Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Applause Yenileştirme

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: Applause Yenileştirme

MesajTahsin Aytimur, 12 Oca 2009, 20:55

Ümit bey, aracınızın su ve yağ eksilttiğini yazmışsınız ve silindir kapağını söküp yeni segman ve mecburen conta değiştirmişsiniz.Benim merak ettiğim şu , motorunuz hiç hararet yaptımı yani eski conta ya baktığınızda ustanızın conta nın yanıp yanmadığını anlamış olması lazım , inşallah motor yüksek hararet e maruz kalmamıştır. Segmanları ne marka taktınız benim kaliteli diye aldığım segmanları ustam beğenmedi geri verdim yerine türk malı segman taktık yeni motorla 7000km yapmıştım ki ilk çalıştırmada motordan bap bap bap diye ses gelmeye başladı en üstteki sibop ayarlarının yapıldığı kapağı söküp tork anahtarı ile silindir kapağını blok a sabitleyen civataları sıkalım dedik bir tane civata yalama olmuş sıkılmıyor dolayısı ile contayı sıkıştıramıyor yeniden motoru açmak gerekecek civata yeri tamir edilecek. çok can sıkıcı ve para ve zaman kaybı tabiki ne yapacam karar veremedim.senin motorun çok yakmasına gelince bence karbüratör ayarın bozuktur bence hava filtren ve buji lerin yenidir tahmin ediyorum.LPG de stop ettiğini yazmışsın LPG yi eğer yeni taktırmadıysan gaz filtresini mutlaka değiştir bence o tıkalı olabilir her 10 bin km de bir değiştirmek gerekiyor ben içinden çıkan pisliği görünce çok şaşırmıştım , ayrıca, gazın sıcak su ile buharlaştığı kafada da pislik ve yağ için tahliye tıpası var onun içide dolmuşsa diyaframa baskı yapıp düzenli çalışmayı engelliyor.. Ümit problemi çözünce mutlaka bizimle paylaş ki bizde senin tecrübenden faydalanalım . Keşke daha fazla yardımcı olabilsek.
Tahsin Aytimur

Marka: Daihatsu
Model: Applause

MesajDaihard, 13 Oca 2009, 12:30

lpg konusunda açıklamalarda tahminlerde bulumuştuk ancak tekrar yazman da güzel olmuş burada tahsin hocam :) ama fazla yakış problemine değinmediğimizi ben de farkettim. Sana katılıyorum ümit beyin karbüratöründeki ayarsızlıktan kaynaklanabilir diye düşünüyorum, avanstaki ayarsızlıkta aracın rölantide zengin çalışmasına yardım eder ve üst devirlerde de fazlaca yakabilir. Ancak ümit beyin aracı normal tahminlerden de fazla yakıyor :roll: piston ve segman işlemleri yapılırken gözden kaçan bir durum oldu mu acaba ?
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgtuncer68, 29 Oca 2009, 11:59

Serkan kardeşim sana birkaç sorum olacak müsadenle:Jantları büyüttün mü,direksiyonu değiştirirken sorun yaşadın mı,kol dayamayı nasıl monte ettin?
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajserkan, 01 Şub 2009, 20:46

gtuncer68 yazdı:Serkan kardeşim sana birkaç sorum olacak müsadenle:Jantları büyüttün mü,direksiyonu değiştirirken sorun yaşadın mı,kol dayamayı nasıl monte ettin?

jantları büyütmedim üzerinde olan jantlar orjinal ebat.13 inç.direksiyonu değiştirirken sorun yaşamadım çünki ustam daha önce de bu işi yapmış biriydi rahatça monteledik.o resimlerdeki kol dayamayı iptal ettim.olmadı çünki.sürekli civtalar oynama yapıyodu kol güç bindirdiği için.bende koltuğa yandan bağlı sünger kolçak vardı.ona deri döşeme yaptırıp taktırdım.aksesuarcılarda satılan kolçakları tavsiye etmem.

şubatta muayene den sonra ses sistemli yeni resimleri de ekliycem...
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajaksu777, 05 Şub 2009, 15:07

Arkadaşlar merhaba. Uzun Zamandan beri sizlerin yazdıklarını okuyorum. Bendede 1993 model Daihatsu applause var. Şu aralar ön takımından ses geliyor ön takımını yenilemek istiyorum. Önden kasise girince lok lok ses geliyor. Başkada bir sorunum yok. İstanbul'da nerede yaptırabilirim. Kendim Çanakkale merkezde oturuyorum. Teşekkürler.
Herkes yanlış yapar, ancak ahmaklar yanlışlarında direnirler.
CICERO
aksu777

Mesajgtuncer68, 06 Şub 2009, 14:07

Merhaba arkadaşım . Arabandan memnun isen ve daha binmeyi planlıyorsan öntakımı komple yenilemeni öneririm.Bu tamir için özel bir tamirciye ihtiyacın yok .Önemli olan senin gerekli parçaların tespitini bir rot balanscıda yaptırıp ve temin edip akıllı uslu herhangi bir ustaya değiştirtmen.Bunu Çanakkale'de de yaptırabilirsin ve eminim İyi usta bulursun ve de işçilikde daha ucuzdur.Benim sente ayarı tutmayan bir doğan'ım vardı ve sorunun sebebini tatilde iken uğradığım Giresun sanayide bir usta tespit etmişti; Araban triger koparmış sibopları eğmiş ve yeni sibopları alıştırmadan takmışlar dedi,ben de arabayı aldığım kişiyi aradığımda arabanın triger kopardığını ama yaptırdıklarını itiraf etti zira arabayı bana anahtar değmemiş diye satmışlardı.Emin ol İstanbul'da pisliğin bini bir para.Orada parça temin sıkıntısı yaşarsan İst/ Aksaray'da Saygün Otomotiv(0212 529 46 62) veya herhangi bir japon parçacısından temin edebilirsin.Fiyatlarda makul olacaktır ;parça bulma zorluğuda yok.En pahalı parçası amortisör o da orjinalin çifti 200 TL.Ben arabamın komple yürürünü yazın yaptırdım( 1991 Applause).Dediğim gibi ürkecek birşey yok.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajaksu777, 08 Şub 2009, 18:02

Cevap için çok teşekkürler. Çanakkale'de gerçekten güzel ustalar var. Aracımı çok güzel yapacağından eminim zaten Hakan usta sağolsun. daihatsunun orjinal kitabı bile var elinde ancak Rot balansçı çanakkalede muhalesef yok varda işi bilmiyorlar. Çünkü ben aracıma Çanakkaledeki tüm rot balansçılara ayarlattım istediğim gibi olmadı. Tamam diyorlar araba 110km'de silkeliyor. (Direksiyon titriyor) Servise götürdüm normal dedi. En son tatil için Alanyada bir ustaya yaptırdım problemi 30dak. direk çözdü sağolsun. Ama 70ytl aldı. Parçaları İstanbul/Aksray'dan orjinal olarak aldıktan sonra Çanakkalede Hakan ustaya taktırırım.
CICERO
aksu777

MesajTahsin Aytimur, 10 Şub 2009, 21:28

Merhaba Çanakkale li arkadaşım, mesajlarından okuduğum kadarıyla aracına ön takım yaptırmak istediğini yazmışsın ve yine anladığım kadarıyla istanbul Aksaray dan parça tedarik etmek istiyorsun.
Seninle Aksaray dan parça alımı ile ilgili tecrübemi paylaşmak isterim ki geldiğin zaman hayal kırıklığına uğrama.
Öncelikle ben kendi aracıma motor için parça ararken kafayı yedim şöyleki ,daha önceki yazılarımda da yazmış olmam lazım Aksarayda her marka araç için aradığın her parçayı bulabiliyorsun fakat hemen hemen bütün dükkanlarda ÇİN ,TAİWAN ve Uzakdoğu imalatı kalitesiz parçalar satılmakta.
Ben satıcılara japon malımı diye sorunca hemen hemen hep hayır cevabı aldım. Onun için geldiğinde en az birkaç saatini araştırmaya ayırıp sonra parça almalısın .
Aslında öncelikle sana tamircin neye ihtiyacın olduğunu söylediğinde ilk olarak telefonla istanbul a sorsan daha akıllıca olur sanıyorum. Aksaray bende hayal kırıklığı yarattığı için dükkanların kart-vizitlerini
attım sanıyorum yinede bulursam burada yazarım. http://www.fcs.com.tr/
bu yazdığım adrestede Applause parçaları mevcut hemde birçok parça kaliteli markadır, kolay gelsin.
Tahsin Aytimur

Mesajaksu777, 14 Şub 2009, 00:34

Nasip olursa 25 Mart gibi İstanbul'a geleceğim. Aslına bakarsınız ben çok titiz olduğum için yeneilemek istiyorum. Sadece çukura girdiğimde lock diye ses geliyor başka da bir şikayetim yok Ama ben genede hem ön takım hemde ateşleme sistemini yenileyeceğim. Fcs ile telefonda görüştüm. Ellerinde birçok parça olduğunu söyledi. Ancak oda sizin dediğiniz gibi tamirci belirledikten sonra görüşelim dedi. İzmir'de Jopon oto yedek parça satan bir firma var üstelik fiyatlarıda çok uygun. Üstelik orjinal parçalarmış ancak ben güvenemiyorum. Yan sanayi olabileceğini düşünüyorum. Görmeden alama taraftarı değilim. Bizim ustanın müşterilerinden biri İstanbul'da oturuyor ve benim aracın aynısı müsterisinde var ve sürekli araç ustada kalıyor. Parçaların satıldığı yerleri o biliyormuş. Olmazsa ona aldıracağım. Teşekkürler. kolay gelsin.
CICERO
aksu777

Mesajaksu777, 14 Şub 2009, 19:18

Aracınızın yakıt konusunda bilgide verirseniz sevinirim. Benim aracım şehiriçi 200-210 şehirdışı 165 krş yakıyor. Normal mi acaba. (Belirtmekte yarar var Aracım genelde cikle devreden çıkmadan geleceğimyere geliyorum. 3 km. gidiş 3 km dönüş.)
CICERO
aksu777

MesajDaihard, 15 Şub 2009, 01:30

gayet saglıklı :wink:
Daihard

Mesajgtuncer68, 16 Şub 2009, 10:03

Benim aracım otomatik ve klimalı ve de motor pek sağlıklı değil . LPG ile şehir içi 250 krş u bulduğu günler oluyor , şehirdışı ise 160 ykr oluyor . En son geçen ay sonu Çınarcık'a gidip gelirken ölçtüm(500 km).Jikle kullanabildiğine göre aracın çok sağlıklı zira ben kullanamıyorum çünkü aracım su eksiltiyor bizim applauseların jikleleride su ile çalışıyor su seviyesi azaldığında sıcak su jikleye yetişemediğinde jikle kapatmıyor ve sürekli açık kalıyor.Bu yüzden ayarından kapattırdım.Kıyaslarsak iyi durumdasın.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

MesajDaihard, 16 Şub 2009, 13:12

gtuncer68 yazdı:Benim aracım otomatik ve klimalı ve de motor pek sağlıklı değil . LPG ile şehir içi 250 krş u bulduğu günler oluyor , şehirdışı ise 160 ykr oluyor . En son geçen ay sonu Çınarcık'a gidip gelirken ölçtüm(500 km).Jikle kullanabildiğine göre aracın çok sağlıklı zira ben kullanamıyorum çünkü aracım su eksiltiyor bizim applauseların jikleleride su ile çalışıyor su seviyesi azaldığında sıcak su jikleye yetişemediğinde jikle kapatmıyor ve sürekli açık kalıyor.Bu yüzden ayarından kapattırdım.Kıyaslarsak iyi durumdasın.

aracınızın su eksiltme kaynağını buldunuz mu ? bence hemen önleminizi alın derim contadan radyatörden veya hortumlardan kacırıyor olabilir. bu su eksiltmenin miktarı nedir mesela ? hemen önlem alın dememin sebebi saydığım nedenlerle ilgili bi durumda aracınızın hararet yapması olası , motorunuzdan olmayasınız derim :wink: :)
Daihard

Mesajaksu777, 18 Şub 2009, 00:11

Applause jileleri suylamı çalışıyor...? İlginç geldi bana. Benim aracın jiklesi normal olarak tüpte olsun benzinde olsun motor ilk çalıştığında devreye giriyor. Hararet yükselmesine bağlı olarak kademeli olarak düşüyor. Şimdiye kadar hiç şikayetim olmadı. Aracımın maşallahı var. Nazar değmesin. LPG 1,95 ytl iken istanbula geldiğimde bir hesap yapmıştım Km'de 90km'yi geçmemek şartı ile aracım tam 133ykr. takmıştı. BRC kafa vardı. Kafayı şu an sabahları çalışmadığı için değiştirdim aldessa taktırdım şimdi zehir gibi. Yakıt olarakta ben biraz sert veya agrasif kullandığım için yüksek olduğunu düşünüyorum. Yoksa normalde sakin kullanılırsa Şehiriçi 0,175 şehirdışı 0,130 tl yakar diye düşünüyorum. Hatta eminim diyebilirim.
CICERO
aksu777

Mesajaksu777, 18 Şub 2009, 00:26

Ömer Bey; 1993 model applause ön takımını ne kadara toplarsınız?
Şikayetlerim;
1- Ön takımdan kasise girince veya döşeme yolda lok lok ses geliyor. Aldığım sahibi bana amortisör üst lastiğimi değişecek gibi birşey söyledi.
2-Aracımın sol farını değiştirmek istiyorum. (Muayenede problem olmasın diye)
3-Motorun üst tarafından yağ sızıntısı var. Alttanda sanki var gibi ama üstteki sızıntıdan da kaynaklanıyor olabilir.
4-Aracım sola çekmeye başladı. 5 ay önce rot-balans yaptırmıştım.
5-Buji kabloları ve ateşleme sistemini yenileyeyim diyorum keyfe keder.
Ben titiz olduğum için yenilemek istiyorum yoksa bizim Çanakkaledeki Daihatsu servisine göre araçta hiçbirşey yok diyor ama aracı ben kullanıyorum ve şikayetlerim var. Serviste üstelik samimi arkadaşım. Aracımda şikayet yok yolda bırakma diye birşey yok, herşey şıkır şıkır. Yapmasam belki 2 sene arkama bakmam ama ben bakımını yaptırmak istiyorum. Problemler büyümeden önünü keseyim diyorum. Bu problemleri üç aşağı beş yukarı kaça yaparsınız? Telefonda görüşelim derseniz ben sizi ararım. Şimdiden Teşekkürler. Kolay gelsin. Hayırlı işler.
CICERO
aksu777

ÖncekiSonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir