Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Applause Yenileştirme

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: Applause Yenileştirme

MesajUmut-Gultekin, 18 Şub 2009, 10:55

Ömer Bey,

Arkadaşımızın sorularına yanıt verirseniz seviniriz. Abone olduğunuzdan beri mesajlarınızı takip ediyorum; telefon numarası ve işletmenizin tanıtımını yapmak dışında herhangi bir mesajınız olmadı. Sizden her mesaja telefonunuzu yazmanızdan daha çok, bilginizi bizlerle paylaşmanızı ve bu sayede abonelerimizin haklı bağlılığını kazanmanızı rica ediyoruz. Diğer türlü sitemizi sadece bir reklam mecrası olarak gördüğünüzü düşünmekten başka çarem kalmayacak.

Saygılarımla,
Umut
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajaksu777, 19 Şub 2009, 10:41

Umut arkadaşım çok güzel bir konuya temas etmiş. Ömer bey ile direk telefon ilede konuşanbilirdim ancak burada sitede özellikle herkezin paylaşabileceği bir şekilde cevap almak isterim. Daihatsunun özel servisi olabilrsiniz; ve bu site sizin için büyük bir imkan ve referans olacaktır. Sitede paylaşım olarak yazılır detayı telefondada görüşülebilir. Çanakkale'de zaten benim çok güvendiğim daihatsudan çok iyi anlayan Hakan ustam var. Fiyat konusundada çok cazip çalışıyor. Esnaf adam yani. Belki inanmıyacaksınız ama istanbuldan bir müşterisi var aracının bakım ve tamirini o yapıyor. İstanbuldaki müşterisi ikinci bir araç almış buradada yazlığı var. Çanakkaleye geldiği zaman ustadan aracını alıp gidiyor dönerken bırakıyor. O araç 325000km de ve daha tık yok. Geçende Şanzımanını indirmişti. Debriyaj ayırırken kaçırıyormuş Şanzımanın arasında bir keçe varmış sanırım onu değiştirdi problem çözüldü. Daihatsunu orjinal kitapçığı bile var elinde bayağı kalın bir kitap.
Siz şimdi diyeceksiniz ki kardeşim ne işin var İstanbulda? Burada parça sorunu olduğu için yerinde yapılması daha uygun olur diye düşündüğüm için ve İstanbul'a nasılsa araba ile geleceğim o yüzden göstermek amacıyla yoklama yapıyorum diyebilirim. Uygun gelirse bana güven verirse konuşup orada yaptırabilirim diye düşündüm. Teşekkürler. Kolay gelsin.
Herkes yanlış yapar, ancak ahmaklar yanlışlarında direnirler.
CICERO
aksu777

Marka: Daihatsu
Model: Applause

MesajUmut-Gultekin, 19 Şub 2009, 10:57

aksu777 yazdı:Daihatsunu orjinal kitapçığı bile var elinde bayağı kalın bir kitap.

Bu arada o 440 sayfalık kalın kitap sitemizin üyelerine özel hizmetlerinden bir tanesi. Aşağıdaki adresten download edebilirsiniz:
Applause / Feroza Arıza Giderme - Tamir - Servis Kitabı
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDaihard, 19 Şub 2009, 14:35

aksu 777, bu hakan usta nerededir acaba arkadaşım bizim de yerimiz var c.kale tarafında yaz ayında olur ya bi aksilik bi sıkıntı yaşanır en azından bir kapımız olsun orada da dediğin gibi parça sıkıntısı yetkili servis sıkıntısı var ama bir iş bilen ustanın olması iyidir yine de
Daihard

Mesajaksu777, 19 Şub 2009, 16:30

Daihatsularda aksilik olmaz ama olurda birşey olursa yolda falan kalırsanız benim telefonum:0 537 834 7886 seve seve yardımcı olur elimden geleni yapmaya çalışırım. Ancak ben vardiyalı çalıştığım için ve işim çanakkaleden 50km. uzakta olduğu için belki müsait olamıyabilirim. Çanakkale'de Küçük sanayi sitesinde Daihatsu servisi normalde var. Servisin sahibi Engin Usta arkadaşım olur. Ancak ben hakan Ustaya daha çok güveniyorum birkaç tecrübemden dolayı. Hakan Usta normalde Suzuki arabaların uzmanı, profösörü ve özel servisliğini yapıyor. Ancak daihatsu Hijet -Applause arabalarının motorunu yaptığına ben şahit oldum. Diğer daihatsularıda biliyordur herhalde. Aslında anlamadığı araç yok gibi. Hatta burada sitede okuduğum Applause'nin jiklesi suylamı çalışıyor abi dedim evet dedi birkaçta birşey söyledi ama tam hatırlamıyorum. Adrese gelince;
Küçük Sanayi Sitesi 17 Blok'ta Tel:0 286 212 5068 Cep:0 5326649067 Size mutlaka yardımcı olur. Daihatsu Serviside buraya çok yakın ve oda küçük sanayi sitesinde araları 100mt kadar. Dükkanın adı 49 Ahmet ve oğulları Kazasız sağlıklı günler.
CICERO
aksu777

MesajDaihard, 19 Şub 2009, 16:57

cok tesekkür ederim size güzel bilgiler bunlar saolun :)
Daihard

Mesajaksu777, 20 Şub 2009, 14:13

Ben teşekkür ederim. İlk zamanlar sitede seyirci pozisyonunda kaldım hep ve çok şey öğrendim. sonra düşündüm herkez bilgi paylaşıyor, elinden geldiğince birşeyler yazıyordu. yaptığım bir bakıma bencillik gibi birşeydi. Hep bana zihniyeti.... Bilgi paylaştıkça değer kazanır. Değil mi dostlar:)))) Eğer yardımcı olabildimse ne mutlu bana. Kolay gelsin. İyi günler.
CICERO
aksu777

Mesajkafter, 21 Şub 2009, 20:14

merhaba arkadaşlar uzun bir ayrılıktan sonra tekrar döndüm foruma. artık aranızda yıllardır süren su eksiltme sorunumu halletmiş olarak bulunuyorum. bundan sonra applausemi daha da güzelleştirmek
için uğraşacam. arabanın motoru sıfır oldu sayılır. işe amörtisörlerden başlıyacam alt takımları
falan bitirecem. yaptıklarımı yapacaklarımı paylaşmaya devam ederim. sizlerinde fikirlerini beklerim.
kafter

MesajDaihard, 22 Şub 2009, 23:39

motorunuzdaki sorunun kaynağı nereden çıktı su eksiltmeyle ilgili ve neler yaptırdınız ekstra değişiklikler oldu mu motorunuz yenilenirken ve işlemler bittikten sonra bir farklılık hissettiniz mi kısaca paylaşırsanız sevinirim :)
Daihard

Mesajaksu777, 25 Şub 2009, 12:25

Su kaçağı ile ilgili; Appaluse aracın benden önceki sahibini gördüm geçende bana aracımın su eksiltip eksiltmediğini sordu. Bende hayır dedim. Demekki doğrumuş dedi. Radyatör üst kapağını değiştirmiş ama sorunu bulana kadar bayağı bir uğraşmış herhalde. Çıkan kapakta ben gördüm yeni diye idiia edersiniz.
aksu777

Mesajkafter, 07 Mar 2009, 15:00

Daihard yazdı:motorunuzdaki sorunun kaynağı nereden çıktı su eksiltmeyle ilgili ve neler yaptırdınız ekstra değişiklikler oldu mu motorunuz yenilenirken ve işlemler bittikten sonra bir farklılık hissettiniz mi kısaca paylaşırsanız sevinirim :)

ben arabayı ilk aldığımda sorun silindir kapak contasındaydı. orada kaçak olduğu için pistonlardaki
sıkıştırma zamanındaki basınç suya giriyordu ve su gereğinden fazla şişiyordu bu yüzden boruların bağlantı yerlerinden falan kaçırıyordu ondan eksiltiyordu. contayı değiştirdim (orjianal conta yoktu yan sanayi aldım) yine devam etti. bende motoru söktüm, yaptırdım pistonlar, sekmanlar ve contaları değiştirdim sadece, bloğu ve kapağı taşlattım, orjinal kapak contası (kullandığınız contanın 'made in Japan' olmasına dikkat edin) taktım kapağı tork anahtarıyla önce 8 le sonra 9la sıktırdım. şimdi fark ediyorum su eskisi kadar çok şişmiyor yani radyatör üst hortumu eskisi kadar sert olmuyor ve su eksilmiyor artık. eğer böyle işlemler yapıtaracaksanız kullandığınız yedek parçaların orjinal olmasına dikkat ediniz. araçtaki su ile ilgili hortumlara bakın malum çatlaklar olabiliyor gerekirse onları değiştirin beklemeyin çünkü daha sonra daha fazla sorun çıkarabiliyor.
başka konular varsa seve seve yardımcı olurum, çünkü gördüğüm kadarıyla bütün applauseciler benim
gibi düşünüyor arabanın yaşına rağmen sorunsuz çalışmasını keyifle binmeyi istiyor oyüzden elimden
geleni yaparım.
kafter

MesajDaihard, 07 Mar 2009, 15:18

verdiğiniz bilgiler açıklayıcı olmuş teşekkür ederiz. Ben radyatöre giden üst hortumu değiştirmiştim zamanında servisten benimki de oldukça sertleşiyordu ancak conta sorunu değildi, hortumun miadının geldiğini söylemişlerdi servistekiler. He madem konu açıldı burada bir tanıdığımın başına geleni söyleyeyim o da takım halinde değiştirmemiş contalarını daha sonra yine ve daha büyük problem yaşadı. Orjinal bir takım alıp değiştirmek daha sağlıklı istikrar açısından, paylaşayım istedim :)
Daihard

MesajTahsin Aytimur, 12 Mar 2009, 20:58

Arkadaşlar ,özellikle son 2-3 mesajı dikkatlice okudum, kafter arkadaşımızın da gözlemlediği gibi silindir kapak contası deforme olan araçlarda su silindir içine ve yağa karışıyor .egzostdan sitim diye tabir ettiğimiz buhar atıyor , ayrıca radyatör e hava kabarcıkları geliyor ve hortumlar aşırı şişerek setleşiyor.
Ben aracıma yeni motor yaptırdığım zaman 110 liraya stone marka japon malı conta almıştım. Ama motor ustamızın dikkatsiz davranması sonucu ( radyatör alt hortumu kelepçesini tam sıkmamış ) henüz araç 500km yapmamıştıki eşim kullanırken hararet seviyesinin yükseldiğini fark etmiş iş işten geçmiş tabii . ben bu sefer izmit sanayii den 20 liraya taiwan malı conta aldım onunda ömrü 5000km oldu hararet yapmadığım halde su kaçırmaya başladı. en sonunda sanayii de conta imalatı yapan adamlarla görüştüm bana bakır conta yaptılar oldu bakalım.
Tahsin Aytimur

Mesajaksu777, 14 Mar 2009, 15:28

Arkadaşlar geçen gün Arsalanlar ford plazada 1993 model daihatsu appaluse 4 adet yeni michelin lastik taktırdım. Orada muayenede kullanılan cihazdan varmış. aracı ona soktum. Amortisörler sağlam ancak lock lock diye ses geliyor. Muayeneden geçeceğini söyledi ancak ben genede Amortisör üst takozlarını değiştirmel istiyorum ancak orjinal olsun istiyorum. Daihatsu servisindeki arkadaşım Engin daha önce yan sanayi ile dğiştirmiş problemi çözememişler. Orjinal olursa olur dedi. Aracın Triget set, 2 adet far. yağ filtresi,silecek takımı, Eksantrik,grank keçeleri ve motor üst kapak contasını Ankara'da İskitlerden kargo ile getirttim.
FAR:70tl 2 adeti:135
Triger set:50tl
Üst kapak conta.10tl
Egzantrik grank keçeleri:10tl
Yağ filtresi:5tl
silecek:10tl.
Kilometre teli:25tl
Fiyatlar çok uygun geldi. SEBE OTOMOTİV'den aldım. Ancak Orjinal üst amortisör takozu arıyorum. Bilen biri varsa sevinirim. daha önce İzmirden bulmuştum ancak onlar tanesine Orjinali 110tl demişti bana ama birtane varmış elinde . Yan sanayi:75tl ye buldum. Orjinalini satan biryer bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
CICERO
aksu777

Mesajkafter, 15 Mar 2009, 00:40

bende arabanın amortisörlerini değiştirecem de internette dolaşırken KONI nin applause için yaptığı amortisörleri gördüm bunları buralarda bulabiliyirmiyiz bulsak çok mu pahalıdır bi fikri olan yada
araştıran varmı aranızda hiç
kafter

ÖncekiSonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir