 yağ ve 2 tane udak conta kış günü ise antifiriz)=50
Toplam = 1280 Tl yaptıramaz isen mesaj çek ayarlarım ben. bende yaptırdım bu şekil ve süper şu an sıfır oldu motor.
dunyamars

Mesajgönderen eyupuygun tarih 15 Mar 2012, 22:22

dunyamars yazdı:s.a üstad bak aplousenin motorunu yaptırmak para tutmaz. şimdi ilk oalrak piston sekman alacaksın. npr marka al. sonra gömlek yaptırt standart ölçüde. rektefiyeci gömlek yeri açar ve çakar gömlekleri. grankta sıkıntı yoksa. hafif parlattır ve sıfır yatak tak. sonra güzelce yüzeyi taşlarlar rektefiye derler. motorunu rektefiyeci toplasın. tamirci hazır taksın. yağ pompası hava filtresi yağ filtresi de değişecek. conta takımıda lazım. birde sıfır termostad. dur fiyat yazıyorum.
gömlek = 80
Yatak = 70
Conta takımı = 90
yağ pompası = 110
yağ filtresi = 20
hava filtresi = 10
piston sekman takımı = 200

tamirci işciliği = 400
rektefiye = 200
yıkamacı = 50

yağcı(20-50 yağ ve 2 tane udak conta kış günü ise antifiriz)=50
Toplam = 1280 Tl yaptıramaz isen mesaj çek ayarlarım ben. bende yaptırdım bu şekil ve süper şu an sıfır oldu motor.

çok yararlı oldu gerçekten siz nerdesiniz?
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen gencturk2005 tarih 11 Nis 2012, 23:39

APPLAUSE 90 M0DEL YAĞ POMPASINI EN UYGUN NEREDEN BULURUM ? PİYASA FİYATIYLA İLİLİDE BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM
gencturk2005

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 17 May 2012, 17:39

Motor yaptıracaklar mutlaka kapak çatlak mı diye test yaptırmalı çatlaksa Gaziantep'te çıkmacılar satıyor.Ve mutlaka aracın su soğutma sistemi komple elden geçmeli(istisnasız) yoksa harcadığınız para heder olur.Bir aracın tahliyesi fokurduyorsa o araç conta yakmıştır:bilginize ilerleyen safhalarda yanma odasına su çekip bujileri ıslatmaya başlar....
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir